Ajax blijft in spoor feyenoord door winst op Heracles: 4-1

Ajax lijkt de enige club die feyenoord nog van de eerste landstitel sinds 1999 kan afhouden. Waar de aartsrivaal in De Kuip afrekende met psv (2-1), legde Ajax in eigen huis Heracles Almelo over de knie: 4-1. Het verschil met feyenoord blijft daardoor vijf punten: 63 om 58. psv staat met een totaal van slechts 52 inmiddels op een flinke afstand met nog precies tien speelronden te gaan.

Ajax kwam zondag in de 23e minuut op voorsprong dankzij Kasper Dolberg. Het Deense goudhaantje was attent na een afstandsschot van Davy Klaassen. De 19-jarige spits was trefzeker via een rebound. Lang kon Ajax niet genieten van de voorsprong. Samuel Armenteros legde de bal twee minuten later aan de andere kant van het veld met een rake kopbal in het doel achter André Onana, die witheet was dat zijn verdedigers de Heracles-aanvaller ongehinderd lieten koppen.

In de tweede helft nam Ajax dankzij twee verdedigers vrij rap afstand van de ploeg van coach John Stegeman. Een kopbal van de piepjonge invaller Matthijs de Ligt (17 jaar) die ingevallen was voor de geblesseerde Viergever en een afstandsschot van Davinson Sanchez hielp Ajax aan een 3-1 voorsprong. In de blessuretijd maakte Bertrand Traoré het kwartet doelpunten compleet: 4-1.

Related posts

71 Comments

  1. Jimmy1971

   Ja , dan hadden we al lang bovenaan gestaan !
   Wat een mooie gozer die de Ligt , hoop dat hij snel meer speeltijd krijgt , wat een kroonjuweel !!

    1. vak411

     Tja seijs.. gewoon winnen na een europeese wedstrijd! Het is niet goed maar we winnen wel alles! We wachten op het zeiken van ajaxpers. Er komen een paar groeibriljantjes aan!

     1. Charka53

      Inderdaad vak411 het was weer niet goed maar we pakken drie punten de Ligt is echt een lichtpuntje voor Ajax 1 laat hem maar staan en ja over de vleugels zeg ik maar niks meer die worden niet beter.

     2. vak411

      Zonde hé Charka, vreemd want younes kan het wel dat heeft hij laten zien vorig jaar. Hopelijk past neres zich snel aan zodat traore kan banken of in de spits kan

     3. Charka53

      Zeker vak411 blijven hopen dat Younes het licht een keer ziet anders grijp de jeugd hun kans en Traore zou beter in de spits spelen dan staat hij dichter bij de goal en moet hij niet zo lang slalommen om er te komen en heeft volgens mij meer rendement.

    2. Kingerwin

     Ja dat dacht ik ook tijdens de wedstrijd. Verder keuze maken met Traore, spits of wissel, maar geen rechtsbuiten

  2. Charka53

   En door die inzet en door de doellijn technologie van vandaag is de kans op een schaal nog kleiner dan dat ze al was.

   1. KBouter

    Wat een gelul Charka…het is juist eerlijker met die doellijn technologie.

    En zonder…de éne keer heb je hem mee, de andere keer tegen!

    1. Charka53

     Dat is ook waar KBouter en zo bedoel ik het ook niet , maar als die er vandaag niet was geweest was die domme fout van de PSV doelman niet geregistreerd en waren de punten daar verdeeld en stonden we nu op drie punten IPV vijf.En die technologie moeten ze natuurlijk toepassen maar bij alle wedstrijden.

   1. vak411

    Ik zucht mee.. irritant mensen die vragen om duimpjes als ze het er mee eens zijn.. dus duimpjes naar beneden als je het met me eens bent..

     1. vak411

      Omdat er een aantal zijn die proberen duimpjes te scoren om duimpjes te vragen. Ik ben wel beninieuwd wat mensen van mijn mening vinden zonder te vragen om die stomme duimpjes.. dus is dit een prima oplossing ?

     2. KBouter

      vak 411 ik bedoel ..als jij wat post en ik vind dat een leuke of goede post, reageer ik daar ook goed op.

      Bij een post waar ik het niet mee eens ben, reageer ik ook, maar zeg dat ik het anders zie. Als jij een post doet, en ik vind hem goed…en 50 anderen geven je een duimpje omlaag, dan nog vind ik jou post goed. Ik ven niet gevoelig wat betreft duimpjes omlaag.

