There are no ads, please add some


Bosz: ‘Onana mag zich niet in die situatie manoeuvreren; Hebben het aan onszelf te wijten’

Peter Bosz wilde na afloop bij Fox Sports geen excuses zoeken waarom zijn elftal niet gewonnen had van FC Groningen. ‘We hebben het aan onszelf te wijten. Ik had verwacht dat FC Groningen zo zou beginnen, dus daar kunnen we niet verrast door zijn. Wij speelden gewoon heel slap en kregen toch de nodige kansen. Dat is best apart als je zo slap speelt. Maar het feit dat je die kansen ook niet maakt, zegt ook wel wat over het gebrek aan felheid en scherpte waarmee we de wedstrijd gespeeld hebben. Dat zie je ook bij de goal die we weggeven. Natuurlijk zal het een overtreding zijn, maar hij mag zich niet in die situatie manoeuvreren. Dat hebben we aan onszelf te wijten.’

Of het had meegespeeld dat feyenoord vlak daarvoor onderuit was gegaan, wist Bosz niet. ‘Wat in die koppies zit weet je niet. Daar kan je alleen maar naar raden. Ik kan alleen maar wat ik vandaag gezien hebt, dat was niet voldoende.’ Toch wilde hij niet spreken van een verloren middag. ‘We zijn toch een punt ingelopen? Als we nog vier keer een punt inlopen staan we ook bovenaan.’

Bekijk het volledige interview met Peter Bosz op Fox Sports


Gerelateerde posts

69 reacties

 1. DennisTheMenace

  Helemaal eens, maar Onana heeft een hoop krediet opgebouwd. Als ik die Ziyech vandaag weer zie strompelen over t middenveld, daar word ik pas misselijk van.

  1. De seijs

   Onana moet niet denken dat hij zich alles kan veroorloven. En zijn grenzen. Hij is nog jong, maar hoop dat hij dit soort acties niet meer maakt. Ook deze actie kan ajax de titel kosten. Hoop dat hij dat beseft.

   1. Charka53

    Dat dit een keer zou kunnen gebeuren hebben we al over gehad en zeker met een 0-0 stand en een felle tegenstander kwam dit niet goed uit , maar er liepen er veel te kloten vandaag is Ziyech was erg slecht , Traore was ook zoals gewoonlijk slecht en zo kan ik er nog wat opnoemen.

    1. HURBIE

     Hier heeft Onana ook weer van geleerd
     Ook maar een mens
     Voor de rest een Topkeeper

   2. De Ajacied

    Dan had het team toch wel wat meer strijd mogen leveren hoor
    En Bosz anders moeten wisselen, vd Beek voor Ziyech en Neres voor Traore,
    Want die Traore mag van mij vandaag nog op het vliegtuig naar London
    ❌❌❌

   3. Ajax belg

    ga nauw niet Onana afvallen . Dan kan ik er nog wel enkele opnoemen .Waar blijft ons Ajax voetbal .

  2. paulvos

   Ja, en wanneer je zelf niet scoort dan win je NOOIT, ze mogen nog blij zijn met ’n punt, blamage!

   1. dickst14

    ja en naar een heel nieuw elftal. Hoeveel bruikbare voorzetten heeft Dolberg gehad. 0

  1. RobbyZ

   Nee andere vleugels die bij Ajax de spits moeten vinden,vleugels die de opleiding hebben doorlopen! En ook hoeven ze niet opzoek,Sierhuis is een prima spits die in de jeugd en nu word gezien als de nieuwe Kluivert,v basten,Bosman en Kieft en dat bewijst hij al jaren!

   1. Litmanen

    Ajax moet op zoek naar nieuwe middenvelders, nieuwe vleugelspitsen, een nieuwe spits ( lees boven) en nieuwe vleugelverdedigers ( lees elders).

    Dat betekent dus eigenlijk een heel ander elftal.

    Wat zijn jullie toch een belachelijk slechte supporter!!!!

