There are no ads, please add some


Litmanen even terug bij Ajax: ‘Hier ligt mijn hart’

Jari Litmanen keerde woensdag voor even terug bij Ajax maar dat doet de oud-Ajacied met veel plezier. Litmanen werkt momenteel voor de Finse bond en heeft daarbij het EK-kwalifcatietoernooi voor jongens onder 19 jaar bezocht, waar ook Finland aan heeft meegedaan.

‘Ik ben technisch adviseur voor de Finse bond en in die hoedanigheid heb ik de wedstrijden gevolgd en geanalyseerd. Maar als ik in Nederland ben moet ik natuurlijk op bezoek bij Ajax want daar ligt mijn hart. Het voelt als thuiskomen  en ik kwam weer veel bekenden tegen zoals Marc Overmars en Edwin van der Sar. Er is inmiddels veel bijgebouwd sinds mijn vertrek, de indoorhal bijvoorbeeld en het nieuwe schoolgebouw, maar ook de grasvelden aan de overkant. Als ik hier bij Ajax ben, dan kom ik in de eerste plaats voor het totaalplaatje. Oude bekenden begroeten, maar ook kijken hoe het met Ajax gaat. Hier ligt mijn hart. Maar uiteindelijk hoop ik ook iets te zien wat ik misschien in een later stadium bij de Finse bond neer kan leggen’.

Bron: Ajax.nl

Gerelateerde posts

77 reacties

   1. Litmanen

    Hahaha. Ach ik hou me tenminste bij mijn nickname. Er zijn hier mensen die na elk nieuwsbericht van naam veranderen.

  1. a.p.

   De echte nummer 10. Bedankt Jari!!! wat heb ik van je genoten. Grote inzet, Veel techniek en Nooit zeuren. Klasse man en voetballer

 1. Widi

  Ik heb het idee dat hij nooit weg is geweest. Dat hij nog elke dag aanwezig is…….😂😂😂

 2. De seijs

  Ook mensen met een down syndroom hoor je te respecteren widi!! En niet zoals jij doet deze mensen gebruiken om er de leuke sier mee te maken hier op het forum! !!

  1. afcadeluxe

   zo, je begint op die advertentie te lijken die jarenlang elke dag in de tillegraaf stond van een vent die in de naam der koningin zn kinderen niet mocht zien,was jij dat ook?????

     1. Bakkie

      Hou maar op Seijs… Ik snap dat je zelf trots bent op deze vondst, maar het heeft weinig zin, aangezien niemand je serieus neemt hier

 3. Indojood

  De enige echte. Als je deze man echt respecteert, dan misbruik je zijn naam niet!

 4. Geroldkohlen

  the one and only!! ze zouden degene moeten verbannen, voor het misbruiken van zijn naam .

   1. Geroldkohlen

    hahaha doodschieten!!! en wie zou dat moeten doen jij kneus???? iemand die zich verschuilt achter een nickname en praatjes heeft?? mijn naam is echt ,mij kan je opzoeken en ik daag jou uit!!!! zo niet dan moet je niet zulke praatjes hebben maar dan moet je komen, en dat heb ik je vaker gezegd lafbek!! en blijkbaar zijn de meeste het hier over wel eens, dat je de nickname niet waard bent. we zouden een petitie moeten starten ,dat deze (jij) dorpsgek de naam van litmanen niet mag misbruiken.

     1. Geroldkohlen

      hahaha wat een triest figuur, gewoon een iemand die zich verschuilt achter een nickname en dan nog praatjes heeft. weet je eigenlijk wel wat borderline inhoud kneus!!! ga terug naar bed tijd voor je dutje doe je boilessen sloffen uit, kruip onder je veltman dekbed en doe je sinkgraven nachtlampje uit. iedere letter die jij meer typt komt alleen maar dommer over!!!

     2. Indojood

      Zit echt een steekje los bij die gast, Gerold.

      Een vergelijkbare​ opmerking heeft ie tegen mij ook wel eens gemaakt, toen ik zei dat we Wim Jonk moesten steunen in november 2015. Antwoordde die: “En als ik dat niet doet, schiet je me dan voor mijn kop? Later gaan dit soort figuren geloven dat jij dat daadwerkelijk hebt gezegd hier. Dus je kunt verwachten dat hij je een keer gaat verwijten dat je hem wilt doodschieten.

