Oppermachtig Ajax wint met 2-0 van Schalke’04

Ajax heeft donderdagavond een grote stap gezet naar de halve finales van de Europa League door Schalke’04 met 2-0 te verslaan. Dat het uiteindelijk bij 2-0 bleef was mede te danken aan de doelman van de ploeg uit Gelsenkirchen die de Ajacieden dwars zat om uit te lopen naar een grote score. Davy Klaassen was uiteindelijk verantwoordelijk voor beide treffers waarvan een uit een strafschop.

Vanaf de eerste minuut kreeg Schalke geen grip op de aanvalsdrift van Ajax en de ploeg van Bosz ging furieus van start. Donny van de Beek verving de geschorste Lasse Schöne op het middenveld bij Ajax en Van de Beek was na een klein kwartier spelen dicht bij de openingstreffer. Zijn schot werd echter onschadelijk gemaakt door doelman Ralf Fährmann die later in de wedstrijd zijn team nog wist te behoeden voor een grotere nederlaag. Het was een voorteken wat ging volgen in een volle Arena want Ajax speelde zeer goed en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Amin Younes werd gevloerd in de zestien waarna Davy Klaassen de strafschop onberispelijk tegen de touwen knalde. Niet veel later had Davinson Sanchez de kans op de 2-0 maar zijn kopbal trof de lat.

In de tweede helft verving Mattijs de Ligt de geblesseerde Daley Sinkgraven  en nadat Bosz weer rustig was gaan zitten zag hij zijn ploeg de 2-0 scoren. Justin Kluivert liet opnieuw zijn klasse zien en gaf Davy Klaassen een niet te missen kans. De Hilversummer drukte dan ook perfect af en bracht Ajax op een comfortabele 2-0 voorsprong. Schalke slaagde er nauwelijks in het doel van André Onana onder vuur te nemen en moest vrezen voor een afstraffing al liet Traoré dat enkele keren na. Coach Markus Weinzierl bracht twintig minuten voor tijd onder luid applaus Klaas Jan Huntelaar nog in de ploeg maar ook Huntelaar kon het tij niet keren voor Schalke. Sterker nog Ajax had de 3-0 moeten maken maar het was opnieuw doelman Fährmann die een schot van Donny van de Beek nog net wist aan te raken waardoor de bal uiteen spatte op de lat. Voor Ajax staat volgende week de return in Gelsenkirchen op het programma en het mag wel heel gek lopen als de ploeg van Peter Bosz door het resultaat en het getoonde spel de halve finale van de Europa League nog gaat mislopen.

Ajax – Schalke’04 2-0 (1-0)

’23 Klaassen 1-0 (pen)
’52 Klaassen 2-0

Scheidsrechter: Karasev (Rus)
Toeschouwers: 52.384
Gele kaarten: Klaassen, Neres (Ajax), Kehrer, Stambouli (Schalke)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joël Veltman, Davinson Sanchez, Nick Viergever, Daley Sinkgraven (46 Matthijs de Ligt), Hakim Ziyech, Donny van de Beek (88 Frenkie de Jong), Davy Klaassen, Justin Kluivert (74 David Neres), Bertrand Traore, Amin Younes

Opstelling Schalke: Fahrmann, Kehrer, Howedes, Nastasic, Aogo, Schopf (71 Huntelaar), Goretzka, Meyer (59 Stambouli), Bentaleb, Caligiuri (83 Konopljanka), Burgstaller

 

Related posts

96 Comments

 1. rickert

  Ongelofelijk, kippenvel was dit hoor. Wat een vechtlust, wat een wedstrijd. We hadden dit Schalke met 7-0 naar huis kunnen sturen. zo oppermachtig!
  WZAWZDB

  1. vak411

   Schitterend.. de Bosz haters worden steeds stiller.. met alle respect voor de Boer maar dit is alweer een prachtige europese wedstrijd. Wat kunnen ze ineens knokken.. sfeer was top. Kan weer als trotse Ajacied naar de zaak morgen.. wzawzdb!!!

   1. Prinsengracht

    Ik zie er zelfs een paar terug krabbelen. Net als de Younes en Traore bashers. In de eerste helft werden Younes en Traore nog afgemaakt hier.

    1. rickert

     Eerlijkheid gebied te zeggen, wat hebben we deze Younes lang moeten missen… Die jongen is fantastisch, hij moet het alleen zelf nog even gaan geloven denk ik.
     Vandaag heeft iedereen zijn taak volbracht, met dit voetbal, komen we veel verder, maargoed, dat roep ik stiekem al vanaf de groepsfase.

