Veltman ziet ‘maatje’ Klaassen niet zo snel vertrekken bij Ajax’

Davy Klaassen maakt een prima seizoen door bij Ajax en de speculaties over een eventueel buitenlands avontuur verschijnen dan ook regelmatig in de media. Klaassen heeft aangegeven klaar te zijn voor een volgende stap al denkt Joël Veltman daar nog anders over. Beide spelers spelen al sinds hun jeugdjaren bij Ajax en als het aan Veltman ligt blijft dat ook volgend seizoen zo.

‘Davy maakt een geweldig seizoen door, maakt veel doelpunten en zijn spel is erg belangrijk voor dit Ajax. Het is niet zo gek dat hij dan in de belangstelling staat maar ik weet ook dat hij Ajax niet zomaar zal verlaten. Nu Lasse Schöne onlangs heeft bijgetekend kan dat voor Davy ook een prikkel zijn om te blijven. Aan de andere kant is Davy zo veelzijdig en staat zijn doorzettingsvermogen altijd op 150 procent wat ook een goede basis is om elders te slagen. Ik weet niet hoe lang Davy nog bij Ajax speelt, dat is gewoon niet te zeggen maar wat mij betreft plakken we er nog een jaar aan vast’.

Bron: VI

Related posts

64 Comments

      1. Widi

        Wat een popi jopi opmerking Hurbie. In het veld zou hij af en toe veel beter moeten ingrijpen. Maar verder is het een aardige kerel die natuurlijk vrienden heeft. Waarschijnlijk zoveel dat hij geen tijd heeft voor een forum.

        1. Litmanen

          Leuk, maar de laatste weken is Veltman beter in vorm dan Klaassen. Maar ik hoop dat alle spelers boven de 22 jaar langer blijven. Dat maakt Ajax volwassener en sterker. Elk beetje routine kunnen we heel goed gebruiken.

          De onvolwassen reacties hierboven zegt meer over die gasten dan over de spelers.

          1. Litmanen

            Gek toch, de enige goal die Ajax in weken tegen kreeg kwam over links…..
            Als je niet kunt verdedigen sta je niet op die plek bij Ajax.

            Veltman maakt het team sterker, daarom kiest Bosz voor hem.

          2. Ajax1958

            Je praat nu over 1 goal die van links (Veltman?) kwam, weet je hoeveel hij fout heeft gedaan al weken lang? Hij staat aan de verkeerde kant te verdedigen, laat zich kinderlijk opzij zetten , veel verkeerde inspeel ballen. De rek is er al een tijd uit bij hem en dat wordt ook niet beter. Het is een modale back, ik zou zeggen let eens wat beter op.

          3. Litmanen

            Ik let heel goed op. Tete kreeg zijn kans en pakt twee keer geel. Dat was niet in het team belang.
            Veltman is verdedigend misschien minder dan Tete, maar voetballend een klasse beter.

          4. KBouter

            En Dolberg mag de veters nog niet strikken van Zivcovic…man man man..fap ff een uurtje op een andere site met bewegende beelden aub!!

          5. Bakkie

            Bovendien flauw om over die twee gele kaarten van Tete te praten. Als je goed had opgelet (wat je zegt dat je gedaan hebt), had je ook gezien dat die tweede totaal onterecht was.

          6. Litmanen

            Die tweede was superstom. En ik heb nooit gezegd dat Dolberg de vetersvan Zivco niet mag strikken.
            Als je wilt uithalen, doe dat dan eerlijk, dit is een Trumpje.
            Dolberg staat hier trouwens helemaal niet ter discussie.
            Blijkbaar zie ik hele andere uitslagen dan de rest.
            Ik zie dat Ajax haast gaan goals tegen krijgt omdat er zo goed verdedigd wordt.
            Wel valt mij op dat er te weinig gescoord wordt…..

          7. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Geheugenverlies Litmanen. Selectief onthouden?

  1. De seijs

    We??? Hoop dat jij veltman heel snel een andere club vind. En Davy jij mag zeker blijven.

  2. -buitenkantje rechts-

    Veltman zal nog wel een jaartje blijven.. Denk niet dat hij zich mag verheugen in veel belangstelling van andere clubs.. Klaassen is denk ik vertrokken. Ik denk ook goed voor de doorstroming van Donny en Appie.