      Ook als je iemand anders quoteer, dan denkt ie ook dat jij dat hebt gezegd. Iemand zei hier ooit dat Ziyech misbaar was, ik quoteerde dat met een vraagteken. Vervolgens komt die sukkel erachter aan, dat ik zoiets kon zeggen over Ziyech, ik moest vast wel een 010-supporter zijn.

      Helemaal leip, en dan hier over borderline praten….

     3. HURBIE

      Jongens laten we normaal op deze site over voetbal praten ,inplaats elkaar verrot schelden en moorden en ziektes toe te wensen
      Daar is deze site niet voor

 5. -buitenkantje rechts-

  Zegt de ene Litmanen tegen de andere…
  Heb je mijn Veltman-button al gezien?

   1. AB remember Johan

    De echte Litmanen wil hem alleen maar al te graag ruilen voor een Tete-button.

 6. Jimmy1971

  Wat een speler was dat !!
  Jij hebt mij echt het ultieme voetbal genot bezorgd Yari !
  Toen waren wij (Ajax) en jij (yari) voor het laatst echt de baas ..

  1. AB remember Johan

   Eerlijk is eerlijk Widi, wat dat betreft is Litmanen bezig met een coup. Vior mij staat hij nu toch echt al minimaal op de tweede plaats, misschien gedeeld maar wel tweede.

   1. Widi

    Ik begrijp dat van jou, ook omdat hij steeds zegt dat je van de tweede ring moet springen. Maar ik vind dat Litmanen zijn reacties meestal wel inhoudelijk onderbouwt. Je kunt het met hem eens zijn of niet. Er zijn een paar anderen, die echt alleen maar roepen. Dan prefereer ik Litmanen.

    1. Indojood

     Die sukkel liet in 2015 toen de problemen bij Ajax bekend werden, hier een uitgesproken anti-Cruijff geluid horen. Voor mij is dat vloeken in de kerk. En dan ook nog zo’n nickname gebruiken.

     1. dickst14

      Ja indojood, zoiets is voor een ajax supporter, welke mening je ook mag hebben, onbegrijpelijk. Ze zeggen wel eens niemand is groter dan de club. Cruijjf is/was dat wel. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening en draagt de kleding die hij wil, maar ik denk dat we voor de misbruiker vd naam Litmanen maar eens daarvan af moeten wijken en een mooie trui voor hem uit moeten zoeken met veters op zijn rug

    2. AB remember Johan

     Ik mis de laatste, lange, tijd juist elke onderbouwing. Het is een haperende grammofoonplaat geworden.

     1. Widi

      Dat is ook omdat het vooral over Tete en Veltman gaat. En daar zijn alle argumenten wel uitgewisseld. Ik weet precies hoe de 20 regelmatige bezoekers van dit forum hier over denken. Mijn reactie had eigenlijke dezelfde bedoeling als de reactie die Hurbie inmiddels ook heeft geplaatst.

     2. Widi

      Ik bedoelde niemand in het bijzonder. Ook niet wie begonnen is. Af en toe moeten we even tot 10 tellen. Althans, moeten…..er moet niets natuurlijk.

     3. Indojood

      Trek me er niets van aan. Ik heb hier nooit iemand doodgewenst en ik roep ook geen dingen die volgens de wet strafbaar zijn. Ik heb de Litmanen van deze site wel ooit gewaarschuwd dat zijn verzorgster wel eens een kussen op zijn gezicht zal drukken, als ie zo blijft doorjanken… Dus je ziet, eigenlijk ben ik heel sociaal… 😁

     4. AB remember Johan

      Ik heb mensen gewaarschuwd voorzichtig te zijn bij oversteken, of bij werken op het dak, toch ook best sociaal.

     5. Widi

      Zoals er ook mensen zijn die bang zijn dat jij van de tribune valt😂😂😂. Zou Eug trouwens echt weg zijn, of stiekem een andere naam? Hij was toch wel enig in zijn soort

     6. dickst14

      Is niet helemaal eerlijk. Hij zal wel meerdere verzorgsters hebben. Ik vind dat ze er om moeten loten wie het mag doen.

     7. dickst14

      Eigenlijk zouden we license to kill moeten hebben in het geval misbruiker Litmanen.

     8. Litmanen

      Kijk mannen, allemaal zo wraakzuchtig als de pest. Ik heb hier al eerder gezegd: onder aanvoering van onze “eigen Geert” AB, de man die JC al tijden misbruikt om zijn geweldige voetbalkennis te bewijzen, wordt alles wat het niet met hem eens is geslacht.
      Als je het niet met hem eens bent, dan verkoochen je volgens hem Johan Cruijff, want alleen AB heeft het recht hier uit zijn naam te schrijven. Maw, onze eigen Jaap de Groot.

