Ajax wint met 3-0 van FC Twente

Ajax heeft gedaan wat het moest doen en dat was winnen van FC Twente. Eindelijk kon Amin Younes na heel veel dreigende acties weer eens een doelpunt verzilveren en Kasper Dolberg volgde hem met twee treffers waardoor de eindstand 3-0 werd. De eerste helft was niet erg opbeurend en de tussenstand was 0-0 ondanks dat Ajax meer overwicht had en de wedstrijd controleerde. Doelpogingen van Dolberg, Ziyech werden door de keeper van Twente gepareerd en Bertrand Traoré kreeg een perfecte pass van Amin Younes maar wist de bal naast te schieten.

Bekijk hier ons fotoverslag van dit duel

Na rust wist Amin Younes eindelijk zelf een doelpunt te maken door in de korte hoek te schieten na een prima assist van Davy Klaassen (1-0). Hierna werden de spelers wakker en begon de druk op het Twentse doel toe te nemen. Amin Younes werkte als een paard en gaf een mooie pass binnendoor op Kasper Dolberg die de bal behendig meenam, de keeper omspeelde en aan de goede kant van de paal de bal binnenschoof (2-0). Ajax nam tevreden met de stand wat gas terug en had geen moeite met de Tukkers. Vlak voor tijd maakte Hakim Ziyech nog een mooie solo en schoot van vlakbij op de Twentse doelman. Toch werden de supporters nog op een doelpunt getrakteerd want via Ziyech mocht Kasper Dolberg de eindstand op 3-0 zetten.

Ajax – FC Twente 3-0 (0-0)

’55 Amin Younes 1-0
’67 Kasper Dolberg 2-0
’91 Kasper Dolberg 3-0

Scheidsrechter: Danny Makkelie
Toeschouwers: 51.583
Gele kaarten: Klich (Twente)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joel Veltman, Davinson Sanchez, Nick Viergever, Daley Sinkgraven(/76 Matthijs de Ligt), Davy Klaassen, Lasse Schöne(/81 Donny van de Beek), Hakim Ziyech, Bertrand Traoré(/60 Justin Kluivert), Kasper Dolberg, Amin Younes.

Opstelling FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen, Thesker, Van der Lely; Mokotjo, Jensen(/75 George), Klich; Ede(/59 Seys), Ünal, Cellina(/75 Trajkovski)

 

 

Related posts

62 Comments

  1. KBouter

    Slechte eerste helft…goede tweede helft.

    Ajax moet uit een ander vaatje gaan tappen, want zo red je het niet tegen Feyenoord en uit naar psv.

        1. Charka53

          Zeker als ze met zo’n instelling het veld betreden , wat was het slecht de eerste helft alleen was Sinkgraven een voldoende , na de rust ging het gelukkig beter en je ziet als Kaspar van de zijkant wordt aangespeeld is hij gevaarlijk dus zet die Traore maar op de bank.

  2. dickst14

    Ik hoop dat Wim Jonk volgend jaar trainer wordt. Bosz wordt met de week ongeloofwaardiger met Veltman en zijn buitenspelers.

    1. KBouter

      Ik kan me ook niet voorstellen dat hier iemand gaat zeggen dat Veltman het goed doet!!

      Met de week word dat dramatischer.

        1. -buitenkantje rechts-

          Limanen kijkt op dit moment de wedstrijd voor de derde keer terug om een goede pass van Veltman te zoeken..?

          1. -buitenkantje rechts-

            Wist jij dat Litmanen niet alleen keeper is geweest? Zou hij er dan toch kijk op hebben? ??

        2. FrankiC

          Ik hoopte dat Groningen een incident was, maar zo slecht als Veltman de eerste helft speelde heb ik zelden een Ajacied zien doen. Die bestond uit louter foute passes en domme overtredingen. De tweede helft was behoorlijk, in elk geval beter, maar dat kon niet anders. Zoals ik al vaak heb aangegeven: ik vind Tete geen Ajaxspeler.

          Litmanen zal toch tot dezelfde conclusie hebben moeten komen!

          1. dickst14

            Hij is op vakantie denk ik. Of hij is zijn vorige favoriet van Rhijn aan het bekijken in Brugge.

          2. -buitenkantje rechts-

            Donderdag weer genieten voor Litmanen.. Misschien speelt Boilessen.. ??

    2. Bakkie

      Younes gewoon een goal en een assist hoor. Traore mag van mij zo snel mogelijk terug naar Engeland, die speelt alleen voor zichzelf

      1. RobbyZ

        Alle 2 kijken aan de bal meer naar de grond! Younes in het hele seizoen 2 doelpunten en 5 assist ?? knap! Traore 6 doelpunten 0 assist,conclusie,wisselen!! Gebed zonder end met die bosz,zet mij op die bank en het komt goed! Ik laat de vleugels vliegen en achter zet ik een amerikaanse muur zoals die van trump en er komt niemand meer doorheen.

  3. -buitenkantje rechts-

    Merkte aan mezelf dat ik melig en lacherig begon te worden van vooral de acties van Younes en Traoré.. Geen goed teken..? Veltman met een van zijn slechtste wedstrijden.. Ziyech vind ik goed spelen. Wat een heerlijke pass heeft die man toch. Klaassen weer nuttig en goed. Belangrijke schakel in dit team. Maar het meest positieve vond ik Dolberg.. Zag weer de Dolberg die ik graag zie. Actief, sterk in de duels en scorend.
    Younes man van de wedstrijd is ècht humor van Bosz? Neem aan dat het humor is. Zo niet dan is er iets ernstigers aan de hand. Ook positief dat Neres even mocht warmlopen.. En positief dat je precies weet in welke minuut de wissels komen.. Heerlijk voorspelbaar voor de neutrale kijker.

