There are no ads, please add some


Opstellingen Ajax – AZ

 

Ajax stuurde afgelopen zondag de koploper uit de Eredivisie met de staart tussen de benen weer naar huis. Vandaag nemen we het op tegen de nummer 6 en met het sprankelende spel van afgelopen weekend, moet dit geen probleem opleveren. Kasper Dolberg heeft nog steeds last van zijn liesblessure en Joël Veltman is geschorst en daarom zal Kenny Tete zijn plek innemen. De wedstrijd begint vandaag om 20:45 en staat onder leiding van Dennis Higler.

Opstelling Ajax: Andre Onana; Kenny Tete, Davinson Sánchez, Nick Viergever, Daley Sinkgraven; Davy Klaassen, Lasse Schöne, Hakim Ziyech; Am in Younes, Bertrand Traoré, Justin Kluivert

Opstelling AZ: Krul, Johansson, Van Eijden, Luckassen, Haps, Seuntjens, Jahanbakhsh, Wuytens, Van Overeem, Weghorst, Dos Santos

 

Gerelateerde posts

162 reacties

  1. vak411

   Ja prima, laatste weken betrokken bij veel goals.. houdt steeds 3 man bezig waardoor klaasen en ziyech meer ruimte hebben. Laten we eerlijk zijn… Neres scoorde na een fabtastische Assist van Ziyech maar zo goed was Neres nu ook weer niet.. geef die jongen de tijd!

   1. De seijs

    Geef hem de tijd???? Hoe lang dan nog??? Totdat hij groot wordt? ? Weg met die gozer zijn tijd heeft hij allang gehad!

     1. Prinsengracht

      Ik ben hier nu 2 dagen. En ik zie van jou alleen maar onzin. Misschien bedoelt vak 411 dat De Seijs.

    1. De seijs

     Had meer van Nouri verwacht, viel niet best in. Younes maakt wel een mooi doelpunt maar was niet echt best vandaag. Maar 3 punten zijn weer binnen en daar gaat het om.

  2. Vakje129

   Had toch liever kluivert op deze positie gezien en Neres in de basis , dat bravoeré amsterdamse jochie laat leuk foeble zien en dan de Brasiliaanse Samba op de andere vleugel werkt ook lekker

 1. RobbyZ

  Kijken hoe Younes het doet en anders Neres links en Kluivert naar rechts. 🤞🏼🤞🏽🤞🏾🤞🏿

   1. Geroldkohlen

    2 wedstrijden in het jaar leuk gespeeld is nog steeds te weinig. dat hij het maar vaker doet hazez!

 2. RickyAmsterdam

  Gekke keus dat Neres nu niet meer start. Al ben ik stiekem wel fan van Younes. Hij kan niet scoren maar is wel ontzettend goed in dribbelen en langs zijn man komen. Als hij nu nog leert scoren heb je een topspeler in huis! Maar dat moet wel gauw komen, want anders raakt mijn vertrouwen in hem op.

  1. paullus

   ik denk dat hij beter kan gaan leren kijken
   dan ziet hij misschien waar zijn mede spelers staan

 3. Frip

  Weer younes waarom niet gewoon de zelfde als tegen feyenoord stond als een huis en resultaat stond helemaal als een huis

 4. dickst14

  Nouri had voor mij ook gemogen i.p.v Younes. Maar goed misschien verdubbeld Younes zijn rendement vanavond van het hele seizoen. Dat valt in zijn geval te doen in 1 wedstrijd.

 5. ajaxpers

  Neres scoort in de klassieker maar wordt door de professor op de bank gezet!!

  1. JohnDoe77

   Ben je ook wakker? Heeft hij al een paar wedstrijden hoor! Maar is op teletekst lastig te zien denk ik?

 6. JohnDoe77

  Zelfs het de bal erin LOPEN lukt Traore niet! Waar is zijn klasse? Geen vleugelspeler, geen spits… hopen maar dat Ziyech hem harder tegen hem aanschiet en hij dan zo binnen rolt…

   1. KBouter

    Nee, was gein..heb de eerste helft thuis gezien…wat een show. Tweede helft helaas niet want ik zit in de nachtdienst.

