There are no ads, please add some


Bosz: ‘Op voetballend vlak moeten wij het verschil maken morgenavond’

Tijdens de traditionele persconferentie van Peter Bosz voor het Europa League duel van Ajax tegen FC Kopenhagen schoof dit keer Kasper Dolberg aan. Ajax moet morgen in de eigen ArenA de 2-1 nederlaag van vorige week goed maken. Bosz heeft alle geloof in een overwinning van Ajax.: ‘op voetballend vlak moeten wij het verschil maken morgenavond’, aldus Bosz.

‘Iedereen is fit. We zullen na de training bekijken wie er morgen gaan spelen.’ Davy Klaassen is geschorst tegen Kopenhagen. Bosz wil de basisplaats voor Van de Beek nog niet bevestigen. ‘We hebben een fitte selectie. We besluiten na de laatste training wie er gaan spelen’

Klaassen was de afgelopen periode belangrijk voor Ajax, zo weet ook Bosz. Toch denkt hij dat het gemis geen probleem hoeft te zijn. ‘We hebben genoeg spelers met ervaring die het leiderschap van Klaassen over kunnen nemen’.


Gerelateerde posts

32 reacties

  1. vak411

   Ik voel een hele mooie avond aankomen.. kansen genoeg gehad daar. Dus bang zijn hoeft niet. Volle arena er achter dan moet het kunnen!

   1. FrankiC

    Aanlokkelijk om te verdringen, maar zij hebben ook aardig wat grote kansen gehad. Als er ook maar één invliegt…

     1. HURBIE

      Kan Bosz wel altijd zeggen ,maar wanneer gebeurd dit dan
      Geen Woorden Maar Daden

 1. FrankiC

  Balsnelheid en durf.
  Helemaal kapotspelen vanaf de eerste seconde.
  Naderhand eens kijken wie er van de twee het snelste doelpunt maakte.

  1. KBouter

   Kapot spelen met een lamme zijkant aan de rechterkant, en de linkerkant is ook nog te slap dus hoe gaan we dat doen.

   Door het centrum heen speel je die fysiek sterke gasten in de kaart en dat is net wat ze willen, zodat ze snel met een counter toe kunnen slaan.

   We hebben het gezien daar in Kopenhagen…zo easy gaat dat echt niet worden!

   1. FrankiC

    Ik ben toch diegene die nog vertrouwen heeft in onze vleugelspelers. Ze kunnen veel. Hopen dat het loopt, maar wel veel eerder wisselen als het niet loopt.

    Juist morgen moet het binnendoor en over de grond. Hoge voorzetten, zelfs op Dolberg, hebben niet zoveel zin.

    1. KBouter

     Weet niet waaruit je moet baseren dat je vertrouwen moet hebben in onze buitenspelers die het hele seizoen al ver onder de maat functioneren en Ajax onwaardig zijn op DIT moment.

     Of je moet blijven hopen tegen beter weten in, maar een Traore kan een hele goede voetballer zijn, maar bij Ajax op deze positie kun je nog beter een Berghuis van 010 neerzetten, die is velen malen gevaarlijker en voert de spits aan.

     Hetzelfde geld voor Younes, allemaal lief en aardig..dat kleine mannetje met kleine baard, vriendelijk kijkend uit zijn ogen zodat je er al gauw voor valt, maar rendement bij Ajax op dit moment ver beneden pijl.

     Oja…en ineens gaat het morgen ineens lopen als een trein aan de zijkanten!!

     1. FrankiC

      Ik hoop ook voor jou/jullie dat ik morgen gelijk krijg. Ik heb vorig jaar gepleit voor Berghuis, maar vond het nóg beter dat Traoré kwam. Voor de duidelijkheid: ik vind ook dat hij te weinig laat zien. Wellicht zorgt het fluitconcert van zondag voor een positieve impuls. Als hij speelt tenminste.

 2. -buitenkantje rechts-

  Gun het vd Beek om deze wedstrijd volledig te spelen.. Zie Nouri het liefst in de rol van Younes.. Kluivert als invaller voor Traoré.

  Belangrijk wordt het positiespel en hoge balsnelheid.. Fysiek niet de strijd aangaan.

  1. KBouter

   Klopt..die gasten hopen op een fysieke strijd die wij nóóit gaan winnen dan.

 3. ajaxpers

  Fijn dat Bosz het niet op basketballend vlak het verschil wil maken. Het gaat echt vooruit mer hem.

 4. Charka53

  Goed gezien Bosz en stel dan ook de juiste personen op die kunnen voetballen.

 5. Indojood

  Als je het voetballend wilt doen dan moet je het veld breed houden en de ruimtes groot maken, zodat je beter uit de duels kunt blijven. Dus geen opbouwende backs en naar binnen trekkende buitenspelers.

  1. KBouter

   Juist…breed houden, maar dat gast niet gebeuren met een linkspoot aan de rechterkant waarvan de schoendoos nog om zijn rechtervoet zit. Die trekt steeds naar binnen en zal proberen om de bal aan zijn linkervoet te krijgen.

   Vanuit daar krijg je balverlies en zijn ze heel snel bij ons Veltmannetje!!

 6. Jimmy1971

  Linke wedstrijd hoor !
  Bij 1-0 kan je op 2 gedachten gaan hinken en dat is niet ons sterkste punt !
  Hoop dat ze dus na een voorsprong licht gecontroleerd doorgaan ..

  1. FrankiC

   Nee, dan gaat het mis.
   Dus doorgaan bij 1-0. Ik proefde de laatste weken dat de meesten onder ons niet gecharmeerd zijn van ‘billenknijpen’.

 7. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

  Opbouwen via CV, veld breed, spel voorzetten via middenveld op links of rechts en met splijtende pass of wegsturn buitenspelers kansen maken. Maar ja, het spel zal weer van achteruit vanaf de zijkant worden opgebouwd tot aan het midcnveld waarna de nodige spelers verzuipen.

 8. Dagrump

  Voetballend zijn wij ook beter ! Zou het zo graag zien dat wij doorgaan naar de volgende ronde !! En ik denk weet het zeker iedereen hier !!

 9. JohnDoe77

  Klaassen is wel een gemis met zijn drive en loopvermogen! Maar het is ons huis, ons stadion, onze club en onze punten!! 2-0.

Reageren is niet mogelijk.