There are no ads, please add some


Bosz: ‘In de rust op hardere toon een en ander duidelijk gemaakt’

Na een hele matige eerste helft kwam Ajax in de tweede helft los en liep het uiteindelijk gemakkelijk uit naar een 3-0 zege. Peter Bosz liet tegenover Fox Sports weten in de rust tekeer was gegaan. ‘Alles waar wij als voor Ajax willen staan heb ik niet gezien in de eerste helft. Het was stilstaand voetbal, er zat totaal geen diepgang in. We speelden slordig in de passing wat ook te maken heeft met het gebrek aan beweging voorin. Dat is niet het voetbal wat ik graag zie. Dit is voetbal waar ik een hekel aan heb om naar te kijken. Van mijn eigen ploeg accepteer ik dat niet, want op deze manier ga je niet winnen.’

‘Ik heb ze dat in de rust wel verteld. Dat doe ik niet vaak, normaal ben ik heel rustig. Er moest iets veranderen. Dat kun je doen door wissels door te voeren, maar ook door ze op een hardere toon een en ander duidelijk te maken. In de tweede helft ging het tempo omhoog, krijgen we mensen die lopen zonder bal en dan is er geen houden aan.’

Bekijk het volledige interview op de website van Fox Sports


Gerelateerde posts

70 reacties

  1. afcamike

   Hij zou er wel meer verstand van hebben dan jij denk ik zo.. Hij werkt continu met die gasten, wat denk je nou van ooh hij speelt kut, weetje wat?! ik stel hem op en de beste laat ik op de bank zitten…

   1. De Ajacied

    Ik ben het met jullie beide eens Mike en dickst maar laten we eerlijk zijn dat PB zijn mond veel vaker open mag trekken, want de
    2e helft was héél veel beter, en ja Traore mag gewoon terug naar Londen hoor.
    ❌❌❌

    1. afcadeluxe

     juist,laat hij zn mond direkt voor de aftrap opentrekken,wanneer hebben we nu een goede eerste helft van ajax gezien?

  1. Ajaxslied

   Ik snap eerlijk gezegd niet dat zo’n toon nodig is. Dat je een keer op de training wat minder motivatie heb oke maar in een wedstrijd is onbegrijpelijk.

  2. Bakkie

   Wat een onzin lees ik hier. Hoe kan PB nou weten dat Ajax zo’n slechte eerste helft gaat spelen (oke, het opstellen van Veltman en Traore helpt niet bepaald mee). Maar dit is gewoon de schuld van de spelers en gelukkig heeft Bosz het nog om weten draaien. Ik heb een leuke tweede helft gezien en 3-0 is een mooie overwinning op een ploeg die voor de vierde plaats strijdt!
   Ik word een beetje moe van al dat gezeik op Bosz, wees eens wat positiever allemaal.

   1. Toppertje

    Als je vaak mag falen zonder consequenties dan kweek je als trainer geen basis voor scherpte.

   2. RobbyZ

    Die kerel is toch blind man! Kijk gisteravond de beelden van younes en traore,ze doen gvd hun werk niet joh,ze gaan niet diep (nooit!) ze gaan niet met de bal de ruimte in via de buitenkant (er was zoveel ruimte links en rechts) naar de achterlijn om dan de bal aan Dolberg te geven,en dat gaat al maanden zo! Gister geeft younes 1x de bal voor en je ziet gelijk het gevaar,traore mist maar zo moeten er in een wedstrijd 30 ballen voor van links en rechts en hadden die buitenspelers dat vanaf het begin van het seizoen gedaan dan stonden we nu ruim bovenaan! Wie moet daar wat aan doen? Bosz!!! Maar ze hebben natuurlijk gewonnen en dan heeft de coach gelijk,nou m’n reet,zo laten ze zoveel voetbal liggen dat ze op deze manier verliezen van die kakkerlakken en van die lampen,worden we toch derde! Toch EL,yeahhhh!! Iedereen in voetballand begrijpt bosz niet behalve een aantal supporters die voor Ajax zijn maar niet van het Ajaxspelletje houden en waar winnen genoeg is,nou supporters ik zeg jullie als bosz dit blijft opstellen dan worden we 3e en is het donderdag afgelopen! Dus als supporters over bosz lopen te zeiken dan heeft dat een rede,wij willen AJAX zien zoals Ajax hoort te voetballen!

    1. Bakkie

     Ja dat wil ik ook al 15 jaar, RobbyZ!
     Ik ben ook een voorstander van buitenspelers die buitenom gaan, maar in het moderne voetbal is de rol van de buitenspeler veranderd. Kijk maar naar ALLE grote Europese topclubs, ze hebben allemaal buitenspelers die naar binnen trekken.
     PS. Zondag heb ik wel 15 voorzetten van de buitenkant gezien en daar is nauwelijks gevaar door ontstaan. Het is geen 1995 meer, tijden zijn veranderd.