   1. Bert62

    De juiste spelers op de juiste plaats. Met Kluivert op rechts gaat Dolberg ook meer scoren.

  1. vak411

   Alsof go ahead in de kuip iets zou kunnen.. kom op man.. wees realistisch.. richt je aandacht op je eigen club.. groeten vanuit de Arena

 7. JohnDoe77

  Ongelofelijk dat die gezapige ploeg van zondag die hier afgedroogd werd nu tegen de nummer laatst thuis ze er wel in krijgt. Maar zaterdag uit….

 8. Forever nr14

  Kakkies kunnen het wel zeg waar het om draait is “goalen” maken!!!
  Wij moeten blij zijn dat we de 1-0 behouden pffff weer billenknijpen weer!!

 9. bs

  Ajax moet toch nog ff doorpakken in helft #2. Snel er op en er overheen en dan de boel controleren. Krachten sparen voor het vervolg. Feijenoord schaaf aan doelsaldo, dat lijkt dus verloren. Maar die misstap 010 komt nog wel als ze weer wat tegenstand krijgen… Dus Ajax: nu gewoon plichtmatig alle wedstrijden zo spelen zoals elooen weekend en vanavond en het kampioenschap komt vanzelf in zicht… Krijg er weer vertrouwen in. En niet schrikken van wat 010 doet (die denken na vanavond dat ze er al zijn …) en uitgaan van de eigen kracht die er nu helemaal uit lijkt te komen!!

 10. bs

  AZ nu niet in de wedstrijd laten komen … initiatief weer ff nemen en snel de 2-0 en 3-0 graag….!!

  1. -buitenkantje rechts-

   Zal toch niet hè.. eerst AZ volledig van de mat spelen.. dan nu 1-1?!
   SCOREN!!! Verdomme!

 11. bs

  Godver … die 1-1 zat er dus weer gewoon aan te komen… onnodig en daar gaan we weer. Opnieuw billenknijpen! Hoe is het toch mogelijk!

 12. Forever nr14

  Zoals verwacht, ze kunnen maar 1x pieken per maand!
  Slappe zooi en dat thuis bah!

 13. Forever nr14

  Hahah lachwekkende vrije trap van Ziyech hahaahh niet te geloven en dat in een thuis wedstrijd, neem een voorbeeld aan die kakkies zeg!
  Die gaan er “vol” voor tenminste

  1. vak411

   Jankert… bekijk je eigen reacties nog eens.. als het 1-1 wordt is ineens alles slecht en weggegooid en snik snik.. pfffft

 14. Bert62

  Zo voorspeldaar die Younes, wanneer gaat die rotkop van een Bosz nu dat eindelijk eens inzien

  1. Litmanen

   Zeg Bert62, heb jij Ajax wel eens onder De Boer zo zien voetballen als vanavond en afgelopen zondag? Zo ja, dan wil ik graag weten welke potjes dat waren……
   Bosz, Traore en Younes afzeiken is een beetje vreemd na vanavond.
   Maar goed, dat was voorspelbaar.

   1. Bert62

    Ze spelen inderdaad beter dan onder De Boer maar die Younes hebben we onderhand wel gezien en dat hij dan nu toevallig een goal maakt is niet zo moeilijk als er niemand in de buurt is. Je koopt Neres niet voor niets voor 15 miljoen, stel hem dan ook gdv op. Slechter dan die duitser kan het niet worden.

 15. Iamsterdam2015

  Tja kijk. En daarom lukt het dit seizoen niet. TE wisselvallig!!! Je maakt kans op kans op kans met als zondag maar ja…….. moet je wel een knakker hebbem die ze erin prikt. Ik bedoel….. hoe wil je ze dan hebben??? Het verbaasd mjj niet eens dat dit gebeurt die 1-1. Lekker…. psv morgen winnen en hup onze ” sucesvolle” zondag tegen de kakkies was voor nop!!!!!

