There are no ads, please add some


Bosz: ‘nog zeven keer winnen en dan hebben we een aardig seizoen gehad’

Peter Bosz was na afloop voor de camera van Fox Sports te spreken over de prestatie van zijn ploeg. ‘We begonnen slecht aan de wedstrijd. We stonden niet goed. Wat ik wel knap vond is dat we al in de eerste helft de wedstrijd hebben kunnen omdraaien. Dat is niet makkelijk als je niet goed begint. Geholpen door de doelpunten lukte dat al in de eerste helft. In de tweede helft stonden we veel beter en hebben we het simpel uit kunnen spelen.’

Mede door het goede spel heeft de Ajax coach alle geloof in een heel mooi slot van het seizoen. ‘Als we nog zeven keer winnen hebben we een aardig seizoen gehad. Dan win je de Europa League en de landstitel. Ja, ik heb er nog alle geloof in. Als we nog drie keer winnen denk ik dat we kampioen zijn. Ik had wel verwacht dat Feyenoord tegen FC Utrecht zou winnen. Maar ze hebben nog twee uitwedstrijden, waarin ze het normaal moeilijker hebben. En ze moeten nog twee keer tegen oude ploegjes van mij.’


Gerelateerde posts

67 reacties

 1. Charka53

  De Europa League kunnen we proberen maar de titel is ook mogelijk alleen als die kakkies punten laten vallen.

  1. afcamike

   Had toch stiekem een beetje gehoopt op Utrecht.. Hopelijk dat Vitesse volgende week minimaal een puntje kan pakken!

   1. ajacied078

    daar is hij voor gehaald. aanvallend voetbal met lef en branie. lukt aardig voorlopig. landstitel is hopen op hulp van Vitesse of heracles. Europa lg winnen zou geweldig zijn. maar laat het eerst maar in Duitsland goed af lopen. dat is al mooi. verder hopen op een stunt van anderlecht dat zou een mooie zijn voor de halve finale. Rfca en afca. en finale dan tegen lyon om die 7-1 uit het verleden weg te poetsen. ja dromen mag nog 🙂 en de trainer heeft er vertrouwen in dus waarom wij niet:-)

    1. Widi

     Als dat wil zien, kun je ook morgen naar de Toekomst komen. Halve finale Future Cup: AFCA-rfca

 2. -buitenkantje rechts-

  Puntverlies moet tegen Vitesse gebeuren.. Dag en nacht verschil..Fey thuis spelend of uit.. Je kan zeggen wat je wil, maar ze hebben echt een 12e man in de Kuip. Matig spelend halen ze zo toch weer een 2-0 overwinning binnen. Maar oh oh oh..wat zit er een spanning op zeg.. strakke koppies bij v Bronckhorst en Wouters die stond te schuimbekken langs de kant.. Denk dat spelers en staf worden opgehaald in mannen met lange witte jassen als ze het kampioenschap nog wegggeven.

  1. Litmanen

   Viel mij ook op. Staan stijf van de stress. Wouters speelt theater. Is de tweede keer al.
   Volgende scheidsrechter stuurt hem de tribune op.
   Hebben ze weer iets om opgenaaid te zijn.

  2. tijger238

   Wouters doet dit omdat hij ziet dat ze op het veld bijna door de druk bezwijken

 3. Forever nr14

  Meneer Bosz, concentreer je lekker op je eigen club en eigen programma. Je hebt als trainer een aanvallende speelstijl, maar in prijzen is het succes daarvan nog niet uitbetaald. Dus, pas maar op dat je zelf geen kampioensstress krijgt waar je niet mee om kunt gaan.

