Superieur Ajax speelt met NEC: 1-5

Ajax had zaterdagavond geen kind aan NEC. In Nijmegen combineerde de ploeg er lustig op los tegen de degradatiekandidaat. Dat de zege tot 1-5 beperkt bleef, kwam omdat Ajax niet altijd even scherp was voor het doel van de tegenstander.

Bekijk hier ons fotoverslag van dit duel

Ajax kende een droomstart en stond na acht minuten al op 0-2. Eerst was het Wojciech Golla die een voorzet van David Neres in zijn eigen doel werkte en daarna scoorde de Braziliaan zijn tweede doelpunt in de eredivisie. De wedstrijd was daarmee eigenlijk al beslist en de ploeg van Peter Bosz kon vervolgens vrolijk combinerend op zoek naar meer doelpunten. De eerste volgde uiteindelijk pas in de 32ste minuut toe Bertrand Traoré een persoonlijk hoogstandje ijskoud afrondde: 0-3.

Na rust mocht NEC-doelman Joris Delle van geluk spreken nadat een schot van Davy Klaassen via zijn hak in het doel verdween. Op aanraden van zijn assistent keurde arbiter Bas Nijhuis de treffer af, omdat de bal op het moment dat de Ajax-aanvoerder schoot al over de achterlijn zou zijn geweest, hetgeen zeer twijfelachtig was en zeker niet te zien voor de lijnrechter.

Aan de andere kant was het wel raak. Invaller Ferdi Kadioglu (17) werd diep gestuurd en wipte de bal op prachtige wijze over de ver uitgekomen André Onana heen. Joël Veltman kon vervolgens op de lijn ook geen redding meer brengen: 1-3. Mochten er Nijmegenaren zijn die weer wat hoop kregen, dan was die vijf minuten later weer verdwenen. Younes mocht zo maar doorlopen, de bal kwam bij Traoré, die speelde zich simpel vrij en schoot de 1-4 binnen. Het slotakkoord was voor Hakim Ziyech die twaalf minuten voor tijd door de passieve verdediging van NEC dribbelde en de 1-5 binnenschoot.

Door de zege voert Ajax de druk op feyenoord weer op. De rotterdamse koploper gaat zondag op bezoek bij PEC Zwolle en kan dan weer uitlopen naar een voorsprong van drie punten.

NEC-Ajax 1-5 (0-3)
4. Golla (e.d.) 0-1
7. Neres 0-2
32. Traoré 0-3
54. Kadioglu 1-3
60. Traoré 1-4
72. Ziyech 1-5

Opstelling NEC: Delle; Heinloth, Golla, Dumić, Sturing (Kadioglu 46′), Burnet; Bikel, Breinburg, Rayhi; Grot, Awoniyi

Opstelling Ajax: Onana, Veltman, Sánchez, De Ligt (46.Riedewald), Viergever; Klaassen, Schöne (46.Van de Beek), Ziyech; Neres, Traoré (73.Cassierra), Younes

Related posts

29 Comments

  1. BobbyHaarms

   Hahaha ja reken maar, hopen dat ze die kutkakkerlakken met minimaal een 3-0 nederlaag naar huis sturen ?

 1. marvinww

  als traore elke week zo speelt heeft dolberg een serieuze concurrent, wat heb ik van traore genoten vandaag!

 2. dioajax

  een fantastishe wedstrijd vandaag….ik genoot van ajax alleen de tegen goal was iritant…ik zag een Hele goeie neres en veel energie…iedereen speelde goed alleen onana moet meer op zijn doel blijven…denk dat morgen 010 een gelijk spel speeld tegen pec en daarna verliezen ze van vittese…Ben positive na de over winning tegen 010 kansen hebben om kampioen te worden…hoop nu ook op mooie voetbal tegen schalke voor El om door te gaan…Ben en blijf positive…ik wil een grote bravo zeggen voor onze jongens vandaag en ook aan de mee gerijsde supporters….WIJ ZIJN AJAX WIJ ZIJN DE BESTE

  1. BobbyHaarms

   Hee dioajax, Griekse dappere strijder! Alles goed tijger? Ja het was wederom goed en Onana is een topkeeper in wording, maar hij had wederom een paar circusattracties die ie gewoon echt niet moet doen tijdens wedstrijden. Maar niks te klagen verder, prima wedstrijd en een mooie uitslag!

   1. dioajax

    heeeeeeeyyyyyyy bobby man alles goed??met mij gaat alles prima man…veel werk en vandaag een beetje uitruste hahahha…met jou alles prima??

    1. BobbyHaarms

     Alles lekker pik, ik zit ook in de uitrustmodus en ben nog aan het nagenieten van de heerlijke 1-5. En hoop natuurlijk dat PEC morgen wederom gaat stunten. Dan kan je vast een vliegticket boeken van Athene naar Amsterdam ?

     1. dioajax

      T veel te veel geld man dat heb ik niet man…ik Ben Zo jaloers op jullie allemaal dat jullie maar ajax live zien…maar maakt me niet uit…ik heb mijn gezondheid en ik Ben blij…en dus Kan ik ajax volgen live via tv…

     2. BobbyHaarms

      Gezondheid is je ALLERBELANGRIJKSTE goed dioajax! Wees daar blij mee, en gelukkig volg je Ajax op afstand. Misschien een idee om een actie te starten hier met z’n allen? Help ons mee om dioajax naar het kampioenschapsfeest mei 2017 te krijgen. Giro AFCACBS-2017 ?

     3. dioajax

      hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha dank je wel voor je reacties maar ik kan geen vrij nemen van werk…maar dank je wel man…hahahahahaha

 3. dickst14

  goede wedstrijd jammer van de vele gemiste kansen. we draaien steeds beter.

 4. ajaxpers

  Ziyech was fantastisch en goed om Riedewald weer zien te spelen en goed dat Sinkgraven eindelijk niet opgesteld werd. Dit is erg goed voor het vertrouwen voor as dondedag

  1. Litmanen

   Voor Sinkgraven? Een ding snap ik niet. Als je Sinkgraven gaat passeren en je hebt nog twee linkspoten, waarom neem je dan weer het risico om rechtspoot De Ligt op links te zetten?
   Nu heeft hij weer een geblesseerde speler die hij donderdag misschien niet op rechts kan laten invallen indien nodig.
   Geeft wel aan hoe weinig vertrouwen Bosz heeft in Riedewald.

    1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

     Is de Ligt geblesseerd omdat hij op links stond? Voor mij was het logisch om deze verdediging zo uit te testen tegen NEC ivm komende donderdag toen in de opstelling zag. Dat iemand een blessure oploot kan altijd gebeuren en is achteraf praten. Ik hoop dat d blessure meevalt want ik heb vertrouwen in het duo Sanchez / de Ligt tegen de Duitsers.

 5. Dagrump

  Volgens mij hebben ze nog wat extra energie bewaard voor komende wedstrijd !!

 6. JohnDoe77

  Mooi resultaat, hopelijk niet teveel pijntjes bij de mannen, vizier op donderdag! Pakken we die Duitsers, gewoon om lekker in het ritme te blijven! ?

 7. afcadeluxe

  nu gaan we duimen voor menig en warmerdam,hoop echt dat een van die 2 de winnende maakt??

Comments are closed.