Ajax heeft weinig moeite met Heerenveen: 5-1

Ajax blijft in het spoor van feyenoord. In de eigen Amsterdam ArenA werd sc Heerenveen met 5-1 verslagen. Het was even schrikken in de Amsterdam ArenA toen Ajax op een snelle achterstand kwam tegen SC Heerenveen, maar daarna stelden de Amsterdammers orde op zaken.

Het duel begon dramatisch voor Ajax. Na een counter zette Reza Ghoochannejhad de Friezen al in de achtste minuut op een 0-1. Ajax mazzenlde daarna nogmaals maar kreeg langzaamaan meer van op de Friezen. In de 24e minnut zorgde Nick Viergever weer voor de gelijkmaker. Nog geen tien minuten later tikte Matthijs de Ligt de 2-1 binnen. Op slag van rust was het aanvoerder Davy Klaassen die met de derde Ajax-treffer voor de gemoedsrust zorgde op de tribune.

Na rust gebeurde er lange tijd niet veel in de Amsterdam ArenA. Toch was de koek nog niet op. Met nog een kwartier op de klok kreeg Ajax een penalty na een overtreding van Morten Thorsby op Kasper Dolberg. De Deen bleef vanaf de elf meter koelbloedig: 4-1. Een minuut of zeven voor tijd was het David Neres die Ajax op 5-1 zette. Daarmee tekende de Braziliaan ook voor de eindstand.

Related posts

103 Comments

 1. stylo1984

  Jammer van et eerste kwartier ma na de 0-1 zag je dat ze niet paniekerig werden en snel herpakten ❌❌❌

  1. vak411

   Knap na een zware wedstrijd van donderdag.. Ajax wordt gewoon kampioen.. de dubbel zou ook leuk zijn!
   Knap gespeeld, volgende week die winnen van die pisvlekken waarna quardado, van ginkel, de jong en willems huilend roepen dat ze weg willen uit eindhoven..
   en feyenooit? Die kunnen in uitwedstrijden de druk niet aan…

   1. stylo1984

    Volgende week word echt niet makkelijk… je zag aan spelers echt dat ze moe waren, vond younes matig en ziyech speelde ook cker niet fantastisch… zal nog wel 1 vergeten maar die sprongen er echtvuit

  1. Toppertje

   Zal volgende week moeten gebeuren. Van Excelsior hoeven we tegen Feyenoord niets te verwachten.

    1. Prinsengracht

     Toppertje heeft gelijk. Dat stadion van Excelsior zal vol met Feyenoorders zitten.

   1. vak411

    Hopelijk heeft excelsior dan de punten nog heel hard nodig.. dan krijgen die kakkerlakken het lastig op het kunstgras

 2. Indojood

  Professionele zege. Dolberg draaide weer prachtig weg. Klassespeler. De Ligt heeft geen last van alle negativiteit, speelde ijzersterk. Van Neres ben ik bepaald niet gecharmeerd, luie voetballer. Geef mij maar Justin en Appie, origineel Amsterdams.

 3. Charka53

  Was even bang na die 0-1 wan je weet nooit we hebben het vaker mee gemaakt maar gelukkig hebben ze het goed recht gezet .

 4. Iceman

  Mooi werk nu schalke en dan die pisvlekken dat wordt echt spannend als wij die winnen dan kunnen wij het afmaken dus go for it Ajax knallen.

 5. Toppertje

  Knappe prestatie hoor! Zo weinig rust en toch veel leuke dingen gezien. Nog even volhouden.

 6. EugAjax

  OFF TOPIC: ik zit weer even in Johan en mijn verhaal te lezen. En wat lees ik op pagina 235 na een betoog over 5 linies kort op elkaar gaat het als volgt verder
  Johan
  “Aanvallen is dus vooral een kwestie van goed toepassen van techniek, het benutten van de ruimte, vooruit verdedigen en daarbij druk op de bal zetten.
  Nu ga ik (Johan) een stap verder waarbij ik blijf uitgaan van de al aangegeven 5 linies. Essentieel is dat iedereen beseft dat de opbouw begint zodra de bal bij de keeper is. Hij is de eerste aanvaller. Omdat in dergelijke gevallen de verdediging sneller reageert dan de aanval, is meestal een van de twee backs naar voren geschoven en loopt daar vrij. Door hem (de back dus !!!!!!!!) aan te spelen ontstaat het eerste samenspel”.

  Wat lees ik hier opbouwen via de back? En van Johan? Dat is raar want word vnl Litmanen niet altijd beschimpt door de ‘echte’ Cruijff kenners en fans vanwege zijn positieve mening over opbouwende backs? Nu lees ik toch even verder om het echt goed te begrijpen

  Johan weer
  “De buitenspeler moet dan diepgaan om het gat te creeeren waar de back in moet. Inmiddels is de eerste linie verdedigers (aanvallers van de tegenpartij) uitgespeeld en de aanval onderweg”.

