There are no ads, please add some


‘Bergkamp in beeld als hoofd jeugdopleiding Arsenal’

Dennis Bergkamp heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit wel zou willen terugkeren bij Arsenal, de club waar hij als speler furore maakte. Nadat afgelopen maandag bekend is geworden dat Andries Jonker de overstap maakt naar Vfl Wolfsburg lijkt een terugkeer van Bergkamp naar Londen ineens weer een stap dichterbij.

Jonker beklede sinds 2014 de functie van hoofd jeugdopleiding bij Arsenal maar kon de lokroep van zijn oude werkgever niet weerstaan en gaat per direct aan de slag als hoofdtrainer bij Wolfsburg, de club van Riechedly Bazoer. Volgens de Daily Mail heeft Arsenal enkele opvolgers op het oog en lijkt hoofdscout Steve Morrow de voorkeur te hebben. Toch prijkt ook de naam van Dennis Bergkamp op het verlanglijstje van Arsenal. Bergkamp is momenteel onderdeel van het technisch hart bij Ajax en samen met  Saïd Ouaali houdt hij zich bezig met de doorstroming van talenten bij Ajax.

Bron: Daily Mail

Gerelateerde posts

97 reacties

 1. Indojood

  Vergeet niet je maatje (die jullie ontslagen hebben) van vroeger te contacteren. Die weet hoe je een jeugdopleiding moet runnen.

     1. Indojood

      Haha, maar pas op hè. Dennis is heilig bij sommigen hier. Dat ie Johan heeft laten zitten mag geen naam hebben.

     2. BobbyHaarms

      Dat Dennis voetballend veel heeft betekend is een feit, maar wat jij benoemt is idd een behoorlijke smet..

     3. Litmanen

      En dat Jonk geen fatsoenlijke club heeft kunnen vinden en dat hij nergens gevraagd is zegt niets?
      Ik denk niet dat een grote club zit te wachten op iemand die niet kan communiceren.
      En aangezien ik Ajax een grote club vind…

     4. Indojood

      Jonk is bezig met het uitwerken van Johan’s visie. Als je het nieuws had gevolgd dan had je dat kunnen weten.

     5. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Heerlijk weer dat domme commentaar Litmanen, dank daarvoor.

     6. Amoebe

      Dennis is zeker heilig, net zoals van Basten…..dat ze een andere mening hebben alsJohan vind ik alleen maar sterk.

      Hielenlikkers genoeg immers.

      Jonk had denk gewoon 100 % vertrouwen in johan zijn plan en Dennis toch ook zijn bedenkingen….wat ook zijn goed recht is immers.

      Kijk ik ben pro cruijff maar ook hij had zijn mankementen….niemand is immers perfect.

      Ze zijn het trajact aangegaan maar gedurende dit project zijn ze uit elkaar gegroeit….eeuwig zonden.

      Maar volgens mij ben jij altijd wel van het respect en zo maar als het om Cruijff gaat dan gelden er geen regels.

      De mannen hadden toendertijd gewoon eens wat met elkaar moeten gaan drinken….maar ze zagen elkaar te weinig….en sommige dingen los je niet op per telefoon.

     7. EugAjax

      Amoebe volgens mij verwoord je het helemaal juist. Stuk beter dan ik deed😄. Want jij raakt paar keer de kern op voetbalgebied, zeg maar in elke zin!

     8. vak411

      Bam… ik sluit me bij amoebe en eug aan.. het één hoeft het ander niet uit te sluiten..

     9. Indojood

      Jordi zei laatst dat Johan en Jonk altijd goede discussies hadden waar ze het ook oneens konden zijn. Over Van Basten ga ik het niet meer hebben, bijzonder pijnlijk om hem zo bij die mafia-achtige club te zien. Johan heeft voor beiden de weg geplaveid, in de hoop dat ze het zouden oppakken. Helaas, helaas…. Ik heb er al genoeg over gezegd hier en ik blijf bij mijn kijk op het hele gebeuren. Blz. 212 van Johan’s autobiografie en Rijkaard’s interview in de Telegraaf van 24 december 2016.

     10. Litmanen

      Precies, alsof Jordi en Johan hetzelfde is. En alsof Jonk hetzelfde is. Jonk heeft zeker zijn verdiensten voor Ajax gehad, maar als nu een De Ligt debuteert en dat wordt nog steeds gelinkt aan Jonk dan zoek je het wel heel erg ver.
      Jonk heeft destijds de boel laten ploffen omdat hij dacht dat Johan hem eeuwig zou dekken. Dat gebeurde maar gedeeltelijk, waardoor hij uiteindelijk eieren voor zijn geld koos.
      Hoe dan ook, Jaap de Groot schreef direct daarna in opdracht van Johan dat er wel drie Europese topclubs Jonk wilden binnen halen.