  1. bs

   Lekker makkelijk nu … ga er nog ff achter staan en deze voorspelling gaat weer naar het land der fabelen. Kom op mannen, kom op!!

  1. Bert62

   Hoe verkwansel je je geld, je koopt een speler voor 15 milj. en dan durf je als bestuur je trainer niet tot de orde te roepen omdat hij te koppig is om hem op te stellen

 16. Forever nr14

  Aan iedereen, lees jullie onze eigen topics eens terug bij wedstrijden van Ajax, dat is toch echt triest gewoon!
  We zouden alleen maar van Oe en aa moeten roepen hier, maar alleen maar “angst” en frustraties over het weer belabberde spel!
  Word het nu niet eens echt tijd dat Bosz eruit geknikkerd gaat worden, en er een vent komt te staan, die de kleuterklas zo ie zo in thuiswedstrijden tot op het bot gemotiveerd krijgt!
  Dat hebben we in ieder geval thuis toch wel verdiend, of zit ik mis???

  1. Widi

   Ik heb een schitterende eerste helft gezien. Had 4-0 kunnen zijn. Bosz kan ze er niet zelf inschieten. Eerste kwartier tweede helft veel minder. Maar Ajax bleef knokken en won verdiend. Zo slecht is die trainer dus niet. Wat jij verdient is een beetje zelfvertrouwen. En wat minder paniekaanvallen als het even niet mee zit. Trutje.

   1. Widi

    We hebben ruim 2 seizoenen naar schaakvoetbal zitten kijken. De wedstrijden zijn nu veel leuker en we winnen ook heel vaak. Veel mensen kunnen niet meer omgaan met zelfs de kleinste tegenslagen. En tegenwoordig kun je dan anoniem tekeer gaan.

 17. -buitenkantje rechts-

  Tuurlijk.. de besten haal je eruit met zo’n voorsprong.. pffff

 18. vak411

  Alle negatieve kut teletekst supporters… een wedsteijd duurt 90
  Minuten.. dan pas janken… wat een kut teletekstsupporters hier…

 19. bs

  Ondanks de voorspelbaarheid toch een Younes goal. Ik denk dat Krul dacht dat ie de andere kant op zou gaan dribbelen ….

 20. vak411

  Vanuit het Cruijffstadion hallo aan alle negatieve kut jankerts hier.. Ajax speelt een kwartier minden en volgens een aantal hier zijn die grafkakkerlakken al kampioen.. nu weer met een kwijlbak het kampioenschap aan het vieren? Ongelooflijk.. bedankt voor alle wél inhoudelijke reacties, ik ga ze zo lekker lezen..

 21. Widi

  Wat een stelletje wijven hier boven zeg!!! Als het even niet mee zit gelijk kankeren op de trainer en een aantal spelers. Gewoon uit paniek! Gewoon omdat jullie jezelf niet in de hand hebben. De helft van jullie noemt zich hier ook nog regelmatig een “echte kerel”. Een echte vent blijft kalm als het moeilijk wordt! En nu het 4-1 staat, stopt het weer. Paniek over? Trutjes! En maar juichen als Ajax per ongeluk een prijs wint. Pfffffff

   1. Prinsengracht

    Widi en vak411 jullie zijn heftig, maar ik ben het wel met jullie eens.

 22. RobbyZ

  Z’n 3e van het seizoen! 🤔 Hartstikke mooi die 4-1 maar wat moeizaam allemaal,tegen 010 start je met een goeie voorhoede en dat was mooi voetbal met diepgang,laat dat staan en wissel pas als het met 1 van die 3 niet meer gaat,pijn in mn reet weer van dat geknijp. Maar gefeliciteerd!

