Bosz kiest voor De Ligt en Tete

Trainer Peter Bosz kan donderdagavond tijdens de Europa League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen niet beschikken over Joël Veltman en Davinson Sánchez, beide spelers zijn namelijk geschorst. Door de afwezigheid zullen Kenny Tete en Matthijs de Ligt starten in de basis, zo laat Bosz weten op de persconferentie.

‘Mattijs de Ligt heeft het de laatste tijd prima gedaan en ik ben erg tevreden met de manier waarop hij speelt. Natuurlijk had ik ook voor Heiko Westermann kunnen kiezen maar ik vertrouw op De Ligt en dat doe ik al het hele seizoen, hij heeft ons nooit teleurgesteld’. Verder laat Bosz weten dat Tete als rechtsback gaat fungeren maar wie de positie van centraal achterin gaat bekleden is voor de trainer nog geen uitgemaakte zaak. ‘Nick Viergever en Jairo Riedewald kampen met pijntjes en we zullen donderdagmorgen gaan bekijken hoe zij de training van woensdag hebben doorstaan’.

Bron: Ajax.nl

Related posts

24 Comments

    1. Kingerwin

      Zeker goede keuze, maar ook een logische. Ik ben meer benieuwd naar de voorhoede. Younes, Dolberg en Troare is laatste weken geen succes

  1. dickst14

    Mooi , Tete is een versterking en de Ligt is grote klasse, maar dat is Sanchez ook. Het wordt niet makkelijk. Ik hoop op een 1-2

    1. Bakkie

      Sanchez ga je wel echt missen hoor, vrees ik. Een 2-1 nederlaag zou ook geen ramp zijn. 1-0 verlies wel…

  2. Indojood

    Prima en logische keuze. Kopenhagen zal veel fysiek in de strijd gooien, dan heb je sowieso wat meer mannelijke verdedigers nodig.

      1. BobbyHaarms

        Nou dat Sanchez er niet bij is is echt een enorme aderlating. Veltman daarentegen ga je echt niet missen met Tete achter de hand. Gewoon hopen dat Viergever en Riedewald fit genoeg zijn dan hebben we een dijk van een verdediging staan.

        1. EugAjax

          Eens BH juist Sanchez had je heel goed kunnen gebruiken tegen de Deense slopers, zoals ze bekend staan

  3. Dagrump

    Hoop dat ze pijn vrij zijn en gewoon kunnen spelen ❗❗zet hem op boys. Jullie moeten kunnen winnen !! Succes boys!!

  4. -buitenkantje rechts-

    Tete viel te verwachten.. de Ligt vind ik verrassend.. Geen slechte keuze hoor, maar toch verrassend gezien zijn weinige ervaring. En dan direct inzetten in Europa League. Had Riedewald verwacht. Die krijgt nu wel even een extra duw richting uitgang Arena…

    1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      De Ligt heeft eerder Europees gespeeld en hij twijfelt tussen Viergever en Riedewald vanwege kleine ingemakken. Die keus is dus nog niet gemaakt.

    2. Widi

      Het is volkomen logisch. Hij is rechtsbenig. En gewoon ook goed genoeg. Als we Sanchez niet hadden, zou hij veel vaker spelen.

    3. Remco425

      Riedewald is denk ik niet iemand voor rechts centraal, meer voor links. Daarom logische keuze. Riedewald of Viergever. Ben benieuwd. Doen niet veel voor elkaar onder denk ik.

  5. Ajax belg

    PB krijgt veel kritiek op de keuze die hij afgelopen weken ( maanden) heeft gemaakt. Door verschillende redenen maakt hij nu andere. Hopelijk bewijzen de speler nu dat ze het wel waard zijn . Goede raad uit Belgie : ondeschat deze Denen NIET !!! Succes Ajacieden

  6. EugAjax

    Logische keuze hoewel keuze er valt even niet veel te kiezen voor deze posities deze wedstrijd. Beide zijn goed genoeg om Kopenhagen te bestrijden vooral opletten bij spelhervattingen! Komt goed met deze mannen

  7. Jimmy1971

    Hij kan niet anders kiezen . Viergever en Riedewalt beiden met pijntjes opstellen is ook niet verantwoord , want dat kan je 2 wissels kosten ..
    En de Ligt en Tete hebben zich voor mij al bewezen !
    Tegen zo’n fysieke ploeg is zo’n bijter als Tete sowieso wel lekker ..

  8. Emilio4Ajax

    Met de gedachte dat Sanchez er volgende keer weer bij is de “schade” beperken vandaag. Hopelijk een kleine overwinning 1-0 of 2-1 voor ons Ajax…?

Comments are closed.