There are no ads, please add some


Voorstel ingediend: minimaal 12 duels bijwonen op de F-side

De AFCA Supportersclub en Supportersvereniging Ajax hebben afgelopen maandag een verzoek ingediend bij Ajax omtrent de bezetting van de F-side. Het komt meerdere malen tijdens het seizoen voor dat er vrij veel lege stoeltjes te zien zijn op de F-side terwijl alle seizoenkaarten wel zijn verkocht. In een poging dit tegen te gaan, wordt het straks verplicht om een seizoenkaart minimaal twaalf keer te gebruiken. 

Er zijn genoeg mensen enthousiast om op de F-side te komen staan en aan een goede sfeer bij te dragen. Alleen hebben zij nu amper de kans om tussen de fanatieke supporters te staan. De kans om een seizoenkaart aan te schaffen is zelfs ongeveer gelijk aan nul en de wachtlijst is inmiddels opgelopen tot tien jaar. Het idee voor dit voorstel is ontstaan op de F-side. Vertegenwoordigers van de F-side waren ook bij het indienen van dit voorstel aanwezig. Ajax neemt het verzoek in behandeling. Er wordt bijvoorbeeld getoetst of het plan juridisch haalbaar is.

Bron: Ajaxlife

 


Gerelateerde posts

25 reacties

 1. SPHAFCA

  Doe dat over het hele stadion aub! Toen ik vorig jaar nog noord zat (nu zuid) hadden mensen naast mij seizoenskaart die kwamen alleen tegen feyenoord en psv en de laatste 2 wedstrijden ofzo. Voor de rest waren die plekken altijd LEEG. Geef hem lekker aan iemand anders als je niet kan of wilt.

  1. Remco425

   Ik denk dat dat juridisch niet haalbaar is. Mensen zijn vrij om te gaan of niet. Ze hebben er voor betaald. Wat ze met de F-Side waarschijnlijk wel kunnen doen is de mensen die minder dan 12x komen het seizoen erop een andere plek in het stadion geven. Het verplaatsen van mensen hebben ze al vaker gedaan, denk aan de verhuizing van Vak 410, dus dat zal wel moeten lukken.

  2. Remco425

   Daar heeft ook het idee van Ajax om kaarten van mensen die niet kunnen opnieuw in de verkoop te doen, betrekking op.

   1. SPHAFCA

    Je kan gewoon in de algemene voorwoorden zetten dat je minimaal 12 keer moet komen, als ze er niet mee akkoord gaan kom je niet in aanmerking voor een seizoenskaart. Bij Bayern hebben ze dat al volgensmij

    1. Remco425

     Behalve dat wetten in Duitsland anders zijn dan hier, zou het kunnen dat het alleen zou mogen bij nieuwe seizoenskaarten. De bestaande kaarten zijn met de huidige voorwaarden aangeschaft. Ik zeg niet dat het zo is, ik ken de wet hier niet goed genoeg voor, maar ik zou me het zo kunnen voorstellen.

   2. Litmanen

    Remco ik denk dat je gelijk hebt. Als seizoenskaart-houder koop je een plek voor alle wedstrijden.
    Het lijkt me niet dat je plaats twee keer kunt verkopen, want je weet nooit wanneer de seizoenkaarthouder WEL komt.
    En iemand straffen omdat hij niet elke keer kan lijkt me juridisch ook niet haalbaar.

    1. Litmanen

     OFF TOPIC: hoe belachelijk en ontoelaatbaar is het dat de TD van de KNVB ( vBreukelen) voor de tv zegt te hopen dat 010 kampioen wordt!!!!!!!!

     1. AB fvjcfe

      Op zich voor elke competitie goed als er variatie is in kampioenen. Dat je het als supporter anders ziet is wat anders.

     2. Remco425

      Natuurlijk AB, maar ik weet niet of 1 van de kopstukken van de overkoepelende bond zich hierover moet uitlaten.

     3. Amoebe

      Geen problemen mee….beter als schijnheilig lopen brullen dat je neutraal bent.

      Als je een voorkeur hebt voor een club moet je dit mogen uitspreken….het mag echter geen rol spelen in de besluitvorming.

      Buiten dat begrijp ik ook wat van Breukelen bedoelt….door alle shit die feijenoord de laatste 10 jaar over zich heen heeft gehad en dat ze ondanks een fanatiek legioen behouden zou ik, als ik een ander dan ajax moest aanwijzen, ook kiezen voor feijenoord.

      Vergeet niet dat om als ajax beter te worden je ook goede tegenstanders nodig hebt.

      Sommige zien het liefste elke concurrent failliet maar dan komt ajax nooit aan voetballen toe!

      Je hebt elkaar dus nodig….en vergeet niet dat door jaren van droogte het kampioenschap tegen twente zo intens werd!! Als je elk jaar wint is de vreugde toch minder.

     4. afcadeluxe

      nou,las anders net op as dat van praag het ook hoopt dat fijnnooit het word,we moeten maar nu al beginnen zakdoekjes uit te delen tegen de traantjes als wij kampioen worden!!!!

    2. Remco425

     Ajax zou werken aan een systeem waarbij de seizoenkaarthouder het aan kan geven als die niet komt. Ik kan me zo voorstellen dat een gedeelte van de opbrengst van de 2e verkoop van de plaats voor de seizoenkaarthouder is.

 2. nick-afca95

  Heel goed initiatief! Ik zou er heel graag bij komen staan maar zoals in het artikel al staat, je komt er niet door. Ik hoop dat dat hierdoor makkelijker word en dat de sfeer er op vooruit gaat!

 3. frenkynairo

  heeft te maken dat veel gasten van 410 afgelopen seizoen in f-side zijn gekomen.

 4. -buitenkantje rechts-

  Is dit alleen bij Ajax een probleem.? weet dat dit bij andere clubs ook gebeurt.. Er wordt een seizoenskaart gekocht en alleen aansprekende wedstrijden worden bezocht. So what! Paar open plekken..
  Als het gaat om sfeer moet je het in andere zaken zoeken.

 5. Jimmy1971

  Als inderdaad Ajax met toestemming van de kaarthouder de kaart weer mag verkopen , en Ajax en de kaarthouder delen dan de opbrengst , zie ik alleen maar winnaars !!
  Echt vol stadion , kaarhouder krijgt geld terug , Ajax verdient xtra geld ( en doet daarvoor de administratieve handelingen ) , en dit geld kan xtra naar onze jeugdopleiding ..

Reageren is niet mogelijk.