Jong Ajax pakt periodetitel na 1-1 tegen FC Eindhoven

Jong Ajax heeft vrijdagavond de periodetitel gepakt in de Jupiler League door een 1-1 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. De ploeg van trainer Marcel Keizer zag tot twee keer toe een doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel maar vlak voor rust was het wel raak. Niemand minder dan Kaj Sierhuis opende de score op sportpark de Toekomst na een puike voorzet van Justin Kluivert. In de tweede helft wist FC Eindhoven de gelijkmaker te scoren en dat was uiteindelijk ook de eindstand. Met het winnen van de periodetitel ontvingen de Ajacieden uit handen van Sjaak Swart de Bronzen Stier en ontvangt de club 75.000 euro.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Zeefuik (Lartey Sanniez 22′), De Ligt, Bergsma, Dankerlui; Eiting, De Jong (Nouri 46′, Walian 78’), Van de Beek; Kluivert, Sierhuis, Mazraoui

Bron: Ajax.nl

Related posts

40 Comments

 1. marcussboss

  super mannen! spelen ook echt super leuk voetbal! Kluivert is echt een topper in wording..vandaag weer uitstekend!

   1. Kingerwin

    Helemaal mee eens. Die Sierhuis bevalt mij steeds beter, echte spits. Benieuwd of hij het gaat redden

  1. Bakkie

   Het verbaast mij dat JL-clubs zich zo rustig houden. Want het is toch eigenlijk belachelijk dat Jong Ajax dit geld pakt, terwijl ze niet eens mee doen voor promotie.

  1. EugAjax

   Eens Seijs. Juiste voorwaarden word weer geschapen door beleidsmakers! Op terug naar Europese top !

    1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

     Vertel eens Eug en de Seijs, beide alleenstaand denk ik?

   1. De seijs

    Juist EugAjax jaren lang niet zulke beleidmakers mee gemaakt. We zijn op de goede weg. En goede gezonde mensen zien dat. En dat zijn de echte! !

     1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Vrapand??? Hoe krijg je het toch telkens voor elkaar. Jij hebt het schoolplein nog niet eens afgemaakt.

 2. ritchy

  het was een wedstrijd met twee gezichten de eerste helft was jong Ajax de baas maar de tweede helft werden ze bij vlagen overlopen. maar als nog gefeliciteerd boy’s

 3. Remco425

  Ondanks dat dit een mooie prijs is, toch weer puntverlies. Dat gebeurt vaak de laatste tijd. Niet dat dat het doel is van dit team, maar het geeft wel iets aan. Een stukje mentaliteit misschien? Het gebeurt weer na een voorsprong.

 4. Jimmy1971

  Periode titel is mooi voor de jongens , van het kampioenschap is nu wel afscheid genomen ..
  Jammer want wat een stunt was dat geweest !

  1. AFCA my World

   Sorry hoor maar de eredivisie is wel weer een grote stap hoger, een invalbeurt als de stand het toelaat is misschien wel leuk maar langzaam brengen lijkt mij het beste !

   1. Vakje129

    Ja dat begrijp ik ook wel , maar momenteel heeft kasper get wel zwaar en je zou er voor kunnen kiezen om beide een helft te laten spelen en als je justin er bij zet die twee begrijpen elkaar zeer goed

 5. afcadeluxe

  knappe prestatie,vooral ook omdat ze voortdurend in wisselende opstelling spelen,toch een goed teken dat onze jeugdopleiding vruchten afwerpt

 6. a.p.

  gefeliciteerd mannen, maar wat brengt het verder op…dan de 75.000, ze mogen niet promoveren. wel nacompetitie????? dat weet ik niet?

  1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

   Geen nacompetitie. Het levert ervaring op, daar is het helemaal om te doen.

Comments are closed.