 4. EugAjax

  Zeven keer winnen en je hebt een prachtseizoen en ook nog CL voetbal Bosz. En dat allemaal met overwegend goed en attractief spel. Petje af dan voor je eerste seizoen. Ik twijfelde begin tweede seizoenhelft beetje aan je, maar onterecht je hebt bewezen als een echte Ajacied te kunnen denken en belangrijker er ook nog naar te handelen. Complimenten ook aan TH, die het aandurfde met een Feyenoorder van start te gaan. Dat geeft tot op dag van vandaag toch weerstand maar Bosz mag Feyenoorder zijn hij handelt en denkt nogmaals als Ajacied!

  1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

   Toch leuk dat vd Sar en Overmars zoveel tijd aan dit forum besteden. Of is het toch meer wanhoop.

  2. -buitenkantje rechts-

   Sorry Eug.. wil nu toch even reageren.
   Tot aan Kopenhagen heb ik veel tenenkrommend slechte wedstrijden gezien.. Sinds Kopenhagen komen we goed op stoom, hoewel ik vandaag tegen Heerenveen de eerste helft ook slecht vond. Slordig in de passing, gepaard gaan met veel balverlies.. een onzichtbate voorhoede.. buitenspelers zonder diepgang. Geïsoleerde spitspositie.. Het waren de verdedigers de Ligt, Viergever en middenvelder Klaassen die de wedstrijd kantelden.
   In je reactie doe je net of je al aan het terugblikken bent op een succesvol seizoen en geliciteer je Bosz.. Tot nu toe hebben we niks.. nog helemaal niks.. geen finaleplek EL.. geen kampioenschap.. en geen beker..
   Dus waar heb je het over??
   Herinner je je eigen commentaar op Bosz nog na de verloren bekerwedstrijd tegen Cambuur toen je Bosz van alles verweet, waaronder het in het veld sturen van een (volgens jou) B-team? Was hij toen ook al in de lijn Cruijff bezig?
   Je haalt een paar citaten uit het boek van Johan aan en nu heeft Litmanen opeens gelijk? Uit de citaten blijkt trouwens nergens dat backspelers de achterlijn moeten halen en voorzetten moeten geven. Het enige dat je er uitbkan halen is dat Johan zijn verdedigers graag “hoog heeft staan”.. Vandaag ook weer een aantal “voorzetten” en inspeelpasses van Veltman gezien die kant nog wal raakten.. En nu heeft Litamanen opeens gelijk?

   Ik gun je je komende voetbalweekend van harte.. Zou graag mee zijn gegaan. Hoop dat je na een aantal pints nog eens terug denkt aan wat je hier beweert. Proost!
   🍻

   1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

    BR dank voor de uitleg mbt Jehova Eug. Jij en ook Indojood hebben hier de energie voor. Ik niet meer. Dat laatste ligt puur aan mij en daarom ben ik blij met jullie. Perfect verwoord, ook door Indojood hieronder.

  3. Indojood

   Haha, wat een clown ben je toch. In het begin van het seizoen voorspelde je dat we grote verliespartijen gingen meemaken door het risicovolle spel onder PB. Na Standard en Cambuur beker uit kreeg PB de volle laag en was het FdB voor en na. Nu doodleuk zeggen dat je maar een beetje aan PB twijfelde. Twee keer als een dramaqueen afscheid genomen van dit forum en alweer terug. Typisch geval van een succes supporter.

