There are no ads, please add some


Peter Bosz: ‘Ik vond de eerste helft echt heel slecht’

Ajax heeft gewonnen van Heracles maar Peter Bosz is niet tevreden. Zeker de eerste helft was beneden de maat en de oefenmeester geeft niet alleen de spelers de schuld  maar steekt ook de hand in eigen boezem. ‘We legden niet de juiste scherpte aan de dag, terwijl je die ook in deze wedstrijd gewoon moet hebben. Ik heb er begrip voor dat we donderdag een zware wedstrijd hebben gespeeld, maar ik vind dat we agressiever aan deze wedstrijd moeten beginnen. Ik vond de eerste helft echt heel slecht’, vertelt Peter Bosz aan FOX Sports.

‘Ik heb voor de wedstrijd aangegeven wat ik verwachtte van deze wedstrijd en van mijn ploeg. Dat heb ik blijkbaar niet goed gedaan. Ik ben er om te zorgen dat spelers met de juiste instelling aan een wedstrijd beginnen en dat was me blijkbaar niet gelukt. Ik ben daar twee dagen mee bezig geweest, maar heb blijkbaar niet de juiste toon weten te raken’, besloot Peter Bosz.

Gerelateerde posts

47 reacties

  1. De seijs

   Veltman was WEER super slecht vandaag. Bosz vervang hem! straks spelen we tegen Kopenhagen dan is hij er uit niet bij. Zet aub Tete voor alvast Wedstrijd ritme vanaf de eerstvolgende wedstrijd in de basis. Hij verdiend het en wees eens een kerel en geef eens toe dat Veltman niet brengt wat hij wel zou moeten brengen. Tete is de man op rechtsback!

   1. FrankiC

    Niet eens De Seijs. Wel om Tete ritme op te laten doen voor die wedstrijd maar zeker niet om ‘tikie terug tete’ eerste RBack te maken. Dat trek ik echt niet. Dan nog liever soms een Veltmannetje tussendoor. (Tete had tegen Legia trouwens ook een Veltmannetje.)

    1. Litmanen

     En, Veltman verspeelde 1 bal. 1!!!!!!!!!
     Zal ik er nu eens negen opnoemen die er meer verspeelden?????

     1. Litmanen

      Precies, Veltman speelt de laastste weken uitstekend. Er zitten hier mensen te wachten op 1 foutje om hem weer af te drogen.
      Pakt alleen een gele kaart op momenten die het er toe doen.
      Die azijnzeikerds boven moeten de wedstrijd eens terugkijken en de foute passes van Klaassen op tellen.
      Dan zou die volgens bovenstaande kenners nooit meer voetballen.

  1. dioajax

   haha inderdaad indojood….soms denk ik dat Ajaxpers mischien frank de boer is hahahahahaha…

 1. -buitenkantje rechts-

  Eerste helft echt heel slecht.. ok.. vastgesteld.
  Nu het kleiner maken en zoeken naar oorzaken. Bosz trekt het dit keer naar zichzelf. Prima! Hij is ook eindverantwoordelijk. Zou ook graag zien dat hij het buj spelers neerlegt en alternatieven een kans geeft.

 2. EugAjax

  Wat zegt Bosz hier eigenlijk dat hij het gevoel heeft dat hij de spelers niet kan raken? En zal dat een incident zijn of krijgt hij dat gevoel? Op zich mooie kijk in de spiegel alleen of dit slim is? Persoonlijk zou ik er niet zwaar aan tillen dat ze in eerste helft niet scherp genoeg waren. Zeer normaal na donderdag het zijn mensen geen robots. Door overvol programmas tegenwoordig kan het niet elke wedstrijd 90 minuten lang super voetbal zijn! Hopelijk werkt Bosz nu geen speculatie in de hand na het tonen van deze kwetsbaarheid

   1. EugAjax

    Ja dat idee heb ik ook Franki. Ik wist even niet wat ik ervan moest denken maar slim is het niet

    1. FrankiC

     Dit zijn woorden voor een trainer die ontslagen is (‘ik kon de groep niet meer motiveren’), terwijl PB in de regel zegt dat ze zijn aanwijzingen niet opgevolgd hebben.

