There are no ads, please add some


Dijks lijkt Ajax definitief te verlaten

Mitchell Dijks speelt momenteel op huurbasis bij Norwich City en die club is zeer tevreden over de prestaties van de linksachter. Zo tevreden zelfs dat men overweegt om de optie tot koop in het contract van Dijks te lichten. Door de optie in het contract van de verdediger kan Norwich Dijks voor een afgesproken bedrag overnemen van Ajax. Naast Norwich zouden er volgens De Telegraaf nog een aantal clubs uit de Premier League interesse hebben in Dijks maar om welke clubs het gaat is niet bekend. Een terugkeer naar Ajax lijkt dan ook geen optie meer voor Dijks die inmiddels negen wedstrijden heeft gespeeld voor Norwich en daarin een keer wist te scoren.

Bron: De Telegraaf

 

Gerelateerde posts

47 reacties

    1. AJAX 2001

     ja maar dat je hem vergeet kan iets over de kwaliteiten van Sinkgraven zeggen, maar het kan ook betekenen dat Dijks zo weinig indruk op jou heeft gemaakt.

     1. Litmanen

      Het commentaar op Sinkgraven gaat vaak over zijn verdedigende kwaliteiten. Die zijn bij Dijks niet veel beter.
      Het voordeel van Sinkgraven is dat hij sneller op de eerste meters is en een veel betere voetballer.

     2. KBouter

      Helemaal mee eens, Sinkgraven is met het beoogde Ajax voetbal een aanwinst als back. Dat hij niet zo sterk is met verdedigen..oké, dat moet of kan nog groeien.

      In balbezit, wat Ajax normaal een 70% heeft, is Sinkgraven een extra aanvallend wapen, en als voetballer/techniek mag Dijks nog niet in zijn schaduw staan.

      Of zijn we al die hoge voorzetten van Dijks alweer vergeten, waar ijs op zat?

      Trouwens…zo gek is dat niet, een aanvaller opleiden tot verdediger/back.

     3. -buitenkantje rechts-

      Misschien 11 backs opstellen..
      Ze moeten kunnen inschuiven op middenveld sls extra middenvelder, kunnen aanvallen over de flanken als extra aanvaller, voorzetten kunnen geven..
      Als ze hun eigen voorzet nou ook nog kunnen inkoppen zijn we er! ?

     4. -buitenkantje rechts-

      In seizoen 15/16 gaf Dijks 6 assists.. dat is 1 meer dan bv Veltman die tot 5 assists kwam.

     5. Widi

      Was dat inclusief beker, EL, voorbereiding en trainingen? Want in de competitie bij de thuiswedstrijden heb ik het hem niet zien doen. Ik heb juist zit vloeken omdat hij geen behoorlijke voorzet gaf. Of achter of te laag.

     6. Widi

      Word er nu dus weer moe van!! Als jij en anderen het zo’n topper vinden, is het jammer voor jullie dat TH en trainers het niet in hem zien zitten. Vervelend voor echte fans. Dat snap ik. Ga lekker af en toe in the UK kijken. Uurtje vliegen.

     7. -buitenkantje rechts-

      Volgens mij gaat dit topic over Dijks.. als er commentaar of meningen worden gegeven die je niet aan staan mag je best moe worden..
      Weerhoudt mij er niet van gewoon mijn mening te geven.

 1. Widi

  Wat werd ik moe van al die forumleden die hem in de basis wilden toen hij er nog was. Ik heb ook meteen gezegd dat we hem niet meer terug zien. Ik wens Dijks een prachtige carriere. Maar liever niet meer bij Ajax.

  1. Bakkie

   Iedereen mag toch een bepaalde mening over een speler hebben? Als je daar moe van wordt, kan je beter dit forum verlaten.

 2. slm020

  Toch blijf ik het jammer vinden. Dijks was mentaal geknakt omdat hij door Sinkgraven uit de basis is gespeeld!! Singraven doet het niet slecht maar is totaal geen back tot nu toe misschien in de toekomst!! Dijks is wel een beest maar liet zich af toe te makkelijk uitspelen. In Engeland doet hij het nu wel prima.

   1. slm020

    Dijks was ook een periode lekker vel en heeft body. Had graag Tete , Sanchez , Viergever ( de ligt ) , dijks willen zien !!

    1. Widi

     Dat hij weg is, wist je al. En dat hij niet terug komt, weet je nu ook. Je kunt hem natuurlijk wel in the UK gaan bekijken. Have fun!

 3. Reservewissel

  Ik vind het een onderschatte linksback. Verdedigend beter dan Sinkgraven en hij kwam met minstens net zo veel voorzetten.

 4. -buitenkantje rechts-

  Wens hem bij Norwich of een andere PL club een mooie carrière. Dat hij daar de waardering mag krijgen die hij verdient.

 5. KBouter

  Verder wens ik hem natuurlijk een glansrijke blessure vrije carriere en dat hij het beste uit zichzelf mag halen.

 6. Jimmy1971

  Ik wens hem succes , had niet de potentie die we bij Ajax zouden moeten nastreven , maar wel een goede mentaliteit ..

 7. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

  Het is nu toch wel duidelijk dat Sinkgraven gewoon geen linksback is. We zijn nu bijna een seizoen verder en als ik zie hoe makkelijk een tegenstander hem vooral bij de achterlijn zijn hielen laat zien ….. verkeerde kant dekken …… niet goed met ingrijpen waardoor tegenstander er vandoor is. Die jongen zijn kwaliteiten liggen op het middenveld maar niet bij Ajax. Zo eerlijk moeten we gewoon zijn …… vind ik.

 8. Prinsengracht

  Het is nog even afwachten hoe goed Sinkgraven gaat worden als back. Maar hij is duidelijker beter dan Dijks.

  1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

   Hij is aanvallender beter dan Dijks, verdedigend zeker niet en het gaat in eerste instantie om verdedigen als linksback ?

   1. Widi

    Dirk Kuijt had afgelopen zondag graag weer tegen Dijks gestaan. Maar Dijks is weg. Komt niet meer terug.

    1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

     Kuijt had afgelopen zondag zelf aan de andere kant moeten gaan staan. Was hij beter uitvde verf gekomen, hij liet zich intimideren door ……Veltman. Twee keer stevig aanpakken was genoeg terwijl Veltman verder niet bijzonder speelde.

     1. Widi

      Dan had hij constant achter Sinkgraven moeten aanlopen. Hij stond niet voor niets op links denk ik. Maar daar doelde ik niet op. In de uitwedstrijd had Dijks Kuijt niet in de hand. En hij liet Kuijt ook binnendoor komen en scoren. Terwijl Sinkgraven Kuijt tot aan zijn wissel in bedwang hield. Ik vind niet dat Dijks een betere verdediger is dan Sinkgraven. Wat niet zegt dat ik Sinkgraven een goede verdediger vind.

     2. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

      Kan je nagaan hoe slecht ik Sinkgraven vind als verdediger ?

 9. Machlas

  Dijks is geen speler voor ajax.te onrustig aan de bal en zn voorzetten komen nooit aan. Lekker verkopen.

Reageren is niet mogelijk.