    Vorige week werden we door Nijhuis genaaid en dit weekend weer. Ik voorspelde het al, hij laat zo veel doorspelen dat je je afvraagt of er eigenlijk wel spelregels bestaan!
    Elke wedstrijd met een beetje strijd loopt uit de hand.
    Vorige week werd ik nog belachelijk gemaakt omdat ik me zorgen maakte over vandaag, nu werd mijn gelijk helaas bewezen.
    Nijhuis is een karikatuur van een scheidsrechter die elke week in VI een veer in zijn reet krijgt. Vandaag kost hij ons minstens drie penaltys!

    Dat beste supporters, is de reden dat we vandaag slechts een punt haalden.
    Ook niet de “blunder ” van Onana, die geen blunder was maar een niet geziene overtreding. Ook daar was Nijhuis de schuldige, ondanks dat Onana dat risico eigenlijk niet moet nemen.

    Werkelijk belachelijk zoals jullie he hier opstellen.
    Het enige wat je de hele ploeg kwalijk kan nemen is dat ze met een verkeerde instelling zijn begonnen, maar dan nog hadden ze ruim verdiend te winnen.

    1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

     Foute conclusie waaruit blijkt dat je heel veel commentaren dus totaal niet begrijpt.

    2. DennisTheMenace

     Was gewoon een verschrikkelijk slechte pot voetbal tegen een heel middelmatig clubje. Je mag als supporter best kritisch zijn, tis geen carnavalsvereniging hè!

    3. RobbyZ

     Ga zo door met die twee verkeerde vleugels,jij bent net zo blind als die kakkerlak,al het hele seizoen! De rest heeft soms zijn slechte momenten maar voorin is het niet zoals het hoort en staat er een prima spits die geen bal krijgt zoals het hoort! Ga een keer bij de jeugd kijken blinde,zo hoort het! Supporter zonder verstand ben je en ook nog blind! Waar is dat automatisme wat in elk team van Ajax wel is,het gaat in het eerste altijd kut de laatste jaren,zo worden die gasten niet opgeleid!

     1. Litmanen

      Robby, als jij denkt dat er gisteren ergens een betere vleugelspits in Nederland liep dan Younes, dan is er hier maar een blinde.
      Ik sta heel vaak bij de jeugd, wat wil je daar mee zeggen? Was Kluivert gisteren zoveel beter dan Traore? Allebei bijzonder zwak, maar aan de linkerkant vloog Younes er aan TWEE kanten constant langs.
      Maar we kunnen jouw advies opvolgen en met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar starten, geen probleem. Probleem is dat die jongens onder druk ( lees Cambuur) totaal niet presteren.
      En dat is nog logisch ook.

     2. RobbyZ

      Ja gister was hij iets beter maar hij is 90% Kut geweest het afgelopen seizoen en loopt zich nog steeds vaker vast dan dat er iets moois uitkomt,alles beter als die duitse dribbeldwerg! Traore ook zo vaak kut,als Kluivert slecht speelt is hij nog beter! Zie je wel dat je een blinde kut mol bent,bij de jeugd word mooi gevoetbalt zoals Ajax moet voetballen! Stumpert! En als je zo vaak op de toekomst staat te kijken dan hoor je daar ook dat WJ heel erg word gewaardeerd en gemist,maar zo diep zit je niet in het jeugdvoetbal neem ik aan maar als vader van een jeugdspeler van Ajax hoor je veel! En nee stumpert er kan bv wel een Sierhuis een x worden ingebracht als Dolberg 60 min niks raakt,je bent echt simpel en je snapt echt niks van hoe een club werkt met jeugd en het hoofdteam. Maar al je commentaren hier op deze app een beetje gelezen te hebben is mijn conclusie dat ik je reacties maar ga negeren want je lult als een mongool,alleen over nijhuis heb je een beetje gelijk maar verder lul je uit je nek! IQ van een pluisje!!

