There are no ads, please add some


Gametalk De Klassieker: Volg de wedstrijd via ons Twitter account en/of praat mee en win!

Zondagmiddag om 14:30 uur begint De Klassieker in de Amsterdam Arena en zal Ajax moeten winnen om in de race te blijven voor de landstitel. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens geven wij weer een mooie tekening weg van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.


Gerelateerde posts

107 reacties

 1. De seijs

  Mensen met het down syndroom gebruik je hier op het form niet om jezelf leuk voor te doen widi! Score over de rug van deze mensen is zeer laag bij de grond widi!

  1. RobbyZ

   Heey dat weten we nou wel figuur! Je valt in herhaling,steekje los in je bovenkamer?

   1. De seijs

    Nee zeker niet RobbyZ . Maar blijf het nog wel herhalen vind dit erg min van iemand (widi) die hier altijd de moraal ridder uithangt. Dus vandaar.

    1. De seijs

     Als de opstelling van Bosz goed is dan gaan we winnen. En vanmiddag effe naar de arena om die gasten effe te steunen voor de kraker. Hoop op een mooie 3-0 voor ons ajax.

     1. Widi

      Hahaha 411…..heb je hem geroepen? Hij heeft het waarschijnlijk via teletekst gevolgd

     2. AB remember Johan

      Volgens mij is de seijs nog nooit buiten het dorp Assendelft geweest.

     3. AB remember Johan

      Geloof ik niks van. Bluf praat geweest van hem. Anders toch wel zo ongelooflijk stom.

     4. Charka53

      Jullie maar lekker zitten te kutten tegen elkaar maar Dolberg is er niet bij en dat zal ook wel op teletekst staan .

  2. Sarretje8

   hou alsjeblieft een x op met dat negatieve en uitdagende teksten, dit gaat om ajax niet om jou. btw er zijn genoeg andere forums en apps waar je je gal kan spuwen, of ben je daar bang dat je onderspit delft. nog 1 ding hou alsjeblieft op met elke x over syndroom van down te teksten en andere beledigende teksten rond te strooien. op elk bericht wat hier opkomt heb je commentaar of ga je uitdagen. please uit respect voor ajax en mensen stop ermee, zou echt gewaardeerd worden, ondanks dat je niet geliefd bent, zou dat meer respect opleveren dan hoe je nu doet. dank u

    1. De Ajacied

     Mooi klote dat Dolberg niet in de selectie zit,
     Dan Cerny maar in de spits, veel beter als Bert
     Succes mannen
     Ik ga voor 3-1 think positive
     ❌❌❌

  3. KBouter

   Seijs…ik heb de discussie gemist en dus ff teruggelezen wat betreft dat Down gedoe.

   Hoe ik het lees, zie ik nergens een spot met andere mensen met down, hij reageert alleen maar op jou als “Down” omdat je naar zijn mening soms reageert zoals een normaal mens niet zal reageren. Dus zijn gezegde “Down” heeft betrekking op het reageren als een idioot…dorpsgek…op mongool zoals het wel vaker gezegd word.

   Widi kennende zal zelfs veel respect hebben voor mensen die met Down te maken hebben en een normaal denkend mens haalt het niet in hun kop om daarmee de spot te drijven.

   Dat het hier zo vaak uit de hand loopt is jammer..we zijn tenslotte allemaal voor 1 dezelfde club. Op de tribunes zingen we, juichen we tenslotte ook samen, daar vechten we ook niet. Hoop nu dat dat gezeur over Down nu wel eens een keer afgelopen is.

   Het respect geven en krijgen ligt relatief erg dicht bij elkaar.

    1. KBouter

     Hij geeft aan oké? dus dat siert hem ook wel. Dus deze discussie is uit de wereld.

     1. KBouter

      Heb nog wel vertrouwen erin Indo….dat hij zo reageert komt natuurlijk ook omdat hij steeds word aangevallen door velen hier. Terecht of onterecht..leuk is het nooit, ik was allang vertrokken geweest hiero.

