There are no ads, please add some


Bosz waakt voor ‘wisselvallig’ AZ

Na de fantastische wedstrijd tegen feyenoord treft Ajax woensdagavond in de ArenA AZ, een wisselvallige ploeg, aldus Peter Bosz. “In de competitie is het wisselvallig bij ze geweest. De ene keer heel goed, en een andere keer weer matig. Die wisselvalligheid kenmerkt AZ wel dit seizoen”, aldus Bosz op de officiële website. ,,AZ is een ploeg die altijd wel in de subtop speelt en het liefst tegen de top aan wil schurken. Dat doen ze ieder jaar wel.” De Alkmaarders staat momenteel zesde in de Eredivisie.

Eerder dit seizoen, tijdens de Klassieker in Rotterdam, was Feyenoord nog de ploeg die bepaalde. Dat zondag de rollen volledig omgedraaid waren, zegt volgens Bosz veel over de progressie. ,,Iedereen heeft kunnen zien dat we gedurende het seizoen zijn gegroeid. In de manier van spelen, de vastigheden in ons spel, en het druk zetten. In eigenlijk alle aspecten zoals we bij Ajax willen spelen.” Bosz beoordeelde het duel als één van de beste onder zijn leiding. ,,Kopenhagen-thuis vond ik een goede wedstrijd. En hetzelfde geldt voor psv-thuis, waarin we onterecht gelijkspeelden.”

“Na de winterstop hebben we een uitstekende reeks neergezet met lastige uitwedstrijden die we allemaal hebben gewonnen. We laten het in de topwedstrijden zien, maar gelukkig ook in andere wedstrijden.”

Tegen Feyenoord kon Bosz geen beroep doen op Amin Younes en Kasper Dolberg. Bosz wil het duo alleen opnemen in de selectie mits ze volledig fit zijn. ,,Als ze kunnen spelen, moeten ze spelen. Maar ze moeten wel honderd procent zijn. Anders stel ik ze niet op. We hebben een goede, brede selectie. Als iemand niet helemaal fit is, staan anderen te trappelen om die plek over te nemen. Daar zouden we iets mee kunnen doen.”

Gerelateerde posts

73 reacties

     1. Widi

      Kluivert zal wel spelen, ook als Younes speelt. Het is dus meer de vraag of Neres speelt.

     2. dickst14

      Daar heb je waarschijnlijk wel gelijk in Widi. Ik hoop voor komend seizoen op een voorhoede Kluivert Dolberg Neres, waarbij de buitenspelers ook wisselen zodat er als vanouds een rechtsbenige op rechts staat en een linksbenige op links. Met Dolberg in de spits en inkomende middenvelders zijn we dan niet te verdedigen.

     3. Widi

      Kluivert gaat ook diep. Hoeft niet elke bal in de voeten. Meer variatie. Hoop op een leuke wedstrijd morgen.

  1. Bert62

   Kan iemand niet ff bovenop zijn voet gaan staan zodat Kluivert en Neres zich kunnen bewijzen

   1. Litmanen

    Als Younes er zondag twee inlegt dan lees je hier weer heel andere dingen. Ik vond Younes de laatste weken weer lijken op de Younes van vorig jaar. Ik denk ook dat Bosz daarom hem gewoon weer neerzet.

    Eigenwijs mannetje die Bosz, maar the winner takes all…..

    1. Charka53

     Maar Younes wet nu dat er voor hem een hele goede vervanger is dus zal hij op zijn tellen moeten passen dus diep gaan en samen spelen.

    2. vak411

     Eens litmanen… younes wordt afwmaakt hier maar ik mis wel een beetje respect voor wat hij vorig jaar heeft laten zien. Wat mij betreft mag bosz hem omdat hij hopeloos uit vorm was ook eens op de bank zitten maar als je de laatste wedstrijden gezien hebt dan kan je niet anders zeggen dat veel gevaar bij hem vandaan kwam en wel 3 man bezig houdt waardoor anderen meer ruimte krijgen…

 1. KBouter

  Juist heel goed. Dat moet eigenlijk het het seizoen zijn, maar kan me goed inleven dat hij dat er nu ff extra aanhaalt na afgelopen zondag.

  Weer met de beide benen op de grond!