     1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Litmanen: let je op hoe de meeste supporters er over denken? Allemaal niwits? Of ben jij toch de echte nitwit.

     2. Litmanen

      Kun jij geen commentaren en duimpjes lezen? Ja, er zijn hier mensen het met mij oneens, maar de meeste dus niet.
      Waarom volg je mijn advies nou niet op? Schelden en tieren en zuigen, dat zijn de dingen waarom jij hier zit.
      Jij zal ook bij de groep horen die het hele elftal wil vervangen en de heke technische staf.

      We kunnen beter een paar “supporters” vervangen…..

    4. PCK

     Amen! Kijk maar eens hoeveel punten dit stuk vreten ons doormde jaren heen heeft gekost. Vandaag had hij 5 penalties KUNNEN geven.

 2. Jimmy1971

  Deze fout gaat Onana niet meer maken , hij heeft ook genoeg punten gepakt voor ons !
  Dat ze WEER zo slap beginnen is wel iets waar Bosz dus ondertussen eens aan moet werken met de jongens !!!

  1. dickst14

   Je weet dat Nijhuis de scheidsrechter is en alles mag. Dus blijf uit de duels offfff ga ze aan als je ze kunt winnen. Tuurlijk was het een overtreding op Onana en verdienden we minimaal 2 strafschoppen, maar dit gebeurde niet. Traore Younes blijven opstellen. ongelofelijk Boszzzzz

 3. RobbyZ

  Seizoen is bijna afgelopen en er zit nog geen enkel automatisme in zoals bij elk team van Ajax,weg met die vent!!

 4. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  Beste Peter Bosz. Je zal ongetwijfeld tactisch inzicht hebben en het spel goed begrijpen. Je bent ook voor aanvallend voetbal wat alleen maar positief is maar ….. de spelers missen de uitdaging te knokken voor hun plek. Als de basisspelers niet presteren ligt er niet de druk achetr van: shit dit kost mij mijn plek de volgende wedstrijd. Per linie moet je minimaal 1 andr speler kunnen inzetten als een speler 2 wedstrijden achetr elkaar niet brengt wat hij moet down. Kortom, je had voorin moeten wisselen met Kluivert, Cassiera en nu Neres vwb basisplaatsen. Niet alle drie tegelijk maar telekna 1 wijziging. Dat houdt de druk op de spelers. Ook Klaassen moet je durven te passern net als Ziyech. Schone komt in aanmerking na nog een slechte partij. Zo kijk je per linie. Dit maakt dat de spelers zich onderling scherp houden, dat is wat er nu al tijden mist. De huidige basis blijft de basis ongeacht hun prestatie. Het zijn simpele analyses die juist vanaf afstand het beste gemaakt kunnen worden. Doe je dit niet …….. tsja dan heeft Ajaxpers misschien gedeeltelijk gelijk. Zijn 010 gezeik is gelul maar of jij uiteindelijk DE coach voor Ajax bent …….. ik heb sinds kort mijn twijfels. Een goede zondag iedereen en hopen dat het donedrdag beter gaat.

  1. RobbyZ

   Een echte Ajax trainer/coach had in de eerste helft al gewisseld met dat belabberde spel maar had ook na zoveel competitie wedstrijden al een hele andere basis staan!

   1. AjaxKat

    Ben het met je eens In memory of…
    Aan de andere kant moeten de basisspelers zelf in de spiegel kijken. Met de uitslag van F’noord als gegeven heb je eigenlijk geen donderspeech van een coach meer nodig. Kampioen onwaardig zo’n mentaliteit.

    1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

     Kloot ook AjaxKat maar er mist een druk om te moeten presteren en dat gaat zich dus wreken.

  2. Indojood

   Dit, en de keuze om je backs belangrijk te maken waardoor je middenveld wordt overgeslagen.