      Helaas, ook daarin kreeg Johan geen gelijk, want er was totaal geen belangstelling voor Jonk. Vooral omdat hij nog nooit een A-elftal heeft geleid.
      Jonk heeft zijn kansen overspeeld. Sommige mensen hier blijven hem een rol toedenken die hij waarschijnlijk nooit zal vervullen. Dat is misschien jammer, maar volkomen zijn eigen schuld.
      Nu zal ik de bekende figuren wel weer over me heen krijgen, maar dat is niet zo boeiend. Ik blijf zeggen dat Jonk de vriendschap met Johan en ook die met Bergkamp zwaar overschat heeft.
      En wat Jordi te melden heeft is nog minder interessant. Die heeft een podium dankzij zijn vader en het gewenste inkomen van Jaap de Groot. Zonder Johan had Jordi totaal geen podium gekregen. Hoe symphatiek ik Jordi ook vind.

     11. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Hallo blinde, Jonk is o.a. Samen met Jordi en een team bezig hoor. Linken zijn zelfs aangegeven hier. Wat een zielig figuur ben je toch. Johan heeft Jonk nog niet voor een mm laten vallen droplul. Je bent nog dommer dan een varken. Inderdaad ik toon geen respect voor je, helemaal nada. Ik heb je al een uitnodiging gestuurd, neem hem aan als je een vent bent dan kan je mij eens recht in de ogen kijken als je durft.

 2. Frip

  Mooie stap voor dennis maar zou wel jammer zijn als hij ajax zou verlaten maar snap het wel als hij het zou doen

  1. HURBIE

   Dat Piet Keizer pas is overleden daar hoor je al niets van
   Zelfs de man die dit AJAX met deze heren aan het roer heeft weten te creëren hoor je ook niets meer van
   En mocht Bergkamp werkelijk willen vertrekken dan moet deze in zichzelf voetballer dat lekker doen
   Alles is vervangbaar ook Bergkamp

 3. ajaxpers

  Daar krijg je een standbeeld en hier worden je zelfs afgemaakt door de supporters van je eigen club. Zij hebben hier liever een 010’er als trainer. Zelfs toen je de assistent was van FDB werd je hier afgezeikt.

  1. Indojood

   Dennis heeft FdB ook bekritiseerd toen deze allang weg was. Meneer trekt zijn mond open wanneer het er niet meer toe doet.

   1. EugAjax

    Als fervent aanhanger van Bergkamp hoop ik dit absoluut niet! Het zou de zeer sterke TH ketting doorbreken. Ik lees hier weer veel gekleurde meningen. Wat vooral opvalt is dat sommigen vinden dat hij geen verantwoording neemt en tegelijkertijd lees ik dat hij Cruijff heeft laten vallen. Nou kan dit al niet samen. Want door Jonk te offeren (zoals velen zeggen) heeft hij juist verantwoording genomen. Hij heeft in belang van Ajax zijn vroegere vriend te wacht moeten aanzeggen na een jaar lang……werkweigering. Verstoorde verhouding noemen ze dat. Alleen omdat Jonk geen afstand wilde doen van zijn vriendjes, zoals enge Jongkind en cs. De mannen die jeugdteams met 8 kinderen naar uitwedstrijden lieten rijden omdat deze coaches vonden dat ze te moe waren……zeer vaak vorgrkomen trouwens. Maar goed gaat hier om Bergkamp. Onder zijn leiding word de Ajax cultuur bewaakt en heeft hij sinds Jonk en team weg is dingen ten goede verandert. Dennis aub blijf bij Ajax en zorg ervoor dat zelfs mensen hierboven uiteindelijk weer met respect over je praten! Laat zien hoe een echte Ajacied de clubcultuur bewaakt en zo ervoor zorgt draagt met rest van TH dat Ajax weer terugkomt aan Europese top.

     1. EugAjax

      Je hoeft het niet te geloven. Waarom zou ik dat doen dan? Je weet toch al hoe ik over hele sutuatie denk.

