Ronald de Boer: ‘Over vier jaar staat er een geweldige generatie’

Ronald de Boer is momenteel werkzaam als analyticus bij Fox Sports en ziet wekelijks veel talenten op de Nederlandse velden. De Boer won in 1995 de Champions League met Ajax en dat is volgens De Boer opnieuw mogelijk, al zullen we dan wel ongeveer nog vier tot vijf jaar moeten wachten.

‘Bij Ajax lopen enorme talenten rond een daar zullen er een aantal de komende jaren echt gaan doorbreken. In Nederland zijn wij gewoon afhankelijk van een goede lichting, dat is al jaren zo. Toen ik bij Ajax speelde was ik 24 en nog steeds een van de jongsten. Nu ligt de leeftijd rond de twintig en dat is gewoon nog te jong om met de grote jongens mee te willen doen. In de jaren tachtig hadden we precies hetzelfde en was er ook geen goede lichting maar toen kwam ineens Marco van Basten.

Kijk nu naar Christian Eriksen die op 23-jarige leeftijd vertrok bij Ajax maar nu pas echt begint te schitteren bij Tottenham Hotspur. Je weet natuurlijk nooit hoe een talent zich verder gaat ontwikkelen maar wat ik nu zie van bijvoorbeeld Abdelhak Nouri, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong dan voorspel ik een mooie toekomst, en ik weet zeker dat ze indruk gaan maken. Ze zijn getalenteerd, maar als je met de grote jongens mee wil doen, moet de gemiddelde leeftijd tussen de 25 en 28 liggen’.

Bron: Sport360

 

 

Related posts

60 Comments

  1. BobbyHaarms

    Ronald heeft gelijk. Nadeel is alleen dat de beste spelers verkocht zijn voordat ze echt rijp zijn. Laten we hopen dat er idd iets moois gaat groeien en de topspelers in wording nu eens bij Ajax blijven!

      1. Bakkie

        Zeker, en Viergever, Veltman, Schone, Ziyech. Dat zijn de dragende spelers van dit team (al zijn Viergever en Veltman geen topspelers, maar die moet je er ook bij hebben, ze zijn wel geroutineerd) en dan kan de jeugd zorgeloos instromen!

        1. BobbyHaarms

          Ben ik het mee eens Bakkie. Al vind ik Veltman helaas niet van het niveau wat bij Ajax hoort (en past). Hij boekt veel te weinig progressie, ondanks dat hij al 5 jaar in de basis staat.

          1. Bakkie

            Tja Veltman is het net niet. Hij is net geen CV en net geen RB. Maar altijd goeie inzet en volgens mij goed in de groep.

    1. Remco425

      Precies en daarom een essentieel punt waarom we de champions league dus niet meer kunnen winnen. Dat een talent tot zn 25e bij Ajax blijft is al uitzonderlijk, laat staan tot zn 28e…

      1. BobbyHaarms

        Daarom vind ik het een goed signaal dat Schöne heeft bijgetekend. In dit elftal onmisbaar, en als het kwartje goed valt kan hij de komende 2 jaar zomaar de schakel zijn tussen wel of geen prijzen winnen. (Ook al hangt zoiets zeker niet alleen van Schöne af)

  2. Charka53

    Dream on , zolang de clubs rond om ons het meeste geld en de grootste schulden mogen hebben kunnen wij het wel vergeten ooit de champignons League te winnen.

    1. BobbyHaarms

      Als de spelers nou zelf eens aangeven te willen blijven én Ajax nu eens zuinig is op zijn talenten ipv alles maar voor winst te verkopen, dan is er best wat mogelijk. Kijk maar naar de jeugd, daar steken we Europees met kop en schouders boven de meeste topclubs uit. Het wordt pas een probleem als dat geld de overhand krijgt..

          1. Widi

            Weer een waardevolle inhoudelijke bijdrage Hurbie. BH heeft gewoon gelijk. En het kan ook best. Het geld hebben we nu. Wellicht zullen niet alle spelers willen blijven, maar een aantal wel. Ik heb gisteren nog beschreven dat al die buitenlanden ook niet zaligmakend zijn.

          2. HURBIE

            Widi dat inhoudelijke commentaar van mij sloeg op Charka en niet op BH want die spreekt de wens uit waar ik al jaren van droom
            Dus eerst goed lezen op wie het slaat en niet zoals altijd meteen van de toren blazen zoals zo vaak

          3. Widi

            Het heeft geen inhoud. Voor wie het dan ook bestemd was. By the way: is het nu zoals altijd of zoals vaak????

