Jong Ajax wint van FC Oss, Nouri blinkt uit

Jong Ajax heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Oss met 0-3 gewonnen. Bij de ploeg van trainer Marcel Keizer was Abdelhak Nouri de absolute uitblinker. Nouri was betrokken bij twee van de drie doelpunten en speelde zeer goede wedstrijd.

De wedstrijd was tien minuten aan de gang en Jong Ajax pakte gelijk de voorsprong. Abdelhak Nouri zette een prachtige aanval op met Vaclav Cerny waarna Nouri oog in oog met doelman Deckers de bal met een heerlijke stift in het doel deed verdwijnen. Na een half uur werd het 0-2 door Mateo Cassierra die een aanval samen met Donny van de Beek beheerst afwerkte. Na de thee was het Jong Ajax wat de wedstrijd bepaalde en uitblinker Nouri was opnieuw betrokken bij een doelpunt. De kleine middenvelder legde de bal met veel gevoel over de verdediging op Kenny Tete, die de bal knap met de borst controleerde en vervolgens het leer feilloos in de lange hoek binnenschoot. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en behaalde Jong Ajax opnieuw drie punten.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Tete, Lartey-Sanniez (80. Savastano), Bergsma, Dankerlui; Eiting, Nouri, Van de Beek (46. De Jong), Cerny, Cassierra, Kluivert (80. Mazraoui).

Bron: Ajax.nl

Related posts

69 Comments

 1. Indojood

  Wanneer krijgt ie eens een basisplaats in het eerste? Voor dit spelers ga je naar het stadion.

     1. Kingerwin

      Is dat zo? Toch alleen als links en rechtsbuiten, of zie je hem op meerdere plaatsen spelen in 1?

     2. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Kluivert kan je dus zowel links als rechts op stellen …… multi inzetbaar dus. Nouri op links, Kluivert op rechts, Dolberg als spits.

     3. BobbyHaarms

      Idd Nouri op linksbuiten, Kluivert/Cerny voor de rechtsbuiten aankomend seizoen. Traore mag weer terug naar Chelsea.

 2. KBouter

  Met alleen maar schouderklopjes houd je deze jongen niet binnen vrees ik.

  Hij verdiend veel meer speelminuten in ajax1!

  1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

   He de Seijs maak eens een keuze jongen. Als Eug lyrisch is over Bosz dan volg je, als hier iemand even iets anders zegt volg je ook. Jezelf meteen een like geven blijft kinderlijk. Wees eens geen meeloper, wees eens een kerel als je dat lukt en heb eens een eigen mening. Lukt dat niet, klep dicht houden.

   1. JohnDoe77

    Jouw naam wordt met de jaren ook steeds langer. Hopelijk duurt het nog even voor je hem moet aanpassen. Heb je thuis ook een klein altaartje met mooie kaarsen en een paar versleten voetbalsokken?

   2. De seijs

    Geef mij het bewijs dat ik lyrisch over Bosz ben. Kan jij mij niet geven. Omdat ik Bosz het voordeel van de twijfel geef. Maar na ruim een half seizoen wordt dat steeds minder. En ik heb hier duidelijk een eigen mening maar als jij dat niet wil (of kan)zien ja dan houd het op. ? En klep dicht houden??? Kind wat laat je je hier weer van je slechte kant zien! Je zal eerdaags wel weer met een andere naam komen vrees ik! Ruzie zoeker bijvoorbeeld! ab

    1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

     Beter een ruzie zoeker dan een meeloper zonder eigen mening.

     1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Moeilijk he dat Nederlands. Volgens mij ben jij een medelander uit een ver Afrikaans land. Inburgering niet gelukt, alleen bij toeval de goede voetbalclub gekozen. Maar ook jij bent welkom in ons koude kikkerlandje hoor. Trek je maar niets aan van die blonde idioot, er zijn mee gekken in de politiek. Ik gok dat je uit Nigeria komt en dat je pleegouders Seijs heten.

     2. De seijs

      Ik heb in de gaten dat jij slechte ervaringen met Nigeriaanen heb. Aangezien dat ik al meerdere keren er mee vergeleken word Door jou. Zijn ze eenkeer bij je binnen gedrongen. (lichamelijk )???????

