Bosz groot voorstander van videoscheidsrechter in Eredivisie

Peter Bosz heeft op zijn wekelijkse persconferentie laten weten een groot voorstander te zijn van de videoscheidsrechter. Bosz is van mening dat het meer rust geeft en het is eerlijker.Daarom steunt de trainer de videoscheidsrechter in alle opzichten.

Acht dagen geleden was er voor Ajax het nadeel van het ontbreken van een videoscheidsrechter tijdens de wedstrijd tegen Legia Warschau. ‘Wij scoorden een glaszuiver doelpunt maar niemand van het arbitrale korps zag het. Uiteindelijk werd het ons niet fataal, maar het zou je maar gebeuren. Op termijn zullen we het bij alle wedstrijden in de Eredivisie gebruiken en dat lijkt me goed. Je ziet het ook aan de reacties van de spelers en er is simpelweg minder discussie’. Donderdagavond bleek opnieuw de waarde van een videoscheidsrechter tijdens de halve finale van de KNVB beker tussen AZ en Cambuur. Scheidsrechter Kevin Blom keurde  veertig seconden voor het einde van de extra tijd een doelpunt van AZ af op advies van videoscheidsrechter Dennis Higler.

Bron: Ajax.nl

 

Related posts

44 Comments

 1. KBouter

  Is ook veel eerlijker, maar dan moet elke wedstrijd daarmee uitgerust zijn.

   1. HURBIE

    Om,het nu maar bij enkele wedstrijden te doen is ook niet eerlijk tegenover andere clubs
    Of je doet het overal of overal niet ,maar niet op deze experimentele manier doen bij belangrijke wedstrijden en dan niet bij AJAX Feyenoord
    Ga dit systeem dan eerst uitproberen bij de Ameteurs en niet bij enkele topwedstrijden,mocht het dan wel gebeuren dan niet als beslissende factor

    1. FrankiC

     Maakt me niet uit of ze het overal doen. Elke wedstrijd mét videoscheids is meegenomen. Hoe meer hoe beter. Ajax-Kopenhagen niet omdat Helmond Sport-Telstar het ook nog niet heeft? Onzin

     1. Remco425

      Eens, maar toch zou het in alle Europese wedstrijden en alle wedstrijden in de hoogste divisie van ieder land. Lagere divisies lijken me niet nodig aangezien de financiele belangen daar niet opwegen tegen de hoge kosten van de electronische systemen.

     2. FrankiC

      Eens Remco. En dan vind ik de videoscheids nog heel eat belangrijker dan die (dure) doellijntechnologie.
      Ik snap trouwens ook niet waarom men bijv. bij tennis niet alle lijnrechters vervangen voor een bruikbaar systeem. Veel eerlijker dan dat een speler zelf een challenge moet aanvragen!

     3. Remco425

      Klopt en daar hebben ze al die lijntechnologie, maar alleen met de servicelijn. Waarom niet bij alle lijnen? Maar die doellijntechnologie vind ik ook belangrijk. Kijk maar hoe beslissend het 2x was in 2 weken tijd bij 2 belangrijke wedstrijden. Eerst bij Legia – Ajax, daarna bij feyenoord – psv. Die video scheids had dat ook nooit kunnen zien.

     4. FrankiC

      Hebben ze op alle lijnen, maar gebruiken het alleen als een van de spelers er om vraagt. Snap ik niet.

     5. KBouter

      Ajax-Kopenhagen valt onder de vlag van de UEFA.

      Helmond Sport-Telstar valt onder de KNVB en die clubs zijn net als Ajax ..Feyenoord of psv gewoon lid van de familie.

      Waarom zouden die minder rechten hebben?

      Zo dacht de VVD ook altijd, kleintjes tellen niet mee!

     6. Remco425

      Het gaat niet om minder rechten, anders zou de 7e klasse amateurs ook een systeem van een paar ton moeten aanschaffen, terwijl een foute beslissing daar €0 financiele gevolgen heeft. Feit is dat er bij de lagere divisies dan de hoogste veel minder financiele balangen zijn. Dan heeft het dus ook geen zin een duur systeem aan te leggen. Dat is gewoon niet rendabel en ook niet te bekostigen. Dan gaan die clubs failliet of anders de bonden. Heeft dus niets met rechten te maken. En als jij dan liever oogkleppen ophoudt en dan maar nergens in wilt voeren en gewoon op de conservatieve oneerlijke manier wilt doorgaan, dan snap je het dus niet.

     7. KBouter

      Zucht…eerst lezen voordat je begint te slaan…ik vind juist dat iedereen dat systeem krijgt, van de ploegen die strijden om het kampioenschap ( waar veel geld mee omgaat) tot ploegen die strijden om lijfsbehoud ( waar het ook om veel geld gaat)!!

