There are no ads, please add some


Overeenstemming bereikt over nieuw supportershome

Dankzij maximale inspanningen van Ajax, de gemeente Amsterdam en Stichting Beheer Supportershome Ajax is overeenstemming bereikt over de komst van een nieuw Supportershome. Vanmiddag werden in de ambtswoning van de burgemeester van Amsterdam, door alle partijen de handtekeningen gezet. Hierdoor kan zo spoedig mogelijk opdracht gegeven worden voor de bouw. 

De afgelopen twee jaar is er een lang traject gevolgd om alle partijen dichter bij elkaar te brengen en om tot definitieve afspraken te komen. Burgemeester Van der Laan speelde hier een positieve en doorslaggevende rol in. Het nieuwe onderkomen voor supporters zal in de huidige parkeergarage van de Amsterdam ArenA, tussen ingang M en Zuid H, worden gerealiseerd. Het zal een gebruiksoppervlakte hebben van ruim 900 m² en het streven is dat de deuren in de winterstop van volgend seizoen opengaan.

Stichting Beheer Supportershome Ajax zal het beheer van de thuisbasis van Ajax-supporters vormen, evenals het geval was bij het vorige Supportershome, dat begin 2015 bij een brand werd verwoest.

Bron: F-Side

 

Gerelateerde posts

35 reacties

  1. BobbyHaarms

   Goede zaak, en petje af voor alle inspanningen van betreffende partijen. Maar kom op zeg, weggestopt in een donkere kille parkeergarage tussen de uitlaatgassen??? Een Ajaxhome hoort niet in een donker hol maar op een mooie plek waar we met een biertje in het zonnetje kunnen zitten!!

   Blij dat ons home eindelijk terugkomt, maar van de lokatie kan ik letterlijk en figuurlijk niet bepaald warm worden..

   1. Ajaxslied

    Ben het helemaal met je eens. Vreemde plek voor een supporters home. Ze zullen wel voor deze veilige locatie gekozen hebben uit angst.

    1. BobbyHaarms

     Voordeel is natuurlijk wel dat er op deze manier voor de club veel beter zicht op is. Maar als ik heel eerlijk ben vond ik de oude lokatie echt veel toffer, lekker een biertje in het gras, zonnetje, en eigenlijk altijd een topsfeer. En dat prachtige dak met oude logo maakte het plaatje helemaal af. Ik kan me maar moeilijk voorstellen dat een clubhuis in het donker onder de TL-balken als thuiskomen voelt.

 1. -buitenkantje rechts-

  Goedkope oplossing..
  Fundering en dak heb je al. Paar wanden erin en klaar.

 2. Slingertje.

  Ik las het net op at5.nl en ik denk dat het er niet gezelliger op gaat worden met al die regels die er gaan komen in het nieuwe home.
  Maar mooi dat er weer een home komt.

  1. Litmanen

   Regels? Die wilden ze in Twente ook niet. Nu hebben ze niks, althans de plaatselijke motorclub en een groepje dealers.
   Blijkbaar is zo’n supportershome een mooie gelegenheid voor dit soort zaken. En als er door een klein groepje dan ook nog een deurbeleid ingesteld wordt, dan kan ik me voorstellen dat de clubleiding de boel wat strakker geregeld wil hebben.

   1. Widi

    In het oude supportershome was dit ook schering en inslag. En als dit soort zaken niet voorkomen worden, kan er beter geen supportershome zijn. Dan kunnen de echte supporters beter ergens anders een biertje (of iets anders) drinken. En de dealers kunnen hun zaken ook elders doen, zodat het niet aan Ajax gelinkt kan worden.

 3. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

  Supportershome is prima, lokatie …….. ach, op alles is wat te zeiken …… maar deze lokatie is wel echt kut ?

  1. Widi

   Ik ben ook Ajax supporter. Ik gun iedereen die het graag wil een supportershome. Zelf zal ik er niet komen. Ik wil ook niet dat de naam van JC eraan verbonden wordt. In het oude supportershome werden volop strafbare feiten gepleegd. Het zal een hele toer worden om dat in het nieuwe supportershome te voorkomen. Ik ben ook bang dat dit niet gaat lukken. Daar hoort de naam van JC niet aan verbonden te zijn.

   1. Jimmy1971

    Dat wist ik niet Widi , ik kom er ook niet.
    Ik kan door mijn werk al nauwelijks naar wedstrijden ..

 4. De seijs

  Hoor in de wandelgangen dat Jaap de Groot de naamsverandering van de arena naar het Johan Cruijff stadion niet meer ziet zitten. Dat ajax hier in niks kan betekenen. Omdat ajax geen zeggenschap heeft over het stadion. Ajax had het graag gezien maar andere hebben meer zeggenschap. Kwestie…… GELD. Men hoopt nu op premier Rutte dat hij luchthaven schiphol om doopt in het Johan Cruijff luchthaven Amsterdam. En een naamsverandering van het stadionplein bij het olympisch stadion noemen naar het Johan Cruijff plein. Hoop dat er snel iets gebeurt voor de beste Nederlandse voetballer aller tijden.

  1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

   Jij komt in donkere steegjes zo te lezen.

   1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

    Het luchthaven?

   2. De seijs

    Waar ik kom maakt niet uit. Doet ook niet terzake. Maar het is een feit. En ja jammer voor jou . Wen er maar aan.?

    1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

     Feit dat jij in donkere steegjes komt. Goh.

     1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

      Gewoon zeggen dat je het in de Telegraaf hebt gelezen. Niet zo belangrijk doen jongen, dat ben je niet. “Hoor in de wandelgangen” ????? In Assendelft wordt hier niet over gesproken, daar zijn geen wandelgangen. Maar goed, weer over tot de orde van de dag, Seijs heeft zijn duimpjes en vaantjes weer gekregen vandaag.

  2. Widi

   In de wandelgangen? Dat heeft gewoon in de kranten gestaan. Doe niet zo interessant man!

 5. De seijs

  Ja maar het is wel waarheid. En die krant lag in de wandelgangen. Zo ook weer uit de wereld. Mierenneukers.??

  1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

   Je bent zo doorzichtig jongen, doe nou eens normaal. Je zet jezelf telkens zo gigantisch voor lul maar dat heb je geloof ik echt niet door. Een hele serieuse tip: zoek een ander forum waar ze je nog niet kennen. Daar lukken die geintjes vast in het begin. Hier ben je de joker van het forum. Dit is niet om te pesten of te zeiken dat ik je dit zeg maar serieus gemeend. Je hebt ook veel teveel prive van je prijs gegeven. Kom nu niet met opnieuw bijdehand gedrag want het lukt je niet. Goedeavond.

  2. Widi

   Natuurlijk is het waar. En bijna iedereen hier zal het al gelezen of gehoord hebben. Het is juist zo grappig dat jij het nu als “scoup” brengt. Je snakt naar bijval en waardering. Maar omdat je het zo onhandig doet, krijg je hoon. Ik ga echt mijn best doen om je niet meer steeds aan te pakken.

Reageren is niet mogelijk.