     2. Indojood

      Heeft ie aan zichzelf te danken, KBouter. Ik heb geen greintje medelijden met die domme lul uit Assendelft. Iemand die Johan wegzet als een NSB-er en regelmatig racistische taal uitslaat, mede ook om het elkaar jennen (m.a.w. hij doet net zo hard mee met het aanvallen) gaat nu huilen over een vermeende opmerking over Down-syndroom. Het is allemaal hypocriet gelul van een aandachtshoer. Hij is degene die het licht uitdoet op deze site.

     3. AB remember Johan

      Het is nog niet eens “huilen” wat hij doet maar een ultieme poging om mensen aan zijn kant te krijgen wat een onmogelijke opgave is. Als er vervolgens iemand is die “zijn kant” kiest (Litmanen) moet die persoon het niet vreemd vinden als gelijke van de Seijs gezien te wordn. Maar goed, prettige en mooie wedstrijd vandaag. Vooraf zwaaien van 425 naar 429 ?

  1. AJAX 2001

   zeker! zo goed had ik Ajax zelden gezien en die sfeer die avond had goede invloed op de spelers!

 2. ajaxpers

  Laten we ondanks het feit dat we een waardeloze trainer hebben nu positief blijven en hopen dat we de kakkerlakken laten zien dat WZAWZDB

  1. AB remember Johan

   Juiste tekst: Laten we, ondanks het feit dat we het niet altijd eens zijn met onze trainer, positief blijven en laten zien dat WZAWZDB 100% waarheid is.

    1. vak411

     Wouw… ab… ajaxpers… tot donderdag (want na een overwinning hoor ik je een week niet hier….)

 3. Indojood

  Ik heb de laatste dagen en weken zo’n beetje de inhoud van reacties gelezen, ook die van mezelf. Ik heb ingezien dat ik vaak te ver ga, vooral tegen Litmanen en de seijs. Ik ga hiermee stoppen en voortaan louter inhoudelijk discussiëren. Ik bied dan ook mijn excuses aan voor mijn gedrag.

  1. Widi

   Litmanen heeft vaak een afwijkende mening. Dat moet kunnen. Rascisten mag je van mij blijven aanpakken. Daar was niks mee.

   1. AB remember Johan

    Indojood ik kan je mening begrijpen en deels delen. Persoonlijk vind ik excuses van jouw kant nergens voor nodig maar dat is uiteraard je eigen keuze. Ik zal nooit hetzelfde beloven, ik ken mezelf. Maar goed dat je het aangeeft.

 4. -buitenkantje rechts-

  Moeilijke wefstrijd..

  Verwacht dat Bosz de Ligt niet opstelt.. Viergever en Sanchez zullen centraal achterin spelen.. Sinkgraven links en Veltman rechts..
  Mijns inziens ben je dan erg kwetsbaar.. Veltman komt tegen Elia snelheid tekort.. Sinkgraven moet de in vorm zijnde Toornstra uit de wedstrijd gaan spelen.. Sanchez en Viergever zullen veel corrigerend werk moeten opknappen, waardoor inschuiven naar het middenveld sporadisch zal zijn.
  Hierdoor komt het middenveld onder druk. Schöne is sl geen loopwonder, waardoor er extra gevraagd wordt van Klaassen en Ziyech. Wat weer ten koste gaat van hun aanvallende acties.
  Voorin veel te weinig scorend vermogen door waarschijnlijke absentie van Dolberg. Zowel Younes als Traoré hebben zich dit seizoen Ajax onwaardig getoond.

  Mijn hoop is dat Bosz het aan durft om de Ligt toch op te stellen, Viergever op links en Tete op rechts te zetten. Tete heeft al vaker uitstekend tegen Elia gespeeld.. En Viergever tegen Kuyt of Toornstra geeft mij een geruster gevoel.
  Voorin hoop ik dat Bosz komt met een totaal nieuwe voorhoede.. Met linksvoor Nouri , spits Sierhuis en rechts Kluivert. Waarbij Kluivert en Nouri veelvuldig van positie wisselen.

  We gaan het zien!

   1. AB remember Johan

    Klopt BR. Met die verdediging ontlast je het middenveld gigantisch waardoor zelfs een minder voorhoede beter tot zijn recht kan komen. Ik blijf hopen dat hij zowel op het middenveld als voorin voor de meer technisch vaardige spelers zal gaan, die kunnen tegen Feijenoord juist tot hun recht komen. Dan loopt juist Feijenoord de kans dat ze spelers alleen kunnen stoppen dmv overtredingen wat weer voordelig uitpakt voor Ajax.