 2. Bert62

  Gewoon 200% gefocust zijn en niet na afloop zeuren dat je te slap begonnen bent. Concentratie

 3. BobbyHaarms

  Ik ben het grotendeels met Bosz eens, op 1 punt na: Alle topwedstrijden gewonnen, maar ook de andere wedstrijden…? In dat geval hadden we nu bovenaan gestaan, maar wonnen helaas niet van Excelsior. Maar ik klaag niet, dat laat ik over aan Ajaxpers 😁

  1. AB remember Johan

   Ach joh, Bosz is en blijft een kutfan van 010 😂😂😂 Eigenlijk best geinig om eens te tikken. Onzin tikken is per defintie vaak heel erg leuk.

 4. Iceman

  Beste Meneer Bosz je moet mag uit kijken met Ajax dat ze nu niet bedoel gaan onderschatten en punten verspelen. Want daar is Ajax een meester in 1 wedstrijd super goen en de andere weer bagger. Dus Meneer Bosz een gratis tip kijk naar Ajax en laat ze spelen zoals tegen die kakkie’s anders is de wedstrijd tegen 010 als nog voor niks geweest als Ajax punten gaat morssen.

 5. -buitenkantje rechts-

  Ik denk dat we morgen in bijna de sterkste opstelling gaan spelen..

 6. Dagrump

  Dat ze er inderdaad maar voor waken! En als ze zo spelen als tegen fey heb ik er alle vertrouwen in !

 7. PvL020

  “Na de winterstop hebben we een uitstekende reeks neergezet met lastige uitwedstrijden die we allemaal hebben gewonnen.???? Excelsior, Groningen? Maar verder heb je wel gelijk!

 8. AB remember Johan

  Off topic: je leest steeds vaker verhalen dat teams van de “jonge” jeugd niet goed meegaan in het Ajaxspel. Bergkamp schijnt er onvoldoende zicht en invloed op te hebben. Geen driehoekjes of combinatiespel maar lange ballen naar voren. Laten we hopen dat het geruchten zijn en vooral …… niet waar. Ik hoor en lees het evhter niet voor hetveerst. Waar rook is is meestal ook wel iets van vuur. Als het waar is ……….. ik blijf het toch zeggen hoor: JONK!!!!!!!

  1. Widi

   Ik zie dat nog niet in wedstrijden op de Toekomst. Wel zie ik best grote kwaliteitsverschillen. Ik zie ook elftallen spelen waar ik technisch/tactisch niet blij van word. Technisch spreekt voor zich. Met tactisch bedoel ik: de juiste en best voor de hand liggende keuzes maken en de dingen niet doen die eigenlijk vanzelfsprekend zijn. Er zit best veel verschil in de lichtingen. En alles begint met talent. Over Jonk: hij maakte een goede indruk bij Kees aan tafel zondag. Hij kwam zeker en duidelijk over. Hij praat veel makkelijker dan Overmars en Bergkamp. Misschien een van de redenen voor het niet lopen van het overleg in TH destijds.

   1. AB remember Johan

    Het is wat Cruijff zelf altijd heeft gedaan …. zo min mogelijk vergaderen. Buiten op het veld moet het gebeuren niet binnen aan de tafel. Johan had zelf ook een hekel aan mensen die niet konden luisteren. Ik bedoel niet klakkeloos volgen maar luisteren. Dat zijn dan mensen die alleen hun eigen gelijk zien en daar liep Jonk tegenaan. Zinloos vergaderen was gewoon geen optie voor Johan en ook niet voor Jonk.

     1. Litmanen

      Eens, als AB niks meer weet begint het verhaal Jonk weer. Een wegloper. Al die topclubs die volgens JC op hem wachtten, wachten dus nog steeds.
      Met zo’n reputatie kom je echt niet binnen bij een topclub.
      Dus AB , gewoon weer over Veltman zeiken. En over Younes en Traore en over Sinkgraven….. Pfff, waaar was jij ook weer fan van?

     2. AB remember Johan

      Oh ja, jij hebt het allemaal in het snotje. Zodra het over Johan of Jonk gaat stop jij meestal met luisteren, dus een tip: niet mee bemoeien, je reacties wirden steeds dommer hoewel dat eigenlijk al niet meer dommer kan. Volg het nieuws eens.