  3. Jimmy1971

   Precies AB , spelers vertrouwen geven is noodzakelijk maar spelers te veel vertrouwen geven maakt gemakzuchtig en is dodelijk in Topvoetbal …

  4. Toppertje

   Helemaal eens AjaxBarcelona. Topvoetbal is elkaar scherp houden. Presteer je niet dan wordt je gewisseld. Het is gewoon tegek hoeveel krediet sommigen hebben.

  5. Litmanen

   En weer laat je zien dat je er de ballen verstand van hebt. Er was maar 1 schuldige van het puntverlies vandaag en die droeg een blauw shirt.
   Ga jij maar lekker wisselen elke week. Iedereen weet dat je sterk word door automatisme. Volgens mij lukt dat niet met elke week een ander elftal.

   1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Litmanen, als je het niet begrijpt moet je niet reageren. Uit andre racties blijkt dat meer mensen, met verstand van het spelletje, het met mij eens zijn. Jouw eerder commentaar geeft heel duidelijk aan dat je mijn verhaal niet snapt. Je zet jezelf compleet voor lul maar …. dat vind ik best wel leuk. Voor jouw informatie: een heleboel sport organisaties, niet alleen voetbal, vinden dat ik het best wel snap. Daar blijf ik moj maar aan vasthouden ipv mij zorgen te maken om de mening van een malloot die zich Litmanen noemt 😂😂😂😂.

    1. Litmanen

     Een heleboel sportorganisaties zijn het met jouw eens? Je wordt steeds zieliger in je narcisme.

   2. RobbyZ

    En waar is dat automatisme dan joh? Seizoen is bijna afgelopen en het is er nog steeds niet!! Jij hebt geen klote verstand van het hele Ajax spelletje!

    1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

     Dacht ff dat je het tegen mij had RobbyZ 😂😂

 5. ajaxpers

  Weer het bewijs dat Bosz ongeschikt is. De keeper die al weken de 0 houdt verwijten is verwijfd. Kijk liever in de spiegel en zoek een club van je eigen niveau.

  1. BobbyHaarms

   Ik vind dat Bosz vooralsnog nog steeds het voordeel van de twijfel moet krijgen. Waar ik me meer zorgen om maak is zijn opmerking ” Als we nog 4x een punt inlopen staan we bovenaan”….als Bosz had opgelet had hij geweten dat het doelsaldo ruimschoots in het voordeel vd kakkerlakken is, dus gewoon een extra punt voor die kakkies 🤔

   1. HURBIE

    Als hij dat zegt kan je daar uit opmaken dat hij net zoveel hersens als haar heeft

 6. Iamsterdam2015

  Als als als, als ik gister niet door het glas was gereden had ik vanmorgen niet mijn band moeten plakken. Pfffft dot elftal draait voor geen meter, spelers zijn zwaar uit vorm, en de opstellingen van PB raken kant nog wal!!!!!

 7. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  Hetvis gewoon ongelooflijk jammer dat het TH niet ziet hoe je een team een sseizoen lang scherp kan houden. Daarnaast de extra opmerking van Indojood vwb de backs, dat is zo waar. Eerlijk gezegd …….. we hebben een Technisch hart dat niet Ajax waardig blijkt te zijn. Het is niet alleen Bosz. Het is een harde conclusie maar ook die moeten we gewoon onder ogen zien. De start van Bosz was veel belovend met andr spel dan de laatste jaren onder Frank. Ik ben ervan overtuigd dat deze selectie meer kan dan ze nu laten zien maar …… er moet uitdaging in zitten. In mijn werk is het mijn taak om dit soort zaken bloot te leggen. Dat is niet altijd even leuk om doen maar het resultaat is 9 van de 10 keer wel goed uiteindelijk. Binnen het Technisch Hart missen ze een blik vanaf afstand en die is in elke organisatie zo belangrijk maar zo vaak afwezig. Ik den k niet dat dit TH het zal aanpassen dus we moeten op zoek naar een volledig ander team om deze selectie volgend jaar beter te maken. Aankopen zijn echt niet nodig.