  1. Widi

   Tegen Elia moet het eerste duel gewoon heel “stevig” zijn. Veltman beheerst dat niet. De laatste keer dat hij het probeerde, raakte hij zelf geblesseerd en morst hij gewisseld worden. Tete opstellen dus. Verder zou ik Appie opstellen als extra middenvelder en voorin alleen Kluivert en Neres. F heeft 2 trage centrumverdedigers die liever kopduels uitvechten. Klaassen zal dan wel Karsdorp moeten opvangen.

  2. dickst14

   Ik ben het helemaal met je eens. Maar ook bang dat Bosz aan dezelfde 11 vasthoudt. Het lijkt wel of hij het expres doet. Jammer want we kunnen veel sterker zijn.

  3. Geroldkohlen

   ook ik BR ga mee in jou reactie! dit word een wedstrijd dat de competitie zal gaan bepalen. om hoop te kunnen houden op de titel moet er gewonnen worden. tete was de vorige keren idd een nachtmerrie voor elia, ik kan me de duels nog goed herinneren. maar ik ben ook bang net als velen onder ons, dat Bosz met dezelfde 11 gaat beginnen waarschijnlijk met traore in de spits. het zal mij benieuwen ,ik ben nerveus voor morgen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Heb er zin in, maar ben er niet gerust op Gerold.. prachtige pot.. De enige èchte klassieker. Zit je in het stadion?

 5. Jimmy1971

  Mooi Indojood , als we allemaal wat meer respect voor elkaar hebben , en niet alleen op dit forum , wordt de wereld een stuk leuker !!
  Ik vind juist de verschillende inzichten van iedereen het leuke van dit forum !!
  Dan kan je daarna anderen proberen te overtuigen van jou mening of denken , nou dat is ook een interessante invalshoek !
  Maar de basis van een goede maatschappij is respect ..

 6. AB remember Johan

  Off: ik zat net te kijken naar dat gedoe mbt forumstatus. Ik vroeg me af waarom bepaaalde mensen elke keer zo’n banier bij hun naam hebben staan. Als je zorgt dat je in een topic genoeg duimpjes hebt krijgen de nrs 1 t/m 3 een gekleurde banier. Daarom liken mensen zich zelf zo vaak en via diverse apparaten. Dat volwassen mensen zich door zulke dingen laten leiden. Dat een volwassen site uberbaupt dit soort zaken invoert. Het is verdomme net een kinderspeeltuin.

  1. afcadeluxe

   rare mensen inderdaad ,gaat toch erom je mening te uiten,en is iemand het ermee eens is dat leuk maar ik hoef geen likes ofzo,kan er niks voor kopen?,effe wat anders schalke speelt tegen dortmund dit moment,hoop dat bosz meekijkt hoe we schalke moeten bestrijden

  2. vak411

   Ab remember johan.. idd zielig.. die mensen ontlenen hun identiteit aan het aantal duimpjes… gelukkig zijn er ook mensen met mooie inhoudelijke reacties.. die krijgen van mij wel een duimpje

 7. Bert62

  Onana
  Viergever Sanchez Veltman Tete
  Klaassen Ziyech Schone
  Kluivert Traore en Neres

 8. JohnDoe77

  Wordt wel tijd dat wij morgen even die Kakkies op hun plaats zetten als we nog een spannend slot van de competitie willen! Vol erop!!

 9. AB remember Johan

  Wij hadden vorige keer commentaar op de actie van Itrecht mbt lege vakken en verplaatsen supporters. Ajax heeft nu exact hetzelfde gedaan. De “daders” zitten nu ergens anders en de mensen van het fam. vak worden elders ondergebracht in het stadion. Ik geloof dat heel 424 leeg is nu en de helft van 425. Ook hier dus exact hetzelfde als bij Utrecht. Zelf zit ik straks in een half gevuld 425. Ook hier is het nut van ecstrafcdus compleet zoek en zitten de daders gewoon in het stadion.

