Lerby geeft Ajax vijftig procent kans tegen Kopenhagen

Sören Lerby ziet Ajax niet als favoriet in het tweeluik met FC Kopenhagen in de achtste finales van de Europa League. De oud-Ajacied kent de kracht van de Deense ploeg en geeft Ajax vijftig procent kans waarbij hij de spelers van Kopenhagen betiteld als ‘slopers’.

‘FC Kopenhagen is een ploeg met een goede organisatie en ze beschikken over veel lengte en kracht, het zijn slopers. Met Andreas Cornelius hebben ze een speler in huis die heel gevaarlijk kan zijn, echt een speler om in de gaten te houden. Ik verwacht dat Ajax twee keer op de toppen van zijn kunnen moet spelen om door te bekeren. Als ik het heel zonnig bekijk, geef ik Peter Bosz en zijn spelers vijftig procent kans’. FC Kopenhagen behaalde dit seizoen negen punten in de Champions League maar moest toch voorrang verlenen aan Leicester City en FC Porto. Vervolgens versloeg Kopenhagen in de zestiende finales van de Europa League het Bulgaarse Ludogorets.

Bron: De Telegraaf

 

 

 

Related posts

54 Comments

  1. KBouter

    Zoals Ajax de laatste weken speelt…alhoewel ze wel winnen, geef ik ze internationaal weinig kans.

    Ajax is denk ik 1 van de zwakste broeders die er nog in zitten.

    Of er moet ineens heel wat gebeuren, vooral op de vleugels.

    1. BobbyHaarms

      Sluit ik me helemaal bij aan KBouter. Kopenhagen heeft slopers. En als er iets is waar dit Ajax grote moeite mee heeft is het dat wel..50% is idd een juiste afspiegeling van de kansen..

      1. Litmanen

        Ach, in twee wedstrijden moet je ook een beetje mazzel hebben. Ajax had met Legia een zwaardere tegenstander dan die Bulgaren.
        Vorm van de dag zal bepalend zijn. En dan vooral de vorm van de Ajacieden.

  2. ajaxpers

    Er moet een trainer komen waar de spelers tegen op moeten kijken, een trainer die charismatisch is en de posities op een tactische wijze invult, niet angstig is en bij 1-0 voorsprong defensieg gaat wisselen.

    1. Jimmy1971

      En je vergeet te zeggen dat ie nog niet eens in 010 een winkel bezocht mag hebben , Ajaxpers ..

    2. KBouter

      Iemand zoals jij denk ik, die autoritair is, een geweldig eigen mening heeft, goed geletterd is, schijt aan iedereen, en wat heel belangrijk is…goed kunnen omgaan met verschillende culturen!

      Dat ze jou nog niet gevonden hebben.

  3. MokumAFCA

    Ik heb geloof in dit Ajax. Dit Ajax kan Kopenhagen verslaan, net als Gent de Spurs verslaat.

    1. dickst14

      Ze hebben dit seizoen met de CL erbij 1 van 37 wedstrijden verloren. Dus zonder Sanchez eerst de uitwedstrijd maar eens door zien te komen. Veltman is ook geschorst dus gelukkig speelt Tete. Nu de vleugels eindelijk na 30 slechte wedstrijden eens vervangen. Of staat er in de contracten van Younes en Traore dat ze altijd een basisplaats moeten hebben. Dan ga ik het misschien ook begrijpen.

      1. BobbyHaarms

        Idd, ben blij dat Tete iig gaat spelen over een paar weken ipv Veltman. Verdedigend een stuk meer zekerheid in je elftal en dat kunnen we wel gebruiken heb ik zo het vermoeden.

  4. Jimmy1971

    Precies , Lerby is gekleurd in deze !
    Als Ajax er echt 100% voor gaat , dan gaan we naar de laatste 8 !!

  5. Mooi

    We moeten zeker niet denken dat het zo maar even gepiept is .Ajax is in europa ook helaas geen hoog vlieger meer dus het wordt moelijk maar we gaan het zien .o ja Lerby is ook niet de eerste beste ja toch.

  6. EugAjax

    Lerby is Deen en Ajacied dus ja als ik hem was zou ik exact hetzelfde zeggen. Realiteit is anders. Ajax gaat laatste acht bereiken. Leg de twee selecties naast elkaar en je weet genoeg. Verrassing kan altijd zie Nicosia tegen Bilbao of Gent tegen Spurs (hoewel ook weer paar reservespelers in heen wedstrijd en snelle rode kaart in terug wedstrijd) maar normaliter gaat Ajax naar laatste acht. Zeg maar 80-20 kans.

    1. KBouter

      Eug….we ouwehoeren altijd wel hier onderling, maar nu kan en mag ik je niet meer serieus nemen en zakt je niveau tot ver onder die van ajaxpers en anderen.

      80-20 %??

    2. BobbyHaarms

      Sorry EugAjax, maar jij weet net zo goed als ik dat Ajax zeer grote moeite heeft met dit soort tegenstanders en al jarenlang door dit soort clubs wordt uitgeschakeld of met de groots mogelijke mazzel doorgaat. De uitspraak WZAWZDB mag ondertussen best eens getemperd worden want dat zijn we allang niet meer, helaas..