  He? Wanneer word de centrale verdediger nu in opbouw betrokken? De essentie van Johan volgens de echte kenners en fans toch?? Ik besluit verder te lezen in volle verwarring…..

  Johan weer
  “Daarna moet de tegenstander keuzes maken om de opkomend back af te stoppen…….”

  Ja zie ik lees het echt goed DE OPKOMENDE BACK nog steeds aan de bal.

  Johan weer
  “….en de kunst is daar goed op te anticiperen.
  Ik (Johan) geef nu twee simpele voorbeelden waarbij de linies elkaar goed moeten aanvoelen. Eerst de spits die naar rechts uitwijkt. Van de twee CV moet er 1 met hem mee. En 1 moet doorschuiven om de door de opkomende linksback gecreeerde manmeersituatie te ondervangen. Op dat moment zijn de linksbuiten en de spits in een 1 tegen 1 situatie gemanoeuvreerd.
  De tweede mogelijkheid voor de limksback is om de bal onder een afstand van maximaal 20 meter hard in de voeten van de spits te spelen, die dan kaatst op de inkomend rechtermiddenvelder. Als die optijd is gestart dan heeft hij een voorsprong op zijn tegenstander en ontstaan er weer allerlei 1-1 situaties aan de rechterkant”.

  En zo gaat het tijdje verder. 5 bladzijden verder ben ik nog nergens maar dan ook nergens tegen gekomen dat de opbouw moet via de CV……maar juist dus via de backs…….
  Dus de man die hier altijd beschimpt word om zijn zeer slechte kennis van voetbalspel heeft vele malen op dit forum met zijn voorbeelden dus dicht tegen Johan zijn visie geschreven. Litmanen bedoel ik dus. Heeft dus wsl toch meer verstand van spelletje, of op zijn minst is zijn kijk op voetbal dichter op die van Johan dan al zijn zichzelf benoemde grootste fans van Johan die perse aandringen op opbouwen via CV……….
  Ik heb dit stuk paar keer overgelezen maar ik lees het echt goed. Gewoon in mijn verhaal van Johan!! Prachtig.
  En dan dringt Johan ook nog aan op backs die een geweldige cross pass hebben over het hele veld om spel heel snel te verplaatsen. Zeg maar specialiteit Veltman. Ja mensen zo zie je maar. Word je van allerlei anti Cruijff teksten naar je hoofd gegooid (gebeurt Litmanen en ook mijn persoontje vaak) blijken de mannen die dat doen mijn verhaal van Johan niet helemaal goed uit hun hoofd te kennen??. Bleek gister al nav sukkeltje Eug zijn bijdrage (??) en nu weer nav ideale opbouw volgens Johan, dus via de backs…………….

  Zou het dan mss toch kunnen zijn dat iedereen hier Ajax en Johan fan is ook al hebben we af en toe meningsverschillen op voetbal en organisatievlak? Lijkt mij van wel.

  Litmanen het is dus toch niet zo raar dat ik weleens wat van jou leer (ben ik ook al paar keer dopr uitgelachen hahaha), maar blijkt dat je toch niet uit je nek kletst, tenminste niet altijd. Fijne zondag allemaal nog

  1. Indojood

   Wellicht had je zijn columns in De Telegraaf moeten lezen. Daar is het uitgebreid aan bod gekomen toen FdB nog trainer was. De URLs ga ik je niet meer geven, heb ik al vaak genoeg gedaan.

     1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

      Opbouwen via cv staat overigens ook in het boek van Johan. Niet in de specifieke tekst an “CV” maar door het noemen van de spelersnamen op de cv plekken. Moet je wel ff kunnen snappen.

  2. Widi

   Eug, ik kan me niet voorstellen dat jij een intrigant wil zijn. Of heb ik het verschrikkelijk mis?

   1. EugAjax

    Heren Widi en Indojood. Dit komt rechtstreeks uit Johan, mijn verhaal. Ik kan er niks aan doen. Ik wil hier verder niks mee. Anders dan aangeven dat er meer dan 1 waarheid is en dat meningen over situaties en of personen niet inhoud dat je anti Cruijff bent. Bovenstaande bewijst dat naar jullie toe. Ik denk dat we allemaal Ajax en Cruijff fan zijn en hiermee hoop ik dat dat word ingezien. Je kan met Johan verschillen van mening (jullie dus met de opbouw) en ik met zijn te grote loyaliteit aan team Jonk en dan toch Cruijff fan zijn. Een sluit ander niet uit. Maar nu komt het niet uit Widi en dan ben ik intrigrant? Ach apart.

    1. Widi

     Ik bemoei me zelden met de inhoudelijke discussie op dit punt. Maar ik vind wel dat jij onnodig oude wonden open rijt (wellicht wat overdreven gesteld, maar ik kon even geen betere woorden vinden). Discussie op een forum is prima, maar jij daagt bewust bepaalde personen uit. En je weet al wat hun reactie is. Ik heb geen idee of jij anti Cruijff bent. Dat interesseert mij ook niets. Mag je zelf weten. Ik heb niet gezegd dat je een intrigant bent. Ik heb gevraagd of je er 1 bent. Wie de schoen past, trekke hem aan.

