Jong Ajax krap, maar verdient, langs FC Dordrecht: 1-0

Zonder echt goed te spelen heeft Jong Ajax op De Toekomst met 1-0 gewonnen van FC Dordrecht. Tegen de nummer voorlaatst konden de beloften niet imponeren, maar creëerden ze toch een groot aantal kansen. Het was uiteindelijk Leon Bergsma die zeven minuten voor tijd de enige, dik verdiende, treffer binnen kopte.

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Zeefuik, Lartey Sanniez (80. Walian), Bergsma, Dankerlui, Eiting, Cerny, Nouri (63. Lang), Cassierra, De Jong (63. Savastano), Mazraoui

Related posts

55 Comments

   1. Charka53

    We hadden het pas nog over FdB daar voetbalden we ook niet goed maar wonnen wel en daar gaat het vaak om , maar ikzelf zie graag goed voetbal zoal tegen Schalke.

    1. AB fvjcfe

     Bij Ajax moet het in de basis gaan om goed voetbal. Dan volgt resultaat vanzelf. Het publiek moet vermaakt worden is het uitgangspunt.

 1. De seijs

  Knap van die gasten. Dordrecht niet best maar bleven knokken. De 3 punten bleven op de toekomst. Goed seizoen voor jong ajax. klasse

 2. Jimmy1971

  Toch heel goed hoor , gewoon even 2de worden in de jupiler leage met een steeds wisselend elftal !!

     1. Mening van AB: als we Cruijff en zijn visie nooit willen vergeten dan moet Jonk terug naar Ajax

      Nope, kan niet. Sorry, dat kun niet ?

 3. -buitenkantje rechts-

  Nouri gewisseld a ong 60 min.. betekent dat hij tegen Heerenveen minuten gaat maken..

  1. Prinsengracht

   Ik vind dat Ziyech er meteen uit moet bij een veilige voorsprong. Hij staat op scherp. Mag geen geel krijgen.

   1. Kingerwin

    Kijk, dat zijn nog eens slimme opmerkingen Prinsengracht?? Hoop dat pb dit ook bedenkt?

    1. Prinsengracht

     Voor Viergever geldt het ook. Misschien moet die maar op de bank blijven. Riedewald kan dan spelen. Zo is het zeker dat Viergever tegen PSV kan spelen.

 4. Indojood

  Keizer heeft met Jong Ajax fantastisch werk geleverd. Precies wat de bedoeling is; spelers opleiden met verzorgd aanvallend spel en je ziet dat het resultaat oplevert. Hij had zomaar kampioen kunnen worden.

    1. Indojood

     Het is een zielig zeurpietje die geobsedeerd is door mijn reacties. Heel af en toe komt ie buurten.

   1. Indojood

    Goed dat je Jonk noemt. Hij heeft de basis gelegd met zijn goede werk als je al die jonge talenten ziet. Ze hadden hem nooit moeten ontslaan. Nu is het afwachten wat er hierna door komt. Hopelijk zetten ze zijn werk (lees: plan Cruijff) voort.

    1. Litmanen

     Sorry hoor, maar ik denk dat het woord talent betekent dat iemand iets vanaf zijn geboorte van God heeft meegekregen.
     Aangezien ik Jonk nog niet in de Passion heb gezien denk ik dat zijn invloed niet zo geweldig groot is.
     Spelers beter maken is iets anders maar dan denk ik aan spelers al Frenkie de Jong. Nouri speelde op zijn veertiende Jonk al drie keer door de benen zonder dat Wim het in de gaten had.

     Niettemin ben ik blij dat Jonk goed terecht is gekomen.

     1. Mening van AB: als we Cruijff en zijn visie nooit willen vergeten dan moet Jonk terug naar Ajax

      ??

     2. Indojood

      Dom gelul, Litmanen. Als we jouw denkwijze volgen hoeven we talenten niet meer op te leiden. Waarom zou Cruijff erop hameren dat de jeugdopleiding vitaal is voor Ajax en het NL voetbal? Die jonge gasten moeten op weg naar de top allerlei hindernissen en weerstanden overwinnen zodat ze in alle opzichten er klaar voor zijn. Ik weet wel zeker dat er veel talent verloren gaat door een verkeerde opleiding en begeleiding dus ja, het plan Cruijff o.l.v. Jonk heeft wel degelijk veel invloed gehad.

     3. Mening van AB: als we Cruijff en zijn visie nooit willen vergeten dan moet Jonk terug naar Ajax

      Ogmaals Indojood ik vind het knap dat je op deze wijze blijft reageren op vd Sar en Overmars. Het is echter water naar de zee dragen. Ik heb toch echt het idee dat zij o.a. Uit jouw inhoudelijke reacties de energie halen om de onzin m.b.t. Jonk en Cruijff te blijven spuien. Als ze geen inhoudelijke racties meer krijgen scheelt dat toch weer wat “dom gelul” ?. Dat wil niet zeggen dat jij en andern het geluid van Cruijff en Jonk niet meer moeten laten horen maar niet als reactie op Overmars en vd Sar. Het is slechts een goed bedoeld idee (en dat van mijn kant ??)

     4. Indojood

      Maakt niet uit. Blijf het gewoon doen, vooral naar sukkeltjes die zeggen Cruijffiaan te zijn maar de mensen die Cruijff hebben laten vallen, steunen en de mensen die Cruijff vertrouwde, beschimpen. Je weet wel, de Van Eugelens van deze wereld.