   1. vak411

    Zie je in 425 morgen… niet te hoog.. daar staat nog wat volk wat daar niet hoort hahaha

    1. AB remember Johan

     Zit ook hiet te hoog. Kan altijd ff snel pilsje halen tussendoor ?

 10. Iamsterdam2015

  Ik weet niet wat ik erger vind… Dolberg er niet bij of Traoré in de spits…….??

  1. vak411

   Liever traoré in spits dan op rechts.. hij gaat scoren morgen. Tegen die trage centrale vc … kansen morgen

 11. ajacied078

  110 procent anti kakkerlak! Come on boys knallen en winnen maakt niet uit hoe.

    1. Widi

     Oh. Dan zal Sierhuis maandag wel spelen met Jong Ajax. Ik heb vanmiddag geschreven dat ik zou spelen met Nouri als extra middenvelder en Kluivert met Neres als aanvallers. Nouri en Ziyech kunnen die twee steekballen geven. En die twee Rotterdamse zoutpilaren spelen liever tegen een wat meer statische spits. Ik heb niet veel medestanders geloof ik. Er is nauwelijks op gereageerd.

     1. AB remember Johan

      Van mij mag in ieder geval de Ligt, Tete, Nouri en Kluivert spelen.

 12. RobbyZ

  En nu staan we derde,blijft dat zo dan mag er van mij iemand afscheid nemen! ?Hoop op goed en mooi voetbal en een instelling als tegen Kopenhagen,we hebben de spelers om het Ajax-spelletje te spelen en er is maar 1 (eigenwijze) man die daar voor kan zorgen! Het is zo jammer dat ik geen vertrouwen meer heb in deze trainer/coach en dat is niet goed voor mijn ♥️. Geen kampioen is geen bosz meer in Amsterdam volgend seizoen,door eigenwijze keuzes van bosz en vasthouden dat het met zijn mannetjes ooit wel goed komt verspeelt hij waarschijnlijk het kampioenschap! ☹️ ??Er is hoop,maar dat is ver te zoeken!?? Welterusten! ?

 13. JohnDoe77

  Wedstrijddag! Spannend, maar volvertrouwen straks naar het stadion om de Kakkies te pakken! Jammer dat er geen uitsupporters bij mogen zijn!

  1. afcadeluxe

   ja vind dat ook erg jammer john,want met uitsupporters is er toch meer sfeer en stemming,en omdat we meestal (vandaag!!)tegen dat 010 vlooienvolk winnen zou het toch leuk zijn om ze “uit te zwaaien”,laten we maar hopen dat er gauw weer van komt,fijne wedstrijd!

  2. afcadeluxe

   ben nu al stikzenuwachtig…..tijd voor kalmerende middelen….ben steeds weer verbaasd over het feit dat ik met mn 45jaar nog zo nerveus kan worden als we tegen 010 moeten….

    1. afcadeluxe

     nee lukt nooit meer,eens geinfecteerd met ajax virus en fijnnooit afkeer en was niet te behelpen zei de doktor..??❌❌❌

     1. afcadeluxe

      ben niet de enige hier geloof ik,want zelfs naaste omgeving snapt het niet altijd??,en hier kom ik lotgenoten tegen…

 14. Bert62

  Reken jullie niet rijk jongens. Het zou wel eens een zware domper kunnen worden.

  1. Hazez

   Dat zou zomaar eens kunnen … als ze weer zo slap beginnen dan is het denk ik gedaan .. maar nu moet het echt ,alles of niks vandaag

 15. -buitenkantje rechts-

  Hmmm.. Cerny voor Dolberg.. zou me niet verbazen als Bosz zonder spits gaat spelen..
  Klaassen als diepe middenvelder (10) en Nouri of vd Beek sls extra middenvelder.
  Twee buitenspelers in een zwervende rol voorin. Denk dan aan Younes en Traoré..

  1. -buitenkantje rechts-

   Lees net dat Younes geblesseerd is en dat Kluivert zijn plek inneemt..

  1. PvL020

   Gezien; Kluivert, Traore en Neres, ben benieuwd!!!! Hoop nu veel over de zijkanten met voorzetten en afvallende bal voor Klaassen!!!

Reageren is niet mogelijk.