     1. EugAjax

      Widi anderen noemen mij anti Cruijff etc. dan ben ik dus absoluut niet. Blijkt iig dat ik zijn verhaal iets later lees, maar ik lees het blijkbaar beter dan degene die mij maar vooral Litmanen hebben beschimp. Dat is ironie en mag in mijn optiek niet onvermeld blijven. Dan maar intrigant of zo

     2. Widi

      Ik noem jou niet zo. Maakt mij niets uit of je voor of tegen bent. Jouw zaak. Ik vraag je alleen of je het echt nodig vindt om de boel hier weer op stelten te zetten. En ook ik krijg geen antwoord.

     3. EugAjax

      Het is nodig om Johan zijn visie in persectief te plaatsen. Zo moet je het lezen.

     4. Widi

      Voor wie is dat nodig? Dat was niet jouw intentie!! Aan de manier waarop je het hebt opgeschreven is precies te zien wat jouw intentie was: Indojood en AB uitdagen. Het zijn ook precies die mensen die ook hebben gereageerd. Achteraf doe je wat je altijd doet: draaien en uitvluchten verzinnen. Mag allemaal. Maar denk niet dat niemand je door heeft.

     5. EugAjax

      Widi knap dat je van stukje tekst mijn intentie kan aflezen. Kijk nou eens naar inhoud van verhaal (gister en vandaag) rechtstreeks uit Johan mijn verhaal. Twee omderwerpen waarop we belachelijk gemaakt zijn, en nu blijkt het allemaal wat anders te liggen. Gewoom rectificatie van Johan zelf thats all. Meer niet jij bent overigens degene die nu doorblijft schrijven weer ironie.
      We zijn nu wel klaar neem ik aan. Het is gewoon leesmateriaal en iedereen mag concluderen wat men wilt en je mag je ook aan irriteren of scrollen

     6. Indojood

      Nou, zo dramatisch is het niet Widi, haha. Wonden open rijten. Uiteindelijk zijn dit forum en haar leden totaal onbelangrijk. Puur tijdverdrijf. Wat betreft Hans van Eugelen, een zelfbenoemde Cruijff fan die een half jaar na uitgave een keer zijn biografie gaat lezen? Zegt genoeg. Dramaqueen die meerdere keren zegt weg te gaan maar natuurlijk blijft meelezen en nu het beter gaat met het eerste, hijgend terugkeert. Het is allemaal zo doorzichtig.

      Ben morgen ook op de Toekomst.?

     7. Widi

      Ik schreef zelf ook al dat het wat zware woorden waren. We zullen elkaar morgen niet bewust zien, dus wens ik je nu maar veel plezier!

     8. Widi

      Jammer dan om niet te weten hoe hij eruit ziet. En nu gaat AB waarschijnlijk schrijven dat ik gewoon naar een witte puntmuts moet zoeken???

     9. EugAjax

      Respect Widi begint bij jezelf weet je nog? O ja mss kan je je vriend AB hieronder ook om respect vragen? Of doe je beetje aan selectieve verontwardiging? Succes morgen en drink met zijn allen keer biertje.

     10. Widi

      Seijs heb ik opgegeven. Bij racisme begint mijn grens. Tegen niemand op het forum doe ik wat ik tegen hem doe. Zelfs tegen jou niet?. AB is niet mijn vriend. Ik heb hem nog nooit gezien. Ik weet niet waar jij op doelt, maar ik vind zijn verwijzingen naar Jehova’s getuigen erg grappig. En treffend. Je bent inmiddels door een paar anderen met feiten om de oren geslagen. Ik zie nu dat je er voor kiest om je alleen nog tot mij te richten. Ik ben nog lang niet moe Eug. Kan nog uren door. En jij?

     11. EugAjax

      Zijn natuurlijke bedreigingen weer Widi. Ik richt niet mijn pijlen op je specifiek. Ik heb iedereen weer keurig antwoord gegeven en ja ik ben inmiddels moe (wsl van mezelf hahaha). Even raden nu vind je me zeker op laatst wel oprecht ????fijne dag morgen

     12. Widi

      Geen bedreigingen. Ik moet er gewoon niet aan denken dat ik morgen een gesprekje voer met een mij nog niet bekende Ajax supporter (wat ik vaak doe) en dat dit dan Seijs blijkt te zijn. Ik zie jouw antwoorden nog niet hoor. Alleen hier en daar wat gedraai en gekruip.

