Sinkgraven traint weer mee met selectie

Peter Bosz kan aanstaande zondag mogelijk weer beschikken over Daley Sinkgraven die lijkt te zijn hersteld van zijn enkelblessure. Sinkgraven trainde deze week weer mee met de selectie. Voor Nick Viergever lijkt de wedstrijd tegen FC Groningen te vroeg te komen. Viergever kampt met een liesblessure en aangezien Bosz aanstaande donderdag in het Europa Leagueduel tegen FC Kopenhagen niet kan beschikken over de geschorste Joël Veltman en Davinson Sanchez zal men zondag geen risico nemen met Viergever.

Bron: Twitter

Related posts

44 Comments

    1. Litmanen

      Hopelijk zo snel mogelijk weer in de basis. Dan zijn we nog gevaarlijker vanachteruit.

    2. FrankiC

      Blessure Viergever schijnt mee te vallen, maar ik zou hem zondag tegen Groningen (Veltman/Sanchez/De Ligt/Sinkgraven) nog even sparen met het oog op Kopenhagen (Tete/De Ligt/Viergever/Sinkgraven).

      1. De Ajacied

        Ja daar heb je ook nog met 2 geschorste spelers te maken, klotezooi
        ❌❌❌

        1. HURBIE

          Veltman is te vervangen door TÊTE
          Maar Sanchez vervang je niet zomaar
          Dat is onze rots in de branding

          1. HURBIE

            Vind het sinkgraven best goed doen op die plek maar je kan aan zijn spel merken dat het niet zijn echte plek is
            Viergever is van nature uit verdedigend beter op deze plek en heeft aanvallend meer dreiging dan Sinkie

          2. De seijs

            Sinkgraven zal best een goeie gozer zijn. Maar als linksback is hij voor ajax kut!

  1. Charka53

    Mooi dan hebben we op links een invaller voor de wat zwakkere tegenstander.

  2. Bakkie

    Dat komt goed uit! Dan kunnen we spelen met
    [ Sinkie – Riedewald – Sanchez – Veltman ]
    En dan zou ik Tete een half uur laten spelen voor wedstrijdritme (en ik zie liever De Ligt dan Riedewald, maar PB kennende houdt ie vast aan zijn hiërarchie)

    1. KBouter

      Tegen grote sterke kerels vrees ik dat Riedewald te kort komt in het centrum, misschien moeten we een uitzondering maken en weer eens Veltman daar neer zetten, en Tete linksback. We hebben ook de Ligt nog, maar ik denk niet dat Bosz daar mee gaat starten.

        1. Bakkie

          Hmm, denk dat Riedewald fysiek wat sterker is dan Veltman. Maar je hebt wel een punt, Riedewald klapt er nou ook niet bepaald op. Ik zou Tete weleens centraal willen zien.

      1. FrankiC

        Riedewald lijkt aardig stil te staan in zijn ontwikkeling. Misschien vertekend het door zijn afgezakte schouders en sjokkende manier van lopen. Hij treuzelt altijd in de opbouw (zo ook Tete) en daarom vind ik De Ligt en Sinkie een verademing.

      1. KBouter

        Waarom de Ligt voor Sanches tegen Groningen?

        Hier mag Sanches gewoon meedoen en hebben we hem hard nodig. Bij een ruime voorsprong zal je hem erin kunnen zetten met het centrum waar Ajax tegen Kopenhagen mee gaat spelen.

        1. Emilio4Ajax

          A om Sanchez te laten rusten en B om de Ligt en Riedewald in het centrum aan elkaar te laten wennen met het oog op Kopenhagen… Moet er wel bijzeggen dat ik niet weet hoe Viergever erbij staat en of het 100% zeker is dat ie tegen Kopenhagen mee kan doen. Anders kan Sanchez spelen en de Ligt het laatste half uur invallen voor em…?

