There are no ads, please add some


Nijhuis fluit FC Groningen – Ajax

Scheidsrechter Bas Nijhuis is door de KNVB aangesteld als arbiter bij het competitieduel van aanstaande zondag tussen FC Groningen en Ajax. Nijhuis zal in de Euroborg worden bijgestaan door de assistent-arbiters Van de Ven en Schaap. Vierde official is Bax. Nijhuis floot afgelopen zondag de topper tussen feyenoord en psv en na afloop ontstond er discussie over de manier van fluiten van Nijhuis. De in Enschede geboren scheidsrechter floot Ajax dit seizoen vier keer eerder. Drie daarvan werden gewonnen en een keer speelde Ajax gelijk in de thuiswedstrijd tegen Roda JC. FC Groningen – Ajax begint zondag om 14:30 uur.

Bron: KNVB

Gerelateerde posts

23 reacties

  1. De Ajacied

   Goed gesproken Dickst14
   Tis een hele vreemde snuiter die Nijhuis,
   Ik en denk vele met mij hebben nix met hem
   ❌❌❌

  2. vak411

   Eerst kakkelakken genoeg geholpen.. die mochten de duels in klappen.. nu ajax het lastig maken.. blijf idd uit de duels.. maar goed, ondanks alles moeten we er boven staan en scheit aan de scheids hebben..

  3. Vakje129

   Weer die kakkelak KNFB fluiter die vent moeten ze afschieten naar de 🌕

  1. Litmanen

   Tuurlijk, ik hoor je straks wel weer als we nog meer geblesseerde spelers hebben omdat Nijhuis zo lekker door laat voetballen. In VI werd zelfs de doodschop op vGinkel goedgepraat.
   Die gast moet zelf eens tegen een flinke tackle oplopen.
   Als zijn assistent roept “overtreding, geel!” Laat hij doorspelen !
   Laat die assistent lekker thuis volgende week. Jezus Christus Nijhuis kan het wel alleen!

   Blijkbaar is hij de enige scheidsrechter die de spelregels niet hoeft toe te passen.

   1. Charka53

    Van mij mogen ze zeker wat soepeler zijn maar een doodschop gaat me net iets te ver en hij hoeft zijn horloge niet aan want er is geen doellijn technologie 😀

 1. dioajax

  lastige duel maar ik denk 1-3…no time for errors now…we gaan winnen…WIJ ZIJN AJAX WIJ ZIJN DE BESTE

 2. Dagrump

  Hij fluit de laatse tijd goed!! Hij laat het spel in mijn ogen wat harder worden en snelheid behoud hij erin. Elke speler van welk team dan ook zou moeten weten dat als je het netjes houd en geen smerige vuile overtreding zou maken dat er soms iets meer mag. Maar ongeacht wie er fluit ons team moet het toch echt zelf doen en zorgen voor de overwinningen !!

 3. -buitenkantje rechts-

  Vooruit dan maar weer:😜

  Hendrikus Sebastiaan Hermanus (“Bas”) Nijhuis (Enschede, 12 januari 1977) is een Nederlands voetbalscheidsrechter die sinds 2005 in de Eredivisie arbitreert.

  Nijhuis begon op zijn vijftiende jaar met het fluiten van voetbalwedstrijden. In het seizoen 2005/06 kreeg Nijhuis de A-status voor scheidsrechters van de KNVB. Nijhuis is tevens internationaal actief, bijvoorbeeld bij het UEFA Champions League-duel Arsenal en Liverpool in 2008. Op 18 oktober 2011 maakte hij zijn debuut in de UEFA Champions League bij het duel tussen Olympiakos en Borussia Dortmund. Op 23 december 2013 maakte de UEFA bekend dat Nijhuis een stap terug moest doen in de rangorde van de internationale arbitrage. Hij maakte deel uit van de Elite Development-groep, maar moest terugkeren naar categorie I. Daarmee was de overstap naar de elitegroep, waarin landgenoot Björn Kuipers zich wel bevond, mislukt en was de kans dat hij zou worden opgenomen in het arbitrageteam van een interlandtoernooi aanzienlijk afgenomen. In juli 2015 promoveerde Nijhuis wel naar de elitegroep.

  Bas Nijhuis laat veel, misschien wel te veel, doorspelen en spelers weten dat inmiddels. De ‘stijl-Nijhuis’ roept lof en vraagtekens op, zo weet ook scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. “Je ziet nauwelijks protesten, dat vind ik wel een goed teken. Spelers weten kennelijk waar ze aan toen zijn met hem als scheidsrechter.” Van Egmond vindt dat het niet groter moet worden gemaakt dan het is. “Het moet geen eigen leven gaan leiden.”
  Bas Nijhuis heeft maandag, op de dag na de topper tussen Feyenoord en PSV (2-1), de draak gestoken met Jeroen Zoet. De doelman besliste de kraker in Rotterdams voordeel met een eigen doelpunt.

  De arbiter stelde in gesprek met PepTalk dat hij carnaval gaat vieren in een keeperstenue. “Of er vier letters achterop mijn shirt staan? Dat zou zomaar kunnen”, stelde Nijhuis met een knipoog.
  😉

  “Ik zou eerst als lakei gaan, maar het is carnaval, dan moet het een beetje ludiek, hè.”

   1. -buitenkantje rechts-

    Er zijn twee bedrijven die zich bezig houden met doellijntechnologie. Hawkeye en Goalcontrol..
    Hawkeye wordt gebruikt op WK voor dames.
    Ondertussen is de doellijntechnologie van goalcontrol in alle stadions van de betaald voetbalclubs geïnstalleerd. Ook het systeem in de Kuip is van goalcontrol.
    Het horloge van Nijhuis is dus van het merk Goalcontrol.😄

  1. Litmanen

   Het vreemde is dat Nijhuis. fluit zoals hij wil, regels of niet, maar als op een vreemd moment ( na de bal op de lijn zonder signaal) zijn horloge afgaat hij demonstratief naar dat horloge gaat wijzen en als een robot luistert naar de regisseur in de auto. Maar een.signaal van zijn assistent negeert hij volkomen.
   Hij is scheidsrechter en handelt nu als een populaire quizmaster in het larie programma van Derksen & co.
   Hij komt daar alleen omdat hij elke week een veer in zijn reet krijgt.
   Serieuze mensen uit de voetbalwereld komen daar alleen als ze veel geld krijgen of als ze onder contract staan ( Verbeek, Boskamp, Kraaij etc).

 4. Iceman

  Moet lukken mannen gewoon er boven op knallen in de goeie zin van het woordt. En dan maar duimen dat die kakkie’s punten morsen.

 5. JohnDoe77

  Gewoon een prima scheidsrechter! Ook wel mooi dat hij bij VI zit af en toe, maakt scheidsrechters een stuk sympathieker!

Reageren is niet mogelijk.