     1. rickert

      zeker KBouter, maar Younes heeft zijn klasse al regelmatig laten zien. Als hij nu kan gaan pieken en Dolberg zijn vorm ook pakt, dan eindigt dit seizoen in een sprookje. Dromen komen steeds dichterbij!

     2. Charka53

      Het was inderdaad geweldig en inderdaad Younes heeft zichzelf overtroffen laten we maar hopen dat hij dit nu een elke wedstrijd laat zien .
      we hebben een Ajax gezien zoals Ajax moet spelen jammer dat er niet meer ballen het net raakte maar we staan met één been in de volgende ronde.

     3. AB fvjcfe

      Wat was nu het werkelijke rendement van de acties van Younes op de pingel na? Leuk als je je tegenstander dol draait maar daarna moet het ook goed zijn. Het bezighouden van tegenstanders alleen is niet voldoende.

     4. Charka53

      Er zat meer variatie in zijn bewegingen niet alleen naar binnen maar ook naar de achterlijn en zag toch vaker een medespeler dus hij is op de goede weg en laten we maar genieten van de mooie donderdagavond.

     5. Bakkie

      Pff als je gisteren zelfs niet van Younes hebt genoten…
      Het gaat niet alleen om het bezighouden/dollen van je tegenstander, maar hij speelde zich constant vrij, ook onder druk. Daardoor blijf je in balbezit en kun je een aanval opzetten.

  2. Litmanen

   En maar zeiken op Veltman, Sinkgraven, Younes….

   Ik heb genoten van een voetbalshow van een heel hoog niveau. Jammer dat het maar 2-0 bleef en klote voor Sinkie, maar apetrots op mijn cluppie!
   Complimenten ook voor Bosz. Gewaagd maar geslaagd, al winnen we helemaal niks dit seizoen, dit maakte heel veel indruk.

   1. De seijs

    Litmanen het is geen zeiken. Het is constateren. Sinkgraven veltman zijn in mijn ogen nog niet echt ajax waardig. We hebben betere spelers die er wel staan na een paar wedstrijden. Het gaat om het beste team. En dat staat er na het grootste gedeelte van het seizoen nog niet. Maar het was mede door de andere spelers een top wedstrijd.

    1. rickert

     Vent, lul niet zo slap. Ze speelden niet goed door de anderen. Ze speelden goed.

     1. De seijs

      Moment sporter ben jij. Verder kijken dan je neus lang is rickert. Als het echt goed,goed was, dan was het 6-0 . Het kan (moet) nog beter.

     2. rickert

      Wat zwak dat jij denkt dat je kan oordelen over mij zeg.. Als een speler goed speelt, speelt hij goed. Jij lult alleen in bochten om je ongelijk niet toe te geven.. Ik riep al veel eerder dingen, die nu uitkomen, want het draait. Misschien kijk IK Juist wel verder dan mn neus lang is.

     3. De seijs

      Oké jouw mening is anders dan mijn mening. Maar een ding is zeker we zijn bijde voor ajax ????

     4. Widi

      Rickert, deze kneus is niet serieus te nemen. Als hij al eens inhoudelijk reageert, praat hij anderen na. En dan net verkeerd. Hij begrijpt het gewoon niet. Hij heeft met het halve forum ruzie. En hij denkt echt dat het aan al die anderen ligt.

     5. rickert

      Ja, ik hoop ook iedere keer, dat er een permanente wifi/netwerkstoring om hem heen komt te hangen, zodat we rust hebben hier.

 2. JohnDoe77

  Dik verdiend! Wat een pressie voetbal van Ajax weer! En top gespeeld door Veltman, Klaassen, Younes, Ziyech… ach; ze waren allemaal top!!

 3. Dagrump

  Heb echt genoten van de wedstrijd !! GEFELICITEERD !!Klasse mannen !! Heb van idereen grote vechtlust gezien en iedereen heeft heel hard geknokt/gewerkt!!! Ze zaten er boven op de hele wedstrijd. Echt trots op ons Ajax. Alleen jammer dat ze zich zelf niet beloond hebben met grotere eindstand!! Had zomaar 6-0 kunnen zijn!

 4. Dagrump

  Als ze dit elke wedstrijd kunnen geven zie ik nog hele mooie dingen gebeuren !!