 1. -buitenkantje rechts-

  DE LIGT…
  Eigenlijk heb ik nu het belangrijkste van deze wedstrijd wel verteld.. Gaf deze jongen even zijn visistekaartje af of niet? Is nu wel duidelijk genoeg toch? Sanchez en de Ligt CV achterin. Tete mag het uitvechten met Veltman op rechts.. Riedewald met Viergever en Sinkgraven op links.. Grote voordeel is dat je Riedewald en Viergeveer ook op de CV posities kunt gebruiken.. Heerlijke situatie lijkt me dat als coach. Middenveld staat, prima invalbeurt Frenkie.. Zou zo graag Nouri eens een wedstrijd in de basis willen zien.. Heerlijk! Al die echte voetballers in het team.. Komen we automatisch bij de voorhoede.. Ons onversaagde trio voorin. Traoré loopt verdedigers voorbij alsof ze er niet staan, maar het vervolg is daarna onvoldoende.. Jammer is dat toch..je zou anders echt een wereldtopper in huis hebben. Younes bevalt me toch beter de afgelopen 2 wedstrijden.. Hij gaat zowaar een paar keer buitenom en zet ballen voor.. welliswaar onzuiver en afgewisseld met nog veel balverlies. Maar er zit een stijgende lijn in die helaas nog (ver) onder het verwachte niveau zit.
  En dan natuurlijk Neres.. Las dat sommigen het er niet mee eens waren dat Dolberg er uit gehaald werd. Dolberg heeft in zijn speeltijd een 100% kans recht op de keeper geschoten en een keer attent gereageerd en gescoord. Kan me voorstellen dat Bosz Traoré weer op de spitspositie wil zien.. Dolberg kan op zijn leeftijd nog niet een heel seizoen top spelen. Snap dat hij dan Traoré ziet als een vervanger. Denk dat we de aanval voor de rest van het seizoen misschien gezien hebben. Younes.. Traoré.. Neres. Met Kluivert en Dolberg als vervangers. Vond dat er met Neres op rechts en Traoré in de spits en Frenkie er veel meer voetbal in het team kwam.
  Wat zou er gebeuren als Donny voor Klaassen zou spelen en Younes vervangen werd door Nouri?

  1. dickst14

   Ik zie De Jong constant spelen in ajax 2 en hij lijkt op Jonk/Xavi en Nouri op Iniesta. Deze 2 met vd Beek is het middenveld van Ajax voor de toekomst. Een beetje tiki taka. ik heb er alle vertrouwen in voor de toekomst met wat we nu hebben en wat er aan komt. (kluivert de ligt eiting enz.)

   1. -buitenkantje rechts-

    Eens Dickst..echte voetballers! Zet die bij elkaar en je krijgt echt voetbal.

     1. dickst14

      Dit zou echt moeten gebeuren. Ze zeggen het allemaal wel, maar ik denk dat alleen Jonk volgens de Cruijff filosofie werkt.
      Jonk moest weg als hoofd opleiding wegens meningsverschillen op bepaalde vlakken. Deze bestaan niet als hoofdcoach.
      Dus na Bosz aub Jonk of wordt dit weer gezien als persoonlijk gezichtsverlies in plaats van aan Ajax te denken????

     2. Indojood

      Helemaal eens, dickst14. Radicaal Cruijffiaans spelen. Ik zie PB steeds meer afglijden naar het niveau van de laatste jaren onder FdB.

     3. dickst14

      Als ik ajax 2 zie met alle aankomende talenten zie ik echt ajax voetbal met voorzetten vd vleugels en niet dat naar binnen trekken enz enz vd vleugelspitsen. Hoe lang gaat Bosz hier nog mee door en hoe lang blijft Veltman Tete uit de basis houden?????????
      Wim Jonk is het antwoord en zo niet strijdend ten onder.

     4. KBouter

      Ik denk niet dat de aanval Younes Traore Neres gaat worden.

      Traore is Zometeen weg, dus Dolberg blijft gewoon basis , en dat Dolberg eraf werd gehaald, snap ik maar Dolberg heeft het lastig omdat egoïsten en net niet Ajax voetballers Traore en Younes hem geen aanvoer geven. Met deze voorhoede krijgt zelfs Suarez het lastig.

     5. KBouter

      Ow, jij weet meer dan wij? Waar gaat hij heen dan?

      Traore is een gehuurde passant, ik ga dan liever verder met onze eigen jongens die misschien op die positie het veel beter doen!

     6. FrankiC

      Dat Traoré gehuurd is, is voor Bosz absoluut niet relevant bij het maken van de opstelling. Hij kijkt met welke 11 de kans om te winnen het grootst is.

     7. -buitenkantje rechts-

      Ik vind dat terecht FrankiC.. voetballers zijn vooebijgangers, gehuurd if niet. Het gaat erom de beste 11 op te stellen die je ter beschikking hebt.