          1. KBouter

            Groningen is een competitie duel…en daar is nu volgens mij geen tijd om met een compleet ander centrum te gaan testen.

            Hier mogen we niets verliezen.

          2. FrankiC

            PB gaat echt niet experimenteren of rust geven tegen Groningen. Die pot MOET gewonnen worden. De bedten spelen.

  3. Jimmy1971

    Goed nieuws , vooral voor Kopenhagen uit !!
    Met Sinkgraven en Viergever er weer bij kunnen we de geschorste Sanchez en Veltman beter opvangen !

      1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

        Je hebt het wel overr twee verschillende kanten van het speelveld hoor.

    1. FrankiC

      We hebben toch een fijne linksbuiten?. Nee, extra toegevoegde waarde: meer voetbal van achteruit. Probeer je ee nog 1x voor open te stellen.

      1. Indojood

        Meer voetbal van achteruit moet vanaf het centrum komen. Vanaf de flanken moet er ondersteuning komen. Nu zien we Veltman en Sinkgraven de opbouw verzorgen waardoor Schöne en Ziyech vaak worden overgeslagen. Vanaf de zijkant heb je ook minder afspeelmogelijkheden.

        1. Litmanen

          Als je het spelletje niet snapt hou dan je mening voor je. Bosz wil voetballers aan de zijkant, dus Veltman en Sinkgraven. Een bal afgeven aan Ziyech of Schone kan vanaf de zijkant. Als Viergever of Sanchez dat moeten doen dan kunnen ze dat beter aan Onana laten.
          Verder gaan voetballende backs achter de links en rechtsbuiten langs waardoor een verdediging moet kiezen.

          Elke keer weer die discussie van Indojood en imojenofpietje…. Bosz kiest zijn elftal toch zoals hij dat wil en voorlopig gaat dat prima, kijk maar naar de hoeveelheid tegengoals. En dat je dan ook aanvallend beter wordt is een keuze die elke echte Ajacied toejuicht.

          Denk je nou echt dat Michels het vroeger in zijn hoofd haalde om spelers als Tonnie Pronk of Barry Hulsof aan de zijkant te zetten? Daar stonden mannen als Krol en Suurbier, ouwe links en rechtsbuitenspelers……

          Verder was Krol zo getalenteerd dat hij zelfs in Italie laatste man ging spelen, maar dat was wel heel uitzonderlijk.

          1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Litmanen als jij tevreden bent met het huidige Ajax dan mag dat. Het is alleen erg raar dat wanneer mensen voldoende kansen zien om het spel nog beter te krijgen als er voor een wat andere lijn/visie wordt gekozen mag dat ook. Helemaal als deze lijn/visie door een groot voetballer tot in detail staat beschreven. Natuurlijk kiest Bosz zijn elftal en kiest hij voor zijn speelwijze maar daarom hoeft men het niet in alles eens te zijn. De bizarre vergelijking telekns met het aantal tegengoals geeft erg duidelijk aan dat jij geen liefhebber/fan bent van het echte Ajax spel en/of de visie van Cruijff. Cruijff ging uit van het simpele feit dat je meer doelpunten moest maken dan de tegenstander en vooral dat het publiek vermaakt moest worden. Ik lees hier steeds vaker commentaren waarbij de nadruk ligt op het aantal tegendoelpunten. Dat is met een Ajax pet op gewoon ongelooflijk bizar om te lezen. Verder is het vreemd dat jij jezelf wel tot in den treureg herhalen en Indojood, ik of anderen met voorkeur voor het echte Ajax voetbal niet.

          2. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Net ook wat ander commentaar van je gelezen Litmanen ….. jij bent gewoon stapel krankjorum en totaal niet serieus te nemen. Iedereen mag zijn favoriete speler hebben ook al is dat, voetbaltechnisch gezien, wat onlogisch maar wat jij hier uitkraamt is ongelooflijk. V.w.b. jonk volg jij gewoon de woorden van Eug want zelf heb je er helemaal geen benul van. Wat moet jij blij zijn dat er fora zijn, anders zat je dagenlang alleen maar tegen jezelf te praten.