  1. Litmanen

   Echt te zot voor woorden. Een keer een onterecht gekijkspel en alle technische mensen op straat? O, en dat doe jij elke dag op je werk? Werk je op de sociale werkplaats? O nee, zelfs daar gebruiken ze hun verstand…..

   1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Ik weet het Litmanen, jij kijkt alleen naar de uitslag en niet verder. Wel fijn dat je die domheid blijft uitstralen en uitspreken. Af en toe zijn de commentaren op dit forum gewoon ver boven jouw niveau. Tip: blijf buiten de discussie maar ik vrees dat je deze tip nu juist niet serieus zal nemen.

  2. Indojood

   IJzersterke analyse, AjaxBarcelona. Vooral over Indojood. 😉

   En met de rest ben ik het ook eens, maar dat wist je al. We drijven steeds meer af van hetgeen wat Johan voor ogen had.

   1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Het is toch te triest voor woorden dat maar zo weinig mensen hier zien waar het fout gaat. Als je e Ajax lijn verkondigt wordt je gewoon voor gek uitgemaakt. Dat maakt mij kwaad, cynisch en zeikerig. Ook niet altijd goed maar ik baal daat zo verschrikkelijk van. Maar goed, ik ben blij dat er hier altijd nog zo’n kleine 10? Mensen zijn die het wel zien. Ik zie een aantal alleen steeds minder vaak hier. De anti Johan/Jonk beweging krijgt steeds meer de overhand. Zeggen dat ze Cruijff adoreren maar ondertussen er de ballen van snappen.

 8. fjonkman

  Ach, ook ik heb wel eens last van onderbuik gevoelens tijdens de wedstrijd als ik me groen en geel erger aan steeds weer dezelfde acties van Younes en Traoré, of als ik weer moet constateren dat onze jongens wel heel erg veel moeite hebben om een accurate pass over 10 meter of meer te geven. Het is inderdaad zo dat sommige spelers wel heel erg veel krediet krijgen van de trainer, ondanks een duidelijke vormdip. Zo’n jongen als Traoré…leuke voetballer, met mooie acties, maar erg voorspelbaar en zijn rendement is ook erg mager. Vandaag ook weer.. het was hemeltergend om te zien hoe hij, ondanks dat hij ruim voldoende tijd had om een goed schot of een goeie pass te geven, hij toch weer de bal huizenhoog over meende te moeten schieten. Hetzelfde geldt voor Younes, die ondanks zijn schot op de paal, wederom een zwakke prestatie neerzette, toch weer de hele wedstrijd mag blijven staan, terwijl et genoeg jongens staan te trappelen om een kans te krijgen. Maar ook Ziyech was vandaag bar slecht, net als Klaassen..die ondanks zijn goal ook geen beste wedstrijd speelde… Hoe dan ook.. een compleet nieuw elftal gaan bouwen is onzin, maar de wisselspelers mogen best wat voor meer concurrentie gaan zorgen, en het is aan PB om dat duidelijk te maken…

  1. dickst14

   helemaal met je eens. Traore wordt volgend jaar na zijn huurcontract pas vervangen en Younes pas als Neres wereldkampioen wordt met Brazilie. Veltman als hij verkocht wordt aan Almere en Tete eindelijk in de basis komt

 9. RobbyZ

  Ik kijk veel wedstrijden bij de jeugd en de combinaties en dat automatisme bij die gasten zorgt er soms voor dat ik er kippenvel van krijg maar bij dit spelletje krijg ik kippenvel van de kou,ik word er niet warm van! ⛄️

 10. Jeroen68

  Wat zegt die lul van een Bosz nou ? We hebben het aan ons zelf te wijten …. ? Volgens mij komt het allemaal door jou Bosz !!!!!! Traore en Younes zijn al maanden kut en die laat jij staan.

 11. Jeroen68

  En het is niet eelijk om Dolberg te slachtofferen, hij krijgt geen normale en bruikbare bal van rechts of links.