 23. Forever nr14

  Widi “trutje” nee dat jij al meteen blij word van een helft goed voetbal en daarna goed weg komen bij diverse aanvallen van Az. Als jij dit Ajax zo wilt zien prima! Maar ik verwacht een Ajax dat “thuis” continu druk zet en de kansen gaat benutten, en dat kan niet met deze trainen met zijn lieverdjes Traore en Younes! Ja op de counter dat kunnen we maar verder??
  Jij moet je roze bril eens afzetten joh!
  En reeel bekijken hoe zo’n wedstrijd verloopt!
  Getekend “trutje”😂

 24. Forever nr14

  En vooral jou laatste woorden
  “Per ongeluk een prijs” hahah😂😂 dat is nu precies Ajax onwaardig “prutsert”

  1. Widi

   Cynisme is aan jou niet besteed. Heb je inmiddels alles gelezen hier? Ook al die forumleden die in de eerste helft lyrisch waren en in de tweede helft weer gingen kankeren? Gelukkig gaan de trainer en spelers beter om met tegenslag dan veel supporters.

 25. KBouter

  Ben nog steeds lyrisch over de eerste helft. Zo hoort voetbal gespeeld te worden.

  1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

   Voor mij alleen d eerste twintig minuten, daarna in d eerste helft alleen nog dcrush van Kluivert. Tweede helft ………. tsja er is gescoord, joepie.

 26. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

  Beetje problemen met het woordje de zie ik 😂

 27. Iamsterdam2015

  Sommige hier krijgen echt schuim op hun smoel als je een eigen mening geeft. Er syaat NERGENS dat dat niet mag. Ook nier dar je her verplicht met een ander eens moet zijn. Ik zeg leven en laten leven!!!!

  1. Widi

   Iedereen mag zijn mening geven. Maar je staat een beetje voor lul als je met nog meer dan een half uur te spelen het hele seizoen door het toilet spoelt. Er kan dan nog veel gebeuren. En dat gebeurde ook. Omdat de spelers niet in paniek raakten.

   1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

    Widi, je kan lullen wat je wil, de tweede helft was gewoon slecht en slaapverwekkend. Dat er drie gescoord is doet daar niets aan af. Younes was het dieptepunt van het team. Eerste helft heb ik hele erge mooie dingen gezien maar daarna was het gewoon op en slecht.

    1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

     Niet in paniek raken oke maar terugzakken naar slap spel is gewoon slecht. Tempo was weg in de tweede helft en daardoor krijg je automatisch slechte passing en slechte aanname. Younes maakte het veld bij balbezit regelmatig klein ipv breed stond stil ipv bewegen. Allemaal elementaire zaken die ze gewoon fout uitvoerden. Daardoor zijn we al vele punten kwijt geraakt dus het is ook niet gek dat mensen in de tweede helft het vertrouwen wat kwijt waren.

 28. Iamsterdam2015

  Begrijp je Widi maar als ik het niveau zie weg zakken gedurende de wedstrijd en die Youness (ondanks zijjn goal) echt als een vaatdoek speelt, wordt ik zo langzamehand gek! Het niveau, de keuzes van PB, gestuntel van Traoré, Neres en Kluivert, Veldman opstellen ipv Tete…… tja dan wordt het iedere wedstrijd mopperen.
  Neemt niet weg dat ik blij ben dat ze winnen, maar het kan zoveel beter met een op papier goeie selectie.

 29. Forever nr14

  Natuurlijk geniet ik van het spel in de eerste 20/25minuten, maar zoals al vaker worden we (buiten Kopenhagen) weer teleurgesteld en zitten we 70min met dicht geknepen billen, en maar hopen dat er “toevallig” gescoord gaat worden. Daarom vind ik deze trainer Ajax onwaardig, want waarom nu weer Younes op links en niet hetzelfde als afgelopen zondag, nee zijn vriendje Younes moest er weer staan, die er geen pepernoot van kan, ja dribbelen en dan??
  Ik persoonlijk verwacht in thuis wedstrijden minstens 85min lang passie en strijd, en dan komt het voetbal van zelf wel, maar na minimaal 30min, is het voorbij. En let op mijn woorden as zaterdag NEC wordt ook weer lastig, want dan kunnen ze het al helemaal niet opbrengen, denk (de graafschap en excelsior en Red bull, WillemII thuis roda enz!

Reageren is niet mogelijk.