There are no ads, please add some


Ajax nog niet bezig met mogelijk Turkse tegenstander

De opgelopen spanningen tussen Nederland en Turkije kunnen mogelijk ook een thema voor Ajax worden. Als het elftal van Peter Bosz zich donderdag ten koste van FC Kopenhagen plaatst voor de kwartfinales van de Europa League, kan bij de loting het Turkse Besiktas een van de mogelijke tegenstanders zijn.

De club van Ryan Babel speelde in de heenwedstrijd van de achtste finales gelijk bij het Griekse Olympiakos (1-1) en heeft een goede kans zich bij de laatste acht clubs te voegen. De vraag hoe verstandig het voor Ajax is om 13 of 20 april in Istanbul te spelen, houdt de directie van Ajax echter nog niet bezig. ,,De volledige focus ligt op de wedstrijd tegen FC Kopenhagen en het bereiken van de volgende ronde. Pas als dat is gelukt, kijken we verder”, aldus woordvoerder Miel Brinkhuis tegenover De Telegraaf.

Als het conflict met de Turken escaleert, kan de UEFA op verzoek van Ajax of de KNVB ingrijpen, aldus de krant. Zo kunnen clubs uit Rusland en Oekraïne na de annexatie van de Krim door de Russen niet tegen elkaar loten. Al zijn de verhoudingen tussen Rusland en Oekraïne nog vele malen slechter dan die tussen Nederland en Turkije. Een andere optie is – als het lot Besiktas wel aan Ajax koppelt – het duel op neutraal terrein te laten spelen.

Mochten Ajax én Besiktas allebei door bekeren, dan zal algemeen directeur Edwin van der Sar ongetwijfeld advies inwinnen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken over de veiligheidssituatie in Istanbul. ,,Maar nogmaals, eerst maar eens FC Kopenhagen”, aldus Brinkhuis.


Gerelateerde posts

21 reacties

  1. Remco425

   Ze zijn ook nog niet bezig met mogelijk Griekse tegenstander. Of Belgische. Of Engelse. Of….

 1. ritchy

  voetbal is geen politiek hoewel andere daar anders over denken maar dat vind ik hersenloze zombie’s

  1. Charka53

   Daar heb je wel gelijk in ritchy maar ik denk dat dit nu even iets anders is of lees je de krant niet.

   1. FrankiC

    Spelen in het land van een hersenloze zombie is niet het meest prettige vooruitzicht. Of je wil of niet, je hebt ermee te maken.

    1. Charka53

     Er zijn uitzonderingen FrankiC deze situatie mag je vergelijken met een oorlogs gebied en zoals jij memoreerde in het land van een hersenloze zombie daar kan je als Nederlandse club beter even weg blijven , maar we moeten morgen eerst maar eens zien te winnen .

     1. FrankiC

      Ik snap jouw begin zin niet, maar/want we bedoelen hetzelfde.

      Bij een ‘ja’ op het referendum wil E. de doodstraf invoeren om Gülen aanhangers gepast te straffen. Niet gaan voetballen dus.

      Ben benieuwd hoe jongens als Sneijder en Babel zich daar de hele dag moeten ‘verantwoorden’.

    2. KBouter

     Zover zal het hoogst waarschijnlijk toch niet komen, die wedstrijd zal denk ik op neutraal gebied gespeeld worden. Dus speculeren hierover heeft nog weinig zin, omdat ze allebei zich nog moeten plaatsen.

 2. Iamsterdam2015

  Denk niet dat wij ons er over druk hoeven te maken… in deze vorm en met deze opstelling ( van afgelopen zondag) is het morgen einde oefening…😤

 3. Remco425

  Lijkt me heel verstandig. Eerst morgen nog zien te winnen. En wie weet ligt Besiktas er wel uit morgenavond.

 4. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

  Wie weet bezet Erdogan de Arena wel morgen. Kunnen we ons niet eens plaatsen voor de volgende ronde

Reageren is niet mogelijk.