There are no ads, please add some


Driessen: ‘Die man is gewoon zijn eigen regels aan het maken’

Valentijn Driessen, journalist van De Telegraaf, is helemaal klaar met de optredens van scheidsrechter Bas Nijhuis. Afgelopen zondag speelde Nijhuis weer een hoofdrol tijdens de wedstrijd FC Groningen – Ajax en voor Driessen is het nu wel een keer klaar met de scheidsrechter uit Twente, zo laat hij weten bij het programma Natafelen.

‘Tijdens de wedstrijd zat hij er gewoon volledig naast en dan niet één keer. Kijk, ik ben ook voor forse mannelijke duels, maar als er een overtreding wordt gemaakt moet je gewoon fluiten. Hij doet dat niet meer. Nijhuis maakt er zondag echt een potje van. Ik zat zondag helemaal aan de rechterkant maar ik zag de overtreding op Onana wel. Een week in de schijnwerpers doet wat met een mens en smaakte voor Nijhuis blijkbaar naar meer. Hij draafde na de historische horlogegoal van doelman Jeroen Zoet bij feyenoord-psv afgelopen week op in alle televisieprogramma’s en liet zich zaterdag als keizer Bas fêteren bij zijn cluppie FC Twente tegen Willem II. Alleen z’n clubshawl ontbrak. Een hoofdrol bij FC Groningen-Ajax kon daar ook wel bij. Misschien is een eigen competitie voor Bas wel wat’, aldus Driessen.

Bron: Fox Sports


Gerelateerde posts

33 reacties

 1. woody79

  nou nou. zullen we dan maar videootjes kijken. wel een oud medium overigens 😂

  1. De Ajacied

   Valtijn heeft volkomen gelijk, wat een drol die Naaihuis
   maar die mafia KNVB wil nou eenmaal dat die kakkies kampioen worden,
   En daar horen wij ons bij neer te leggen
   ❌❌❌

 2. dickst14

  Hij is een doorgelagen narcist. Als je thuis speelt mag alles. Spelregels zijn irrelavant.

  1. FrankiC

   Het gaat er toch niet om dat hij wat harder laat spelen? Hij heeft essientiele scoreverloop bepalende overtredingen over het hoofd gezien (én de rest van het arbitrale kwartet ook).
   Afijn over 1,5 seizoen overal een videoscheids, begreep ik, maar daar hebben we nu niets aan.

   1. HURBIE

    Een goeie scheidsrechter valt niet op
    De teams en vedetten moeten de wedstrijd maken en de sterren zijn
    Valt de scheidsrechter het meeste op dan is het een slechte Scheids

 3. Jimmy1971

  En vanavond maakte Derksen zich helemaal belachelijk bij Voetbal Inside !!
  Hij bleef in de kont van Nijhuis kruipen , dacht dat hij altijd een sterke eerlijke mening had , maar hij viel vanavond hard door de mand !!

  1. FrankiC

   Klopt, had ik ook helemaal verkeerd ingeschat. Zijn kritische mening ingeruild voor een paar oliebollen.

  2. Litmanen

   Ik had het voorspeld, kijk maar na. Derksen bleef Nijhuis verdedigen, zelfs nadat Bassie zelf toegaf dat hij voor de overtreding tegen Onana had moeten fluiten en dat hij Sanchez een oingel had moeyen geven. Genet, Gijp en Boskamp lachten Derksen openlijk uit nadat hij Nijhuis bleef verdedigen.
   Derksen is een gevaarlijk mens aan het worden. Zijn mening werd redelijk op prijs gesteld, maar hij gaat nu echt onzin uitbraken.
   Gijp konden we al lang niet serieus nemen, maar dat weet zelfs hij zelf al jaren.

 4. -buitenkantje rechts-

  Als zijn optreden echt zo onacceptabel slecht was moet de KNVB ingrijpen.. Bosz zei voirafgaand aan de wedstrijd dat Scheidsrechters in Nederland te pietluttig fluiten en daarmee mede ervoor zorgen dat het verschil in niveau met het buitenland vergroot wordt..
  Ik vind zeker dat er gewoon gefloten moet worden bij overtredingen.. maar het is niet snel goed hè.. Als er te pietluttig gefloten wordt is het niet goed.. als er te weinig gefloten wordt ook niet..
  Laten we gewoon accepteren dat scheidsrechters mensen zijn die zaken over het hoofd zien en het soms verkeerde beslissingen nemen.. Dit is altijd zo geweest en is inherent aan het spelletje. Maar geen enkele svheidsrechter doet dit met opzet.

