There are no ads, please add some


Klaassen: ‘Steeds meer genieten in het veld’

Davy Klaassen gaf na weer een ruime zege (5-1 tegen sc Heerenveen) aan dat het steeds meer genieten is. ‘Het eerste kwartier was niet best. We stonden niet goed en kregen geen druk. Heerenveen had heel goed gezien hoe wij druk willen zetten. Zij speelden het gewoon heel aardig, daar hadden we even geen antwoord op. Daarna deden we het beter. We hadden vervolgens controle en dan zie je dat sommige jongens mooie acties in huis hebben. Het is dan genieten in het veld. We hebben steeds meer in wedstrijden het gevoel dat je vrij makkelijk gaat winnen, zelfs donderdag had ik dat in de wedstrijd. Als je bijna elke bal wint, ben je eigenlijk alleen maar aan het aanvallen’, aldus de aanvoerder voor de camera van Fox Sports. In de slotfase van het seizoen strijdt Ajax nu nog op twee fronten. ‘Als ik onze vorm nu zien en we kunnen dat vasthouden, dan heb ik er alle vertrouwen in.’


Gerelateerde posts

71 reacties

 1. KBouter

  Voor het kampioenschap kan het te laat zijn, maar de EL lonkt en volgend seizoen komen we knetterhard terug.

  1. Litmanen

   Helemaal eens en eerlijk gezegd ben ik na de afgelopen weken en de vier winstpunten op 010 al tevreden.
   Ajax speelt weer Ajaxvoetbal.

   1. KBouter

    Zoals Ajax de laatste weken speelt, ja dan is het seizoen snel geslaagd, ook al loop je af en toe tegen een zeper aan.

    Maar alles staat met een kampioenschap, niet alleen voor de club, ook voor de CV van de spelers en staf.
    Een seizoen mooi spelen en niets winnen is niét waar Ajax voor staat, Ajax staat voor én mooi voetbal…én prijzen..daarom is het WZAWZDB

    1. rickert

     Om de beste te zijn, hoef je niet altijd te winnen. De vooruitgang, de passie en het spel. Ik ben nu al trotser op onze jongens dan sommige landstitels die we hebben gepakt.

     1. -buitenkantje rechts-

      Prima Rickert.. mast Ajax moet prijzen pakken en voorlopig hebben we nog niks. Geen beker.. geen EL.. en nog geen landstitel.
      Vond vandaag bv niet zoveel passie terug en al helemaal niet het Ajaxvoetbal dat Litmanen beweert.

     2. rickert

      het Ajaxvoetbal was er vandaag zeker niet.. Maar laten we eerlijk zijn, alleen de top 4 van deze wereld speelt 90% van de wedstrijden het voetbal wat ze willen spelen.
      Als het niet lukt, moet je het uit een ander vaatje tappen, dat hebben ze vandaag naar mijn mening gedaan. Ze wilden vanaf het begin Heerenveen bij de strot grijpen, maar als het voetbal niet goed is en slordig, dan werkt het niet zoals je wil. Daarmee kom je snel op achterstand, want het staat niet.
      Wat ik dan zie gebeuren is hard werken, niet mooi, maar wel hard werken. Na 1 helft sta je dan gewoon weer op 3-1, geluk of niet. Ik vind dat veel respect waardig.
      Uiteraard verschillen meningen en kan jij dit anders zien!

     3. Kingerwin

      Ben het met je eens Rickert. Kan niet altijd top zijn. Als niet lukt moet je knokken en dat hebben ze gedaan. Daarna wedstrijd rustig uitgespeeld en hopelijk wat energie gespaard voor donderdag

    2. Geroldkohlen

     eens kbouter ik ben blij met het voetbal en ik geniet van spelers zoals o.a. sanchez,de ligt ,Justin, ziyech en donny. maar we zijn ajax ,en ajax zonder prijs in een seizoen is geen goed seizoen! op dit moment hebben we nog niks, uiteindelijk zullen prijzen en titels onthouden worden en individuen worden herinnerd. de manier van spelen word vergeten heel jammer maar zo is het. ajax hoort idd minimaal 1 prijs te pakken en met mooi voetbal, pak je geen prijs dan is het een gefaald seizoen helaas. al spelen ze de laatste weken goed . over een paar weken kunnen we de balans opmaken.

