Vrijdag documentaire ‘De erfenis van Johan Cruijff’ op Fox Sports

Aanstaande vrijdag is het precies een jaar geleden dat de grootste Ajacied aller tijden, Johan Cruijff, overleed. Ajax TV heeft in samenwerking met Barcelona TV een documentaire gemaakt genaamd De Erfenis van Johan Cruijff. In de documentaire van bijna een uur zoeken de makers naar de impact die Cruijff nog altijd heeft op de (mondiale) voetbalwereld.

Er komen tal van bekende prominenten uit de voetballerij aan het woord waaronder Pep Guardiola, Arsène Wenger, Xavi, Andrés Iniesta, Frank Rijkaard, Dennis Bergkamp, Ronald Koeman en Gerard Piqué. De première van deze bijzondere ode aan Johan Cruijff is vrijdagavond om 21:00 uur te zien op Fox Sports.

Bron: Ajax.nl

Related posts

31 Comments

  1. Indojood

    De erfenis die al door de meerderheid van de club en haar supporters vergeten is.

    1. Indojood

      En diezelfde figuren zullen a.s. vrijdag weer over elkaar heen vallen met loftuitingen en hoe ze Johan wel niet missen. Om van te kotsen.

      1. RobbyZ

        Nou! ? En ik mis een naam in het rijtje namen van iemand die de laatste jaren toch veel met Johan sprak en hij gaat ook nog met de visie van Johan de wereld rond! ?

          1. AB remember Johan

            Apart, in anderre aankondigingen staat Jonk gewoon aangegeven als onderdeel van de docu. Hier niet. Toeval?

          2. RobbyZ

            Oke. Dan moeten ze hem niet hier en weten ze ook hier niet meer hoe ze zijn naam schrijven. ☹️

  2. dickst14

    Ik heb echt tranen in mijn ogen als ik aan hem denk. Deze man heeft mij zoveel vreugde en geluk gegeven. Er zijn geen woorden voor.

    1. dickst14

      Niemand is grooter dan de club zeggen ze. Cruijff was en is dat wel. Wanneer wordt het stadion eindelijk eens een keer naar hem vernoemd.

      1. Cheffie

        Als supporters vanaf vrijdag gewoon het Johan Cruijff stadion noemen. Kan eventueel nog veranderen in arena. Was ook al tot opgeroepen.

  3. Charka53

    Is het alweer een jaar geleden het lijkt nog als gisteren , helaas moet ik zeggen dat er regelmatig over Johan wordt gesproken maar wel door buitenlandse voetbal fans en clubs.

  4. -buitenkantje rechts-

    Een must see voor iedere Ajacied..
    Niet alleen voor Ajacieden, maar voor iedere voetballiefhebber..

  5. AB remember Johan

    In mijn werk gebruik ik stukken uit zijn biografie. Werkt perfect zoals hij denkt. Geen liflafjes, gewoon simpel (ja echt ?) en recht toe en recht aan.

  6. Dagrump

    De tijd gaat echt snel. Onvoorstelbaar dat het alweer 1 jaar geleden is!! Nog altijd moeilijk te bevatten dat JC er niet meer is !! Is echt een gemis voor het voetbal en ons Ajax

  7. Iceman

    De club Ajax heeft geen Respect voor deze man gehad nooit niet anders hadden ze zijn ideeen en plannen gevolgd en waren wij nu ook een grote club in europa net als Barca Real en al die anderen. En dan had het stadion al lang naar johan genoemd. Cruijff heeft zoveel voor Ajax gedaan en wat doet Ajax voor Cruijff? Weinig tot niks bijna is toch wel erg schandalig dit triest gewoon voor woorden.

  8. Forever nr14

    Ik heb m gelukkig als jochie nog mogen aanschouwen in de meer!
    Verdomme wat doet het nog pijn zeg!
    Het huidige Ajax beseft niet hoe groot hij was en nog steeds is!

  9. Indojood

    Quote van Wim Jonk:

    In Amsterdam zegt men nog altijd het Plan Cruijff uit te voeren, maar de voormalig Hoofd Jeugdopleidingen is het daar niet mee eens. “Er zijn nu andere mensen leidend, met een eigen visie. Dus dan moet je daar ook voor staan, geef het dan maar een andere naam. Johan heeft ook niet voor niets gezegd: “Gebruik mijn naam niet meer”. Johan en ik hebben duidelijk gemaakt wat wij ervan vonden. Dat is ook allemaal opgetekend. Ik heb daar weinig meer aan toe te voegen.”

    1. AB remember Johan

      Geeft aan hoeveel respect er binnen Ajax is voor Johan …….. geen. Ze zeggen altijd dat je in goede en in slechte tijden je club moet steunen. Ik vertaalde slechte tijden in principe naar slechte resultaten en slecht voetbal. Slecht leiderschap komt de laatste jaren nu toch wel erg vaak voor binnen Ajax dat heel, maar dan ook heel soms je een gevoel bekruipt van …… is dit nog wel mijn club of ben ik alleen nog maar supporter van een naam.

  10. Forever nr14

    AB, idd dat vraag ik me ook nog wel eens af, en daarom na de zoveelste zeperd, pisnijdig word. Het ergste vind ik dat er nog veel te veel “wel” tevreden kunnen zijn met het huidige Ajax, terwijl Ajax allang geen Ajax meer is, en de club haar gezicht helemaal kwijt is.

    1. AB remember Johan

      Die groep van tevreden mensen wordt alleen maar groter helaas. Is de prijs als je de gouden tijden hebt meegemaakt, groep van echte liefhebbers wordt steeds kleiner.

Comments are closed.