     1. RobbyZ

      Nou dan heb jij een andere wedstrijd gezien,ik heb niks van de zijkant gezien zoals het hoort. In de opleiding spelen ze met buitenspelers die buitenom gaan en heel soms naar binnen en dat moeten ze dan ook in het eerste doen anders heeft die opleiding toch geen zin! En wat ze in europa doen is prima maar dit is Ajax en die spelen nou eenmaal zo. Zondag geeft younes hem voor zoals het hoort en bijna een doelpunt,tegen kopenhagen gaf klaassen hem voor en doelpunt,dus wat is nou het beste,dat gedoe naar binnen of buitenlangs naar de achterlijn? Je zag zondag zoveel ruimte waar die buitenspelers niks mee deden. Pec uit,younes valt uit net voor rust,kluivert komt op links en gelijk mooi en gevaarlijk voetbal en 3 doelpunten. Er was meer automatisme en dat zit er bijna nooit in alleen als er meerdere spelers van jong meedoen dan zie je dat wel en weten die mekaar blind te vinden omdat ze weten wat ze gaan doen. En dat het geen 1995 is dat slaat nergens op,we leven nu en nu is het niet om aan te zien en doe je dat met goeie buitenspelers dan herleven die tijden wel weer!

     2. Bakkie

      Nogmaals, ook in ben een voorstander van buitenspelers die regelmatig buitenom gaan. Maar je moet ook met je tijd mee gaan en daar horen ook onvoorspelbare buitenspelers bij en geen Overmarsjes die constant het krijt op de schoenen hebben (tenzij je natuurlijk zo’n turbo-kabouter in je selectie hebt haha maar die hebben we niet)

   1. De Ajacied

    Hier ben ik het niet mee eens, maar PB kan wel wat verandering gebruiken laten we daar eerlijk in zijn
    ❌❌❌

 1. Charka53

  Dus Petertje geef ze voortaan aan het begin van de wedstrijd op hun kloten misschien helpt dat en nog wat zet er eens wat Ajax talenten in dan kunnen we wat vaker en vlugger doelpunten zien.

 2. Indojood

  Ik zou ajaxpers voortaan het team laten toespreken, zonder Bosz erbij. Dan vliegen ze uit de startblokken.

 3. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

  Misschien moeten de supporters op hardere toon onze trainer een en ander duidelijk maken?

     1. Indojood

      Juist, vanuit de kelder even wat harde noten kraken en de zweep erover. 😁

  1. RobbyZ

   Spandoek met 2 gebroken vleugels en dan de tekst “bosz we zijn vleugellam” mischien gaat er een 💡 branden!

 4. -buitenkantje rechts-

  Bosz heeft wel degelijk ern punt dat er voorin te weinig beweging is.. Maar dit is niet het enige.. Acties en looplijnen zijn erg voorspelbaar, spelers staan niet op de juiste plek. Bedoel dan het positiespel.
  Voorzetten worden blind voorgegeven. Heel veel op hoop van zegen.

    1. dickst14

     dat is het punt. veld breed houden actie buitenom voorzet of naar binnen en back buiten om. En dat op snelheid dus en niet dreigen kappen draaien en dan de back achteruit in zijn voeten spelen.

 5. ajaxpers

  Dat moet wel erg lachwekkend zijn geweest. Misschien moeten Van Der Sar of Overmars eens hem goed aanpakken.

 6. Sarretje8

  pb tijd voor een coffeeshopje bezoeken😉. en dan de wedstrijd analyseren😀. zo makkelijk kan opstelling wijzigen zijn pb, 👊

 7. KBouter

  Dan zit er toch iets met de instelling van die gasten niet goed.

  Als je voor het kampioenschap gaat, zul je 110% gemotiveerd moeten zijn , en de wedstrijd zo ook ingaan. Na een donderspeech lukt dat wel!!

  1. Litmanen

   Ach, vroeger verloren we altijd punten als we in Europa gespeeld hadden.
   Tegenwoordig winnen we die potjes.
   En nog simpel ook. In 1 helft.

    1. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

     Je mag hier niet van mooi voetbal houden KBouter. De punten zijn het belangrijkste merendeel hier. Ze verklaren mij voor gek dat ik best tevreden het stadion uit kan gaan als Ajax met 4-3 verliest na een spectaculaire partij voetbal. Natuurlijk wil je liever winnen maar vermaak staat bij mij bovenaan en dat blijft zo.

     1. KBouter

      Uiteraard staat vermaak bovenaan, dat is afgezien dé laatste jaren altijd geweest. Bij een 3-0 voorsprong is er niets mooier dan ballen die snoeihard het houtwerk raken…tegenstanders die dol worden opgejaagd..trucjes om de tegenstander voorbij te komen en alsnog nóg een keer dezelfde tegenstander opzoeken. Als ik naar de schouwburg ga, wil ik ook vermaakt worden door een gala voorstelling, daar zijn ze ook nog blij dat je er komt.

      Bij Ajax lijkt het erop dat we blij mogen zijn dat we mogen komen, het is …ook op het veld al jarenlang te zakelijk. Misschien heel begrijpelijk omdat Ajax beurs gerelateerd is en dat er mega veel geld omgaat zodat ze moeten presteren.