    1. Remco425

      Dat denk ik ook br. Al vind ik dat laatste een beetje dubbel.Tuurlijk zal het goed zijn voor de doorstroming en het zijn 2 grote talenten, maar doorstroming is een middel, geen doel. Het belangrijkste is dat we een zo goed mogelijk team hebben. En als Klaassen beter is dan de aanstormende talenten, hoop ik dat hij blijft ?

      1. -buitenkantje rechts-

        Ben ik met je eens Remco. Ik denk dat we met Donny een meer dan waardige opvolger in huis hebben.

        1. dickst14

          Ik denk ook wel dat Donny gelijlwaardig is. Maar Klaassen scoort wel heel veel belangrijke goals momenteel. Donny daarentegen lijdt minder balverlies. In ieder geval komt er genoeg talent aan.

        2. Remco425

          Ik denk ook dat Donny een waardige opvolger is, maar het moet uiteraard nog blijken of het ook echt zo is.

      2. Widi

        Helemaal eens Remco. Maar we zullen pas weten hoe goed Donny en Appie zijn als ze elke week spelen.

    2. Ajaxslied

      Ik gun Klaassen een hele mooie transfer naar Dortmund of Liverpool. Dat het beter is voor de doorstroming ben ik niet met je eens. Alleen al zijn wilskracht power energie en leiderschap die hij in de wedstrijd stopt en op trainingen daar kunnen talenten zich aan optrekken. En met alle respect voor Schone het is een goeie voetballer maar als we CL willen spelen word hij aan alle kanten voorbij gelopen. En datzelfde geldt ook een beetje voor Ziyech.

  3. EugAjax

    Het zou een heel mooi teken zijn naar andere spelers toe als Ajax met Klaassen gaat praten en hem een mooie verlenging van contract aanbied of verhoging. Of iets anders creatiefs! Als hij blijft dan heb je al twee sterkhouders die een goed signaal aan de rest afgeven. Zou mooi streven zijn om met dit elftal plus doorstroming van jeugd wat staat te trappelen om elftal nog sterker te maken Europa definitief weer te veroveren. En ja incl Veltman. ?

    1. Litmanen

      Bovendien, vdBeek is echt niet vergelijkbaar met Klaassen. Groot voordeel vind ik dat we met De Jong de opvolger van Schone in huis hebben. Geen supertalent maar het lijkt mij een uitstekende no.6.
      Nouri en vdBeek konden het wel eens net niet redden. Kluivert wel en de Ligt natuurlijk ook.

      1. EugAjax

        Eens Litmanen, ik denk wel dat Beek het nog wel kan redden maar keuze tussen Donny en Davey is een makkelijke nu, mochten mensen weer denken dat ik draai, onderste bijdrage is lichtelijk cynisch ?

  4. FrankiC

    Komen we weer op het onvermijdelijke item: het salarisplafond. Een en ander is niet los te zien van CL.

    1. EugAjax

      Klopt daar kom je ook op. Maar er zijn blijkbaar spelers, zoals Schone, die verder kijken dan het rijke buitenland. Ik schat Klaassen ook zo in. Ik heb even geen creatieve oplossing maar er moet iets te verzinnen zijn waardoor zowel Ajax als Klaassen voordeel kunnen halen uit een jaar langer verblijf. Helaas voor Bazoer maar hij is goed voorbeeld hoe het in rijke buitenland kan gaan en voetballers worden daar niet gelukkig van op lange termijn. Noem me naief maar de tijd komt steeds dichterbij dat spelers langer willen blijven voor ze naar buitenland gaan

      1. FrankiC

        Kun je allemaal moeilijk met elkaar vergelijken. Schöne is 31 en Klaassen 24. Bazoer is een verongelijkte bankzitter en geen sterkmaker. Appels en peren dus.

        1. EugAjax

          Vergelijk het dan maar met Depay en Wijnaldum bij PSV of ook appels en peren ??

        2. De seijs

          Inderdaad klaassen kan over 3 jaar ook nog naar het buitenland. Schone zit trouwens al in het buitenland.

      2. Widi

        Zo leuk is het buitenland ook weer niet om te gaan spelen. In Engeland is de concurrentie moorden en altijd slecht weer. In Duitsland zijn vrij veel Duitsers en in Frankrijk veel Fransen. In Italie zit je 5 dagen per week in trainingskamp. Alleen Spanje heeft goed weer en geen trainingskampen. Maar niet elke stad daar is echt leuk. In elk geval is er in al die landen geen AMSTERDAM.