     3. Litmanen

      Jouw nieuws is mij te selectief. Het gaat bij jou maar over twee dingen: Cruijff en Jonk. Koop eens een ander boek.

     4. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

      He Litmanen, ik heb weer een nieuwe nick 😂😂 v.w.b. het boek: is voor mij een voetbal bijbel en wat dat betreft ben ik erg gelovig, ik lees er regelmatig in. De ziens en werkwijze van Cruijff pas ik regelmatig ook zelf toe in de praktijk en dat gaat perfect mag ik wel zeggen. Recht toe, recht aan en palmachtervje mening/zienswijze staan en tegelijkertijd leren, veel leren van de zaken die om je heen gebeuren. Verder zorgen dat je op de verschillende posities de juiste specialisten hebt zitten, dan hebben ze ook weinig aansturing nodig. Maar ik word nu zowaar inhoudelijk en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

     5. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

      Wel ff zeggen voor wie je reactie is 😉

     6. RobbyZ

      Dat weet iedereen toch,die gozer zonder verstand maar met een naam van iemand die hij niet waard is! 👍🏼 Anti JC en Jonk,dan kan je hier beter opdonderen!

     7. RobbyZ

      En nog wat,staat zo’n gozer voor mijn neus en lult zo over JC of Jonk dan pomp ik hem neer! 👊🏼

     8. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

      Gelukkig zijn wij vriendjes 👍

     9. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

      Vergaderen op zich is in 90% van de gevallen zinloos Hoeda Fak Ajoe.

     10. Widi

      Waarom doen we dit hier? Jullie gaan elkaar allemaal nooit zien. Dus er valt niets te meppen. En al zouden jullie elkaar zien, dan wordt er waarschijnlijk nog niet gemept. Het is makkelijk om hier anoniem iets te roepen. Je echt verlagen tot het plegen van strafbare feiten is nog iets anders. Jullie zijn volgens mij allemaal 40+. Dus laat elkaar links liggen en laat het niet verder escaleren.

     11. Prinsengracht

      Ik had dit eigenlijk niet verwacht op een Ajax forum. Maar goed. Ik leer bij.

     12. Litmanen

      Widi, wat en waarover ik ook schrijf hier, AB moet afzeiken. Hij hoeft het van mij niet eens te zijn met mij, maar al zou hij dat zijn, hij wil vijanden hier.
      Hij heeft, inclusief Ziyech, zo’n beetje alle spelers al afgezeken, op Dolberg, Kluivert en Tete na.
      Tja, dan discuseer je om te discuseren.
      Als je het nakijkt, dan zie je dat ik vaak niet eens meer reageer op zijn persoonlijke aanvallen, maar soms maakt hij het erg makkelijk om “hem in te koppen”.
      Kijk hierboven nou eens wat de zielepoot alleen op deze topic al uitbraakt, niet normaal.
      Maar goed, ik zal hem weer een tijdje negeren.

 9. Iamsterdam2015

  Gaat hij dat zeggen!?!! Als er een wisselvallig is dan is hij het wel. Morgen zal youness er wel weer staan en nog meer grappen….

 10. JohnDoe77

  Er zit zeker wel progressie in, maar PB ziet toch hopelijk wel dat wij ook wisselvallig zijn?!

 11. f-side64

  geen younes en traore aub gewoon zoals zo kluivert links dolberg spits neres rechts

     1. mening AB: Het Ajax spel en visie terug staat gelijk aan Jonk en Jordi naar Ajax

      Was nog niet echt duidelijk 😁

     2. vak411

      Pffft… als je dat nog uit moet leggen Widi.. pfffft, stond het niet op teletekst?

  1. Widi

   Waarom is dat jammer voor mij? Volgens mij ben je in de war. Of je leest hier niet goed.

   1. vak411

    Sjinge jonge.. widi.. lekker laten gaan.. afdeling teletekst is er weer.. nooit in het stadion, mening gebasseerd op teletekst.. haaaaaaat dit

    1. Widi

     Zelfs op teletekst staat niet dat ik liever Veltman heb dan Tete hoor 411. 😂😂😂

Reageren is niet mogelijk.