 2. KBouter

  Trouwens….paar maand geleden vond ik Klaassen te weinig brengen als aanvoerder en belangrijkste schakel.

  Die woorden neem ik voorzichtig terug, hij speelt de laatste tijd als een baas. In deze vorm hoopvol dat Klaassen nog een jaartje bijtekenen, daar is op dit moment vanuit de jeugd nog geen vervanger voor, die net zóveel brengt.

  1. Widi

   Win win situatie KBouter. Ajax kan zijn ervaring en kwaliteiten nog goed gebruiken. Over een jaar is hij nog beter en sterker. En bekender bij clubs met veel geld. Dan maakt hij meer kans op een basisplaats bij een goede club. En hij brengt Ajax meer op.

   1. KBouter

    Widi…denk nog niet eens aan wat hij dan opbrengt…(wat bij Ajax natuurlijk heel belangrijk is daar houd Ajax zich levend mee, met winst verkopen.).. maar meer mede kwaliteit van het elftal. Laten we eerlijk zijn, zoals Klaassen nu speelt, komt er geen één van de reserves in de buurt om hem te vervangen. Davy in deze vorm is bepalend en ik denk dat hij eindelijk “volwassen” is en een elftal kan dragen. Davy heeft 1000x meer dan Siem ooit heeft gehad.

  2. jood84

   elke voetballers heeft goede en slechte momenten. Maar wel fijn dat je nu begint in te zien dat we klaassen nodig hebben. eigen jeugd en een baas in het veld.

  3. Indojood

   Klaassen speelt nu uitstekend. Zou graag eens een heel seizoen willen zien. Ik vind Sanchez de enige die bijna altijd een voldoende heeft gehaald. Voor mij is Davinson de speler van het seizoen.

   1. KBouter

    Klopt..Sanches heeft een super seizoen, maar Ajax gerelateerd horen aanvallers dat te zijn, en hoop dat Klaassen dat volgend seizoen dat is.

  4. Charka53

   KBouter ik ben het niet helemaal met je eens Klaassen was heel goed tot Zyech in het elftal kwam toen liep hij er verloren bij maar nu ze allebei aan elkaar gewend zijn geraakt loop het als een trein , oké dat het niet elke wedstrijd 100% is dat is logisch.

 3. reinaldo9

  Utrecht #matchfixing haha wat waren hun slecht wat heb ik weer genoten van ajax 👌

  1. Widi

   Ik heb de eerste helft helemaal gezien. Jij niet denk ik. Want Utrecht speelde juist heel goed. Vanaf de 1-0 begin tweede helft heb ik niet meer gekeken.

   1. reinaldo9

    Viel allemaal best mee, feyenoord speelde wat meer naar achteren, hoeveel bal contact heeft haller Dan gehad? Vond dit utrecht vandaag niet zo bijzonder

    1. Widi

     Ik zag ze duidelijk knokken. Dus matchfixing was niet aan de orde. Maar waarom doe je geen aangifte reinaldo? Kom je geheid in beeld bij voetbal inside😂😂😂

     1. reinaldo9

      Dat was de grap jij gaat er serieus op in lijkt het wel man man man😶🤔

     2. De seijs

      Mooie grap gap! Ja volgende keer het er maar bij vermelden reinaldo. Alleen zijn eigen grappen snapt hij. 😂😂😂😂😂

     3. Prinsengracht

      Volgens mij heb jij naast AB nog een tweede obseissie. Je achtervolgt Widi overal op dit forum.

 4. reinaldo9

  Dat was de grap matchfixing jij gaat er serieus op in lijkt het wel 😶🤔

 5. -buitenkantje rechts-

  Klaassen laten bijtekenen.. Hetzelfde middenveld houden.. Donny.. Frenkie en Appie komend seizoen vaker en meer speeltijd geven.

  1. Litmanen

   Zeker De Jong moet meer minuten gaan maken. Kan heel belangrijk worden. Is zo rustig aan de bal.