 5. Forever nr14

  Dit was echt fantastisch zeg! Wat een felheid en scherpte! Niet normaal, jammer van te weinig doelpunten!

  1. vak411

   Zit je reacties eens terug te lezen maar Kom je nog terug op het afzeiken van Younes voor rust? Wat was hij goed.. constant dreiging..

 6. JohnDoe77

  Goed, ik doe hem tekort, ook Traore speelde goed en verdiende minimaal een goal! Als hij die nu ook eens af en toe zou maken, was het vandaag 4-0!

  1. Emilio4Ajax

   Van mij hoeven ze Huntelaar niet te halen, maar kunnen ze Traoré kopen…toch niet goed genoeg voor chelsea…!??

   1. JohnDoe77

    Dat gaat ook weer wat ver… Hij werkt hard in de spits en us balvast, maar dat is Dolberg ook. Alleen had die van de vijf kansen er twee gemaakt!

    1. Emilio4Ajax

     Bedoelde daar alleen maar mee te zeggen dat ik denk dat Traoré beter bij de groep past…qua spel en leeftijd… Dat gezeur over routine de hele tijd… Die zaten op de bank en de tribune, maar je zag wel nu Klaassen de kar trekken en tegen Onana aangeven dat ie rustig aan moest doen… Denk ook dat Bertje meer klasse heeft dan de Hunt en als ie nu ff leert zn rust te bewaren op de juiste momenten maakt ie er 4 van de 5 kansen…☕️?

     1. Bakkie

      Zou een mooie aankoop zijn, Emilio. Al heb ik wel mijn twijfels over Traore op kunstgras, dan is hij veel minder wendbaar. In de Eredivisie spelen al 5/6 clubs op nepgras

     2. Emilio4Ajax

      In Zweden, Göteborg, hebben ze dit jaar het eerste hybrid veld aangelegd…5% kunst en 95% echt/normaal gras…

 7. dioajax

  heb dit ajax al jaren niet gezien in Europa. …echt Kippenvel. …Ben zo trots op onze ajax…een dappere ajax die met een jonge team bijna de halve finale bereikt en wie weet mischien ook finale…ik Ben echt een trotse ajacied…in nederland bijna kampioen en in Europa bijna halve finale…ik wil een dikke kredit geven aan Bosz en zijn jongens maar ook aan onze 12de man in arena….onze SUPPORTERS…nu heerenveen jongens….fuck voel me echt top…net als we de finale wonnen…..pffffff. ..een perfecte wedstrijd…TOP AJAX

 8. KBouter

  Duitsers totaal weggespeeld, heb alleen de tweede helft gezien maar zo wil ik Ajax zien. Pluim voor Bosz mag ook wel een keer.

  En dit allemaal pas in het eerste jaar van Bosz!!

  Dat belooft mooie dingen.

  1. vak411

   Idd.. we wachten op de reactie van Ajaxpers… die gaat straks vast roepen dat het niet aan Bosz lag dat ze zo goed waren…

 9. KBouter

  Traore wat ik zag zeer goed, maar als spits word je afgerekend op goals en dat ontbrak er aan helaas.

  1. vak411

   Ja echt zonde! Maar goed, als je uit een goaltje weet te maken ga je naar de halve finale.. ajax hoeft op deze manier van niemand te verliezen…!

  2. Widi

   Het verschil was dat Traoré en Younes nu wel goed afwerkten. Maar hun keeper had een topavond.

   1. KBouter

    Klopt, die knakker haalde er een paar waanzinnige ballen uit. Had zomaar 5-0 kunnen zijn.

    1. Litmanen

     Zeker weten, een iets mindere keeper scheelt twee goals. Maar in deze vorm scoren we daar ook en dan moeten ze er vier maken……

 10. dioajax

  heb dit ajax al jaren niet gezien in Europa. …echt Kippenvel. …Ben zo trots op onze ajax…een dappere ajax die met een jonge team bijna de halve finale bereikt en wie weet mischien ook finale…ik Ben echt een trotse ajacied…in nederland bijna kampioen en in Europa bijna halve finale…ik wil een dikke kredit geven aan Bosz en zijn jongens maar ook aan onze 12de man in arena….onze SUPPORTERS…nu heerenveen jongens….fuck voel me echt top…net als we de finale wonnen…..pffffff. ..een perfecte wedstrijd…TOP mannen