      1. EugAjax

        Heren op basis waarvan zou Ajax van Kopenhagen moeten verliezen dan? We hebben echt veel meer voetbalkwaliteit in elftal rondlopen. Wat wel gevaarlijk is zijn spelhervattingen die zijn heel goed van de Denen. Dat kan een item worden, maar voetballend gezien hebben wij meer kwaliteit. Ik kijk niet naar historie niet recent en niet naar vroeger. Ik kijk naar nu. Kopenhagen werd derde in zwakste poule van CL. Achterop Porto en Leicester. De laatste vecht tegen degradatie en Porto kreeg les van Juve. Porto kan je best vergelijken met Sporting en die werden uitgeschakeld door Legia. Ajax was stuk beter dan Legia alleen lieten ze na om vooral in beide eerste helften grote score neer te zetten en speelde Ajax wedstrijd donderdag slecht uit. Verder krijgen Kopenhagen maar ook wij weinig tot geen doelpunten tegen. Dus komt het in mijn optiek uit op creativiteit en die heeft Ajax stuk meer dan Kopenhagen. Je moet ze zeker niet onderschatten maar dit moet echt te doen zijn. Als je 80-20 teveel vind doen we 70-30. We gaan het zien heren. 1 voordeel Kbouter voor je. Als je gelijk krijgt en Ajax gaat eruit dan verlies ik weddenschap van Ajax 1958 en verdwijn ik van forum?. Dus dan heeft dit nadeel ook weer een voordeel?. Eerst maar eens Heracles

        1. KBouter

          Dat Legia die Portugezen uitschakelde noem ik een incident. Ajax is Thuus tegen Legia door het oog van de naald gekropen, zoveel druk stond er op de verdediging. Middenveld en aanval van Ajax functioneerde al weken niet. Bij Kopenhagen staan geen jochies! Ik zeg niet dat we kansloos zijn, maar 80-20% is wel heel erg D66

          1. EugAjax

            Als dat D66 is moet ik wel heel snel mijn mening gaan herzien ??. We gaan het beleven wat voor wedstrijden het word.

        2. BobbyHaarms

          Dat Ajax veel meer kwaliteiten bezit dan Kopenhagen is een feit. Maar het probleem is dat Ajax tegen dit soort tegenstanders vaak niet bij machte is dit uit te beelden in de stand. Gevaar daarbij is dat elke tegenstoot dodelijk kan zijn, en gelukkig zijn we daarvoor gespaard gebleven tegen Legia. Maar 1 goal is gelijk het verschil tussen wel of niet doorgaan naar de volgende ronde. Dit Ajax is te kwetsbaar om het op 1 goal aan te laten komen, dat heeft Legia wel bewezen afgelopen donderdag.

          1. EugAjax

            BH ik durf het bijna niet meer te zeggen maar ik vermoed dat het niet op 1 goal aankomt. Ajax heeft idd weleens lastig tegen zulke tegenstanders maar we zijn zeer moeilijk te verslaan! Komt echt goed!

          2. BobbyHaarms

            Klopt, Ajax is ondanks dat het zeer kwetsbaar is moeilijk te verslaan..daar houden we ons dan maar aan vast. Altijd van eigen kracht uitgaan maar bovenal je kansen erin schieten. Kijkt voor ons ook een stuk rustiger ?

          1. EugAjax

            Ik neem aan dat je dan Ajax bedoelt BR? Onana, Sanchez, Ziyech, Klaassen, Schone, zelfs Younes (nu ga je door plafond schat ik in ?). En nu nog niet maar bij Dolberg zie ik ook grote toekomst. Wat me aan laatste bevalt is dat hij onverstoorbaar is en vooral ook goed mee kan voetballen. Ik zie hem best vaak ballen in 1 keer doorspelen. Hij moet echt nog veel stappen maken maar hij komt er wel. Rest van de genoemde zijn al verder.

          2. EugAjax

            O ja ik heb de aanstormende talenten expres nog niet genoemd maar daar lopen ook spelers tussen die een grote toekomst tegemoet gaan schat ik in

  7. AFCA my World

    Heb zojuist even wat wedstrijden van Kopenhagen zitten bekijken,ze hebben een dijk van een verdediging,en kunnen elkaar blindelings vinden, ik ben bang dat Ajax een pak op zijn broek gaat krijgen, er zit geen vuur meer in Ajax bovendien zijn spelers als Ziyech Younes en nog wat verdedigers hopeloos uit vorm,af en toe zie je nog wat van de kwaliteiten maar helaas veel te weinig, Nee het gaat het waarschijnlijk niet worden,mocht het toch wel lukken dan is er zelfs meer kans op meer !

    1. RobbyZ

      Dan o19 of jong Ajax maar sturen die kunnen elkaar ook blindelings vinden,zo jammer dat dat elk jaar in het eerste niet lukt. Pb moet eens meer kijken hoe de jeugd voetbalt en word opgeleid. Doen er meerdere invallers uit jong of o19 mee met het eerste dan zie je ook dat die elkaar steeds weten te vinden en weten hoe iedereen loopt.