     8. Jimmy1971

      Als een gehuurde speler niet speelt is het ook weer wanbeleid ..
      Ik vind Traore vaak ook ergelijk maar soms ook geniaal , zijn hoeveelheid goals en assists zijn echter prima voor een buitenspeler ..

     9. FrankiC

      Dit tikt het niveau n bij lange na niet aan. Voetballend als mentaal niet. Zit niet voor niets uiteindelijk weer op de bank…

     10. Indojood

      Was ook cynisch bedoeld, FrankiC. Zivkovic wordt door sommige supporters als een geweldenaar beschouwd.

     11. dickst14

      als je geen bal krijgt kun je niet scoren.
      had iemand anders kunnen zeggen die bijna iedereen mist.

  2. FrankiC

   Luxe probleem voorin. 5 spelers voor 3 posities. Ik vrees toch dat Dolberg het kind van de rekening wordt voor de basis (Cassiera en Cerny vielen al nr 6 en 7al eerder af) en ik vind Nouri toch eerder een middenvelder.

   1. -buitenkantje rechts-

    Dat heb ik ook bij Sam Larsson FrankiC.. Ook meer een misdenvelder, maar functioneert toch uitstekend op linksvoor.. Zou Nouri ook kunnen!

    1. FrankiC

     Larsson zou ook een Ziyech-metarmorfose moeten ondergaan: van 7 naar 11 km per wedstrijd.
     Weet niet of Sam daarvoor gemaakt is.

 2. Slingertje.

  Wat een lachwekkende vertoning de 1ste helft maar na rust waren de heren wel wakker.
  Lekkere goals.

  1. FrankiC

   Meeste doelpogingen in 1 helft van dit seizoen. Ik kan gelukkig ook al genieten van het creëren van kansen, maar daar ishet ‘m uiteindelijk niet om te doen.

 3. EugAjax

  Ik heb vanmiddag een aantrekkelijke wedstrijd gezien, en Heracles deed behoorlijk goed mee, zeker in eerste helft. Ajax was in tweede helft stuk beter dan in eerste. De Ligt echt een kanjer en zal na dit seizoen een vaste basisklant worden. Daar ben ik van overtuigd. Ook zijn we twee doelpunten ingelopen op Feyenoord en uitgelopen op PSV. Word dus een oude tweestrijd tussen de grootste en mooiste clubs van Nederland: Ajax en Feyenoord. Ik moet zeggen vandaag waren de Rotterdammers indrukwekkend. Toch denk ik dat ze aan kortste eind gaan trekken tegen ons aller Ajax. Als we zondag goed doorkomen tegen FC Groningen dan hebben we erna een vrij makkelijk programma tegenover Feyenoord die dan nog naar Heerenveen, Vitesse, en de angstgegners Ajax en PEC Zwolle. Goede zondag dus met een mooie overwinning en soms ook nog mooi voetbal. Weekje rust en dan weer knallen tegen Groningen!

  1. -buitenkantje rechts-

   Ik zal mijn vrienden bij Heerenveen vragen of ze tegen Feyenoord 2 stappen harder willen lopen.?

    1. KBouter

     Ik heb juist niet zo genoten, dat het een spannende wedstrijd is, komt omdat Ajax heracles kansen heeft.

     Die goal van hun ook, is gewoon schandalig hoe simpel er verdedigd word, die knakker staat nog vrijer dan de grensrechter stond.

   1. EugAjax

    Dank je vak411, ik lees veel negatieve bijdragen ik heb een redelijk tot goed Ajax gezien en in eerste helft een goed Heracles. 33 doelpogingen van Ajax geeft aan dat er zeker wel wat te genieten viel. Ik ben dus positief gestemd over rest seizoen. Eindelijk weer een teken dat spel de goede kant opgaat

 4. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  De eerste helft was te slecht om te kunnen spreken van een aantrekkelijke wedstrijd. Dankzij de verdedigers werd de ban uiteindlijk gebroken. Op het middenveld alleen Ziyech een voldoende.

  1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

   Apart trouwens dat mensen kritisch verwarren met negatief. Beetje dom eigenlijk en ook wel zelf ingenomen.

    1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

     Maar ja er zijn steeds minder echte Ajax supporters volgens mij.

  2. JohnDoe77

   Ben ik. Iet met je eens. Ook Davey speelde prima alleen valt het niet op om top te spelen als de rest om hem heen (onze vleugels en Veltman) er geen reet van bakken!

 5. Iamsterdam2015

  Begrijp mij niet verkeerd mensen maar wees ff reëel. Alsof feyenooit nog 3 keer gaat verliezen of 3 x gelijk of weet ik veel wat. Ja ze verliezen van Ajax op 2 april maar verder zie ik dit team geen punten meer verspelen.

Comments are closed.