There are no ads, please add some


Ajax verlengt contract met Tonny Bruins Slot(70)

Ajax heeft met wedstrijdanalist Tonny Bruins Slot de onderlinge samenwerkingsovereenkomst met een jaar verlengd, zo meldt de club op de officiële website van onze club. De onlangs 70 jaar geworden Bruins Slot verzorgt al sinds 2011 de analyses van de tegenstanders van Ajax. Bruins Slot was vanaf 1982 in diverse functies werkzaam bij Ajax, onder meer als interim hoofdtrainer in 1985, toen Ajax kampioen werd. Bruins Slot was ook jarenlang de assistent van Johan Cruijff, die hem vervolgens ook van Ajax meenam naar FC Barcelona, waar ze samen de succesvolle jaren negentig meemaakten. Nadien werkte Bruins Slot nog voor Frank Rijkaard en Ronald Koeman, alvorens in 2011 op voorspraak van toenmalig hoofdtrainer Frank de Boer weer bij Ajax terug te keren. Bruins Slot is naast wedstrijdanalist ook lid van de bestuursraad van Ajax.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars is blij dat Bruins Slot blijft: ,,Wij zijn erg blij dat Tonny nog een jaar door wil. Deze man heeft zóveel kennis en ervaring, het is echt een genot om met hem over voetbal te praten. Wij werken bij Ajax met relatief jonge mensen, wij leren van mensen zoals hij. Het komt geregeld voor dat wij hem iets vragen, dat helemaal losstaat van hetgeen hij officieel voor Ajax doet. Dat is waardevol. Hij zit al ruim 45 jaar in het voetbal, het is mooi dat wij daar nu nog profijt van kunnen hebben. Zijn hoofdtaak is het analyseren van onze komende tegenstander. Twee keer in de week zien we hem met zijn aktentas binnenkomen en als hij vertrekt weten de trainers alles wat ze moeten weten. Hij is echt een meester op dat gebied. Zo denkt onze huidige trainer Peter Bosz er ook over, dus was het logisch dat we Tonny hebben gevraagd er nog een jaar aan vast te plakken.”

Ook Bruins Slot zelf is blij: “Voor mij is het fantastisch werken bij Ajax dus dit is leuk nieuws. Ik vind het prachtig dat ik nog altijd mijn steentje kan bijdragen en mijn ervaring mag overbrengen. En het houdt me jong, de omgang hier met de vakmensen van Ajax. Dan doel ik niet alleen op de huidige staf met bijvoorbeeld Dennis Bergkamp en Peter Bosz, maar ook op de mooie jaren met Frank de Boer als beginnend hoofdcoach en de goede samenwerking met Edwin van der Sar en Marc Overmars.”


Gerelateerde posts

65 reacties

 1. Widi

  In het originele verhaal in vi gaat het ook over de wandelgangen (serieus!)😂😂😂

  1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

   Weer?

    1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

     Oh, goh.

     1. De seijs

      😫😫😫 oh wat simpel weer😣😣😣 60 jaar pffffff Jij bent echt triest! Moet dus wel weer een burn-out zijn! Wat zet jij je weer voor lul.😂😂😂😂😂

 2. AjaxKat

  Ja, behouden voor Ajax deze parel. Alleen schrik ik wel van zn leeftijd. Voor de rest van zn leven contract bieden en zo lang hij het nog leuk vindt om bij Ajax te werken. Vond t vreselijk om hem in psv-kleding te zien onder koeman.

 3. KBouter

  Mooi dat Tonny op zijn leeftijd nog zo gewaardeerd word bij zijn cluppie.

  Man man man…die kerel heeft een berg ervaringen opgedaan en een hoop gezien en meegemaakt in zijn carriere. Hulde dat hij nog een jaartje blijft.

  PS…ze nemen hem ook zeer serieus bij Ajax, ook Bosz want dat Sinkgraven linksback werd komt uit Tonny’s hoed. Bosz had ook kunnen denken…waar bemoei jij je mee, ga lekker de tegenstander analyseren. 👍👏 voor Bruins slot!

  1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

   Dat laatste is nu niet helemaal zijn beste verdienste hoor 😂😂

   1. -buitenkantje rechts-

    Ze mogen hem wat dat betreft best wat minder serieus nemen..😂

    1. Litmanen

     Dit idee gaf nu juist weer hoe lang Bruins Slot met Cruijff heeft gewerkt. Johan zelf had dit bedacht kunnen hebben.
     Kijk maar naar zijn succesteam in Barca.

     1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

      Niet elke keus is de juiste keus, ook bij Johan niet en nu ook bij Tonny niet. Kan gebeuren.

 4. BobbyHaarms

  Ik vind dit fantastisch goed nieuws, al heb ik er ook gemengde gevoelens bij. Immers, ze hangen bij TBS aan zijn lippen als het over voetbal gaat (en terecht natuurlijk). Maar waarom deden ze dat dan niet bij Jopie Cruijff op het moment dat het er echt om ging? 🤔

  1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

   Johan was recht door zee en Tonny is wat dat betreft “beleefder”. Tonny vormt een onderdeel, Johan was het geheel.

     1. -buitenkantje rechts-

      Ik zou er horendol van worden. Te gedetailleerd.. Weet zelfs te vertellen welke kant de grasprietjes op groeien, zodat de bal meer of minder remkracht krijgt..
      Beste vent, maar ik zou er knallende koppijn van krijgen.

     2. Widi

      JC was altijd lovend. Ronald Koeman ook. Toch wel twee trainers die tactisch heel sterk waren en regelmatig tegenstanders verrast hebben. Heel apart dat juist jij het teveel info vindt. Jij verrast ons immers regelmatig met achtergrondinformatie over scheidsrechters. Je weet hoe dankbaar we daar voor zijn.