    2. KBouter

     Bij feyenoord hadden ze doellijntechnologie, dat is heel wat anders, …. en was VOOR het seizoen al begon afgesproken dat na de winterstop Feyenoord het kreeg!!!

  1. vak411

   Die kop op die foto had ik bijna vedrongen. Irritante zelfingenomen mannetje

   1. HURBIE

    Als hij de video scheidsrechter is dan hoop ik dat hij het goed ziet want als ik hem zo zie kijken heb ik mijn twijfels aan zijn ogen vak411

 2. woody79

  in het voetbal gaat zoveel geld om dat het bijna noodzaak wordt. ik ben voor

 3. FrankiC

  Eerlijker en breed gedragen en onontkoombaar bij grote belangen.

  Nu al algemeen aanvaard. De PSV-ers accepteerden het tegendoelpunt in de Kuip zonder slag of stoot toen Nijhuis op zijn horloge wees.

  1. FrankiC

   Andere belangen. Centenkwestie. Dadelijk beginnen de amateurclubs (aangesloten bij diezelfde KNVB) ook nog te piepen.

 4. Charka53

  Als het overal wordt toegepast juich ik het toe dan hebben alle alle ploegen de voor en nadelen er van.

 5. BobbyHaarms

  Wel zo eerlijk als het dan overal ingesteld wordt, scheelt echt een hele hoop frustratie op het veld. Enige nadeel is wel dat we op het werk wat minder te discuseren hebben of ie nou wel of niet zat ?

   1. Charka53

    Je gaat lekker FrankiC heb je een afzeiken dag of moet je ongesteld worden.

    1. FrankiC

     Soms wel, maar vandaag ben ik goed geluimd. En ik weet ondertussen hoe gevoelig jullie zijn, dus nee. Wie heb ik afgezeken volgens jou?

   2. BobbyHaarms

    Haha mijn “baas” is een kaaskop en juicht dus voor az en doet net zo hard mee met de discussie.

     1. BobbyHaarms

      Ach FrankiC, zolang Ajax wint heb ik niks te vrezen van hem. Maar het levert idd hele leuke discussies op en we dollen mekaar ook regelmatig…goed voor de werksfeer!

 6. JohnDoe77

  De belangen zijn tegenwoordig te groot in het betaalde voetbal om het op de oude manier te blijven doen. Lijkt mij prima, gemiddeld genomen zal het net zo vaak in je voordeel als in je nadeel uitpakken, het neemt in ieder geval een nare smaak bij sommige beslissingen weg. Enige jammere; waarover moeten we dan discussieren bij het koffie apparaat? ?

 7. John wijnen

  ze moeten gewoon Dit systeem bij elke prof club invoeren gewoon vanaf de start van de competitie tot aan het einde van het seizoen

 8. -buitenkantje rechts-

  Sowieso bij alle Europese wedstrijden inzetten waar de belangen groot zijn..

  1. Remco425

   En in de hoogste divisie van ieder land. Ook in de Eredivisie kan zo’n beslissing miljoenen kosten.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik weet niet wie dar betaalt. Als de KNVB dut betaalt is dat prima.. bv doellijntechnologie kost al 4 ton geloof ik. Flinke investering voor minder draagkrachtige clubs.

    1. Remco425

     Klopt, maar nu is het systeem nog nieuw. Als alle bonden er 20 of meer afnemen zal de prijs omlaag gaan. Dat moet voor de bond te behappen zijn. Het gaat om eerlijkheid. Dan moet voor de bond een belangrijk item zijn.

    2. Widi

     Die clubs kopen wel middelmatige spelers voor zulke bedragen. Volgend seizoen maar eentje minder dan.

     1. Toppertje

      Vind de kosten maar geleuter. Als je vier ton als eredivisie + 10k per wedstrijd (wat goedkoper wordt als iedereen meedoet)niet kunt betalen dan kun je jezelf geen volwaardige BVO noemen. Zou m.i. samen met een echt veld gewoon een licentie eis moeten zijn. Kan je daar niet aan voldoen dan ga je maar in de Jupiler league spelen.

 9. FrankiC

  Andere belangen. Centenkwestie. Dadelijk beginnen de amateurclubs (aangesloten bij de KNVB) ook nog te piepen

 10. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  Voorlopig inzetten bij alle wedstrijden tussen clubs uit de top 10 en bekerwedstrijden vanaf de kwart finale. Het is onmogelijk het in een keer in te voeren.

 11. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  Op de foto is ook meteen het onomstotelijk bewijs geleverd dat je niet overal krulspelden moet zetten.

 12. Jimmy1971

  Wat ziet de Scheids eruit op die foto , lijkt wel een foto van de nationale secretaresse dag , ??

Comments are closed.