      Nou, ik ben het niet altijd eens wat Cruijff beweerde, nou en? En ik ben het zeker niet eens met alle mensen die denken het erfgoed van Johan te kunnen misbruiken en dat van Piet Keizer ( die het nota bene de laatste jaren vaak oneens waren) uit naam van hem.

      Bosz is een Cruijff addept en probeert met het materiaal wat hij heeft zo aantrekkelijk mogelijk te voetballen, met twee backs die een meer dan gemiddelde baltechniek hebben.
      Cruijff zou nooit met een zes spelen maar dat vindt Bosz terecht zelfmoord. Dat is de reden waarom je backs moet hebben die een voirtzetting hebben.

      Je hoeft het niet eens te zijn met Bosz, maar waarom ik dan al maanden geterroriseerd moet worden door de namaak Cruijff en zijn vriendjes is mij een raadsel.
      Je kunt ook zeggen dat je het anders ziet, maar buiten geschreeuw zie ik weinig opbouwends.

      En voor de goede orde, ik ben niet begonnen met het verwensen van ziektes en dergelijke, daar is AB mee begonnen en zijn aso vriendjes namen dat graag over.
      Want het staat stoer als je ergens bijhoort ten slotte.

      Ik blijf mijn mening geven, ziektes of beschimpingen of doodwensen, ga lekker door. Maar ik blijf vinden dat Bosz dit jaar een anders en aantrekkelijker Ajax heeft aten zien. Schaal of geen schaal.

     9. AB remember Johan

      Ach, hij wil niets lezen van Cruijff waar ook maar enigszins de naam van Jaap aan hangt. Punt is dat hij gewoon niet weet wat de visie van Cruijff op het voetbal is maar er wel over mee gaat praten. Dat gaat vervolgens fout op vele zo niet alle plekken.

     10. Indojood

      Ik heb helemaal niet de wijsheid in pacht, gewoon kijken en luisteren. Johan heeft altijd met een centrale middenvelder met de punt naar achteren gespeeld en het belang van een drukbezet middenveld onderstreept.

     11. AB remember Johan

      Ik heb ook nooit ergens gezegd of geschreven dat ik het weet. Ik heb een, mogelijk stevige, mening maar verder kijk ik gewoon naar simpele feiten. De visie van Cruijff heeft Barcelona gebracht waar het nu staat. Daarvoor heeft hij mensen ingezet net hun specialisme. Hij heeft het niet alleen gedaan omdat hij zelf ook aangeeft niet de wijsheid in oacht te hebben. Hij weet hoe hij zaken moet uitzetten, uit moet laten voeren om tot het gewenste resultaat te komen. Het is ook heel dom om te stellen dat mensen blind achter Cruijff aanlopen. Je loopt met een idee mee wat jouw idee ook is. Wat hij bij Barcelona heeft bereikt had ik heel graag bij Ajax ook gezien. Cruijff heeft zelf aangegeven dat bij Barcelona nu eigenlijk het Ajax spel wordt gespeeld en met de juiste visie wordt gewerkt. Hoe jammer is het dan dat dat bij Ajax zelf steeds meer verdwijnt. Zijn visie, werkwijze, is ook toegepast bij Bayern Munchen en kijk waar die club nu staat. Kortom, ik wordt wat kriegelig van die commentaren van figuren als Litmanen. Ze brallen maar wat en terwijl ze anderen beschukdigen van het opdringen van een mening is dat laatste nu net hetgeen waar ze zelf mee bezig zijn maar dan juist zonder enige onderbouwing. Kortom, Calimerootjes maar ach dit is allemaal slechts mijn bescheiden mening.

     12. Litmanen

      Juist een CENTRALE VERDEDIGER MET DE PUNT NAAR ACHTER. Nee mannen, Cruijff speelde met een cv die inschoof op het middenveld.

      Let op nu he? Bij Barca Koeman en bij Ajax Danny Blind.

      Als je de tactiek van JC wilt verdedigen dan is het handig wat terug te kijken uit die tijd.
      Nu lul je zoals gewoonlijk uit je nek.

     13. AB remember Johan

      Limanen kunnen we een afspraak maken? Als jij je op het technische vlak voor lul wilt zetten, laat mij er dan lekker buiten. Betrek mij daar niet in. Jij hebt nog nooit uets van Cruijff gelezen of wat dan ook. Heb je dat wel gedaan adviseer ik je ten zeerste het boek een keer om te draaien. Leest beter en begrijpt mogelijk ook beter. Indojood doet telekens heel netjes de moeite je het uit te leggen met voorbeelden en al, zelfs dat werkt niet bij je.