  5. Iceman

    Ach ja hij zal wel zeer binnenkort vertrekken voor een grotere salaris naar een club die jaar in jaar uit CL/EL speelt dat houden wij niet tegen als Nederlandse Club. Wij zullen helaas altijd verliezen van het grote Geld.

    1. FrankiC

      Daarom moeten we investeren in de huidige selectie en deze groep laten rijpen. Dat kan alleen als je de CL miljoenen kan opstrijken.

  6. Jimmy1971

    Dubbel gevoel , als hij blijft is het goed voor Ajax ( ervaring ) als hij gaat is het goed voor de doorstroming en de naam van opleidingsinstituut nummer 1 van Europa , Ajax !

  7. Charka53

    Dat Klaassen blijft dat weet hij alleen zelf maar van mij mag hij nog even blijven hoor ze kunnen hem goed gebruiken een speler met de juiste instelling en Veltman moet gewoon blijven ik geloof niet dat daar geen grote club voor komt.

  8. Slingertje.

    Ik denk dat Veltman zich vergist want ik verwacht dat Davey gaat vertrekken naar een mooie club in Engeland of Spanje deze zomer om zich daar verder te ontwikkelen.
    En hoe jammer dat ook zal zijn gun ik het hem van harte deze ras-Ajacied.

  9. FrankiC

    Verstandige woorden Remco425, de besten spelen en dat is niet per definitie degene met het meeste talent. Zeker internationaal is het van belang dat er spelers tussen lopen met wat vlieguren en beter opgewassen zijn tegen Oost-Europese houthakkers.

  10. EugAjax

    Goed om te lezen dat er in opleiding goed werk word gelezen. Respectabele forumleden spreken over Donny als betere voetballer dan Klaassen. Dat betekent dus dat Donny indien in de basis komt meteen de beste speler van Eredivisie is, want dat is Klaassen al twee jaar. Dat is mooi want opleiders hebben als doel dat de jonge spelers sneller volwaardig Ajax 1 spelers worden. Dus eerder debuteren en eerder de beste worden. Daar slagen ze dus nu al in? Ondanks die enorme potentie hoop ik dat Davey blijft hebben we zeer sterke dubbele bezetting op een van de belangrijkste posities. En dan volgend jaar mag de beste en sterkste dan spelen

    1. Litmanen

      En dat zal Klaassen zijn als hij blijft. Hij ziet het spel veel beter. VdBeek is meer een draver. Nogmaals, spelers als Schone, Klaassen en Veltman maken Ajax sterker, zelfs met hun fouten en niet altijd in topvorm.

      Blijven schreeuwen om al die jonkies is leuk, maar ik ben heel erg blij als de gemiddelde leeftijd van Ajax wat zal stijgen. Vooral Europees gaat ons dat kansen geven.

      1. EugAjax

        Ik ben dat grondig met je eens hoor Litmanen. Ik bovenin al even aangestipt dat deze bijdrage wat cynisch was. Iedereen kan van de jonge talenten genieten, maar routine van deze drie en kwaliteit van deze drie is voorlopig nog steeds onovertroffen bij Ajax

        1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

          Gelukkig vertrekt Klaassen, ik gun het hem van harte. Het zal geen topclub worden maar Ajax krijgt weer nieuw elan op het middenveld.

          1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Oh ja, commentaar van Hansie ………… andere forumleden belachelijk maken en vervolgens geagiteerd reageren als hij zelf wordt aangepakt.

          2. Litmanen

            God man, ik wou dat ik jou eens in het echt tegenkwam. Wat zou ik jou graag eens renoveren.

          3. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            ????je hebt geen flauw idee tegen wie je dat zegt ??? ik hoop dat je hard kan rennen guppie. Jij hebt dus een totaal verkeerd beeld van mij. Best wel lachen.

          4. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Oh ja, je bent van harte welkom op Scheveningen, tweede binnenhaven, naast de jachthaven een van de penthouses.

      2. KBouter

        Bij 010 staat een broekepoepert rechtsback die al 10 klassen verder en beter is dan Veltman, dus leeftijd zegt mij niets.

  11. Ajax1958

    Zowel Veltman als Tete hebben NIET het niveau van bv. Maxwell en Trabelsie en zullen dat ook nooit krijgen, dus horen er beide niet in.

Comments are closed.