     1. Litmanen

      Ja, maar je kunt moeilijk een trainer ontslaan die kampioen wordt en de Europa league wint 😉

     2. EugAjax

      Precies Litmanen dat zou wat zijn, de spelers niet kunnen raken of motiveren maar dan wel twee prijzen omhoog houden 😂😂😂. Hij gaat het hem flikken hoor 👍

  1. SarAjaxxx

   Ja zo slecht dat ze de 8ste finale van de europa leauge zitten en zo nu en dan heel leuk voetbal spelen en gewoon 2e staan echt vervelend

 3. FrankiC

  Van de andere kant hebben we in die 1e helft de meeste kansen van dit seizoen gecreëerd. Daarnaast een pluim voor de counters van de tegenstanders. Razendsnel met 3 à 4 spelers.

 4. KBouter

  En we zijn weer een wedstrijd verder, Internationaal sta je zoals je speelt gewoon al met 0-2 achter.

 5. -buitenkantje rechts-

  Aan de andere kant.. Na een zware Europacupwedstrijd zetten we vrij simpel Heracles aan de kant met 4-1 en hebben we geen schade opgelopen..👍

 6. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  Ten eerste heel goed dat Bosz zo open is. Niets mis mee. Je verschuilen achter cliches is pas echt fout. Dat mensen het logisch vinden dat het team zo slecht begon is onbegrijpelijk. Juist nu hadden ze hun energie in de eerste helft moeten geven om daar in de tweede helft op terug te kunnen allen. Zwak beginnen kost ook energie. Dankzij verdedigers werd ons een blamage bespaard. Het was ongelooflijk hoe slecht de passing was. Je zou toch denken dat ze elkaars looplijnen nu wel kennen. Ik vrees met grote vrezen voor Kopenhagen. Onana moet heel snel leren dat spel ook heel snel kan hervatten. Vandaag maakte hij er een paar keer een potje van. Sanchez was eerste helft ook gewoon slecht maar herstelde zich gigantisch in de tweede helft. Die sliding bij de achterlijn was van wereldklasse (vlak voor mijn neus). Graag de Ligt als basisspeler en Tete ook.

  1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

   Toch wel geinig. Geef ik inhoudelijk commentaar, blijft Eug de zeug stil. Te hoog gegrepen voor hem denk ik zo.

 7. Kingerwin

  Was zeker niet best, vooral Veltman en Traore, die deden alles in wandeltempo. Maarrrrrrrrr wel 3 punten, vooral dankzij Sanchez

 8. toonvs

  Volgend mij heb je selectie van twintig man. Waarom dan altijd de zelfde elf. Wissel een keer dat houdt alle spelers scherp en ze vinden dat ze er bij horen.

  1. FrankiC

   Omdat winst voorop staat en om vaste patronen erin te slijten.

   En zou dat dan ook voor iedereen gelden?? Dus Westermann is tegen Kopenhagen aan de beurt ten kosten van Sanchez? (Afgezien van gele kaarten!)

 9. VanDattem

  Ik vind Bosz echt een zure betweterige idioot die niet met spelers om kan gaan, maar goed, hij blijft winnen en ik kom slechts met forum-wijsheid. Dus ja..

 10. Jimmy1971

  De trainer zou inderdaad eens sneller moeten wisselen , want spelers vertrouwen geven is goed maar het moet niet doorslaan , al is dit pas de 1ste wedstrijd waarbij een wisselspeler scoort ..

  1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

   Vandaag wisselde hij in verhouding snel (de Ligt niet meegerekend)

 11. JohnDoe77

  Goed dat hij ook naar zichzelf kijkt, maar het ging eerder mis dan bij zijn wedstrijd-bespreking met de selectie! Het ging mis toen hij wederom koos voor Traore, Younes, Veltman ipv Neres, Kluivert en De Ligt in de basis. Maar goed, dat kan dus volgende pot beter.

 12. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  Het is gewoon ongelooflijk dat de groep niet vanzelf tot op het bot gemotiveerd is om te zorgen dat de achterstand op Feijenoord alleen maar kleiner zal worden. Met zo’n instelling aan een wedstrijd starten maakt dat je het kampioenschap gewoon niet verdiend.

 13. Forever nr14

  Ach ach Petertje pfffff man man je weet dat die kakkerlakken gewonnen hebben, dan is het toch normaal dat je spelers 200% gemotiveerd moeten zijn. Maar dit zijn ze niet, en dan nog maar niet te spreken over jou vriendjes aan de buitenkant! Dat is toch gewoon slecht!
  Jij raakt de spelers niet, nee idd hahaha dat wist ik al bij je aanstelling joh, dus dit seizoen 0 prijzen, dus Petertje “ADIEU!”

Reageren is niet mogelijk.