 6. De seijs

  Er zijn er maar een paar hier die in Klaassen zijn blijven geloven. Ik vond hem het hele seizoen al goed. Alleen nu is hij nog beter. En dat komt doordat Traore niet meer rechtsbuiten staat. Hij zou nog beter zijn als veltman gewisseld zou worden door Tete. Maar dat vertelde ik ook al lang geleden hier. En Sanchez de beste van het seizoen? ? Hij maakt daarvoor nog wel eens te veel slippertjes. Maar dat moet je dan wel weer willen en kunnen zien!

  1. -buitenkantje rechts-

   Ajax heeft op dit ,oment een aantal sterkhouders.. Dat is vind ik op dit moment de kracht van Ajax.. Nu speelt Klaassen heel sterk.. Maar ook Ziyech vind ik altijd een ruime voldoende halen. En Schöne heeft ook een hele sterke periode gekend. Sanchez vind ik echt de beste aankoop in jaren.. Wat een geweldige verdediger die ook aanvallend zijn steentje bijdraagt en kan scoren! Viergever ook erg stabiel in zijn presteren.

   Alleen voorin hebben we nog geen sterkhouders jammer genoeg. Dolberg kan(moet) er 1 worden.. Justin kan het in de toekomst ook worden.. Over Neres heb ik nog mijn twijfels..
   Je ziet het ook aan de doelpunten.. Die worden het meest gemaakt door middenvelders en/of verdedigers. En dat maakt dat ik nog niet zo in een juichstemming ben als anderen op dit forum. Een Ajaxvoorhoede hoort tussen dussen de 40-50 goals te maken in een seizoen. Dus dit vind ik zeker nog een punt van aandacht.

   1. EugAjax

    BR weer eens..⚽️👍. Met een voorhoede zoals jij omschrijft en rest elftal intact (qua kwaliteit) en we kunnen ver komen in CL. en misschien zelfs nog een keer winnen. Dat is waar we naar toe moeten. Nu hebben we EL kwaliteitselftal en gelukkig bewijzen de heren dat dit seizoen

 7. Alabe

  Dit is dus een reden om nog een jaartje te blijven Davy! En met jou het hele team. Beetje salarisverhoging en iedereen tekent bij.

 8. EugAjax

  Ajax moet er alles aan doen om zoveel mogelijk selectie in tact te houden. Klaassen hopelijk niet onhoudbaar. Wat een klasbak. Ik zal maar niet teveel over hem schrijven. Ik heb een zeer groot zwak voor deze man. Inmiddels een echte leider in het veld en allesbepalend. Wij genieten ook steeds meer Davy van het hele elftal! Ga zo door komende 7 wedstrijden 😃

 9. Jimmy1971

  Ik vind Bosz absoluut een goede trainer die bij Ajax past , maar als hij eerder de concurrentie op de vleugels had opgevoerd , door bijv. Kluivert te brengen , hadden we geen punten laten liggen bij Groningen en Excelsior !
  Maar Feyenooit is nog geen kampioen , ze hebben misschien de zwaarste wedstrijd ( Utrecht ) gehad , maar ze verzaken juist tegen de mindere goden ..
  3x winnen en we zijn inderdaad kampioen ..
  Al is Pisvee wel heel slecht geplant , 3 dagen na Schalke !
  Bedankt ‘vrienden’ van de KNVB ..

 10. ajacied078

  een klaassen in deze vorm is voor elk team een aanwinst. denk dat wanneer we el of Lt winnen dat hij weg is naar het buitenland. denk ook dat donny hem graag zal vervangen. die zal nog niet net zoveel niveau halen maar met meer wedstrijden in 1 denk ik dat we davy wel kunnen vervangen wanneer dat nodig mocht zijn.

 11. Indojood

  Klaassen zal vertrekken, zeker als er een prijs wordt gewonnen. Geen probleem, tegen Kopenhagen ging het ook prima zonder hem. Hij speelt momenteel uitstekend maar is echt niet onmisbaar, zoals sommigen doen willen geloven.