     3. -buitenkantje rechts-

      Je hebt gelijk.. zolang de mensen met wie hij werkt tevreden zijn is het goed.

     4. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

      TBS zou je toch niet direct aan BR koppelen, daar zijn toch ander gegadigden voor.

     5. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

      Wandelgangen met mensen in witte jassen

 5. Widi

  Tonny is ook heel erg Amsterdams. En daar kunnen we er nooit teveel van hebben

  1. Indojood

   Nou liever geen Amsterdammers zoals Andries Jonker, Raymond Verheijen of Louis van Gaal.

  1. Widi

   Ja. Maar wel schandalig dat die smerige kakkerlak van een Bosz gebruik mag maken van de diensten van Tonny. Waarschijnlijk speelt hij Tonny’s analyses door naar Feyenooit. Kan niet wachten tot FdB terug is. Ook lekker voor het percentage balbezit trouwens.

   1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

    Hear hear hear 👍👍👍

 6. ajaxpers

  Hoe hopeloos en walgelijk moet je zijn om hier alleen te reageren op berichten van anderen.

  1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

   Ongelooflijk he, te triest voor woorden. Helemaal eens 👍

   1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

    Weet je wat ook zo giga triest is: mensen die iemand vanaf de start geen kans geven en hem zonder enig mededogen direct elke keer neersabelen. Hem volkomen onterecht een verleden nadragen waar iemand gewoon zijn centen heeft verdiend. Dat zijn mensen die rijp zijn voor een gesloten inrichting. Toch, Ajaxpers?

  2. Widi

   Even serieus ajaxpers. Jij gedraagt je als de voorzitter van de supportersvereniging van Frank de Boer die ontslagen is door Ajax. Maar Frank is niet ontslagen. Frank wilde zelf stoppen. Frank wilde weg bij Ajax. Daarom moest Ajax een andere trainer contracteren. Wat echt hopeloos is, is dat jij desondanks blijft roepen dat Frank nog trainer had moeten zijn. Al even hopeloos is dat jij constant blijft afgeven op Bosz. Ik weet dat je niet de vader van Frank en Ronald bent, want die is niet zo gek. En die weet dat Frank zelf wilde stoppen. Je bent echt tot ver over de grens van het normale gefrustreerd. Therapie lijkt aangewezen. Want Frank is echt weg. En hij komt denk ik voorlopig niet terug (altijd welkom wat mij betreft). En na Bosz komt er weer een andere trainer. En dat is weer niet Frank. Probeer er een beetje aan te wennen. Frank is bijna een jaar weg. En Bosz blijft waarschijnlijk nog minimaal een jaar. Leg je er bij neer, zoek zonodig hulp en aarzel niet om medicijnen te nemen. Het komst best goed. Echt. Sterkte man!

   1. De seijs

    Even serieus?? Nu wel? Omdat jij nu voor vol aangenomen wil worden?? Theemuts wil wat zeggen dus nu even serieus! ! Rot toch op man!!! Hoop stront!! En dan gelijk weer iemand met de grond gelijk maken. Jij bent niet goed widi. Achterbakse hufter. 😛

    1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

     Goh, onze racist, man met een hekel aan vluchtelingen, een hekel aan mensen met een andere geaardheid en de man die moeders van forumleden een hoer noemt wil iemand anders terecht wijzen. Goh.

     1. De seijs

      Jij gelooft je eigen! Dus jij reageert hier op. Dus ben jij toch widi. Ik zal maar zeggen, jij heb je burn-out weer. Jammer joh😂😂😂

     2. Prinsengracht

      Ik vind het belachelijk wat jij hier weer schrijft De Seijs. Hou je een beetje in man. Je zet jezelf voor gek.

     3. De seijs

      Lees ab maar eens terug, effe het laatste jaar. Dan mag je hier ook wat over zeggen. En wat hij hierboven zegt vind jij normaal? Allemaal uit zijn duim gezogen. Maar dat lees je wel terug! Hij verzint alles hier over mij, en ja als je dat maar blijft herhalen dan zijn er altijd weer van die meelopers die het dan klakkeloos aannemen. Zoals jij. pg!! Dus ik ga hier ook maar effe mee beledigen. Heb me hier een tijdje van ontzien , omdat hier mensen zijn die dat aan mij vroegen. Maar het is nu weer effe over. Mede door een aantal mensen hier. En als het moet nou dan moet het maar. Zal er geen traan om laten. Ik zou nogmaals effe terug lezen. Alles wordt verdraaid. Ze zijn er negatief. Je kan, als je lekker in je vel zit , mijn stukjes ook normaal lezen (dus niet meteen het kwade er in zien) zo schrijf ik het tenminste niet . Maar leg dat die zwart kijkers (oh dit is er weer zo een) maar uit. Mijn stukjes gewoon losjes lezen. Dus niet discriminerend! !

     4. De seijs

      Oké zegt dus genoeg over jou dan. Dan kan je je ergens in verdiepen (dan weet je wat hier speelt) en dan laat je het hier bij. Zeg dan ook niets meer over mij. pg

     5. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

      Je bent een racist de Seijs, een grote racist. Dat is hier gewoon terug te lezen sukkeltje.

 7. -buitenkantje rechts-

  Off.. Jong Ajax wint met 1-3 tegen Telstar.. Grote man was Cerny. Scoorde 3x.. Op AS ten onrechte een hattrick genoemd. De 3 goals werden niet in 1 helft gemaakt. Maar dat terzijde. 😋

  1. Widi

   Ik heb er het een en ander van gezien. Ik vind niet meteen dat hij buiten zijn goals de grote man was. We moeten vooral niet denken dat hij de komende weken het verschil gaat maken bij Ajax 1.

Reageren is niet mogelijk.