  3. KBouter

   Eug….wat wil je nu, je gelijk halen of een ander de kop indrukken. Weet je dat deze hele discussie mij een reet kan roesten, wat interesseert mij in godsnaam of de 1 meer verstand dan de ander van de filosofie van Johan heeft. En dat gezeik blijft ook maar doorgaan hier…zó vanuit het niets kom jij weer met zoiets om een ander op zijn vingers te tikken.
   ??

   1. EugAjax

    Ik wil dat er meer respect is op dit forum ook al heb je af en toe afwijkende mening. Ik probeer dus te laten inzien dat iedereen hier Ajax en wsl dus ook een Cruijff hart heeft. Thats all. Ik hoef geen gelijk want dat heb ik niet. Dit is Johan zijn verhaal niet de mijne

    1. Widi

     Begin dan bij jezelf. De regelmatige lezers met een redelijk IQ zien allemaal dat jij nu Indojood en AB aan het uitdagen was. Je weet precies hoe ze er over denken. Je weet ook precies wat ze gaan antwoorden. Je veroorzaakt bewust rottigheid. Is dat respect? Kom op man! Voor iemand die lekker naar Wembley gaat, hou je je wel met negatieve dingen bezig.

     1. EugAjax

      Widi je hoeft daar ook geen IQ voor te hebben ik zet idd dingen recht die uit die hoek komen klopt. En jij zegt dat ik met respect moet beginnen? Nu even excl Indojood want die doet niet wat ik nu ga schrijven. Maar jij wel. Mensen adressen vragen om hem in elkaar te willen slaan, iemand Breivik noemen, iemand willen oveerrijden op zebrapad, iemand in gierput willen flikkeren…….nee daar spreekt respect uit. Dus begin jij dan ook maar bij jezelf vriend. De enige in jullie club waar ik respect voor heb is Indojood. Hij is mij vaak zat (terecht of onterecht( pakt me dan ook fanatiek aan maar altijd met respect. Iig zonder bedreigingen. Precies zoals het hoort. Beter hij spreekt mensen er ook op aan. Voor de rest is het allemaal ironie en grappig als ik commentaren op mij en anderen hoor en dan vervolgens Johan mijn verhaal lees ?prachtman en ja iedereen maar dan ook iedereen hier kan veel zo niet alles leren van hoe je respectvol met mensen omgaat, zelfs met degene waar je het mee oneens bent of die je een kunstje heeft geflikt. De man heeft zo een prachtig karakter dat overstijgt Ajax en al de discussies hier. De man heeft zoveel betekent voor de wereld dat je krijgt er ontroerende tranen in je ogen. De man is een grootheid en ja of jullie het willen of niet IK BEN GROOT FAN VAN DEZE JOHAN, en ik mis hem elke dag.

     2. Widi

      Eug, lees dan goed. Ik heb niemand Breivik genoemd. Alleen Breivik zelf. Want die heet zo. Maar dat is logisch.

     3. EugAjax

      Klopt eerste heb je wel gedaan, laatste drie je vriend AB! Respect weet je nog?

     4. Widi

      Niet mij aanspreken op wat AB doet. Ik ben hem niet en zijn stijl is mijn stijl niet. Kwalijk wat jij doet, want mensen die niet alles lezen, kunnen nu denken dat ik dingen doe die ik dus niet doe. Je bent vanavond gewoon de fout in gegaan. Bewust ook nog. Jammer.

     5. EugAjax

      Widi dan moet je niet als spreekbuis opereren voor ze. Je geeft zelf aan dat mijn bericht is voor AB en Indojood en dat klopt. Waarom blijf jij dan achrijven ? Maar bij deze voor iedereen die het niet goed hebben gelezen wat ik bedoel

      Widi heeft alleen een adres aan Seijs gevraagd om te knokken diezelfde Widi vraagt aan mij of ik naar mezelf wil kijken om te beginnen om respect naar mensen te tonen.
      De andere drie genoemde dingen komt van AB, de man waar ik ook respect voor zou moeten hebben of tonen volgens Widi.
      Ik vrees dat dat niet gaat lukken.

      Respect naar Indojood gaat. Vind mij niet tof en discussieert fel met me maar wel altijd met respect en zonder bedreigingen

     6. Widi

      Ik blijf schrijven omdat je weer aan het draaien bent. Ik heb een hekel aan onoprechtheid. En als ik het tegenkom, reageer ik er meestal op. Verder snap je het niet. Je hebt respect voor alle mensen op dit forum door niet nodeloos Indojood en vooral AB uit de tent te lokken. Niemand zit daar op te wachten. Verder vroeg ik geen adres om te knokken. Ik vroeg een adres om iemand zijn bek voor een tijdje dicht te slaan. Heeft niets met knokken te maken. Want er zou echt maar van 1 kant klappen vallen. En dat je dan ook nog weer gaat slijmen bij Indojood……. denk je echt dat die daar in trapt?

     7. Prinsengracht

      Discussie met EugAjax is vrij zinloos lijkt me. Maar deze opmerking van jou is erg grappig. Schoot hardop in de lach bij het lezen.