  1. EugAjax

   Indojood niemand is onmisbaar. Zie PSV die Europa Cup 1 won na vertrek Gullit…….en Ajax dat CL na vertrek Jonk Bergkamp en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Makkelijk punt dus. Neemt niet weg dat Klaassen echt een kanjer is en dit seizoen allesbepalend. Evt vervangers staan al klaar mocht hij onverhoopt gaan. Maar
   laten gaan betekent voor minimaal Milik achtige bedragen…maar hopen dat hij blijft natuurlijk

 12. JohnDoe77

  Klaassen draait een wereld seizoen! Ben benieuwd of hij wil blijven deze zomer. Wat is er mis met je carriere volmaken bij Ajax en de nieuwe Mr Ajax worden?

 13. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

  Waar nog niet zo lang geleden door verschillende mensen zwaar werd getwijfeld aan volwaardige opvolging van o.a. Klaassen wordt dit nu als de meest normale zaak van de werld gebracht. Men werd zelf bijna voor idioot en minkukel op voetbalgebied uitgemaakt als je Appie of bijv. V.d. Beek naar viren schoof. Nu is het een “makkelijk punt” geworden. Ach ja, nog even en Jonk wordt door de grootste tegenstanders op de schouders weer bij Ajax binnen gedragen onder het mom: we hebben Jonk altijd gesteund en goed gevonden. Persoonlijk vind ik dit soort gedrag veel erger dan dat je iemand die alleen bij nick kent, niet bij persoon, eigenlijk een avatar, een klap wil geven. Je slaat dan nl in het luchtledige, iedereen is hier een onbekende. Men doet hier echter ook flink aan reeele mensen bashen, mensen die zich hier niet kunnen verdedigen omdat je niet overal op socoal media kan zijn en omdat die mensen niet in de openbaarheid treden. Ik vind het heel wat anders als ik EugAjax een frisse duik in een giertank gun dan dat ik dat over Bosz zou zeggen. Dat ik een zekere Seijsje op zijn smoel wil timmeren is heel wat anders dan dat ik dat bij Overmars zou willen doen. Dat ik ergens spreek over “een Griek” is heel wat anders dan dat ik mensen met een andere geloofsovertuiging of huidskleur verneder. Als men deze verschillen niet ziet ……. dan is dat maar zo. Als Sylvana onder een nick van “truus” beldigingen had ontvangen zonder dat men wist wie Truus was, was rechtszaak geweest. De beledigingen en bedreigingen zijn echter bewust aan iemand persoonlijk gericht bij werkelijke naam en toenaam en duidelijk voor iedereen die het kon lezen. Prettige tweede paasdag.

  1. EugAjax

   AB goed lezen jongeman. Klaassen is nog steeds in kwaliteit stuk verder dan Beek en zeker Nouri. Ik heb zelfs grote twijfels of Nouri er wel komt. Hij is of al 20 of bijna en nog nauwelijks in basis. Dat komt ook grotendeels door aankoop Ziyech maar zeker ook door hemzelf. Beek gaat Klaassen opvolgen en laat geregeld zien over veel kwaliteit te beschikken. En mss word hij idd ooit beter dan Klaassen. Laten we het hopen man. De rest van je verhaal je vergelijkingen ja lees ze zelf nog even heel goed door. Zegt heel veel over je of over jouw nick als je jouw bijdragen op deze manier wilt goed praten. Je bent een zeer volwassen man maar je lijkt wel een klein kind door steeds naar anderen te wijzen. Doe eens als je vriend mij gister aanraad. Wil je respect? Begin dan eens de verandering bij jezelf!

   1. EugAjax

    O ja een ook al vaak aangegeven. Jonk mag terugkomen, zonder zijn team wat mij betreft en alleen als opleider. Niet in een management rol. Mensen gebruiken in hun kracht dat is Cruijff filosofie. En Jonk is een super opleider, geen leider. Ook lijkt het me een spannende tijd als hij een keer hoofdcoach van Ajax word. Ik twijfel zelf idd over zijn kwaliteiten daarin. En zal zeker niet zo goed en zo ver zijn als Bosz nu. Dus laatst werd geopperd mss over 5 jaar? Ik zal hem dan zeker met veel interesse volgen. Zelfs als hij hoofdcoach van een andere club zou worden. Opleider overigens wil hijzelf niet meer.

