There are no ads, please add some


EL-tegenstander FC Kopenhagen maakt indruk met 5-0 zege

FC Kopenhagen, donderdag tegenstander van Ajax in de Europa League, maakte zondagmiddag wel indruk. De Deense koploper speelde een uitstekende wedstrijd en won thuis heel simpel met 5-0 van middenmoter AC Horsen. Voor rust was het al 3-0 via treffers van Santander, Ankersen en Cornelius. Na rust completeerden opnieuw Santander en Pavlovic de 5-0. Oud-Ajacied Boilesen kwam niet binnen de lijnen bij Kopenhagen.

Opstelling FC Kopenhagen: Olsen, Ankersen, Jorgensen, Johansson, Augustinsson, Falk (66, Kusk), Kvist, Matic (70, Gregus), Toutouh, Santander, Cornelius (61, Pavlovic)


Gerelateerde posts

40 reacties

 1. Bert62

  Kijk die weten tenminste wat ze moeten doen. Ajax kan zijn borst nat maken. Kansloze missie.

   1. HURBIE

    Dat zegt niets zo’n uitslag
    Kunnen donderdag wel met 5-0 van AJAX verliezen
    Maar dan moet AJAX toch met een andere instelling spelen dan vandaag
    En moet de goeie spelers opstellen op de goeie plaats zetten ,en ze laten voetballen waar hun beste ik in uitkomt

    1. HURBIE

     En Neres gewoon opstellen nu lang genoeg op de bank gezeten
     Op die manier wend hij nog eerder aan hey AJAX systeem
     Heeft genoeg gekost om op de bank te laten zitten

     1. afcabran

      Ik neem hem meer serieus dan de mensen hier die zeggen dat Ajax wel even kan winnen van Kopenhagen (al dan niet met een nulletje of 3).

     2. marvinww

      nee maar ik bedoel de reactie: “na vanmiddag niet meer” snap ik niet.

 2. KBouter

  Met een beetje pech is de return formaliteit met dezelfde instelling en gedrevenheid van vandaag.

  1. Litmanen

   Boilesen is fit maar zit zelden bij de selectie. Meestal tribune.
   Dus hij is er op vooruit gegaan. Hij mag namelijk met het eerste meetrainen.

   1. Bakkie

    Haha ja wat een kneus…
    Als die in de Arena een fluitconcert om z’n oren krijgt, kan ie niks zeggen. Maar de kans is groot dat hij niet eens mee mag naar Amsterdam

 3. SPHAFCA

  Lekker B elftal opstellen, kost alleen maar kracht die europa league, we kunnen zonder doordeweekse wedstrijd al niet winnen bij Groningen.

 4. Forever nr14

  Als iemand nu na vandaag durft te beweren de we Kopenhagen wel ff doen, begrijp ik er echt helemaal niets meer van? Nog altijd positief blijven na zo’n wanprestatie met een TH die de spelers en niet beter maakt, maar zelfs niet kan motiveren?

 5. -buitenkantje rechts-

  We gaan het zien.. iedere wedstrijd stast op zich.. maar als je zo makkelijk en ongeïnspireerd het kampioenschap weg geeft, waarom zou het tegen Kopenhagen wel goed gaan?

 6. ajaxpers

  Met deze trainer hou je een motivatie probleem, alle verkeerde keuzes qua posities en tactiek zijn niet te vergeven. Laten we hopen dat hij zelf z’n conclusie trekt.

 7. Charka53

  Ga er maar van uit dat Ajax een verschrikkelijk goede dag moet hebben en Kopenhagen een hele slechte en een scheidsrechter die geen oliebollen bakt dan is er een heel klein kansje

 8. FrankiC

  Donderdag is de wedstrijd van vandaag weer gezakt en hebben we er weer rete veel zin in.

 9. De seijs

  Na zondag heb ik er weinig vertrouwen in. Of Bosz moet in de voorhoede spelers wisselen. Misschien dat je schade dan kan beperken.

 10. afcamike

  Dit zegt niks, Horsens is nou niet echt een hoogvlieger in de Deense Superliga..
  Ik heb er wel vertrouwen in voor donderdag!

 11. JohnDoe77

  Wordt een pittige pot, vooral zonder Sanchez! Tijd voor De Ligt met Riedewald in het centrum, Tete op rechts en Viergever dan maar links?

 12. Emilio4Ajax

  Denk het niet. Wordt waarschijnlijk Tete, Riedewald, Viergever, Sinkgraven… Heb echter liever de Ligt voor Riedewald die af en toe slordig en ongeconcentreerd/ ongeinteresseerd overkomt. Hebben mensen nodig die willen winnen en dat begin ik af en toe weer te missen bij Ajax.

 13. JohnDoe77

  Als Riedewald hersteld is denk ik dat je gelijk hebt. Maar afvallen tijdens de warmingup is meestal geen goed teken. Ik blijf bij De Ligt die het prima doet overigens, maar voor PB telt dat vaak niet, anders zouden Traore en Younes niet altijd basis staan…

  1. Emilio4Ajax

   Ok, was ik ff vergeten ja… Weet ook niet hoe het met Viergever is. Hoe ver is die hersteld?? Anders krijg je straks een verdediging met Tete, Westermann, de Ligt, Sinkgraven… Toch…😉

 14. Jimmy1971

  Lichtpuntje is dat we Europees vaak wel wat scherper voetballen , een bewijs van het mentaliteits probleem in de selectie ..