     5. EugAjax

      Indojood je mag mij een sukkeltje vinden geen enkel probleem. Maar buiten de opmerking van Cruijff dat Jonk in essentie de enige was die plan Cruijff uitvoerde, waar in het boek vind jij ook maar 1 beschuldigende vinger van Johan naar de andere voetbaljongens toe? Geef me 1 voorbeeld gaarne. Die is er nl niet. Bij de letterlijke vraag van Jaap aan hem. Wat neem je eigenlijk de voetbaljongens naast Jonk kwalijk. Geeft hij alleen aan dat hij wsl heeft onderschat dat er teveel oud Ajacieden betrokken zijn die hijzelf niet onder zijn hoede heeft gehad en dat ze wsl door de Engelse invloeden iets teveel van zijn visie afwijken. Hij neemt het zichzelf kwalijk dat hij dat wsl onderschat heeft. Maar goed mij gaat het om dat Ajax nu op veel fronten goed bezig is. En anders moet je even de internationale commentaren lezen en vooral die nu uit Engeland hoe men tegen huidig Ajax en Ajax in verleden aankijkt. Dan kan je toch niet zeggen dat ze fout bezig zijn. DAAR gaat het om. Ik noem het allang geen plan Cruijff meer, ergo Johan heeft zelfs altijd geroepen dat er nooit een plan Cruijff was. Het is een plan geworden nav veel gesprekken met alle belangrijke Ajax iconen. Ja ook die van Keizer, van Basten etc. Mensen die het ook oneens waren in verleden met Cruijff maar waar Johan nog steeds met heel veel respect over praat. Jullie haat tegenover de andere voetbaljongens is zo groot dat staat niet eens in verhouding hoe Johan er zelf over dacht. DAAR gaat het om. Rijkaard, Pep al die gasten hebben Cruijff visie gevolgd maar ook eigen dingen toegevoegd. DAT vind Johan bijv ook heel mooi. Bergkamp heeft in begin meteen aangegeven bij Johan dat hij geen marionette pop zou zijn maar ook zijn eigen visie zou ontwikkelen. Dat is gebeurd en mss niet goed overlegd etc. Dus is er frictie ontstaan. Balen ja maar dat betekent niet dat ik nu niet en Ajax heel goed bezig vind en Johan de absolute Ajax icoon vind dat zijn twee dingen. En als laatste en daar krijg ik steeds geen antwoord op. Op welk punt heeft Ajax het originele plan verlaten? Ik denk dat vnl met aankoop wat makkelijker omgegaan word. Aan de andere kant afgelopen jaar bijna allemaal voltreffers. Dus ja moet ik daar dan commentaar op hebben? Maar goed ik ga graag door het leven als sukkeltje van het forum. Maar neem me niet kwalijk dat ik dan extra hard ga juichen als we naast het mooie voetbal ook nog eens twee trofeeen hebben…..dan staan we weer beetje richting Europese top iets wat Jonk beweerde alleen maar bereikt kon worden onder hem……..ach. En nogmaals op zich nog niet zoveel tegen Jonk (vanochtend ook gezegd), meer zijn gedrag in laatste 1.5 jaar en zijn team en waarom kan je gewoon lezen. Echt verschrikkelijk, dat en als laatste link gaf Johan zijn beste vriend in VI aan dat “ze bij Ajax vooral de entourage van team Jonk zat waren en dat hij en Johan zich daar wat bij kon voorstellen. En dat Johan dat ook zou gaan aanpakken als hij weer beter werd”. Maar helaas kunnen we niet weten hoe dat was afgelopen. Maar wsl heel anders dan jij en anderen roepen nu..overigens ik ben wel van mening dat toen Johan ernstig ziek was dat de mannen veel maar dan ook veel meer van zich hadden moeten laten horen. Maar nogmaals dat is in persoonlijke sfeer en ik oordeel hier over Ajax en de voetbalkant.

     6. Mening van AB: als we Cruijff en zijn visie nooit willen vergeten dan moet Jonk terug naar Ajax

      ??????????????????????

     7. AB: als we Cruijff en zijn visie nooit willen vergeten, dan Jonk terug naar Ajax

      Misschien eerst eens een cursus begeijpend lezen volgen, dan het boek van Johan lezen. Vervolgens leren in kortere bijdragen je mening te geven. Nu heb je de wachttoren wederom gevuld. Je bijdrage kent wederom ongelooflijk veel onjuistheden maar ……. what’s new ??

 5. Prinsengracht

  Fijn dat het team tweede staat. Maar wat echt belangrijk is, is dat er goed voetbal gespeeld wordt en dat zoveel mogelijk spelers worden klaargestoomd voor Ajax 1.

   1. Prinsengracht

    Jij zit nog niet aan de sushi begrijp ik:-) Japannertjes maakten bijna gehakt van Ajax.

     1. Widi

      Valt gelukkig mee. Ajax gewonnen van Benfica. En Jappaners blijken best sterk. Kruisfinales moeten kunnen.

 6. EugAjax

  AB wat zijn de onjuistheden? Geef nou eens antwoord op de vragen die ik hierover stel ipv nietszeggende populisten teksten. O ja en ik heb geklokt nog niet eens twee dagdelen volgehouden al die??. Ach vriendje Widi voorspelde dat al ! Fijne avond kerel

Comments are closed.