          4. Remco425

            Het kan, maar het gebeurt niet. Spelers verlaten Ajax voor middenmoters en degradatiekandidaten. En zelfs al zou Ajax hetzelfde salaris betalen, ze gaan toch. Omdat ze allemaal een keer in een topcompetitie willen spelen.

          5. BobbyHaarms

            Klopt, maar de spelers zullen nu ondertussen toch ook wel inzien dat je 9 vd 10 keer buiten de boot valt in het buitenland, en zeker als je nog (te) jong bent. Dat Schöne heeft bijgetekend vind ik alvast een zeer goed signaal, en wie weet blijft Klaassen hierdoor ook nog wel 1 of mogelijk 2 jaar langer. Feit is dat we momenteel een goede lichting hebben met daarachter uitstekende talenten.

          6. Remco425

            Dat is wel zo Bobby, maar is toch anders. Schöne zit al in het buitenland en is uiteindelijk ook jong vertrokken uit Denemarken. En de meesten denken dat zij het wél gaan redden in het buitenland. Er zijn nl maar weinig spelers met zelfkennis.

      1. vak411

        Top bobby.. als ze dat eens uit gaan speken! Als ze kampioen zijn misschien!

        1. BobbyHaarms

          Wel of geen titel kan voor een speler een levensgroot verschil betekenen Vakkie411! Laten we hopen dat Ajax alsnog landskampioen wordt en de beste spelers weet te behouden..

          1. BobbyHaarms

            Nadeel van een landskampioen (zeker in Nederland) is dat de kans levensgroot is dat je ploeg wordt leeggekocht. Europees is het gewoon hopen op net zo’n voltreffer als het Ajax van midden jaren 90. Immers, van die jeugdige spelers hadden ze ook nog nooit gehoord, op routinier Rijkaard na dan.

          2. vak411

            Ondanks ajaxpers en andere negatievelingen zie ik de mening van de oude garde hier graag. Ik denk dat ajax gewoon kampioen wordt. Ze zijn gewend aan de druk. Feyenerd kan alleen maar vechten terwijl de druk om kampioen te worden nu begint. Ze hebben een smallle selectie en zo goed spelen ze nu ook weer niet. Ajax wint alles zakelijk. Als ajax zondag bij gruningen wint wil ik het npg wel eens zien. Ajax speelt niet eens super maar wint alles vrij gemakkelijk. Ze spelen tegenstander kapot en scoren 2e helft. Ok het is nog niet altijd aantrekkelijk maar dat komt. Sommigen vergeten dat het onder de Boer (respect voor hem) oer saai was en dat er regelmatig punten vespeeld werden.. zeker Ajaxpers vergeet dat. Ajax wordt kampioen jongens. De schaal komt thuis, en dit is nog maar het begin

          3. KBouter

            Klopt, en wat feyenoord betreft inderdaad, het is géén mooi voetbal, maar het middenveld en die rechtsback lijden aan zware ADHD…elke bal jagen ze op, waar de bal ook terecht komt op het middenveld, zitten hun bij. Dat is de kracht, waar Ajax vroeger groot mee is geworden…de tegenstander opjagen, als het kan op hun helft al.

            Maar helaas…..

  3. Mooi

    Het zou kunnen want het ziet er goed uit allemaal mooie spelers ,maar ik hoop een ding wees er maar zuinig op anders moeten we weer jaren wachten .

    1. HURBIE

      Theoretisch klopt het helemaal wat hij zegt maar in de praktijk werkt het niet zo tegenwoordig
      Gaan allemaal eerder weg helaas

      1. Mooi

        Meen je nu echt,was het laatste jaar ook niet om aan tezien datvoetbal wat hij spelde.

      2. Remco425

        Klopt, want toen kwamen we ieder jaar ver in Europa. Oh nee, dat is waar ook, we kwamen zelfs niet 1 keer ver!

    1. dioajax

      ajax pers Ben je mischien frank de boer en je wilt terug komen?als je niet bent kun je wel even een smsje aan hem sturen om zijn assistent te worden…hahahahahaha

    2. De seijs

      Haha er is er een die en vrij is en het beste voor de selectie zou zijn LOUIS VAN GAAL.