   1. EugAjax

    Indojood zoveel succes heeft Ajax niet gehad sinds nieuw millenium dus lijkt me niet dat ik succes supporter ben. Eat FdB betreft idd mega fan want hij was na Koeman de enige die ons in deze eeuw succes heeft gebracht. Ik durf bijna niet meer te quoten uit Johan mijn verhaal, maar Johan noemde Jonk/De Boer DE succesformule in de wederopbouw van Ajax…..ik heb allang toegegeven dat laatste 2 jaar en vooral in een na laatste jaar en laatste 6 maanden Boer niet om aan te gluren was. Mbt Bosz. Heb ik in begin hem voordeel van twijfel gegeven. Ja ik dacht dat hij teveel kamikaze trainer was om succesvol met Ajax te zijn. Iig Cambuur uit ging ik uit mijn plaat. Maar check na dat deed ik meteen nadat ik de opstelling zag……dus voordat Ajax daadwerkelijk uitgeschakeld werd. Ik heb in eerste helft seizoen daarna vaak geduld gepleot op dit forum omdat het goede kant opging. Eerste 2 maanden na winterstop begon ik echt openlijk te twijfelen. Maar sinds speelt Ajax pannen van dak. Ik ben paar keer van forum af gegaan maar heeft meer met gezondheid te maken en ik heb nu even goede periode. Dus wie weet ben ik er straks weer even niet. Verder heb ik al aan jullie uitgelegd dat ik reageer op bovenstaande quote van Bosz. Hij heeft het dan over aardig seizoen. Bij mij kan hij en dit elftal dan nooit meer stuk. Opportunistich soms? Jazeker maar dat is voetbal. Ajax heeft een Cruijff adept aangesteld en je ziet dat nu echt terug in veld. Noem mij van Eugelen (beste bijnaam ooit moest ik vreselijk om lachen), dus clown is ook goed lachen we nog meer en sukkeltje kan dan ook erbij 😂😂😂😂😂. Overigens heb ik in slechtere periode al voorspeld dat we EL finale gingen halen was tijdens Legia en voor Kopenhagen. Ik werd weer eens flink aangepakt. En ik moest van forum verdwijnen als we die Denen niet konden pakken. Er waren echte Ajax supporters diecdat zelfs hoopten……ben ik liever zoals jij noemt een succes supporter.

 5. EugAjax

  Heren ik snap de commotie niet zo goed ik reageer op Bosz zijn quote “nog zeven keer winnen en dan hebben we een aardig seizoen gehad”. Als dat zo is en spel blijft zo goed mag je bovenstaande van wat ik geschreven gerust concluderen. En ja fout bij Cambuur is schandalig geweest en begin tweede helft seizoen begon ik zwaar te twijfelen. Maar als bovenstaande uitkomt is mijn verhaal meer dan terecht. En BR je hoeft geen sorry te zeggen. Jij discissieert altijd op de inhoud helemaal goed

 6. EugAjax

  BR verhaal over Johan zijn visie is over de opbouw niet over backs die achterlijn moeten halen of niet. Indojood en AB maken mensen belachelijk als die spreken over opbouwen via de backs….nou is dat precies Johan zijn visie. Hoef je het niet eens mee te zijn maar die mensen noemen zich altijd te praten vanuit Johan zijn visie (opbpuwen via CV) nou blijkt dat dat niet Johan zijn voorkeur is. IRONIE thats all daar moest ik vreselijk om lachen gezien verleden van dit forum thats all

  1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

   Eug ……. begrijpend lezen!!!!!!!

   1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

    En nu die voet weg tussen mijn deur want ik doe hem voor vanavond dicht.

  2. De seijs

   Juist verwoord Eug👍 deze sufferts verkrachten de ideeën van cruijff constant om er zelf maar beter uit voort te komen.

    1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

     Trouwens …… sufferts???? 😂😂😂😂😂

     1. Litmanen

      Dat bedoelt Eug nou in de constante discussie. Kijk nou hierboven eens wat AB, Widi en Indojood produceren. Niet een inhoudelijke reactie, maar afzeiken en beledigen.
      Jullie bewijzen jezelf weer eens een geweldige dienst.

      Twee volgen de “grote” leider, de leider die zelden een wedstrijd van Ajax ziet omdat hij betere dingen te doen heeft.

      Vraag me af wat dat is als je wel tijd hebt om hier elke dag de demagoog uit te hangen.
      Misschien hier stiekem omdat je vrouw dat niet weet?
      Flauw he? Tja aanpassen is niet zo moeilijk hoor.

      AB, als je geen tijd meer hebt en geen zin meer hebt om te reageren, flikker hier dan op! Maar span geen debieltjes voor je kar om je smerige werk te doen.