    1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

     Wederom Jehova vwb je Jonk redenatie en de gedachte van Cruijff. Lees het boek nog eens, maar dan rustiger.

   2. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

    Rare mensen op het forum. Ik schijn hier een of meerdere vrienden te hebben. Volgens mij is een vriend minimaal iemand die je goed als persoon kent. Ik ken niemand hier. Dus wat betreft je opmerking van “goed lezen” ….. ach ja he. Verder geef jij aan dat er door een forumlid een “makkelijk punt” wordtvgemaakt en dat niemand onmisbaar is. Waar staat dat ik zeg dat Klaassen niet verder zou zijn dan Appie? Zoals gewoonlijk leg jij weer woorden bij een ander in de mond die niet gezegd worden. Een terugkerend euvel van je. Oh ja, v.w.b. je wens: ik zal helemaal uit mijn plaat gaan als Ajax de EL wint en zelfs al als ze de finale halen. Met alle liefde verlaat ik hier het forum voor. Ben benieuwd of jij eventueel net zo standvastig zal zijn mocht een en ander niet uitkomen. Maar dat zal ik vast niet goed gelezen hebben.

    1. EugAjax

     Help me eens herinneren AB. Wat voor afspraak hebben we nog meer staan? Ajax heeft zeer overtuigend Kopenhagen eruit gekieperd. Of geld deze weddenschap in 1 keer voor elke ronde? 😂😂heet dat verdraaien kerel?

     1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

      Oke, is goed. Als Ajax finale haalt ben ik hier vertrokken. Prima kerel.

     2. Prinsengracht

      AB, discussie is zinloos. EugAjax lijkt erg overtuigd van zichzelf. Lijkt. En laat je svp niet wegjagen door hem. Ik ze hem hier sinds een paar dagen en jou al wat langer. Vind hem geen aanwinst.

     3. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

      Ach PG, het is niet zozeer Eugie. Meer een aantal anderen waarvan ik denk: moet ik mijn tijd daar aan besteden? Alleen al het zien van de namen geeft een apart gevoel,mlaat staan de bijdragen. Eug is gewoon een makkelijk doelwit. Hij is constant aan het draaien en verdraaien en geeft daar dan andren weer dde schuld van. Hij zegt pro-Cruijff te zijn maar is tegen de essentiele zaken waar Johan nu juist voor staat. Hij vertaald het alleen naar het eerste elftal terwijl het bij Cruijff om het totale plaatje gaat, van koffiejuffrouw tot eind verantwoordelijke. Van beneden naar boven werken. Eug heeft een zeer beperkte korte termijn visie terwijl de lange termijn van belang is. Hij rageert ook op ad hoc situaties en als er iets in zijn ogen uitkomt van een uitspraak dan wil hij dat graag laten horen. Het is dan meer Eugfanzone dan Ajaxfanzone. Anderen hier op het forum zijn eigenlijk de aandacht niet waard en lopen alleen maar schuimbekkend rond. Af en toe terugzetten op hun plaats is wat ik dan doe. Of ik daar nog lang zin in heb? Denk het eerlijk gezegd niet dus daarom maar een weddenschap er op afsluiten 👍😀

     4. EugAjax

      AB weer fout. Sinds lezen van boek ben ik er zeker van (ik dacht het al) maar nu echt zeker dat jij jezelf de Cruijff man vind maar jij gaat op essentiele punten volledig tegen visie Cruyff in.
      Paar voorbeelden
      Opbouwen via backs terwijl jij dit totaal waardeloze strategie vind

      Klaassen vind jij Ajax onwaardige speler, Cruijff heeft vaak genoeg aangegeven dat hij juist voorbeeld ins van hoe het in de internationale top werkt.

      Jij vind de Boer een Ajax onwaardige coach door zijn saaie spel, Cruijff noemt hem de succesformule samen met Jonk

      Visie moet zich ontwikkelen vanaf het veld naar bestuurskamer, waarbij je niet van bovenaf alles moet opleggen. Dat vind jij ook maar is een van de dingen die team Jonk nu juist wel deed. Dingen van bovenaf opleggen.