      1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

        Sinds wanneer is van Gaal vrij? Hij is gestopt als trainer, definitief. Dus hij is niet veij als trainer. Was wel zo’n beetje het beste nieuws wat ik kon horen toen het voor 100% zeker was dat hij nooit meer naar Ajax zou komen. Maar goed Seijsje, wel het nieuws blijven volgen dus he anders kan je net zo goed Michels noemen als beste optie. Ennnnnnnnnnn……….kommaaaaarrrrrrr

        1. De seijs

          Vrij geen club dus!! En Michels is overleden!!! Man man man wat ben jij toch zielig apart! Lees jou berichten is terug stumperd!! ??

  4. Iceman

    We zullen het wel zien of het wel zo is over vier jaar ik denk en weet dat dat niet mogelijk zal zijn. En hier boven zijn al die redenen al genoemd. Want als wij een hele goeie speler hebben is hij gelijk na 2 seizoenen al weer weg. Dus gaat nooit lukken

  5. KBouter

    Hij heeft natuurlijk wel een punt, leeftijd en of ervaring is zo belangrijk , vooral als zó n 60-70% van je elftal uit talenten bestaan. Zie Schone!

    Zou hélemaal mooi zijn, als die talenten zoals de Ligt..Nouri…de Jong..en vd Beek nog bij Ajax spelen als ze 24 jaar oud zijn en al een zak met ervaring hebben zoals Klaassen nu dat heeft.

  6. JohnDoe77

    Zo ziet het er in de jeugd nu zeker uit! Maar laten we niet te ver op de zaken vooruit lopen, of gaan we nu weer alle grote talenten opnoemen die het niet gehaad hebben, verkocht zijn of verhuurd? Als er 2 doorkomen en langer blijven dan 2 jaar bij het eerste zijn we goed bezig!

  7. FrankiC

    …. en toen werd je wakker Ronald! Tikkeltje te kort door de bocht.

    Ajax is wel op de goeie weg als ze de oudere basisspelers wat langer kunnen houden. Deze selectie koesteren.

  8. -buitenkantje rechts-

    Naast leeftijd kan een elftal niet alleen draaien op middenvelders.. een CV en een keeper..
    Wil je meedoen moet er kwaliteit opgesteld worden. Met name voorin moet meer voetbal opgesteld worden.. Dè achilleshiel van dit Ajax.

    1. KBouter

      Helemaal eens..voor Ajax het belangrijkste gedeelte van het elftal presteert onder de maat. Zsm Younes en Traore het vuur aan de schenen leggen.

  9. Marcie

    Ha en toen kwamen Manchester City, Real Madrid, Chelsea en die roven de winkel leeg. Zolang de UEFA niets aan financial fair play doet wordt het niks en kijken we straks naar de eredivisie naar pupillenvoetbal.
    Na volgend jaar geen directe pkaatsing meer voor CL en dat is toch het podium waar die mannen willen schitteren

  10. Jimmy1971

    Precies wat de Boer zegt ;
    Tussen de 25 en 28 jaar zijn ze op hun best , probleem is alleen dat ze dan al weggekocht zijn , of door een nieuw talent ingehaald zijn !!!
    Daarom is het zo moeilijk om er Europees weer bij te komen met onze loonschaal gaat (helaas) geen talent tot zijn 25ste blijven …

  11. Dagrump

    Helemaal mee eens. Maar vaak is geld toch een kwestie !! Vaak ook zonde van hun toekomst!! Dus als ze verstandig zijn blijven ze inderdaad tot hun 24ste of langer !!

  12. Widi

    Als goede spelers willen blijven, moeten die dus worden vastgehouden. En de wat jongere spelers moeten nog wat meer geduld hebben. En toch ook blijven.

  13. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Als een goed speler vanaf zijn 25e op zijn best is, is hij uiterlijk op zijn 24e weg. Met 24 is hij dan net even wat goedkoper en wanneer hij op zijn top is hij goed gewend aan de nieuwe situatie. Klaassen is dus gewoon weg deze zomer anders is hij ook een dief van zijn eigen centen.

  14. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Off topic: die vd Brom van AZ neemt die beker ook niet serieus he. Nog 0-0 tegen Cambuur.

  15. ajaxfan2002

    Spelers gaan al snel weg ook al beloven ze te blijven kunnen het toch niet laten voor het geld, terwijl als ze nog ff langer blijven het nog alleemaal veel mooier kan zijn….

  16. -buitenkantje rechts-

    Off: AZ naar finale tegen Cambuur.. Na verlenging en strafschoppen. Krul pakte de beslissende strafschop!

  17. Widi

    Off: Hoop dat Heitinga een betere trainer is dan een analist. Hij trapt alleen open deuren in. Kan me niet voorstellen dat hij volgend seizoen weer gevraagd wordt.

Comments are closed.