 11. EugAjax

  Ajax speelt heel goed de laatste tijd. Wat een drive en wat een voetbalgogme. De Duitsers wisten niet hoe ze het hadden op 1 na……????wat geniet ik toch van deze speler Younes. Ja hij irriteert ook weleens maar ik vind het een hele goede buitenspeler

   1. EugAjax

    Hoezo olie op vuur Widi. Was gewoon de beste en ik ben fan van hem, op zijn minst een zwak voor hem. Dat roep ik al vaker. En vanavond laat hij zien waarom. Maar goed nu dan even echt olie op vuur. Nog 4 wedstrijden en de meesten zijn van AB verlost……..of zou hij zijn belofte niet meer weten ????????

    1. Litmanen

     Eens Eug, ik heb steeds geroepen dat als we de Younes van vorig jaar zien dan hebben we niemand anders nodig op die kant. En sinds een paar weken is hij er weer!

     1. KBouter

      Maar eerlijk is eerlijk, moet sommigen ook gelijk geven….6 goede wedstrijden per jaar is veel te weinig. Was wel dramatisch slecht een lange periode.

     2. vak411

      Volgens mij zijn eug litmanen en ik de enige die zijn blijven geloven in Younes. Wat hij vorig jaar kon is hij niet verleerd. Vertrouwen! En ja hij was hopeloos uit vorm maar de laatste weken nadert hij zn vorm van vorig jaar. Nu nog wat makkelijker scoren!

     3. Indojood

      Ik vind het nog steeds veel te weinig wat hij dit seizoen heeft gebracht. Daar doet de wedstrijd van gisteren niets aan af. Zelfde geldt voor Traoré. Moeten we nu opeens de polonaise gaan lopen?

     4. EugAjax

      Vak411 je gaat het pas zien als je het doorhebt ??. Ik geef wel toe zeker in eerste helft seizoen behoorlijke vormdip met af en toe beetje genieten, maar het geloof van ons drieeen en gelukkig mog belangrijker die van Bosz pakt nu goed uit want hij is al tijden weer een grote meneer.

     5. EugAjax

      Klopt Litmanen hij is een genot om naar te kijken. Ajax was echt heel goed en de supporters ook mooie avond.

 12. Basl

  Echt genoten vanavond! Ouderwets goed Ajax. Het is dat die keeper de wedstrijd van z’n leven speelde anders waren we er al. Op naar zondag, dan staan we bovenaan ?

 13. vak411

  Ach.. nog 8 potjes winnen dan maar.. dan pak je gewoon de dubbel.. pfffft… weltrusten…

 14. KBouter

  Heb trouwens geen Duitse commentatoren gehoord. Ben benieuwd hoe ze daar over dit Ajax praten.

 15. -buitenkantje rechts-

  Wauw!!
  Beste Ajax in jaren gezien.. Genoten van Ajax als team..geen enkele dissonant, alleen maar een aantal uitblinkers.
  Een geweldige Younes.. (en dat uit mijn mond) Een fantastische Klaassen.. maar kan ook Traoré, Vd Beek en Sanchez noemen..
  Eigenlijk moet je bij deze wedstrijd maar 1 naam noemen: AJAX‼️‼️

  1. Widi

   Je zegt niets over Sinkgraven. Ik wel. Hij raakte geblesseerd omdat hij de techniek mist om een sliding te nemen. Dat kan bijna niemand meer goed tegenwoordig. Bij ons alleen Tete, Sanchez en Sanchez. Bij de rest zit het “glijbeen” gewoon niet goed. Ook bij Sinkgraven niet vanavond. Daardoor raakte hij geblesseerd.

   1. Indojood

    Sinkgraven is geen verdediger, dat moet nu onderhand wel duidelijk zijn. Als middenvelder komt hij ook tekort in dit Ajax. Met Viergever op links is het veel stabieler.

    1. Widi

     Het is niet alleen Sinkgraven. Het zijn er veel meer. Misschien door het kunstgras. Misschien omdat er niet op wordt getraind. In de oefenstof van Wiel Coerver zit de techniek van een goede sliding ook gewoon. Tete heeft echt een technisch goede. De Ligt ook wel. En Sanchez kan het ook. De rest niet. En bij andere clubs zie ik het ook. Kunstgras zal een rol spelen.

     1. KBouter

      Dat zei ik vorig jaar al, Nederland gaat achterop lopen met verdedigers, niemand kan meer een technisch goede sliding maken, omdat Nederland voorop móet lopen met kunstgras.