     3. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Nee beste de Seijs, ik doe aan vluchtelingenwerk en dan heb je ook met Nigerianen te maken. Je hebt er gelukszoekers tussen en mensen die gevlucht zijn voor hun leven en hopen op een iets beter leven. Dat is lastig genoeg in een totaal andere cultuur en met de vele figuren zoals jij die hier rondlopen.

     4. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Nee beste de Seijs, daar word ik niet rijk van daar gaat heel veel geld naar toe wat ik op andere manieren verdien. Ik verdien niet aan mensen die hulpeloos zijn en elk stukje aandacht heel erg waarderen. Jouw reactie geeft lrecies aan hoe jij bent: eigen volk eerst; blond en blauwe ogen; Wilders fan; ikke ikke ikke en de rest kan stikken; pure racist. Oh ja, jij noemt dat vrijheid van meningsuiting. Jou platrijden op een zebrapad is de vrijheid van rijden en een zegen voor de mensheid.

     5. De seijs

      Ik zou zeggen lees al je berichten eens terug knul. Kom je ook tegen dat jij je eigen zo op de borst slaat met ik heb weer opdrachten binnen gehaald. En o wat ben ik toch rijk. En wat verdien ik toch veel. Of komt er nu weer een leugen. ?

     6. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Jij haalt regelmatig het onderwerp geld erbij. Ik geef antwoord. En ja, ik ben stinkend rijk, klopt. Heb je er last van? Jij start jongen. Dus als je de berichten terug leest, lees dan ook het bericht daaraan voorafgaand. Of is dit te lastig Nederlands voor je.

     7. De seijs

      Weer fout ik heb het hier nooit over geld. Dat ben jij namelijk. Maar je zal wel WEER een burn-out hebben.???

     8. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Jij hebt hetzelfde probleem als Litmanen. Heel slecht geheugen of in ieder geval zeer selectief. Ik zie dat je broekje weer nat is.

     9. De seijs

      Tuurlijk en jij bent hier die altijd gelijk heeft ????. Nou jij mag het voor mij hebben hoor. Als je daar blij mee bent prima . Maar alleen jij hoor!??????

     10. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Waarom zou ik blij moeten zijn als ik gelijk heb? Van jou wordt ik allesbehalve blij hoor. Kijk een racist heeft per definitie geen gelijk, dat is gewoon een feit. Daarom word ik nog niet blij van een racist. Maar goed Seijsje, aan jou hetblaatste woord, dat wil je net als Eug altijd heel graag hebben. The stage is yours.

 3. Widi

  Hij is echt zo goed! Hij komt echt wel vast in het eerste. En inderdaad ga je voor hem naar het stadion. Volgende week weer op de Toekomst.

  1. HURBIE

   Idd Widi op de toekomst altijd leuk om naar het enthousiasme spel van die gasten te kijken wat ze uitstralen

 4. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  Jonk Ajax heeft eigenlijk precies aan wat ruijff bedoeld met voetbal. Vermaak het publiek, het lukt niet altijd maar veruit het merendeel van d wedstrijdn wel. Dat je daarmee veel tegendoelpunten krijgt is niet erg zolang je er maar meer scoort dan de tegenstander. Ze staan met die visie tweede in de JL, die overwegend jonge gastjes. Daarom moeten er een paar z.s.m. definitief door naar de basis van het eerste. We hebben Nouri, de Ligt, Kluivert en vd Beek als voorbeeld hiervoor. Daar vlak achter o.a. Sierhuis en de Jong. Er mogen er dus best een paar vertrekken na dit seizoen en grote aankopen zijn niet nodig. Win, win voor Ajax.

 5. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  Eerste zin: heeft is geeft en ruijff is ….. inderdaad ? De rest snappen jullie vast wel.

  1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

   Oh ja, Neres staat er (nog) niet tussen. Persoonlijk vind ik dat hij naar alle waarschijnlijkheid vanwege zijn transfersom “voorgetrokken” zal worden. Het zal minimaal ten koste van één doorstromer vanuit eigen jeugd gaan. Hoeveel wedstrijden heeft Cruijff Destojds gemist na zijn debuut op zeer jonge
   leeftijd in het eerste? Inderdaad, dus waarom kan dat niet bij Kluivert, Nouri (al stuk oudr als Johan destijds) en de Ligt bijvoorbeeld? Kortom, wat zal de meerwaarde zijn van Neres?