 7. Dagrump

  Het zou geweldig zijn als we nog 7 wedstrijden gaan winnen !! Lekker terug geknokt vandaag in de westrijd. Klasse boys!! Gefeliciteerd !!

 8. EugAjax

  OFF TOPIC al eerder aangehaald door Ajax 1958 en Kbouter maar net nog eens BBC stukje gezien over Ajax. Heel mooi hoe ze met respect over onze club praten in algemeen en over Sar Overmars en Bergkamp in bijzonder. Heel speciaal 😃. We hebben weer een club om trots op te zijn

  1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

   Zucht …… zo duidelijk dat zij niet van de ins en outs op de hoogte zijn en een mening geven canaf de zijlijn en dat ook nog aan de andere kant van de Noordzee. Wil jij zo je gelijk halen? 😂😂😂😂😂 tip voor jou: blijf maar in Engeland. Tering wat doorzichtig weer en wat ongelooflijk simpel.

   1. EugAjax

    AB we weten dat wat nu gebeurt bij Ajax jou niet uitkomt. Toen het aan begin tweede helft seizoen iets minder leek te gaan ging je weer eens los zelfs op Bosz. En nu blijkt dat we Europese top weer gaan bestormen en dan mogen de rest van de Ajacieden niet trots op de club zijn. Prima ga jij lekker treuren gaan wij (hopelijk) feestvieren. En ik wwet je word zenuwachtig. Hoe was het ook al weer? Ging AB niet van forum als we finale EL halen, wat ook een belachelijk aanname van mij was (voor Kopenhagen) hahaha welterusten gast

    1. Widi

     Eug, zou je niet heel erg moeten schrikken van het feit dat (uitsluitend) juist Seijs jou bijvalt?

     1. Litmanen

      nou Widi, jij hebt ook maar twee vrienden hier: Indo en AB.
      Ik vind Eug meestal wel zinnige dingen zeggen….
      Dat in bvb tegenstelling tot bv AB.
      Beetje sneu toch?

     2. Widi

      Ik heb hier helemaal geen vrienden. Ik ken hier niemand. We praten tegen nicknames. Als AB bijvoorbeeld de waarheid spreekt, weet ik precies waar hij woont. Maar ik heb geen enkele behoefte om hem op te zoeken of zo. AB is voor hier. Hij heeft een andere stijl dan ik, maar volgt het voetbal duidelijk al lang. Begrijpt het ook. En probeerde het ook uit te leggen. Net als jij. Nickname De Seijs heeft duidelijk geen verstand van voetbal. Beste voorbeeld: vandaag was op de Toekomst iedereen het er wel over eens dat onze huidige onder 17 niet de beste van de afgelopen jaren is. Voor het Eerste hoeven we daar weinig van te verwachten. En wat schrijft De seijs: dat hij op de toekomst (zonder hoofdletter) is en dat we nog veel plezier van deze geweldige spelers gaan beleven. Ik denk dan: ben je echt op de Toekomst en begrijp je er niets van of ben je gewoon helemaal niet op de Toekomst maar wil je graag doen alsof. Ik heb veel moeite met nono’s die toch van alles roepen en met draaikonten. Dan kun je je lol op met De seijs en Eug. Ik ben nog uit de tijd dat de tribune bij Ajax door vooral veel kenners werd bezet. Zoveel onzin hoorde je niet. Met name na de successen in de jaren-90 zijn er veel successuppoters gekomen. En een deel daarvan begrijpt er echt niets van. Als het dan ook nog racisten zijn, schiet ik wel eens uit mijn slof.