     2. EugAjax

      Daarom bedoel ik jou ook niet als ik het heb over gekleurde mening. Was meer aan anderen gericht. Wat ik bij jou wel benieuwd naar ben is hoe had Ajax lees TH de ontstane situatie dan moeten oplossen? Dat heb ik nog nooit van je gehoord. En gezien je goede kijk op voetbal ben ik daar op recht nieuwsgierig naar. Maar dat even terzijde.

     3. Indojood

      Ze hadden als jongens van vroeger in de kleedkamer plaats moeten nemen, met Johan erbij, en alle problemen, zonder inmenging van een RvC en alle regels die bij een NV horen, moeten bespreken en oplossen. Het zijn verdomme voetbaljongens en geen bobo’s. Dus Sar, Overmars, Bergkamp, De Boer, Jonk en Johan, voor de rest niemand en alles op tafel gooien. Juist in zo’n wespennest als Ajax moet je je door je voetbalinstinct en kameraadschappen van vroeger laten leiden en niet als een bestuurder gaan gedragen. Helaas is dat wel gebeurd. Sar die repte over een arbeidsconflict, etc. Johan wist heus wel dat hij met een NV te maken had maar had met deze voetbaljongens de invloeden en regels van een dergelijke organisatie willen beperken. Zeer teleurstellend. Dit had als voetbaljongens, op zijn Cruijffiaans onder elkaar aangepakt moeten worden en niet als directeur, trainer, hoofd opleidingen, etc.

     4. EugAjax

      Indojood hier ben ik het mee eens! Ik heb ook altijd geschreven dat ik teleurgesteld ben in ook de andere voetbalkongens dat ze dit niet onderling hebben kunnen oplossen!! Zoals jij het omschrijft daar zit precies mijn teleurstelling in! Dank je voor je zienswijze.

     5. EugAjax

      Dat klopt Widi. Daarom denk ik dat ze binnen Ajax uiteindelijk er een streep onder hebben gezet met Jonk, omdat het niet meer werkte en dan ben je voetbaljongen zijn voorbij en moet je impopulaire maatregelen nemen

     6. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Wat een gelul. Telkens alleen de schuld leggen bij Jonk terwijl elk redelijk en gezond denkend mens weet dat de basis van de ellende bij trio BoS ligt. Telkens dat verdraaien van feiten, daar kan ik echt kwaad om worden. Als men zich een beetje verdiept in wat er is gebeurd, een beetje de zaken heeft gevolgd maar vooral heeft begrepen weet dat Jonk gewoon simpelweg een loer is gedraaid. Men heeft een niet bestaande stok gepakt om te slaan. Iemand totaal negeren tijdns vergaderingen, een inbreng totaal niet serieus nemen is gewoon rspectloos handelen. Dat is wat trio BOS heeft gedaan. Heel normaal dat Jonk dan zegt dat hij niet naar vergaderingen gaat om alleen maar een stoel te vullen. Ieder normaal denkend mens zou het zelfde doen. Hier blijven een aantal fossielen maar andrs beweren en de waarheid verdraaien. Daarom reageer ik ook vaak espectloos naar deE personen, om ze te laten voelen hoe het is om niet serieus genomen te worden en uiteraard in de hoop dat ze hier opflikkeren.

     1. KBouter

      Omdat jij ff heel populair bleert…” in het belang van Ajax heeft hij zijn vriend de wacht moeten aan zeggen” en dat hij daarom verantwoording nam!

      Dat is bullshit, Bergkamp heeft steen en been zitten klagen over Jonk…maar nooit met Jonk onder 4 ogen en heeft Sar zich voor het karretje laten spannen toen het te laat was, ondanks of het toen Jonks nalatigheid was of niet.

      Sar nam de verantwoording, is zijn functie ook…ook ik ben groot fan van voetballer Bergkamp, maar ik lul niet zo dom om te zeggen dat hij ” verantwoording ” nam om zijn vriend de wacht aan te zeggen. Dat liet hij Sar doen, toen Bergkamp lekker veilig thuis zat met zijn GSM in de hand, afwachtend totdat Sar belde om hem te zeggen….Ja…we zijn van hem verlost!!