 6. -buitenkantje rechts-

  Soms vrasg je je af waarom iets dat zo duidelijk is niet door iedereen gezien wordt.. Deze Nouri is niet 1 klasse, maar minimaal 2 klassen beter dan bv Younes.. Dat hij niet speelt vind ik echt onvoorstelbaar. Kan maar 1 ding zeggen.
  Nouri MOET spelen.. Younes exit AUB!!

  1. RobbyZ

   Nou je hebt waarschijnlijk het comentaar van pb gehoord of gezien en hij vond Younes uitstekend spelen de laatste wedstrijd want hij ging toch wel 4x buitenlangs,maar hij zegt er niet bij dat hij 20x een aanval verkloot dus die haalt hij er niet uit. ?

   1. -buitenkantje rechts-

    Hetzelfde kan ik zeggen over Kluivert.. maar ook Cassierra/Sierhuis verdient een kans.. Neres is nu afwachten, maar heb ik goede hoop op. Er zijn zoveel betere alternatieven..

    1. KBouter

     Wat ik al eerder zei en zag tijdens Neres invalbeurt….zijn balaanname, en snelheid met direct passen en weglopen bij een tegenstander..ziet er belovend uit. Je kunt hieraan al concluderen dat dit een uitstekend voetballertje is. Nu nog afwachten of het in dit Ajax systeem past. Maar de verwachting bij mij zijn veelbelovend.

     1. -buitenkantje rechts-

      Moet m eerst eens een hele wedstrijd zien spelen. De opties zijn zo wel vergroot. We hebben Neres, Kluivert, Nouri, Traoré, Sinkgraven en oh ja…………….. Younes.
      Ook voor de spitspositie hebben we Dolberg, Traoré, Cassierra en ook Sierhuis die er aan komt.
      Ik hoop dat Bosz ook eens naar alternatieven kijkt..

     2. KBouter

      Van weekend zien we het, en ik ben benieuwd. Ik ga er van uit dat hij weer start met Traore en Neres in laat vallen. Maar dat kan hij niet lang volhouden als Neres inderdaad een aanwinst is op rechts.

      En of Dolberg weer gewisseld word omdat Traore in de spits gaat dan.

     3. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Hij zal toch meer gebruik moeten maken van zijn brede selectie om alle haantjes binnenboord te kunnen houden.

     4. KBouter

      Juist, er zijn er sowieso 5 waar hij mee moet wisselen om ze tevreden te houden, ook de talenten uit Jonk.

      Talenten zoals Nouri, vd Beek, Kluivert, Tete, Riedewald, de Ligt en De Jong , en Cerny natuurlijk ook als hij weer wedstrijd fit is zul je moeten inpassen waar het kan en tevreden houden.

     5. RobbyZ

      Pb moet zondag wat neerzetten ivm Europa league want anders zie ik het somber in donderdag,hij moet niet die eigenwijze professor uit blijven hangen met die 2 links en rechts voor maar wat jij zegt,kijken naar alternatieven! Die wissels zijn ook 98% KUT en ik weet nu denk al wie hij gaat wisselen en na hoeveel minuten. ☹️

 7. JohnDoe77

  Prachtige stift van Appie! Zo zie je maar dat die Bergkamp misschien stil is, maar wel zijn invloed heeft op jonge spelers! ?

   1. De seijs

    O en daar was jij getuigen van? Bergkamp is zijn voorbeeld begrijp ik na het zien van de beelden.

    1. dickst14

     Ok. in de beginopstelling staat hij meestal linkshalf, maar in de praktijk zwerft hij over het hele veld en is hij constant/heel veel aan de bal.

 8. Vakje129

  Mooi steekpass van Nouri op Tete in de 2e helft en natuurlijk afgemaakt ?❌❌❌

 9. Jimmy1971

  Nouri is eigenlijk DE speler om volgend jaar als echt nummer 10 in Ajax 1 te staan ..

 10. dickst14

  Het middenveld van de toekomst met Nouri De Jong en vd Beek doet echt niets onder voor het huidige middenveld. En met een voorhoede bestaande uit Neres Dolberg en Kluivert ziet de toekomst er heel goed uit. Ook komt er nog een wereldverdediger aan, genaamd de Ligt.

 11. Iamsterdam2015

  Tja dat weten wij hier allemaal dat het een topper is……nu PB nog

Comments are closed.