     3. EugAjax

      Dank je Litmanen. Dat ben ik natuurlijk met je eens dat ik meestal wel zinnige dingen zeg. 😄. En ja ik heb maar 1 overeenkomst met AB, Ik ben ook op leeftijd😄. Genoten dus van alle tijdperken. OK niet van Piet van Reenen dat kan natuurlijk niet

    2. Widi

     Over Seijs en racisme: jij schreef gisteren dat jij Seijs oke vindt omdat hij tegen jou nooit racistisch was. Betekent dit dat jij al die mensen die deze week met Seijs voor de Politierechter moesten verschijnen omdat ze zich racistisch hadden geuit tegen Sylvana Simons ook oke vindt? Die hebben het immers ook niet rechtstreeks tegen jou gedaan? Kun je dat uitleggen?

     1. KBouter

      Widi..misschien een tip voor je om meer met voetbal zaken bezig te zijn dan hiermee?

      Lees graag je posten en racisme ben ik ook op tegen, maar die mogen we nooit een podium geven, dat willen ze juist graag.

     2. Widi

      Dank voor de tip KBouter. Je hebt gelijk. Racisten en hypocrieten (Eug) brengen het felste in mij naar boven.

     3. EugAjax

      Widi ik heb gezegd dat Seijs altijd normaal met me schrijft in tegenstelling tot vnl AB maar inmiddels ook tot jou. Dit is al de tweede keer dat je me een rasistische kant wil opduwen en oa Kbouter heeft het al over geen podium geven. Ik vind verschrikjelijk wat Sylvana naar haar hoofdkrijgt.dat zijn doodsbedreigingen en omdat ze zwart is wsl racisme bij veel mensen. Hoe noemen we de doodsbedreigingen van AB naar mij toe dan? Hangt dat af van mijn kleur? Ik hoor dat wel van je. Persoonlijk vind ik Sylvana verschrikkelijk mens NIET omdat ze zeart is maar vanwege haar verschrikkelijke uitspraken. Vooral over ontkenning Armeense genecoide. Maar zelfs dat rechtvaardigt geen enkele doodsbedreiging! Ik ben enorm geshockeerd dat je mij die richting in aan duwen bent. Ga je goed man wat een nare bijdrage van je 😬😬😬😪

     4. Widi

      Ik denk niet dat jij een racist bent. Ik duw jou niet die hoek in. Ik hou je er liever uit. Ik weet dat je hier heel weinig medestanders hebt. Maar liever geen dan zo een toch! De mensen die de vreselijkste dingen anoniem tot Sylvana richtten, waren waarschijnlijk ook tegen veel andere mensen best aardig. Ik duw jou niet richting Seijs. Je schaart je zelf aan zijn zijde. Terwijl je weet hoe verwerpelijk zijn ideeen zijn. Je neemt geen afstand. Mag je zelf weten, maar zeg niet dat je geduwd bent. Je doet het uit eigen beweging. Wat je van Sylvana vindt, moet je ook zelf weten. Maar ze heeft niet de Armeense genocide ontkent. Absoluut niet. Wel heeft ze zich heel onhandig in een positie gebracht waarin ze over dat punt niet een eigen standpunt kon innemen. Ze zei dus niets. Erg dom van haar om met de mensen van denk in zee te gaan. Jij vind haar verschrikkelijk, maar niet omdat ze zwart is. Seijs vindt haar verschrikkelijk juist omdat ze zwart is. Get it?