      Dat kennen ze niet in de betere competities.

   2. -buitenkantje rechts-

    Over Sunkgraven sluit ik me aan bij Indojood.. Vervult zijn rol als linksback met de mogelijkheden die hij heeft. Viergever zie ik daar liever. Stabieler idd en een echte verdediger. Op het middenveld komt hij tekort..

    Al eens eerder gezegd.. Sinkgraven verkopen. Overbodig in dit Ajax. Links Viergever.. centraal Sanchez/de Ligt of Veltman.. rechts Tete

    Ben wel gecharmeerd van Warmerdam al back up voor Viergever op links.. ook houd ik van een speler als Riedewald.. Die kan je op meerdere posities gebruiken..

  2. JohnDoe77

   BR, stond je tv wel goed aan? Sanchez speelde 1 van zijn mindere wedstrijden dit seizoen! Dan kun je beter Ziyech, Viergever of Donny noemen…

   1. -buitenkantje rechts-

    Niet met je eens JohnDoe.. Sanchez heerste achterin.. Verdedigend echt ijzersterk.. alleen geloof ik 2 verkeerde inspeelpassen gezien..

    1. Widi

     Die spits van Schalke is echt heel gevaarlijk. Daar zouden de meeste verdedigers in NL veel meer moeite mee hebben gehad.

    2. JohnDoe77

     Kan, ik zag dat hij als een van de weinige ook een 6,5 krijgt als cijfer voor deze pot, rest allemaal hoger….

 16. Indojood

  Zo net weer thuis van alweer een prachtige Europacup avond. Denk dat Jopie van boven dit goedkeurend aanschouwd heeft. Heb in jaren niet zo genoten van Ajax. Het afjagen en terugveroveren van de bal zit er goed in nu. Die eigenwijze Bosz heeft dat toch mooi voor elkaar. Iedereen was goed maar Klaassen was de grote man, zo zie ik hem graag spelen, verticaal naar voren.

  Straks met een glimlach weer aan het werk en zondagmiddag weer lekker naar het Johan Cruijff Stadion.

  Iedereen gefeliciteerd en welterusten….??

  1. Widi

   Top Indojood. Ondanks dat ik thuis was, heb ik een zere keel. Ik ook in jaren niet zo genoten. Zelfde gevoel als toen we tegen Twente kampioen werden.

 17. Iamsterdam2015

  Super!!! Ik had de hoop op traoré en younes al opgegeven…..maar moet toegeven dat ze gister mijn mond hebben gesmoerd. Nu volhouden!!!!!!

 18. AB fvjcfe

  Toch leuk wat een wedstrijd bij supporters teweeg kan brengen. In de ogen van een aantal is Younes al wekenlang in topvorm. Volgens mij gisteren zij eerste goede wedstrijd van het seizoen. Maar zal wel aan mijn liggen ?. Verder word ik pas een beetje euforisch als we de uitwedstrijd tegen Schalke goed zijn doorgekomen en 6 punten hebben gehaald uit de wedstrijden tegen Heerenveen en PSV. Het is in het zeer recente verleden en verdre verleden te vaak een oprisping geweest op nu carnaval te vieren. Neemt niet weg dat ik gisteren genoten heb.

  1. Widi

   Zit wat in. En die euforie is er ook niet als 010 intussen alles wint, neem ik aan.

   1. EugAjax

    Widi ik zie het anders. Als Feyenoord nu alles wint hebben ze 85 (!) punten behaald! Dat is een hele prestatie! Dat zou los moeten staan van euforie over eindelijk goed spel van Ajax. Dus mochten we titel mislopen door nu 4 overwinningen Feyenoord dan heb ik daar minder moeite mee aangezien we vaak genoten hebben van Ajax dit seizoen. En dan heeft Feyenoord het ook echt verdiend. Als ze in komende 4 wedstrijden laten zien dat ze de druk aankunnen. Dan hoop ik maar dat we in Zweden een beker omhoog gaan houden zodat prachtige seizoen toch met een prijs word besloten. Maar wees gerust ik ga nog steeds van dubbel uit??

 19. Widi

  Volgens mij in Zwolle en/of Groningen. Maar over de erdedivisie had ik het niet. Want daar horen ook deze velden niet thuis. 100% gras. Daar moeten we weer naar terug.

Comments are closed.