     14. De seijs

      Je eigen mening is altijd goed litmanen. En blijf dat vooral ALTIJD DOEN. En over ab heb jij geen 100% gelijk maar 1000%. Die man hoort zijn eigen maar wat graag praten en dan is er ook maar een die gelijk heeft en dat is hij zelf! Triest maar waarheid dit figuur neem ik al tijden niet serieus. Hij schermt inderdaad altijd met Cruijff omdat hij denkt dat Johan altijd gelijk had. Nou Johan was ook maar een mens en hij had zeker niet altijd gelijk. En dat gaf hij ook (sporadisch ) toe. Kijk en dat maakte Johan nou zo groot. En hij had respect voor iedereen. Als Cruijff het niet altijd met iemand eens was kon hij die toch nog respecteren. En dat kan ab dus niet. En over het spel van ajax nu, dat is wel meer aantrekkelijker geworden. Het ga je goed. Mvg De Seijs

     15. AB remember Johan

      Daarnaast snap je niets van mijn bijdragen waar ik Cruijff al of niet in aanhaal, dus geef daar dan ook geen mening over. Staat erg dom, zoals zo vaak.

     16. Litmanen

      Widi, dat slaat helemaal nergens op. Ik werk meer dan 20 uur per week als vrijwilliger voor vluchtelingen werk.

     17. Widi

      Dat slaat wel ergens op. Seijs is een rascist. En die neemt het voor jou op. Dan moet je wel blank zijn. Zegt niets over jou. Dit ging over Seijs. Niet tegen jou. Ik heb het een paar keer voor je opgenomen.

     18. Litmanen

      Dank je Seijs. Niet altijd eens maar elkaar wel respecteren. En juist dat beheerst AB niet. Die zoekt hier alleen maar vriendjes om iemand af te zeiken.

     19. De seijs

      De enige die hier ab in steunt is widi. Maar dat is ook ab. Ik moet wel zeggen dat ik medelijden krijg met de vluchtelingen hier in nederland. Je zal maar geholpen worden door ab of widi of welke naam hij ook gebruikt. Die mensen zullen wel denken waar zijn we nu weer in beland. Je zal zo hulpverlener treffen. Triest is het. En dat er nog mensen zijn die hem bijstaan dan moet er echt wel iets mis met je zijn. Maar dat klopt dan ook wel weer. Lees die gene zijn teksten maar na. Dan mankeer je wel wat. Maar ach we lachen er maar om.😂😂😂

 7. Sarretje8

  dat waren mooie tijden met litmanen en het elftal, daar kunnen we nu alleen nog maar van dromen helaas. niks te nadelen van het huidige elftal, maar wat waren dat gouden jaren zeg, de godenzonen tijdperk👊

 8. Indojood

  Centrale verdediger met de punt naar achteren? Als jij over nr. 6 praat (wat Cruijff in jouw ogen nooit zou doen) dan is dat een middenveld positie. Deze middenvelder met de punt naar achteren is juist superbelangrijk in Johan’s tactiek, of dat nou 4-3-3 of 3-4-3 is. Toen Johan trainer was van Ajax speelde men vnl. 4-3-3. De nr. 6 positie was altijd bezet door Jan Wouters en soms ook Rijkaard. Bij 3-4-3 schoof Rijkaard door naar het middenveld en speelde Bosman vaak op 10. Blind speelde vnl. rechtsback onder Cruijff.

  Bij Barça liet Cruijff het team bijna uitsluitend 3-4-3, of eigenlijk 3-1(Guardiola)-2-1(Bakero)-3, spelen omdat de tegenstanders bijna allemaal 4-4-2 speelden, dus Guardiola als nr. 6, in de middencirkel het overzicht houdend en indien nodig rugdekking gevend. Rijkaard speelde onder LvG ook zo, ook al omdat hij aan LvG had aangegeven het middenveld vanaf rechts niet meer kon belopen. Vandaag de dag spelen Schöne bij Ajax en Busquets bij Barça op deze situatie. Dat centrale verdedidgers vaak inschuiven om de aanval te ondersteunen is prachtig, net zoals de backs dat horen te doen.

  Kijk deze video en je ziet dat Johan altijd de middenvelder met de punt naar achteren handhaaft.

  https://youtu.be/7NZ0byEyeOA

Reageren is niet mogelijk.