     8. Widi

      Ik heb het nooit over een zebrapad gehad. Ook niet over een gierput. Ik heb jou nooit bedreigd of uitgescholden. Ik heb er 1 gevraagd of hij eens in mijn gezicht wil zeggen wat hij hier anoniem schrijft. Dat klopt. Maar dat was jij niet. Als je zoveel respect hebt voor Indojood, doe je niet datgene waar ik je op aanspreek. Ongeloofwaardig. Jouw tranen kwalificeer ik als krokodillentranen. Je komt op mij niet oprecht over.

     9. EugAjax

      Widi je spreekt mij op respect aan en of ik bij mezelf wil beginnen. Dat vraagt iemand aan me die anderen adres vraagt om hem in elkaar te willen slaan. Is daf niet pot verwijt de ketel………etc. De vier dingen die ik noemde waren voor jou en AB, zoals gemeld. Die dingen heb ik Indojood nog nooit zien doen. Dan maar niet oprecht. Spreek je man

     10. Widi

      Je maakt weer de fout door mensen op een hoop te gooien. Niet doen! Je weet donders goed dat ik niet anderen om hun adres vroeg. Een maar. En het is voor iedereen duidelijk wie en waarom. Je bent ook niet oprecht vanavond. En je weet het.

     11. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

      Even voor alle duidelijkheid: ik ben AB niet meer en niet minder. Qua visie sta ik redelijk op een lijn met oa Widi en Indojood. Verder heb ik totaal geen verbinding met beide heren (als er geen dame tussen zit). Elke nick zonder de vermelding AB ben ik niet. Dit voor een aantal geestelijke gestoorden hier. Net als oa Widi en Indojood wil ook ik niet gelijk gesteld worden aan een ander. Ik ben verantwoordelijk voor mijn uitlatingen en niemand anders.

     12. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

      Alleen die eerste zin van hem al: ik zet inderdaad dingen recht. Tering, over hoogmoeds waabzin gesproken. Even voor de duidelijkheid: Gierput en zebrapad komen van mij waarbij zebrapad gewoon een welgemeende waarschuwing was, geen bedreiging. Gierput of giertank ……. ja daar mag Eugiebnog steeds invallen van mij. Hoeft helemaal niet te verzuipen maar er invallen zou mij persoonlijk een enorme lachstuip bezorgen. Klopt. Als is Eug, Seijs en Litmanen persoonlijk zou kennen zou ik ze ook met alle liefde een gigantische kleun willen verkopen. Daar ben ik nog heel goed toe in staat ondanks mijn leeftijd. Ben ik dan gewelddadig? Nee, ik sla gewoon giga irri personen op hun bek. Gewoon een persoonlijke ruzie. Ik loop daarbij ook risico op een klap en dat risico neem ik 100%. Maar goed, Ajax heeft gewonnen, spel redelijk, doelpunten gelukkig veel. Prettige paasdagen verder en kijk uit voor de spijkers.

   2. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

    Zoals al eerder gezegd er zijn hier mensen die heel graag Jehova spelen. Zaken uit hun verband rukken en plaatsen als de waarheid. Daarom ook mijn stellingname dat Eug of vd Sar of Overmars moet zijn of gewoon ingehuurd is om alles te vergoeilijken. Zo kan Ajax blijven volhouden dat ze de visie van Johan volgen terwijl ze gewoon niet snappen wat die visie is. Over twee jaar huilen de meeste supporters weer. Als ze niet huilen, juichen ze voor een vreemdlingen legioen. Ik ga niet meer inhoudelijk in op een Eug of een Litmanen en consorten. Ik laat het aan anderen over om zichzelf in het ware spel van a tot z van Ajax te verdiepen. Als je dat doet, als echte supporter, dan snap je vanzelf wat ik en anderen bedoelen.

    1. EugAjax

     Widi AB en Indojood, wat nu gebeurt is precies wat jullie dan altijd doen. Van je af gaan slaan, terwijl ik alleen wat aanhaal van visie Johan uit zijn verhaal. Waar staan de omwaarheden? Waar staan uit zijn verband gerukte? Waar ach jullie geven toch nooit antwoord. Rest my case. Ik laat nu maar rusten met conclusie dat zelfs de zichzelf benoemde club van grootste Johan fans dus andere visie op spel nahoud dan de allergrootate Ajacied der aarde die overigens verschillende keren in zijn boek zijn visie is omtwikkeld uit de Ajax filosofie ach dat is raar !

     1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

      Jehova. De wachttoren staat ook vol ellenlange niet ware stukken.

     2. Widi

      Vind jij echt dat ik van me afsla als ik je er op wijs dat je hier mensen onnodig de kast op jaagt? Niet uit humor, maar gewoon om ze te jennen. KBouter zegt met andere woorden hetzelfde als ik. Zoals ik al zei, bemoei ik mij inhoudelijk niet met deze discussie. Maar goed, actie geslaagd. Iedereen die je wou uitlokken heeft weer gereageerd.