 12. -buitenkantje rechts-

  We hebben vandaag het kampioenschap weggegooid.. en ik ben er knap ziek van!!!
  Gaat dit jaar met een uitwedstrijd tegen PSV en een thuiswedstrijd tegen 010 weer niet gebeuren.. Kort samengevat: verkeerde tactiek.. verkeerde spelers.. onbegrijpelijke wissels en willekeurige keuzes..
  Ik ben vandaag mijn vertrouwen verloren.

 13. Forever nr14

  Bosz moet verdwijnen! Hij kost ons het kampioenschap. Als je als coach je spelers niet kan motiveren moet je dat als bestuur erkennen en een trainer aanstellen die spelers wisselt tijdens de wedstrijd en ze er voor straf 3 wedstrijden naast zet. 1 fout maken…ok, bij de tweede fout weet je als speler dat de derde foute pass wisselen en 3 wedstrijden ernaast oplevert. Heb je ook geen “mental” coach meer nodig. Ajax heeft top spelers, nu nog een coach die ze aanpakt!

 14. Jeroen68

  Ik hoop dat Bosz en het Ajax bestuur deze app ook lezen. Want dan kunnen ze morgen snel gaan handelen, voordat het helemaal mis gaat.

 15. Litmanen

  Wat hier vooral mis gaat is dat er veel supporters zijn die elke week een of twee spelers tot aan de enkels afbranden.
  Als je aan het eind van de topic alles optelt, dan zouden de gehele technische staf en alle spelers behalve Sanchez vervangen moeten worden ( wie me niet gelooft moet de topics na Groningen maar eens nalezen).

  Je vraagt je af wie er dan vestand van voetbal hebben. Al die negatievelingen of Peter Bosz en zijn mensen.

  Ajax staat nog in Europa en met een beetje mazzel pakken we nog een ronde. En dat zou een wereldprestatie zijn met deze selectie.
  Verder doen we honderd procent mee om de titel, waarbij we voor eerst in maanden puntverlies lijden.

  Je vraagt je af of al die gasten die zo negatief zijn wel een roodwit hart hebben…..

  1. In memory of Johan & Piet (AjaxBarcelona)

   Beste Litmanen, de mensen die al tevreden zijn met drie punten zonder het spel in ogenschouw te nemen missen het juiste rood witte hart. Verder zijn er slechts enkele hier op het forum die standaard verkeerd negatief zijn. Diverse forumleden zijn ontevreden over het vertoonde spel en de keuzes die Bosz blijft maken. Hiervoor worden valide argumenten aangedragen. De voetbalkennis van Bosz wordt niet in twijfel getrokken maar wel hoe hij zaken bij Ajax ten uitvoer brengt. Dat is een groot verschil, men mag nl. hierover een, andere, mening hebben en die ook uiten. Aangeven dat je een voorkeur hebt voor (een) andere speler(s) maakt niet dat je een speler tot op de enkels aan het afbranden bent. Die personen die dat wel doen handelen dan ook niet juist. Jij scheert met de term “veel supporters” een heleboel mensen onterecht over één kam. Je maakt daarbij je eigen vertaling van deze commentaren die totaal niet stroken met wat er is gezegd. Maar daarin ben jij hier niet de enige. Een paar anderen hebben daar ook een handje van. Omdat we nog Europees spelen en meedoen om de titel maakt jou al een tevreden mens. Dat mag, maar anderen mogen ook een hogere verwachting hebben van Ajax en dat uitspreken. Ajax acteert teveel op het niveau Veltman. Daarmee schoffeer ik Veltman niet maar ik geef daarmee ik aan dat Ajax de lat hoger moet leggen.

 16. Forever nr14

  Litmanen, ga je mond spoelen joh, en schaam je dat je deze nickname gebruikt! Ik ben al vanaf 1972 ajacied, maar zie de club steeds verder afzakken, en zeker met deze koekwous van een trainer! Rood/wit hart pffff heb jij dat wel dan? Jij vind dit dus Ajax waardig????? Triest

Reageren is niet mogelijk.