     2. EugAjax

      Kbouter ten eerste bleer ik in die richting omdat sommigen zeggen dat Bergkamp Jonk eruit heeft gewerkt en of laten vallen…….het is dus niet mijn bewering. Maar goed je mening is duidelijk over Bergkamp. En zo zijn er meer. Geen probleem ik ben en blijf van een van de grootste Ajacieden uit verleden en geloof het of niet ook in de toekomst als hij blijft! Ik wil weleens weten van Bergkamp haters waar hij bullshit praat als hij praat over hoe Ajax en hij de rode draad bewaken van de club en hoe zij nu beleid voeren. In dat beleid is hij nu belangrijkste man samen met Overmars en Sar (op voetbalgedeelte)
      Maar dat gebeurt nooit het is vaak alleen maar bleeren vanuit jullie kant op hem of andere TH leden omdat hij zgn Cruijff heeft laten vallen. Hij heeft samen met rest van Ajax Jonk cs laten vallen om nu bekende redenen. Wat had Ajax en Bergkamp dan moeten doen? Niemand die mij daar nou eens antwoord op geeft. En dan word mijn bijdrage als bleren genoemd haha lijkt me omgekeerde wereld. Maar goed blijf tegen hem ageren hij zal onverstoord zijn werk blijven doen en Ajax terug brengen waar ze horen aan Europese top

     3. -buitenkantje rechts-

      Ik versta wat anders over het hebben van verantwoordelijkheid Eug.. Ik heb het dan over de leiding hebben of nemen.. Aangesproken kunnen worden op beleid en uitvoering daarvan.. Volgens mij is Bergkamp nig nooit ergens eindverantwoordelijk voor geweest. Zou het daarom vreemd vinden als Arsenal hem voor deze functie wil hebben en dat hij daar zelf instapt.

     4. EugAjax

      Ik snap wat je zegt. En ook wat Kbouter zegt. Komt volgens mij bezijdens de toon 😃 op zelfde neer. Ik zie het persoonlijk anders miv dit seizoen. Bergkamp is de cultuurbewaker van Ajax en zit in die rol in TH. Het TH bepaalt het beleid op voetbalgebied. Precies zoals bedoeld in plan Cruijff. Dus hij is mede verantwoordelijk voor dat beleid. Het feit dat het mede is is mss wat je bedoelt maar dat is nu eenmaal management vorm die men bij Ajax gekozen heeft op voetbalgebied. Dus ik zie dit niet als te zwart wit.

     5. EugAjax

      Neemt niet weg dat ik vreselijk zou balen als hij weggaat, maar dat was denk ik wel duidelijk 😂😂😂

     6. KBouter

      Eug…het ging mij om je gezegde dat hij verantwoording nam…over zijn voetbal kwaliteiten nix meer dan lof, een betere middenvelder is er na Bergkamp niet geweest in Nederland.

     7. EugAjax

      Kbouter ik begrijp je helemaal! Ik zei dat wel vnl omdat mensen vinden dat hij Jonk eruit heeft gewerkt. Dat kan per definitie niet als hij geen verantwoording draagt. Maar ik snap wat jij bedoelt. En na de letter van de wet (lees letterlijke vertaling) hebben jij en BR daarin gelijk. Ik denk wel dat hij nu gedeeltelijk verantwoordelijk is voor voetbal beleid Ajax. Maar dat komt door TH opzet in organisatie. Over voetballer Bergkamp heb je altijd mooie woorden! En jouw laatste zin klinkt me dus als muziek in de oren!

     8. Indojood

      Over de voetballer Bergkamp bestaat geen enkele discussie. Dat zou wel raar zijn als Ajacieden onder elkaar.

 4. Charka53

  Mooi voor hem ,kan hij met een schone lei beginnen omdat we hier verdeeld over hem denken.

  1. KBouter

   Nee, dat denk ik ook niet, zit lekker veilig op de achtergrond en krijgt niet meer de kar stront over zich heen.

   Lekker veilig…geen verantwoording te nemen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Precies KB..Dennis heeft nog nooit verantwoordelijkheid gedragen of genomen. Denk daarom ook niet dat hij hier in stapt.

 5. knudde32

  goh daar is ajaxpers weer met zijn dagelijkse kakkerlak complot theorieën als je zo last heb van die beestjes zou ik een verdelger bellen

 6. JohnDoe77

  Logisch dat hij daar in beeld is. Ik heb geen idee hoe hij is in de communicatie voor een groep. Eén op één schijnt hij top te zijn, maar of dat goed genoeg is voor een rol als hoofd opleidingen?

 7. Jimmy1971

  Tuurlijk valt er op Bergkamp wat aan te merken , maar op wij eigenlijk niet !?
  Blijft overeind dat hij als speler veel voor Ajax heeft betekent , en als mentor spitsentrainer dat nog in lengte van jaren zou kunnen doen !!!
  Milik heeft bijv heel veel aan hem gehad en dat heeft Ajax behoorlijk wat opgeleverd ..