     3. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

      Maar hij moet wel telkens mijn nick lezen ?

     4. De seijs

      Je zet de heren mooi voor schut Eug. Het is zoals jij het hier neerzet. Duidelijk, er is geen spelt tussen te krijgen. Maar je eerlijk zijn hè , en durven toegeven. Ja dat is heel moeilijk voor deze mensen. Maar dat wisten we al hier heel lang. Dat kunnen ze niet. En dan die widipietertje hij moet gelijk hebben met zijn gedraai. Maar is voor mij de grootste nagemaakte hier op het forum. EugAjax duidelijkheid dat breng jij hier. Ga zo door heel veel forum leden zijn blij met jou uitleg. Alleen die er een draai aangeven om een beetje intresant over te komen die zijn fel tegen jou. ????? Want ja jij vertelt hier de waarheid. Ga lekker Door man heerlijk om te lezen.?????

     5. EugAjax

      De Seijs, dank je wel. Weet je het gaat niet eens om gelijk het gaat erom dat voetbal een mooie sport is en veel is op verschillende manieren uit te leggen. HFA omschrijft het ook goed vind ik. Daarom kan je juist zo lekker over voetbaldiscussieren, of hier op forum of lekker op werk bij koffiemachine.
      Als ik toch duidelijk en eerlijk mag zijn. Ik ken je verder niet hoor. Wij hebben gewoon goede gesprekken over voetbal. Echter als we gebashed worden is het misschien verstandig om teksten wat uitgelegd kan worden als racisme te vermijden bij je verdedigingsmechanisme. Nu ontstaat een beeld van je dat je in mijn optiek niet bent. Misschien dat je ermee kan omgaan, maar de laatste paar dagen linkt Widi mij er ook steeds meer aan. Alleen al omdat ik met jou normaal over voetbal praat. Het is dus slechts een vriendelijk verzoek. Pak ze aan zoals je doet dat maakt mij niet uit. Maar probeer de teksten te vermijden die men kan uitleggen als racisme. Ik ga gewoon door hoor.

     6. De seijs

      Met mijn teksten kun je meestal 2 kanten op. Ik vraag mij wel eens af waarom diegenen altijd de slechte kant van mijn verhaal eruit vist. Zijn die mensen juist fout vraag ik me dan af. Of willen ze mijn verhaal bewust niet kennen. Omdat ik er meer verstand van heb??? En dat ik vaak de vloer met hun verhaal aan veeg. Ze verdraaien constant de feiten, ja een een beetje kenner (onderhand ik dus ) prik daar zo door heen. En dan proberen ze mij in een hokje te plaatsen. Ja,en wie daar gevoelig voor is trapt daar in. Jammer dan! Ik schrijf wat ik wil en als diegene het er niet mee eens is, ja dat mag. Het is mijn mening. En aan bedreigen en op hun bek slaan, opzoeken en liegen en bedriegen, en geweld etc. daar doe ik niet aan mee. Dat laat ik maar aan die der eigen niet in de hand kunnen houden over. Dus dat laat ik aan de zwakkelingen hier over. En wat er ook gebeurt altijd blijven ??????????????

     7. EugAjax

      De Seijs. Ik vind ook dat je met jouw reacties vaak meerdere kanten op kan redeneren. Maar blijkbaar kan of wil niet iedereen dat. Ik zelf geloof zeker niet dat je een racist bent. BR omschreef je laatst wel aardig. Zonder te weten of je het daar mee eens was ???. Ik begrijp echter wel dat sommige mensen aanstoot kunnen nemen aan je uitdagende teksten. Iig veel plezier op de Toekomst vandaag. En wie weet staan jullie allemaal al met elkaar te praten en is het nog gezellig ook ????

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Man man man, ongelofelijk! Eug geeft een volgens mij goed betoog over hoe hij Johan’s visie interpreteert. Dat er een alternatieve interpretatie mogelijk is op basis van alternatieve informatie lijkt me duidelijk.
     Wat me nu zo verbaast is dat in ieder geval een partij zich terugtrekt in haar stellingen en de ander (Eug) persoonlijk aan gaat vallen. Geen enkele beweging om mee te denken met hetgeen Eug zegt, alleen maar zeiken en ontkennen. Geheel ontkennen van de mogelijkheid dat Johan ook op een andere manier uitgelegd en toegepast kan worden. Sterker nog, Bosz volgt beide stromingen!
     Jammer hoor, die blinde volgelingen. Het zijn welhaast fundamentalistische Cruijffiaanen; extremisten.

     1. Widi

      Ik laat me hier expres nooit inhoudelijk over uit. Veel te moeilijk. Kom je nooit uit. Ik heb Eug alleen aangepakt omdat ik zijn neiging tot stoken weer herkende. En nog iets: Een betoog van Eug gaat altijd over Eug. Hij verpakt het anders. En sommigen van ons zien dat.