      Maar voor de echte liefhebber is de slagroom eraf en kun je enkel nog genieten van de aankomende talenten, als ze niet volgestopt worden met opdrachten.

     2. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

      Klopt helemaal. Ik zat laatst nog even te lezen in het boek van Johan. Toen hij in Amerika zat zag hij het heel goed. De supporter gaat na zijn werk naar het stadion en wil als eerste vermaakt worden. Die zit niet te wachten op een saaie wedstrijd op resultaat. Spektakel wil de supporter zien. Saaiheid is er vaak al genoeg op het werk. Helaas zie ik ook nog elke wedstrijd heel veel saaiheid. Ik gaap rhel,atig op de tribune. Mindr als de laatste tijd onder Frank, maar nog steeds gebeurd het. Ik wil fris aanvallend voetbal zien, risico voetbal is het leukste om te zien. Maar ja ……. zolang ook onze Spijkerman op de bank zit naast dds hoofdtrainer ….. gaat het nooit lukken. Inderdaad ik zie Spijkerman als een van de hoofd schuldige.

 8. Erwin1995

  Wat heb je gezegd, Peterje: “ik ben voor 010. Daarom maak ik wekelijks een opstelling die werkelijk door niemand wordt begrepen. Ik laat 12 MIO op de bank zitten en in zijn plaats, speelt een mislukte Sitzpisser, die we huren van Chelsea. Voor Patrick speelt een kerel, die tot op heden niets heeft gepresteerd….. Goed verhaal kerel. Lazer gewoon op en maak plaats voor Jonk. Iemand die het wel snapt en die Ajax kent en ademt.

  1. Remco425

   Nee, jouw verhaal is goed. Ten eerste dat 010 gedoe is totale onzin. En ten 2e, Jonk? Komt idd echt door Peter dat Jonk bij Ajax is weggegaan…

  2. Litmanen

   Of je leeft in een andere wereld of je bent in deze wereld de weg kwijt.
   Bosz is een uitstekende trainer. Ook als je alleen naar de resultaten kijkt.

 9. Ajax belg

  hoe lang mag deze “trainer” nog blijven. of moet het kalf helemaal verzopen zijn . wat een gezeik iedere week weer . Waar is mijn Ajax !!!!!!!!

 10. Widi

  Wat is er geworden van gewoon lekker voetballen? Zeker als je bijna altijd beter bent dan de tegenpartij? Gewoon lekker aanvallen en veel scoren. Of maak ik het nu te simpel?

  1. -buitenkantje rechts-

   Tussen wat jij wilt en wat wij zien staan heel veel opdrachten en taken…

   1. Widi

    Weet het. Ze zouden het gewoon een keer moeten proberen. Al dat gelul vergeten. Gewoon voetballen. Als je dan wint en de supporters hebben genoten, is iedereen blij.

     1. Indojood

      Meer recent en meer filososfisch, Guardiola zei ooit dat ie bij de geringste twijfel terug grijpt naar de basis. En dat is aanvallen, aanvallen, aanvallen.

 11. Forever nr14

  Wie stopt deze in zichzelf gekeerde zogenaamde professor!? Niemand die er wat aan doet echt zo Ajax onwaardig en Ajax ongeschikt, ik was er weer live bij vanmiddag maar als je de beelden s’avonds nog eens bekijkt, schaam je je toch kapot om Ajacied te zijn, met deze miskleun van een trainer, zie die Traore en Younes, dit is echt niet te bevatten gewoon en ook lachwekkend eigenlijk. Maar ja we kunnen schreeuwen wat we willen, zolang deze blinde professor blijft winnen, zal ie wel hebben. Die man is zo ongeschikt! En lult iedere week onzin en daar word je toch dood moe van. Nogmaals “exit” Bosz!!!!

 12. KBouter

  Die hele rechterkant is 1 groot drama met Traore en daar achter Veltman.

  De linkerkant is een stuk leuker om te zien met Sinkgraven en Younes.

 13. Ajax belg

  graag een trainer met Ajax verleden . vooraad genoeg we hebben jaren het voetbal gedomineerd, nationaal en internationaal. Bestuur grijp aub in .

  1. Widi

   Wat een gelul Belg. Ten eerste hebben we nog een trainer. Ten tweede gewoon een goede trainer halen als deze weg gaat. Is hij goed en ex Ajax speler is dat het beste. Maar liever goed en geen Ajax verleden dan middelmatig en wel een Ajax verleden. De enige goede trainer met een Ajax verleden is Koeman. Dan ga ik er van uit dat Rijkaard niet meer wil trainen.

   1. RobbyZ

    Hij is nog de trainer en als hij in de aanval wat veranderd dan kan hij het best wel denk ik maar hij is zo eigenwijs,aanvallend is het wel,maar half! Winter weet ook wel hoe hij het moet neerzetten en hoe het spelletje gespeeld moet worden,met het goede materiaal lukt hem dat zeker wel!

 14. JohnDoe77

  Prima, dat hadden ze hard nodig! En niet meer Traore opstellen maar beginnen met Justin!

Reageren is niet mogelijk.