      Een back moet in eerste instantie verdediger zijn vind jij, Cruijff vind het juist geweldig als dat omgeturnde spelers zijn. Nog erger hij vind totaalvoetbal 74 het schoolvoorbeeld met slechts 1 echte verdediger

      Zomaar een paar zeer belangrijke punten in zijn visie waar jij anders over denkt. Is dat erg? Totaal niet. Net zo min ik op sommige punten een andere mening heb als dat Johan en in zijn boek schrijft.

      Bijv jouw voorbeeld van vergaderen. Ik weet daar heeft hij hekel aan en ik weet dat gevoel van Jonk en hem was dat het onbegonnen werk is als het elke keer 3-1 is. Maar door in meetings helemaal in begin periode bijv taakomschrijvingen te maken, verantwoordelijkheden beter op te schrijven etc had er een beter uitgewerkt plan gelegen. Nu was het een plan op hoofdlijnen die iedereen kon interpreteren zoals ze dat wilden. Daar ging hoop fout.

      Maar mijn werkelijke punt hier is ik kan mening van verschillen met Cruijff op sommige punten, jij kan dat en dan nog kan je fan van iemand zijn. Zie wat hij betekent heeft voor de wereld en dan vooral voor minder bedeeldem en minder validen. Hoe hij daarover spreekt dat maakt een persoon. Dus ben ik fan. En dan laat ik nog in midden dat Cruijff zowel als speler als technisch directeur en later coach bij Barcelona mij ontzettend heeft laten genieten. Dat ik kritiek heb op houding Jonk in laatste 1.5 jaar en vooral zijn entourage verschrikkelijk vind staat daar los van. Los van het feit dat ik fan van Cruijff ben. Thats all

     5. Prinsengracht

      Hou alsjeblieft gewoon op man. Anders gaan er naast AB nog veel meer weg vrees ik. Of ze sterven van verveling.

     6. Peter en zijn Rockets

      Hee Kneug krijg jij hier per letter betaald of zo. Ik begrijp geen moer van al die onzin van je. Ga lekker een boek schrijven

     7. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

      Duidelijk geval van Jehova, cherry picking (geinige uitdrukking), scoren door oude zaken naar voren te halen zonder naar de nieuwe context te kijken etc. Veel tekst nodig om te proberen mensen met letterbrij te overtuigen. Geinig maar erg simpel en dom. Nu krijg ik weer te horen dat ik er niet serieus op inga en dat ik klem sta of zoiets. Leuk maar erg vermoeiend. Doei Eug.

     8. EugAjax

      Je mag van mij blijven AB. ik had de weddenschap nota bene met Ajax1958 over Kopenhagen toen jij je er weer eens mee wilde bemoeien en toen zei je volledig uit jezelf “als jij gelijk krijgt en Ajax haalt de finale dan ben ik hier moven”……maar blijf gerust hoor

  2. Litmanen

   Gestoord AB. Onbegrijpelijke onzin die je uitkraamt. Het enige wat je doet is stukjes uit het boek van Jaap de Groot voorlezen. Probeer het boek eens niet van achter naar voren te kezen.

   En nog beter, probeer zelf eens iets te bedenken. Iemand anders citeren is een beetje goedkoop als er verder niets anders uitkomt.

   Tot slot: wie gaat Jonk terughalen? Jij? Jonk kan geen verantwoording dragen en in nood naar Barcelona bellen heeft geen zin meer. Danny heeft zich nooit met voetbal bemoeit en als Jordi thuis is schiet het ook niet op.
   Vergeet Jonk en probeer eens 1 dag vooruit te kijken ipv drie jaar terug.

   1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

    Litmanen daarom ben jij zo dom. Je hebt je hoeken op school nooit open gehad. Jij wist het natuurlijk allemaal zelf veel beter. Is dat ook weer opgehelderd.

 14. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

  Op naar het paasdiner 🍺🍷👍

  1. De seijs

   Burn-out ab de racist met andere woorden uitgelult😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 15. JohnDoe77

  Meisje meisjes toch, wat een ellelange discyssies weer! Kunnen jullie samen niet lekker verder babbelen op het Tina forum?

Reageren is niet mogelijk.