     2. De seijs

      Widipietertje die klap in mijn gezicht kan je vandaag proberen te geven. Ik ben op de toekomst. En ik ga zo links en rechts eens een praatje maken met de mensen. Dus misschien praat ik ook wel met jou.?????

     3. EugAjax

      Hoeda Fak Ajoe, je schrijft (op laatste zin na?) precies zoals ik het bedoel. Niet meer aan toe te voegen. Iedereen kan zijn gedachten en percepties erbij hebben en dan nog allemaal Ajax EN Cruijff fan zijn. Iig een prachtboek!

     4. Litmanen

      Prima bijdrage Hoeda. Je slaat de spijker op de kop!
      Sommige mensen denken het alleenrecht te hebben op de erfenis van Johan Cruijff. En bovendien dient iedereen die van hun ideeen afwijkt ( en dus niet die van Cruijff) met de grond gelijk gemaakt te worden.

  4. Litmanen

   Eug., je ziet onder je verhaal dat de die hards volhouden.
   Je kan lullen als Brugman, zelfs als je voorleest uit het werk van Cruijff krijg je geen gelijk.
   Johan heeft het al zo vaak zelf uitgelegd, maar ja de meeste simpele zielen begrepen de man niet.
   Zoals je al zegt, het gaat niet om gelijk te krijgen. Het gaat mij er om dat vanaf dag 1 heb gezegd dat Bosz volgens de methode Cruijff werkt zover zijn spelersmateriaal dat toelaat. Dus met voetballende backs!
   Thanks Eug,!

   1. Litmanen

    En verder, ik heb de echte biografie van Johan:Johan Cruijff, De Legende.
    Een beperkte en kostbare oplage, geschreven door Neerlands beste journalisten.

    Blijft opvallend dat sommige mensen hier ondanks alle bewijzen en de resultaten van Bosz nog steeds roepen dat Bosz het Cruijff verhaal verkwanselt.
    Zoals dat hij geen eigen jeugd een kans zou geven.
    Kijk naar zijn selectie en opstellingen en je bent uitgeluld.

    Je ziet Eug., gelijk hebben is 1, gelijk krijgen is 2.
    Een hoop van onze criticasters kunnen heel hard schreeuwen, beschimpen, beledigen, sarcastisch zijn etc. maar ze begrijpen Cruijff niet.
    Veroordeel hen er niet om maar troost ze met de woorden dat voor sommige van hen de wijsheid met de jaren komt….

    1. Indojood

     Cruijff heeft opdracht gegeven aan Jaap de Groot (ja, dat doet pijn bij jou) om alle belangrijke teksten en uitspraken vast te leggen in een boek. Cruijff schreef zelf nooit zijn teksten op maar liet deze opstellen waarna hij zijn goedkeuring eraan gaf zodat het onder zijn naam gepubliceerd werd. Het is in de eerste persoon enkelvoud geschreven en we hebben allemaal gezien dat de familie Cruijff dit boek officieel geautoriseerd en gepromoot heeft. Dit alles maakt dit boek tot de enige echte autobiografie. Wellicht kan je een bericht sturen aan Jordi (hij is redelijk actief op social media) het verzoek dit boek geen echte autobiografie meer te noemen.

     Dat boek waar jij op doelt (prachtig boek, ik heb hem ook) is een koffietafelboek met heel veel foto’s, dus geen echte biografie, en voor € 24,95 op voorraad bij bol.com, dus zeker niet beperkt en kostbaar.

     1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

      ??? zo simpel te weerleggen. Een beperkte en kostbare oplage ??. Ik denk dat Litmanen zich heeft laten naaien voor minimaal 500 euries ??

     2. Litmanen

      Indojood, zoek lekker verder. Er is een speciale druk met een oplage van 500 stuks. Als je hem nu wilt kopen moet met 3 nullen voor de komma komen.
      Verder geeft deze hele discussie precies weer waar Eug het steeds over heeft.
      Op inhoud komt van jou Widi en zeker AB of al zijn nicknames nooit een fatsoenlijk antwoord. Sarcasme, schelden en om de hete brij heendraaien en bergen stront komen over je heen. Neem AB, zelden ziet hij een wedstrijd, altijd een mening, want Johan ziet het ook zo.
      Wat ben je voor kutsupporter als je voor een wedstrijd hier roept dat je hoofd niet nasr voetbal staat en dat je wat leuks gaat doen.
      Dat is onze AB, de man die de naam van Johan elke dag misbruikt.

     3. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

      Zelden zie ik een wedstrijd?? Elke thuiswedstrijd present in het stadion hoor dombo. Watceen eikel ben je tich enne ……. ALLEEN deze nick, met AB erin eikel.