  8. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Ajax heeft standaard enorm veel moeite kansen te creëren tegen teams met een hechte en goede defensie. Kopenhagen is zo’n team. De vergelijking dat Kopenhagen in de zwakste poule zat is lariekoek. Ajax heeft het dit seizoen nog niet voor elkaar gekregen om in totaal meer dan 30 minuten inzet en passie te tonen. Tegenstanders komen al helemaal niet meer met angst naar de Arena. Het enige wat beter is in hetvspel is dat de keeper minder vaak de bal krijgt maar op het middenveld en op de vleugels stokt het spel, stokt de creativiteit. Omdat er te weinig druk op de tegenstander staat wordt het naar voren verdedigen een stuk gevaarlijker en geeft de tegenstander kansen in de tegenstoot. Ik denk dat we voor een jaar afscheid kunnen nemen van Eug.

    1. EugAjax

      Je kon ergens mee leven AB weet je nog? Dus evt afscheid zal niet voor een jaar zijn! En al je vertrouwen in 1 keer kwijt in all mighty Bosz ? Je lijkt wel een draaikont fijne zaterdag ?

      1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

        Waar ik wel en niet mee kan leven is niet het punt hier. Jij geeft aan een jaar van het forum te verdwijnen bij een uitschakeling van Ajax. Ik zeg dat ik verwacht dat dat dus gaat gebeuren. Dus waar draai ik? Jij zegt nu al dat het afscheid niet voor een jaar zal zijn. In je bijdrage bij dit topic geef je zelfs aan te verdwijnen, dat klinkt als for ever. Maar goed, we kennen je inmiddels he. Soms zelfs in een en hetzelfde stukje tegendraads commentaar.

        1. EugAjax

          Je hebt het weer eens niet helder. Het draaien gaat om Ajax en Bosz. Je was zo positief en in 1 keer deugt er niks meer van. Zal wel met nieuwe nick te maken hebben dan. Mbt weddenschap. Als Ajax niet doorkomt verdwijn ik MINIMAAL 1 jaar van forum. Jij beweert dat ik dan 1 jaar weg ben. Dat is wezenlijk verschil zeker als je ook nog eens terugdenkt aan a) wat je me wenst en b) dat ik je daar niet in zal teleurstellen en c) dat je daar mee kan leven. Een slimme lezer, dat ben jij toch super consultant!, weet nu genoeg. Mag jij voor de rest weer van alles denken. Hup AB ! ?

          1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Gelukkig kan jij jezelf nog volgen. Velen hier kunnen dat niet.

          2. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Vwb het MINIMAAL: kunnen we er dan definitief van maken?

          3. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Vwb Bosz kan ik je aanraden al mijn reacties nog eens rustig terug te lezen. Kan heel erg leerzaam en verhelderend zijn.

          4. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Jammer dat je de giertank weer hebt gemist vandaag trouwens.

  9. HDfan

    Grootste probleem lijkt me momenteel fysieke en mentale fitheid, voetballend zijn we beter dan Kopenhagen

  10. fjonkman

    Ik denk dat we alleen kans maken als we uit een redelijk goed resultaat halen en als Ajax thuis in de ArenA een darteldag (herinneren we die nog?) heeft. Als alles gewoon vanaf minuut 1 lekker loopt. Anders gaat het echt heel moeilijk worden om Kopenhagen te verslaan. Dat is in het verleden al meer dan eens duidelijk gemaakt helaas.

    1. -buitenkantje rechts-

      Waar komt je optimisme vandaan David? Vond het optreden tegen Legia nou niet echt hoopgevend. Misschien zie jij het anders?

      1. david1984

        ik denk gewoon ook positief vandaar dat ik dat denk maar belangrijk is dat we het altyd hopen

  11. Bigboss

    Wat zijn er veel mensen weer negatief. Ze spelen best goed houden de nul regelmatig. Het einige is dat ze dolberg veel meer moeten gebruiken en de vleugels meer moeten afwisselen met een aktie maar veel meer een voorzet. Kijk is hoe ze voetballen vergeleken met het afgelopen jaar. Het is het aankijken weer waard en ik val niet meer in slaap,tijdens de wedstrijjd 🙂

  12. Forever nr14

    Bigboss? Ik weet niet waar jij naar zit te kijken hoor, maar ik zie toch hele andere wedstrijden, en iedere wedstrijd 90minuten lang met een hartslag van dik 200% moeten kijken, en weer die 300km heb gereden na een belabberd spel. Maarrr “we” winnen wel pfffff dat is wat ik Boszje na moet geven, maar hij maakt spelers niet beter, juist niet, kijk Dolberg zo zonde kwaliteit druipt ervan vanaf, maar ja als je 2 mislukkelingen op de buiten posities hebt staan, word hij niet gebruikt.
    Dit seizoen maak ik nog af, omdat ik er klaar mee ben, om na iedere 2 weken weer met stress naar huis te gaan vanwege het belabberde spel.
    En geiiruteer aan die Bosz, met z’n Traoré en Younes pfffff man man

Comments are closed.