Schöne: ‘Titelstress gaat feyenoord opbreken’

Lasse Schöne baalde uiteraard ook toen Ajax afgelopen weekend op 1-1 bleef steken tegen FC Groningen waardoor er maar ten dele werd geprofiteerd van de misstap van feyenoord wat met 1-0 verloor van Sparta. Toch is Schöne van mening dat Ajax alsnog de landstitel gaat pakken, zo laat hij weten in gesprek met De Volkskrant.

‘Het is moeilijk om met die spanning om te gaan en wij hebben dat vaker meegemaakt. Alles gaat leven, ook randzaken. Premies, petten, waar de bus moet staan, dat hele gedoe begint weken van tevoren. Wij krijgen ze nog op bezoek en naarmate het kampioenschap dichterbij komt wordt het spel bij hun niet beter. Ik denk dat het ze gaat opbreken’. Schöne verlengde onlangs zijn contract bij Ajax met twee jaar en heeft dat bewust gedaan. ‘Dan heb ik mijn beste jaren aan Ajax gegeven en het is nog steeds leuk om samen de doelen proberen te bereiken die we voor ogen hebben. We spelen elk jaar Europees voetbal, het stadion zit vol. Mijn vrouw wil hier blijven en de aanbieding was mooi’.

Bron: De Volkskrant

Related posts

36 Comments

  1. AJAX 2001

   laten we het hopen, want dan zullen die kakkerlakken 5 jaar lang feest vieren over hun kampioenschap.

   1. stylo1984

    Ja miss die kakkelakken die de stress niet aankunnen maar je zal zien dat we et zelf verprustsen

   2. Litmanen

    Maar wel wrang dat de enige echte Ajacied in deze selectie een Deen is……

  2. FrankiC

   De hele top-3 laat in de laatste 9 wedstrijden punten liggen. Dat is al meer dan honderd jaar zo, dus ook dit jaar. Ajax moet er 5 minder laten liggen dan Feijenoord en ik weet er al 3!! Dan is het verschil één gelijkspelletje van Feijenoord. Dat is alles.

 1. Toppertje

  Dan zal er bij onze spelers ook wat meer overtuiging moeten zijn anders hebben we er niets aan.

  1. HURBIE

   Feyenoord knokt er nog iedere wedstrijd voor dat kan je over AJAX niet zeggen Lammmetjes

  2. Indojood

   Zo is dat, Toppertje. We stralen nou niet bepaald uit dat we die schaal willen ophalen.

  3. Bakkie

   Klopt, maar toch zijn de resultaten bij ons na de winterstop gewoon uitstekend. Daar verandert een gelijkspel uit bij Groningen niet veel aan

 2. KBouter

  Jaaaaa….maar als wij dan de punten ook laten liggen, gaan die lampen er met die schaal vandoor!!

 3. BobbyHaarms

  Echt geweldig dat Lasse bij ons is gebleven! En ik hoop ook dat die kakkerlakken bezwijken onder de druk, we maken nog steeds een redelijke kans. Veel hangt af van pisvee uit. Win je die dan wordt het pas echt spannend.

  1. HURBIE

   Winnen van PSV en Feyenoord is het belangrijkste maar dan moeten ze niet de laatste wedstrijd gelijk spelen zo als vorig seizoen BOBBY
   Alles en iedereen hebben op die dag gevaalt

   1. KBouter

    Kampioen worden doe je door te winnen van alle kleintjes.

    Tegen psv of feyenoord KUN je eens puntenverlies hebben, maar als je decreet allemaal wint, is er niets aan de hand.

 4. Geroldkohlen

  laten we het hopen! maar dan moeten wij ook beter gaan spelen ,en wedstrijden over de streep trekken!

  1. BobbyHaarms

   En die kakkerlakken helaas. Die hebben op dit moment namelijk alles in eigen hand..

 5. Iceman

  Correct ze kunnen het zelf verkloten kijk maar naar vorige seizoen 1-1 in doetichem. Ik ben er nog ziek van en afgelopen zondag had ik zwaar de pest in ze hadden 3 punten moeten inlopen inplaats van 1

 6. Iamsterdam2015

  Mooi streven van Schöne en ik help het hem hopen!! Echter denk ik dat hij na de afgelipen weken de selectie incl trainers bij de hand moet nemen, bij de eerste de beste spiegel stil moet gaan staan en daar heel goed gaan in kijken!!! Misschien dan kan er een wonder gebeuren…….

 7. Remco425

  Hebben we zondag gemerkt dat jullie beter met die spanning om kunnen gaan…

 8. Widi

  Winnen van Groningen helpt om de stress bij 010 te verhogen. Als dat dan niet gewoon gebeurt, kan Schöne beter zijn mond houden in de week erna. Valt me erg tegen van deze ervaren speler.

  1. De seijs

   Ja iedereen kan wel eens een mindere dag hebben. Maar dat verandert niets aan zijn uitspraak!

 9. knudde32

  Wij gaan ook niet alles winnen de 5 punten die we tegen Roda en Willem 2 thuis hebben laten liggen gaat ons opbreken

 10. knudde32

  Komt ook nog bij onze voorhoede faalt wekelijks en zijn te afhankelijk van de goals van davey

 11. EugAjax

  Apart deze uitspraak, net nadat wij het gat niet konden verkleinen tegen Groningen. Maar niks aan gelogen dat dan weer wel, want ik denk dat ook. Dan word het wel belangrijk dat wij wel eens met deze druk om kunnen gaan zie Graafschap en Groningen. Verder denk ik dat gevaar niet uit Rotterdam komt maar uit Eindhoven…….nogmaals ik ben er al overuitgelachen geen probleem maar als Ajax van Feyenoord wint en PSV blijft zijn ding doen dan staan ze op 5 punten van koploper, en in beste geval 4 punten van Ajax. Met nog 6 speeldagen te gaan kan er dan van alles gebeuren…..en wie dat niet gelooft zal eens terug moeten kijken paar seizoenen geleden toen Ajax van Den Haag verloor met 3-2 en alsnog kampioen werd na ik geloof 6 punten achterstand en 5 of 6 wedstrijden te gaan……het gaat nog een gekke competitie worden….en ja nog steeds denk ik wel dat we het redden.

 12. JohnDoe77

  Toch heb ik niet het gevoel dat wij -na het debacle van vorig seizoen- HET team zijn die het beste met stress om kan gaan… Maar allemaal theorie; wij zijn twee wedstrijden voor het einde kampioen!!

 13. fjonkman

  Er zijn vooralsnog genoeg spelers die uit een heel ander vaatje moeten gaan tappen, willen wij kans maken op de schaal. Vooral de buitenspelers zullen eindelijk eens wat meer op het teambelang moeten letten ipv hun eigen succes. En ook Veltman mag zich achter de oren krabbelen over zijn prestaties de laatste tijd. Dat moet veel beter allemaal!

 14. Forever nr14

  Haha sorry Lasse, “afgelopen zondag vergeten”?? ?? wat een onzin uitspraak, jullie krijgen al poep in de broek, als je naar Groningen moet en weet bij winst stappen te zetten, dus wie heeft hier titelstress? Of willem 2 en Roda vergeten soms? Precies die 5 punten.
  Maar vooral met deze trainer haha met zn treurore op rechts lachwekkend voor het Ajax shirt gewoon.

 15. Forever nr14

  Trouwens hoeven we ons geen zorgen te maken om die kakkies, maar wel om die akelige lampen! Let maar op, wij ons druk liggen maken en zij trekken aan het langste eind.

Comments are closed.