     5. EugAjax

      Widi eens zijn met arrestatie Ebru Umar, Zwarte Piet mksdadig vinden maar het allerergst aansluiten bij DENK. Een partij die in NL nu 3 (!) zetels heeft, een partij die het regime in Turkije steunt dat regime maakt jou en mij uit voor nazi en fascistisch……..misschien daarom oa ook. Stilzwijgen ontkennen is als ik jou teruglees naar mij toe (over Seijs) net zo erg of zelfs erger. Komt bij dat ik het wel eens aan Seijs het benoemt heb. Seijs verdedigt zich op een manier die niet de mijne is, maar ik weet zeker als je hem met rust laat met dat bashen van hem dan kan je met hem goed over voetbal praten. Waarom lukt dat mij en andere wel met hem?
      Als laatste echt zeer treffend dat je mijn vragen over AB ontwijkt. Wat je mii over Seijs verwijt doe je gewoon rustig mee als het om AB gaat. Dus moet AB in hetzelfde rechtenbankje zitten als de internetvbelagers van Sylvana Siemons, gezien de doodsbedreigingen (zelfde als bij Sylvama). En is die bedreiging dan racisme of niet? Of wil je dan eerst weten of ik een kleurtje heb. Get it?
      Echt heel naar wat je doet de laatste paar dagen. Maar hey het zal wel aan van Eugelen liggen toch?

     6. Peter en zijn Rockets

      Als je het niet wil zien zal je het nooit zien. Ik weet van mezelf dat ik vrij simpel ben maar jij ken volges mij niet lezen

     7. De seijs

      Widipietertje ik heb het nooit over een of andere Sylvana gehad wat lieg je nou weer hier op het forum. Je zit weer te liegen en te bedriegen over mij. En dan wil jij hier serieus genomen worden??? Jij spoort niet opruier. En kom maar met het bewijs hiervan. Nee die heb jij niet want die is er ook niet. Door jou uitspraken hier wordt jij niet meer serieus genomen. Maar dat was hier al bekent. Lulletje

    3. Hoeda Fak Ajoe

     AB zielepiet! Steek je kop maar lekker in het zand. De hele wereld heeft het bij het verkeerde eind en AB is alwetend. Pfffffffff ….

 9. RobbyZ

  Ja pb,en wint 010 alles en verlies je in de halve finale of bij Schalke dan heb je geen klote!
  In de eredivisie hadden we alles in de hand kunnen hebben maar door het eigenwijze professor gedrag van pb heb je nu niks in de hand. We kunnen alleen nog hopen ☹️🙏🏽🤞🏼 EL geeft wel een bepaalde boost bij die gasten dus je weet maar nooit natuurlijk,in die wedstrijden zie je de wil om te winnen dus dat geeft goede hoop! 🙏🏽 Het voetbal is beter geworden met pb maar kan nog véél beter en mooier en constanter,ook al zien we soms zo’n wedstrijd dan weet je al dat de volgende wedstrijd de opstelling weer anders is ivm zijn vaste basis (hoe slecht die ook zijn) en dan is dat mooie spel met diepte wéér verdwenen! ☹️ Er is hoop!!🙏🏽

 10. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

  Toch even het stukje mbt Jonk van de hand van Johan:
  Dan die verplichting om te vergaderen. Als je het ergens over wilt hebben en je weet van tevoren dat het drie tegen één is, waarom zou je er dan bij gaan zitten? Dat is zinloos. In plaats van inhoudelijk te praten over kwaliteiten van de een of de ander. Hoe die verbeterd kunnen worden. Over de tekortkomingen die een speler heeft en hoe die kunnen worden opgelost. In plaats van te vergaderen zou je zowel op individueel als teamniveau iets positiefs moeten creëren. Dan heeft het zin.’

  Uittreksel van: Cruijff, Johan. ‘Johan Cruijff – Mijn verhaal. De autobiografie.’ Uitgeverij Nieuw Amsterdam, 06-10-16. iBooks.
  Er zijn mogelijk auteursrechten op dit materiaal van toepassing.

  1. Litmanen

   Hoezo, heeft Johan vanaf zijn wolk jou geen persoonlijke toestemming gegeven?
   Zielepoot.

 11. JohnDoe77

  AB; sukkel, daar zijn zeker autheursrechten op van toepassing en verder boeit het niemand hier. Tina forum, veel plezier daar!

  1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

   Eug kan wel citeren uit biografie en ik niet? Beetje vreemde opmerking Johnnieboy. Verder heb ik geen behoefte aan je opblaaspop.

Reageren is niet mogelijk.