  4. De seijs

    Sinkgraven ajax onwaardig. Veltman slecht. Traore heel slecht. Hoe lang mogen deze spelers nog slecht acteren Bosz! De spelers van ajax MOETEN het publiek vermaken! Daar komt het publiek voor. Hoelang nog met deze waardeloze spelers acteren Bosz. Of moeten we maar niet meer komen!!!

      1. -buitenkantje rechts-

        Was zeker niet de slechtste.. maar ook zeker niet de beste Ajacied.. Verdedigend deed hij het dit keer behoorlijk..

      2. Widi

        Jij kijkt echt. En jij vindt echt iets. Seijs is uit op reacties. En heeft er ook niet echt verstand van.

  5. Mooi

    Ik vindt Bosz heel erg negatief hoe hij over zijn spelers praat een hoe ze met in de wedstrijd zitten hij is toch verandwordelijk hoe ze spelen ,vindt ik erg naar

      1. RobbyZ

        Ik hoorde hier van een hele goeie ajax spits uit het verleden dat die dat niet kan. Hij loopt weg (als niemand meer naar je luistert) en hij heeft nog nooit een team getraind,2014/2015 stond hij vaak voor de groep (A1/A2,B1,C1) maar ook andere jeugdelftallen heeft hij getraind,dus hij weet hoe hij het moet neerzetten en wat wij willen zien,het Ajax spelletje!!

        1. dickst14

          Jonk wil en weet hoe Ajax moet voetballen. Kijk naar de jeugd.
          Hopelijk gaan er geen jeugdtrainers komen die rechtspoten op links en linkspoten op rechts gaan zetten.

          1. RobbyZ

            Dat was dus het punt waar Jonk ook niet tegen kon,ze worden op de toekomst zo opgeleid maar komen ze in het eerste dan spelen ze anders of ze werden (onder fdb) op een positie gezet waar ze nog nooit hadden gespeeld,op hun eigen positie speelde ze de sterren van de hemel maar moesten ze op een andere plek en ging dat kut dan kwamen ze ook niet meer terug op hun eigen positie want dan stond daar weer een ander en die deed het dan ook wel aardig maar wel wat minder maar dat maakte niet uit,1 van hun speelt nu weer elke wedstrijd maar zat er onterecht lang naast. Bosz kan het wel en heeft de spelers maar hij wil niet luisteren,als hij goed oplet ziet hij dat héél Ajax met vleugels speelt die buitenom naar de achterlijn gaan en mooi samen spelen met middenveld en backs en zo worden ze opgeleid om dat spelletje ooit in het eerste te spelen. Het eerste moet gewoon een trainer die wil spelen of speelt zoals de jeugd word opgeleid,doet die dat niet dan kan die beter gaan,zonde van die lange opleiding! Komt dus door bosz dat het in het eerste nu niet gebeurt!

    1. dickst14

      Ik ook. En Ziyech ook de 2e helft. Jammer dat hij hem niet stift vlak voor tijd.

    2. -buitenkantje rechts-

      Tuurlijk.. eens Indojood.. Hij had natuurlijk man vd wedstrijd moeten zijn. ?

      1. RobbyZ

        Ook bij de vi app staat hij (Dolberg) bij de speler vd week,zal weer een kakkerlak worden (die spits staat er ook bij) maar dan zie je dat die bosz toch gestoord is en blind!

        1. Indojood

          Die kakkerlakken stemmen nou eenmaal graag, lekker laten gaan. Net zoals bij Fox met dat gouden elftal. Daar staan Wijnstekers en Israël in.

          1. -buitenkantje rechts-

            Als we nou met zn allen hier op dit forum en hij AS gaan stemmen op Dolberg.. Dan moeten we kunnen winnen!

          2. RobbyZ

            Ja dat kunnen ze wel winnen die harde werkers. Onzin is het! Die Wijnstekers sprak ik zaterdagmiddag toevallig en hadden het met hem en met nog 2 voetbalvaders ook even over Ajax 1,hij vond ook dat bosz de verkeerde vleugels heeft lopen maar een goeie spits en hij (kakkerlak) zei dat als Ajax de goeie vleugels neerzet dat ze kampioen worden maar dat we dat maar niet tegen bosz moeten zeggen,ik zeg dat maakt bij bosz niet uit die gaat toch zo door,prima zegt tie dan worden wij kampioen. ☹️

          3. dickst14

            ja ongelofelijk. Israel zou nog kunnen, maar Wijnstekers??? Speelde in het slechtste Nederlands elftal aller tijden met Houtman in de spits en Bud Brocken(wie kent hem niet rechtsbuiten). Maar goed 010 heeft ook een verschrikkelijke goede jeugdopleiding. zie van Persie en daarna niks

          4. FrankiC

            Bud kon hem voorgeven zonder zijn man voorbij te zijn. Prachtige voorzetten. Schippie op een mooie tweede plek.

          5. Widi

            Hij is een beetje raar. Maar hij is belangrijk voor ze. En een van de weinige spelers die ze goed kunnen verkopen.

  6. -buitenkantje rechts-

    Even wat anders.. kwam vandaag voor het eerst in me op.. Qua houding(gebogen) en stijl deed vd Beek me erg denken aan van Hanegem.. Was even in een flits. ?

  7. Forever nr14

    Juist Dickst14, maar helaas zijn er hier nog te weinig die dat ook inzien. Pffff doodmoe word je van die Bosz. Die had vroeger al een hekel aan Ajax, en nu nog anders stel je niet iedere week de slechtste spelers op, en laat je je aankoop op de bank, en geef je je eigen jeugd te weinig kans. Ophoepelen Bosz!!

Comments are closed.