 8. Gert Ajax

  Tuurlijk is dat jammer.
  Hoop ook niet dat hij gaat en hoop zeker niet dat die palingboer terug komt

 9. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  Beste Eug, Hans of wie dan ook. Ga ajb met Bergkamp mee naar Arsenal. Ga ajb morgen al. Beide. Hoe eerder hoe beter. Neem Overmars ook mee en vd Sar. Neem lekker samen heel Arsenal over maar laat Ajax met rust. Kan Ajax eindelijk eens echt aan het werk. Jonk is de man voor Ajax, het liefst weer met verantwoording voor de jeugd.

  1. De seijs

   Nou jij snapt het schijnbaar nog steeds niet. Maar dat jij dingen anders ziet dat weten wij hier wel.😅😅😅

   1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Jij begrijpt de Nederlandse taal niet eens dus waar reageer jij eigenlijk op?

 10. Widi

  Dames, ik zei vanmorgen al dat Bergkamp niet vertrekt. Hij mag dan in beeld zijn bij Arsenal, maar zelf heeft hij op korte termijn geen plannen om te vertrekken. Dat maakt al die discussies zo zinloos. Het is overigens ook niet zo dat Bergkamp de enige was die wat minder goed door een deur kon met Jonk c.s.

 11. Forever nr14

  Wijze woorden Indojood, gewoon na dit seizoen Dennis en Wim voor de groep zetten en Boszje wieberen want die pakt geen prijzen!
  Zou toch wat zijn zeg, “echte Ajacieden” weer voor deze jonge groep. Mmmmmm dromen zijn bedrog helaas!

  1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

   Zonder Dennis ajb. Zijn commentaar komt altijd achteraf, nooit op het moment wanneer het moet en er toe doet. Was bij Johan het geval en ook bij Frank.

   1. EugAjax

    AB ben jij nou degene die altijd ageert tegen forum leden die spelers etc afkraken omdat ze zich niet kunnen verdedigen? En nu pleeg je zelf karaktermoord op een van de grootste Ajacieden uit de geschiedenis. Denk je nu echt dat zo een icoon nooit zijn mond opentrekt? Een man die gespeeld heeft op hoog niveau die aan begin stond van revolutie, die meteen in eerste gesprek bij Johan heeft aangegeven niet blind zijn visie wilt volgen maar het op zijn eigen manier wilt doen op sommige punten. Bergkamp is dus een gentleman. Hij gaat het gevecht binnenskamers aan en niet via Jaap de Groot in de media! Dit in tegenstelling tot Jonk die niet meer wilde communiceren intern maar wel via media. Zo moet je een karakter beoordelen. Maar gezien je vaak terugkomende geschreeuw naar velen forumleden die het niet met jou eens zijn begrijp ik steeds beter waarom jij zo een fan bent van Jonkie en zijn gevolg. Je zit volkomen fout met je bewering puur en alleen omdat Dennis de gentleman is!

    1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

     Ik ga met jou de Jonk discussie niet meer aan zeugje. Jij bent dom, dat blijkt telkens weer. Ik heb ook geen enkel rspect voor jou. Jij bent een nitwit die hier een beetje aanzien probert te krijgen. V.w.b. Bergkamp: een groot voetballer maar qua mens verre van mijn type. Van mij mag hij vanavond nog vertrekken.

     1. EugAjax

      AB zie hierboven, geen discussie meer aangaan over Jonk? Dat is precies 24 uur gelukt hahaha. Zie beneden mijn response. En je hebt gelijk we houden er nu maar overop nadat jij ongetwijfeld nu nog 1 keer los zal gaan succes

 12. EugAjax

  Vaker met jou of eigenlijk altijd als je klem geluld bent dan ga je van alles roepen over de persoon etc. Knap nogmaals 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏klasse man

  1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

   Goh. Bril van specsavers? Hersens van …….. tsja waarvan???

   1. EugAjax

    Kom op dat kan beter AB ! Moet je niet dreigen met gierput of iemand overrijden op zebrapad, iemand in elkaar slaan dreigen etc? Je stelt me beetje teleur nu. Je bent (ook al door iemand anders geroepen) echt een persoon die de personen Piet en Johan heel veel eer aan doet. Toon eens wat respect voor die mannen wiens naam je draagt!

