Klaassen: ‘Met vijf man op de keeper af en het dan nog verknoeien’

Natuurlijk was Davy Klaassen opgelucht na de 1-0 winst tegen Legia Warschau en zag hij dat zijn ploeg het op bepaalde momenten knap lastig had tegen het elftal uit Polen. Het moment dat Ajax met vijf man op het doel afstormde en het nog niet afmaakte wekte ook verbazing bij de aanvoerder.

‘Dat is gewoon een wonder en mag niet gebeuren, we gingen met vijf man op de keeper af en toch verknoeien wij het. Het was allemaal niet geweldig vanavond maar toch had ik het gevoel dat we beter waren. Bij de gele kaart van Sanchez wist ik dat hij geschorst zou zijn voor de volgende wedstrijd. Bij Joël wist ik het niet zeker maar hij heeft dus ook eerder geel gehad. Zonde. Maar gelukkig hebben we goede jongens achter de hand’.

Bron: Foxsports

Related posts

34 Comments

  1. Charka53

    Dit was ook niet te geloven , zo zien onze komende tegenstanders dat ze van ons niets te vrezen hebben want die schaal ik wat hoger in .

      1. Litmanen

        Lekker positief. Ik zie de mooiste kansen verprutsen in de Champions League. Hoeven we die ploegen ook niet meer te vrezen?
        We zijn terecht door en daar gaat het om. Als we weer wat meer gaan scoren dan vreten we een hoop van de te verwachten tegenstanders op. Je moet een beetje geluk hebben bij de loting.

        1. -buitenkantje rechts-

          Manco in je verhaal is het woordje als… als telt niet.. als ik vleugels had, kon ik vliegen. Gisteravond(nacht) nog de samenvatting Lyon-AZ gezien.. AZ, maar ook het Nederlandse voetbal kreeg daar voetballes. Zooo makkelijk als Lyon speelde, nauwelijks energie verbruikend.. positiespel, elkaar vrij spelend, en dodelijk in de afronding..
          Wij zijn een ontwikkelingsland qua voetbal geworden.. Lopen Verheijen achterna ipv Cruijff.. Zijn blij dat we tegen de huidige nr 3 van Polen thuis met veel horten en stoten en slecht spel met 1-0 winnen..
          Ik zie de norm die we voor Ajax ( en het Nederlands voetbal) hanteren afglijden naar een bedenkelijk niveau. We mogen straks nie meer direct meedoen met CL.. krijgen geen ploegen meer bij de laatste 8 UEFA league.. en zeggen tegen elkaar dat we niet moeten zeuren omdat we met belabberd spel nèt aan winnen van Legia Warschau.. Wat mij betreft is he alarmfase 1! Zelfs Bosz is trots op het resultaat en gaat thuis genieten van een wijntje zei hij voor de camera’s.. Middelmaat is troef, ook bij Ajax?

          1. Bakkie

            In grote lijnen ben ik het met je eens, BR… Alleen je hebt het over “alarmfase 1”, maar wat wou je gaan doen dan? Als je mee wil met de rest van Europa moet je sjeiks laten meedoen.

          2. dickst14

            Ja inderdaad
            i.i.g. Tete i.p.v Veltman en vervangers voor Younes en Traore. Dan zijn we een stuk sterker.

          3. Bakkie

            Dat is een eindeloze discussie, want iedereen heeft daar een andere mening over. Ook elke trainer.

        2. Charka53

          Daar heb je het probleem al Litmanen ,meer gaan scoren als ze met vijf man voor de keeper staan en de bal er niet in krijgen hebben ze wel een erg groot probleem.

  2. AJAX 2001

    dat was inderdaad erg slordig, maar voor de rest heb ik zitten smullen van de sfeer en het spel(al was het soms wat slordig)

  3. -buitenkantje rechts-

    Dit is zulk zwak commentaar..
    Je moet kijken naar het vertoonde spel.. uitgespeelde kansen.. positiespel.. baltempo.. Nu pak je één situatie eruit alsof het daar aan gelegen heeft. Neemt niet weg dat dit wel symptomatisch was voor de wedstrijd.

    1. Jan Mostert

      Baltempo???? Dat miste ik dus de 2e helft. Temporiseren bij de 1-0 en Legia weer in het spel laten komen. Juist dan het tempo omhoog en de 2-0/3-0 maken. Dit leek nergens op wees eerlijk.

  4. Jimmy1971

    Ze zijn duidelijk als team niet fysiek in staat om 2 wedstrijden per week te spelen , waardoor het spel steeds slordiger wordt !
    Daar zouden ze voor volgend seizoen aan moeten werken !

  5. dioajax

    maakt niet uit klaassen…vandaag 5 mannen konnen niet 1 doelpunten maken…dus maakt het goed tegen herakles en maak 5 doelpunten en elke doelpunt van een andere speler….goed gedaan jongens vandaag want………………..WE ZIJN DOOOOOOOOOOOOOOOOOOOR. …

  6. Geroldkohlen

    slordig een understatement ben net thuis van de westrijd! ik heb mooie dingen gezien, maar ook zoveel slordigheden. veltman eerste helft slecht 2de redelijk. Ziyech matig vooral die kans, die moet afgemaakt worden! viergever ,sanchez en riedewald meer dan goed, waren de beste 3 op het veld. traore en younes zucht, hoelang mogen ze nog blijven staan! hoevaak traore wel niet 1 tegen 1 stond ,maar gaat er gewoon niet langs! dolberg werkte hard maar word nauwelijks bediend!!! klaassen voldoende ook hij had er een kunnen maken! nouri goed ingevallen, goede terug verdedigende actie dat was een belangrijke! lasse ook goed ,en onana is gewoon een zekerheidje goed gekeept! Bosz had gewoon neres in kunnen brengen voor younes, erg jammer vooral in het laatste kwartier younes raakte geen pepernoot meer. wat mij betreft is younes einde verhaal!

    1. Litmanen

      Traore was stukken zwakker dan Younes. Younes kwam heel regelmatig zijn tegenstander voorbij, ook buitenom!

      1. Geroldkohlen

        2de helft was het niks meer, was rijp voor een wissel! verprutste ook mogelijkheden om uit te spelen ,had geen snelheid meer niks. maar traore was idd heel zwak alweer.

    2. EugAjax

      Eens Geroldkohlen ik denk vrij goede samenvatting van wat we gezien hebben, ik ben het wel met Litmanen eens. Younes speelde zeker een behoorlijke wedstrijd, stuk beter dan Traore.

      1. Geroldkohlen

        eerste helft voldoende! maar net als in de vorige wedstrijd 2de helft was het niks meer laatste kwartier a 20 min was het niks meer! younes was beter dan traore ,maar beide waren echt niet goed.

  7. ritchy

    het leek wel of ze verstijfde en niet wisten wat ze met deze kans om moesten gaan maar voor de rest was het na behoren veel strijd maar de voorhoede was niet bij machte om de verdediging een lastige avond te bezorgen en die scheidsrechter was ook een beetje de weg kwijt wat een aanfluiting hij meet gewoon met twee maten maarja we zijn door en daar gaat het om

  8. Gero77

    Goed was het niet inderdaad maar om een voorgaande opmerking mee te nemen…. we zijn door! Echter oef oef……. de volgende tegenstander zal een zwaardere kluif zijn dan legia…..

  9. JohnDoe77

    Joël gaan we veel minder missen als Sanchez. Schandalige gele kaart trouwens, hij gooide de bal niet weg maar terug!

  10. Dagrump

    Dat was inderdaad echt maar dan ook echt slecht uitgespeeld. Had gewoon een goal moeten zijn!!

Comments are closed.