  1. Litmanen

   BR, spelregels zijn er om het spel eerlijk te spelen, in welke sport dan ook. Een geheel eigen manier van de spelregels toepassen vindt je bijna niet in een andere sport.
   Nijhuis vindt zichzelf een ster want hij komt zich elke keer weer bevredigen bij VI. Daar zijn scheidsrechters niet voor bedoeld.
   Voetbal is er voor de voetballers, niet voor de Nijhuisjes van deze wereld. Als je de man ziet hardlopen schiet je al in de lach, maar hij neemt zichzelf heel erg serieus.
   Jammer genoeg neemt hij de spelregels en zijn assistenten niet serieus.

   Ergo, de man is de slechtste scheidsrechter in het betaalde voetbal. Hij fluit niet voor overtredingen die iedereen ziet.
   Met een video scheidsrechter zou bij hem het spel elke vijf minuten stilgezet moeten worden.

   1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Wat heeft zijn manier van lopen hiermee te maken?

 5. Indojood

  Hoeveel artikelen gaan we hierover nog krijgen? De redactie doet vrolijk mee aan het kweken van een minderwaardigheidscomplex.

 6. Jari_94-95

  Druk maken heeft totaal geen zin meer.. Buiten alle scheidsrechters fouten om, was Ajax natuurlijk ook niet al te best. Op naar donderdag!

 7. Geroldkohlen

  goedemorgen allen, ik heb de wedstrijd niet gezien. ik ben net pas terug uit Praag. ik ben er wel chagrijnig van zeg nu was de kans om in te lopen en die ga je er niet veel meer van krijgen. een scheidsrechter doet het bijna nooit goed. ik denk ook eerder dat als je weet dat de concurrentie punten verspeeld , moet je gas geven en gewoon van Groningen winnen met 2 a 3-0 dan had niemand er wat van gezegd. los van wat er gebeurt in de wedstrijd.

  1. Charka53

   Inderdaad als Ajax gewoon hun stinkende best hadden gedaan en laten zien dat we kampioen waardig zijn hadden we Groningen zonder punten gelaten en waren de fouten van de scheids niet op gevallen maar het was een wanprestatie van het team er waren vele niet thuis en zoals elke wedstrijd schitterende onze vleugelspitsen .

   1. Geroldkohlen

    ja zeker weten BR, had er best wat langer willen blijven en meer willen zien. maar er moest gevoetbald worden op een toernooi.😉

 8. EugAjax

  Laten we het op een totale offday van Nijhuis en Ajax houden. Op naar Kopenhagen !!

  1. -buitenkantje rechts-

   Goed plan Eug.. nu lang genoeg nagepraat.. Sowieso niet goed dat de scheids de hoofdrol krijgt. Beter om naar het voetbal te kijken.

 9. JohnDoe77

  Wat een gelul van Valentijn; zelfs op tv had je er drie herhalingen voor nodig zo subtiel was dat tikje op zijn voet. Onze aanvoerder is er over het algemeen snel bij om te klagen, maar deed ook niets. Vooral ook omdat Onana gewoon heel schuldbewust (en terecht) opstond en wegliep zonder ook maar 1 opmerking. We zijn geen provinciaaltjes maar Ajax; stoppen met zeiken en gewoon beter voetballen met twee spelers op de vleugels die iets toevoegen aan het team in plaats van aan hun eigen ego!

 10. EugAjax

  Toch? Ik las ook dat je er weer naar uitkijkt naar donderdag, dat zal altijd blijven. Blijft een mooie club, lekker af en toe flink mopperen. En nu mooi voetbal in een mooie stad, hoop ik 😄

 11. Indojood

  Grappig dat mensen hier heel hard roepen dat ze Voetbal Inside, Derksen, Gijp en weet ik veel wie, niet serieus nemen maar het wel continu over dit programma hebben.

Reageren is niet mogelijk.