  1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

   Maar je mag het laatste woord hoor. Daar geil je op. Ga je gang 👋

   1. De seijs

    Enzo als altijd moet jij het laatste woord hebben. Dus wie geilt er nu op het laatste woord. ☻👋

 13. EugAjax

  Nogmaals meneer de voetbal consultant. Wat had Ajax uiteindelijk dan moeten doen toen bleek dat Jonk niet meer op 1 lijn kwam met rest van de club? En je kan altijd zo slecht lezen als het om Jonk gaat (en dan ben ik aardig tegen je) . Niemand maar dan ook niemand geeft ALLEEN Jonk de schuld. Ergo er is en was juist zeer veel waardering voor hem in alle lagen van de organisatie EN supporters, ja ook bij mij. Het gaat vnl om het performance team om hem heen! Die werd niet meer gepruimd. Zelfs boezemvriend van Cruijff voelde dat (lees VI) en gaf Aajx daarin groot gelijk! Jonk hield teveel vast aan mannen die geen gevoel met voetbal hebben en oa jeugdteams met 8 jongens op pad stuurde bijv.

  1. EugAjax

   Als hij dan stelselmatig niet meer wil samenwerken, en vervolgens vuile was in de media gooit en niet intern houd word hij een zeg maar liability. Krijg je onwerkbare situatie en valt het niet meer op te lossen tussen de voetbaljongens. Ik neem dat ook de andere jongens kwalijk. Verschillende keren gemeld. Dus niet alleen Jonk. Nu huren ze jou in op dat moment als consultant. En nu mr bog shot, wat zou jij Ajax op dat moment dan adviseren. Ervan uitgaand dat het niet meer op te lossen is zelfs niet meer als in the old days in kleedkamer, zoals Indojood voorstelde. Ik ben benieuwd. Of gaan we dan nu weer schreeuwen? Dit was laatste uitleg hoe iig ik erin sta.

    1. EugAjax

     PS AB ben jij toevallig een van zijn consultant vriendjes dat je elke keer zo gek word ?

     1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Feit: Cruijff heeft in Amerika heel veel opgestoken van hoe je met zaken om moet gaan. Hoe belangrijk bijvoorbeeld iemand uit een totaal andere tak van sport net dat stukje kan toevoegen aan een speler wat hem net weer even beter maakt.
      Feit: Cruijff en Jonk spraken tot het eind langdurig over voetbal en dus ook dit soort zaken. Als dat team om Jonk heen niet gepiktvwerd dat pikte men de visie van Johan dus niet. Dus die kliek die er nu zit os zo hypocriet als de pest als het om Johan gaat. Verdiep je eens in de materie kneus. Vwb je laatste uitleg, je hebt niets gezegd, dus welke uitkeg. Mij hoef je niets uit leggen, ik weet hoe het zit. En als jij woorden als dombo, zeug en lul schreeuwen vindt, prima.

     2. EugAjax

      Ik vroeg om jou mening niet om die van Cruijff, die wist ik al, heb ik voor doorgeleerd weet je nog 😄? Maar je antwoord maakt veel duidelijk. Jonk en VOORAL zijn team deden alles IN NAAM van Johan! Elke keer als men wat tegenspraak kreeg regeerde men door meteen te zeggen maar Johan wil het zo. Volg en zo niet dan krijg je problemen! Beetje zoals jij het nu ook zegt. Je bent hoofdverdachte volgens mij ben je echt van die kliek! In dat geval succes met legacy Cruijff maak er wat moois van bij andere club! En bewijs dat Ajax het volledig verkeerd gezien hebt. O ja en nog als laatste. Waar Johan echt een hekel aan had. Mensen zonder eigen mening. Hij wilde de macht in handen geven van nieuwe generatie voetbaljongens en die moesten het op hun manier doen! Dus manier van acteren binnen volgelingen Jonk stond dus haaks op waar Johan in basis voorstond. Maar goed we houden meningsverschil beter om te stoppen

     3. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Zou heel fijn zijn als je stopte. Jij wil het niet begrijpen. Jij legt anderen woorden in hun mond om op die manier te proberen je gelijk te halen. Volgens jou redenatie zijn bijvoorbeeld alle gelovigen dom en volgzaam volk. Maakt jou steeds simpeler.

     4. EugAjax

      Wie legt er nu bij wie woorden in de mond AB ? Kwestie van pot verwijt de ketel…….ik neem volledig afstand van jouw werkelijk stompzinnige conclusie!

     5. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Hoe vaak stop je nu met de discussie?? Nog drie keer, vier keer? Dat laatste woord he ….. oke dan, daar komtie weer …….. pak je kans hans, the stage is yours.

Reageren is niet mogelijk.