          3. Litmanen

            Wat jammer toch dat je destijds mijn advies niet opgevolgd hebt.
            Waarom denk je dat Bosz andere keuzes maakt dan jij? Misschien omdat hij er verstand van heeft en jij niet?

            Bosz heeft Ajax aantrekkelijker laten voetballen en een giede verdediging neergezet. Als je meer wilt, dan zul je naar Munchen of Barcelona meten verhuizen.

            Er is er hier maar een die krankjorum is. Dat is de man met de zeven verschillende persoonlijkheden.
            Die stemmetjes allemaal door elkaar, dat moet toch vreselijk zijn.

          4. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Het zit je dwars het die namen. Heel vreemd hoor. Kijk nog eens goed naar je profielpagina. Je hebt een,vaste, inlonaam en een schermnaam. Daar kan je een keuze maken. Een bewuste keuze van deze site. Ik heb er ook nooit een geheim van gemaakt. V.w.b. jouw mening over Bosz, zullen we dan maar stoppen met het forum? De trainer heeft toch altijd gelijk en is de enige met de juiste keuzes. Als jij zo door het leven gaat dan heb je een heel zielig leven. Mijn beroep is om ergens iets van te vinden waar anderen, ondanks verregaande expertise, niet uitkomen. Ook Bosz heeft dus de wijsheid niet in pacht. Heel vaak is het observeren en reageren vanaf afstand heel goed. Maar ja, ik geeft jou alweer veel te serieus commentaar. Je ben het gewoon niet waard.

          5. Litmanen

            Bosz heeft de wijsheid in pacht zolang hij brengt wat alle normale Ajacieden willen. Mooi aanvallend voetbal en overwinningen.
            Dus, ga jij lekker meer willen. Het boeit, behalve je vaste vriendjes, helemaal niemand.
            En hou in godsnaam eens op om uit naam van Johan te praten.
            Het wordt nu echt zielig.

          6. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Laat mij maar leker zielig zijn, ik voel me er prima bij. Helemaal als het jou mogelijk een beetje irriteert. Daarbij behoor ik nietvtot de normale Ajacieden maar tot de bijzondere Ajacieden. Dat zijn de Ajacieden die weten waar Ajax echt voor staat en dat zijn Ajacieden die Johan nooit zullen vergeten. Jammer datvjij een normale Ajacied bent. Je wint het nooit van me hier Litmanen

          7. De seijs

            Whahaha wat een verschrikkelijke zielige reactie van Johan Vlemmings en zwarte piet. Jij bent dus een bijzondere ajacied. ???? ja dat ben je zeker , een met een burn-out. ????? Wat zet je jezelf toch konstant voor lul!! En het mooiste is je hebt het niet in de gaten.?????? oh oh oh wat een zielig persoon ben je toch. ???????????

          8. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Let nog eens op andere forumleden hier de Seijs. Lees eens wat zij van mijn mening vinden. Heel misschien merk je dat je hier toch redelijk alleen staat met je kleine groepje. Maar ja, dat moet je wel willen lezen en begrijpen natuurlijk en dat kan nu net het probleem zijn bij je. Tip voorcd verkiezingen: ik zou D’66 stemmen als ik jou was. Die hebben een heel goed programmapunt.

  4. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Tegen Kopenhagen Tete, de Ligt, Riedewald en Viergever. Hierna standaard de rest van het seizoen Tete, Sanchez, de Ligt en Viergever.
    Hierdoor maak je een grotere kans dat Tete blijft. Vertrek an Riedewald is minder erg. Het midwnveld is beter voor hem maar daar zijn inmiddels betere spelers. Viergever is altijd goed om in je selectie te hebben. Basis wanneer nodig en anders heel waardevol als wisselspeler.

Comments are closed.