   2. EugAjax

    Inderdaad Litmanen. Men ziet het als aanval weer blijkbaar terwijl HFA ook terecht aanstipt dat een speluitleg van Cruijff op meerdere manieren uitgelegd of geinterpreteerd kan worden en dat Bosz dus weldegelijk Ajax probeert te laten voetballen op een Cruijff manier maar wel met een eigen sausje, eigenlijk ook zoals Johan dat altijd zelf apprecieert. Ik vond dus vooral verhaal over opbouwende backs vol ironie!

  1. vak411

   Ja kabouter.. ik geloof nog steeds dat we kampioen worden maar dit is het eerste jaar van Bosz.. na 1 jaar dit voetbal.. prachtig! Volgend jaar lachend kampioen…

 7. -buitenkantje rechts-

  Eerste half uur hing eerder een 0-2 dan een 1-1 in de lucht.. Ajax slordig in de passing.. ongeÏnspireerd. Met na,e voorin kwam er geen enkel gevaar vandaan. Younes zonder diepgang.. Neres waar ik tot nu toe echt geen klassespeler in zie. Dolberg de hele wedstrijd onzichtbaar.. Behalve 1 actie, waarbij hij wegdraaide en de penalty versierde niet gezien. Schoot de penalty wel goed in trouwens.
  Helaas waren het wederom de verdedigers die opvielen en ook scoorden in het begin van de wedstrijd. De Ligt man van de wedstrijd wat mij betreft. Wat een klasse heeft die jongen! Ook Viergever een dijk van een wedstrijd. Contract laten verlengen..
  Verwacht donderdag weer Dolberg, Younes en Kluivert voorin.. Bosz heeft zich voor de wedstrijd erg duidelijk uitgesproken. Dolberg is eerste spits.

  Heerenveen uitermate zwak in de tweede helft.. Streppel kan het nog moeilijk gaan krijgen in Heerenveen..

 8. ajacied078

  viergever gaat ook nog scoren … waar gaat dit eindigen… 🙂 hopelijk met lege handjes in 010 en een eet plateau erbij 🙂

 9. Forever nr14

  Als we zo donderdag zo beginnen voor 60.000 duitsers, gaan we het niet redden en dan al zeker niet tegen die pisvlekken! Want die willen maar 1 ding, en dat is 3 punten in die frietpan houden

 10. EugAjax

  Widi natuurlijke bedreiging van AB naar mij. Je vraagt waar ik op doel bij AB. Dus dat gaat niet eens over jou. Als ke dat al niet uit mijn tekst haalt hoe kan je dan al dat andere op zelerheid concluderen over mij? Grappig hoor en dan hoor ik vaak dat ik niet begrijpen kan lezen ?????

  1. Litmanen

   AB is een heilige. Een bejaarde die denkt dat hij de kracht heeft van een K1 vechter en iedereen neer wil maaien. Het is een Hagenees die op een bovenwoning zit en naar buiten toe een soort van miljonair speelt.
   De man is niet geinteresseerd in goed voetbal en een leuke discussie hier. Oorlog wil hij.
   Ook nu meldt hij weer via een andere nickname dat hij ook de laatste wedstrijd van Ajax niet gezien heeft.
   Waarom je dan in de discussie duikt op een topic die over die wedstrijd gaat is een raadsel. Tenzij je achter je pc gaat zitten om te zuigen en te treiteren.
   We moeten hem eigenlijk doodzwijgen, daar heb je hem het meeste mee.

   1. EugAjax

    Eens Litmanen. Word steeds erger nu op ander topic word ik meteen aangevallen door ene Prinsengracht. Jammer dat het net over mijn overleden moeder ging. Ach clubje AB en zijn niks en PG, PR en Widi gaan vanaf nu allemaal in de ban bij mij. Wat een ongelofelijk asociaal stel word met de uur erger.

   2. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

    Ik was bij de wedstrijd hoor, over wie heb je het in godsnaam. Hersenspinsels?

    1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

     Verder ben is Amsterdammer en woon ik in Den Haag. Ik heb inderdaad de bovenste woning dat klopt. Geen reactie meer op mij? Je kan mij geen groter plezier doen maar het lukt jullie niet zo best. Verder heb jij last van een soort van achtervolgingswaanzin. Jij ziet in vele nicks constant mijn persoon, zelfs als ik niet online ben. Misschien morgen eens langs de huisarts?

     1. Peter en zijn Rockets

      Ze waren tegen mij bezig. Ze hebben in hun kop dat ik jou ben. En dat krijg je er niet meer uit. Dus als ik dan zeg dat ik in de avond uit eten was, roepen zij dat jij in de middag de wedsyrijd niet hebt gezien. Past beter in hun hersenspinsels. Je zit inderdaad heel erg in hun hoofd. Ongezond diep. Positief: jij bent in staat om mensen te verenigen. Je kunt een telefoontje van de VN verwachten. Die hebben her en der ook nog wat idioten die verenigd moeten worden.

    1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

     Lees mijn nick eens eikel. Hoezo sprakeloos, nick zegt meer dan genoeg.

Comments are closed.