 15. RobbyZ

  Zelfde spelers links en rechtsvoor aan de start neem ik aan,die kakkerlak kennende,dus het word weer pijn in m’n reetspieren,wissels in de 75/80e minuut waarschijnlijk,gelukkig geen veltman. Ik word zo moe 😴 van die pb en die kop daar kan ik wel op schijten,eigenwijze professor! 🤓 Zie het somber in maar je weet nooit,geluk van de dag ofzo!

  1. Widi

   Robby, ik stoor me enorm aan de wijze waarop jij schrijft over de trainer van Ajax.

   1. In memory of Johan & Piet (AjaxBarcelona)

    Eens Widi, kritiek mag (en is ook terecht) maar wel op normale manier.

   2. RobbyZ

    Die kakkerlak is maar een passant en ik wil voetbal zien en niet dat gekloot! En waar jij je aan stoort daar heb ik schijt aan! Ik stoor mij aan jou dat je zo blij bent met die passant!

 16. Iamsterdam2015

  Als ze zo spelen als de afgelopen weken en helemaal zo als gister…….. dan is de return inderdaad slechts een formaliteit en kunnen ze die lekker met A junioren gaan spelen.

 17. EugAjax

  Slechte generale is goede uitvoering, goede generale is……..lijkt me duidelijk waarom 1600 man en vrouw een groot feestje gaan bouwen in Kopenhagen !

  1. In memory of Johan & Piet (AjaxBarcelona)

   Ik raad ze aan het feestje voorafgaand aan de wedstrijd te bouwen. Als je weet dat je drie punten in kan lopen en vervolgens niet het veld op gaat met het idee om gras en tegenstander op te vreten mankeert er toch echt iets aan je instelling. Als je dan straks tegen Kopenhagen wel een goede partij op de mat legt geef je aan je eigen competitie niet serieus te nemen als speler. Als Bosz echt lef heeft wisselt hij minimaal 1 voorhoedespeler en een middenvelder. De verdediging is al geregeld. Ik vrees dat het ijdele hoop zal zijn.

   1. EugAjax

    We gaan het zien. Ik huil niet meteen mee met de wolven. Als Ajax niet verliest (wat ik verwacht), zegt dat niks over serieus of niet serieus nemen van de competitie. Ajax was gister zeer teleurstellend, alleen zie ik het niet als slechte instelling. Je kan mij niet wijs maken dat de spelers geen kampioen wil worden. Je hebt ook nog met een tegenstander te maken. Europees voetbal is anders dan competitie en dus onvergelijkbaar. Laten we hopen dat het niet een tweede grote teleurstelling word.

    1. In memory of Johan & Piet (AjaxBarcelona)

     Ajax was niet alleen gisteren teleurstellend. Winstpartijen willen niet zeggen dat er goed gespeeld is maar dat is een oude discussie. Je kan een lastige verdedigende tegenstander hebben waar je het moeilijk mee hebt, het gaat om d instelling waarmee je speelt, die was gewoon kut. Daar heeft Groningen niets mee te maken. Meehuilen met de wolven is een opmerking die vele bijdragen hier geen recht doet. Ik lees onderbouwde meningen en ja daar beschouw ik mijn mening ook onder. Dat meehuilen met de wolven vind ik dus zeer onterecht. Hoezo is Europees anders dan competitie. Ze staan niet in de middenmoot maar maken kans op het kampioenschap dus erop klappen, elke wedstrijd. Er is echter te weinig uitdaging voor de spelers, ze hebben hun basisplaats toch wel.

     1. EugAjax

      Met de wolven opmerking wil ik alleen maar aangeven, dat ik niet snel in paniek ben en er zijn vele bijdragen te lezen die dat wel lijken te hebben. Is in mijn optiek vnl ingegeven doordat meesten denken dat titel verspeeld is. Daar ben ik het niet mee eens. Ik word door mijn positivisme Hans genoemd maar voorlopig is achterstand kleiner en bij winst in Adam is het nog maar 1 puntje. Mbt spel ben ol helemaal eens. Dat valt vooral na winsterstop tegen. Maar ook hier doe ik niet mee aan dat Bosz en TH moet oprotten. Bosz is van nature Cruijff adept en is voor aanvallend voetbal. Het komt er nu even niet uit maar voor winsterstop was het stukken beter en waren veelal dezelfde mensen positief over Bosz. Er zijn een paar die vanaf begin tegen hem waren en daar mss gelijk in krijgen. Ik vind het nu te vroeg om dat al te concluderen. De evaluatie moet aan eind seizoen zijn. Ik vind wel dat je een punt heb mbt wissels. Om evt wat extra prikkels te geven kan je weleens een statement maken naar 1 of 2 spelers. Maar teveel wisselingen en dan continu zie ik persoonlijk niet zitten. Bosz heeft meer tijd nodig dan ik dacht maar ik blijf ervan overtuigd dat hij het gaat fixen

Reageren is niet mogelijk.