Bosz trots op plek in achtste finales Europa League

Peter Bosz zag niet een wervelend Ajax de achtste finales van de Europa League bereiken maar toch is de trainer uitermate te spreken over het feit dat Ajax doorgaat in Europa, zo laat de trainer na afloop weten na afloop van de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Legia Warschau.

‘We mogen trots zijn op deze prestatie al was het spel niet best vanavond. We hadden het ons veel makkelijker kunnen maken door snel de 2-0 te scoren maar nu bleef het spannend tot het einde van de wedstrijd. De opbouw van achteruit was eerst niet goed. Toen dat beter ging, kregen we kansjes. Vlak na rust maken we een prachtige goal, en dan zie je dat je meer ruimte krijgt’. Op de vraag of Bosz heeft nagedacht om de nieuwe aankoop David Neres nog in te laten vallen was de trainer duidelijk. ‘Ik vond het bij deze stand te gevaarlijk om hem in te brengen want hij weet natuurlijk nog niet precies wat er van hem verwacht wordt. De komende maanden hebben we iedereen hard nodig dus zijn tijd komt zeker wel’.

Bron: Ajax.nl

Related posts

51 Comments

  1. -buitenkantje rechts-

    Hahahaha! Maken we een prachtige goal….Waarom Neres wel laten warmlopen Bosz als je toch niet van plan was hem in te brengen?!

    1. Charka53

      Hij laat even zien wie de baas is , het is net zo lullig als Justin na 15 minuten er weer afhalen.

      1. Widi

        Dat lijkt me niet Charka. Het was heel verstandig om Justin op dat moment eruit te halen, net zoals het verstandig was om Neres bij een 1-0 stand niet te brengen. Wees blij dat we een trainer hebben die niet alleen doet wat veel onkundige supporters willen. Wees blij dat hij zelf nadenkt. Hij weet wat hij doet.

        1. -buitenkantje rechts-

          Lijkt me niet dat Neres het minder had gedaan dan Younes of Traoré Widi.. Verder zal Bosz best overtuigd zijn van zichzelf, maar ik kijk naar de uitwerking van zijn keuzes op het veld.

          1. Widi

            Bosz bedoelt dat Younes en met name Traoré ook verdedigend weten hoe en waar ze moeten lopen. Neres weet dat nog niet. Daarom vind ik dat Bosz het verstandig heeft gedaan. Bij 3-0 had hij hem echt wel gebracht.

          2. -buitenkantje rechts-

            Younes verdedigt nauwelijks mee.. Traoré loopt wel mee terug, maar verdedigt niet.. Is ook niet hun taak mijns inziens.. Aanvallers moeten scoren en buitenspelers moeten assists afleveren op de spits..
            Laat Veltman aub achterin blijven en zich goed positioneren. Er komt geen enkele voorzet van de backs. Het spel van Ajax is niet effectief en voorspelbaar.

          3. Bert62

            Maar dat is al tijden zo, van de vleugels komen zelden of geen goeie voorzetten. Dat is ook de reden dat Dolberg niet scoort

          4. Toppertje

            Eens buitenkantje. Waar gaan we heen als we zwak presterende aanvallers laten staan omdat ze goed meeverdedigen? Younes zakte in alle opzichten ver weg in de 2e helft. Dan moet je gewoon ingrijpen. Ik had graag Neres gezien maar vd Beek had ook gekunt. Volgens mij hoort het zo te zijn dat verdedigers van de tegenstander van Ajax nauwelijks naar voren durven vanweg de gevaarlijke Ajax aanvallers. Younes en Traore handhaven alleen omdat ze goed verdedigen is idioot. Om Johan nog maar eens aan te halen “als je 1x meer scoort dan je tegenstander dan win je”. De winnende coach zal nu wel gelijk hebben maar ik vraag me af hoe de reacties waren geweest als het 1-1 was geworden.

          5. Basl

            Gisteren had traore anders 2 prima onderscheppingen achterin, daar had neres wellicht niet gelopen.

          6. Remco425

            Onzin br, Traoré knapt juist veel verdedigend werk op. Toch maar even beter opletten. Ik had van jou niet verwacht dat je maar gewoon met de grote meerderheid meeroept… En juist dat is het echte Ajax spel, het totaal voetbal. Iedereen helpt mee met aanvallen en iedereen helpt mee met verdedigen…

          7. -buitenkantje rechts-

            Als je mijn. Ommentaar op de wedstrijd leest is dat alles behalve meeroepen met de meerderheid.. lees over het algemeen tevredenheid over het resultaat. In mijn visie mogen aanvallers nooit verder terug dan de middenlijn.. blijven staan en over laten nemen door middenveld en verdediging.. Daarmee creëer je namelijk ruimte. Wat ern onzin dat je je man over het hele veld moet volgen! Traoré heeft niks achterin te zoeken.. Als hij zich bij mij achterin had gemekd werd ie gewisseld. Niet zijn taak..

        2. Geroldkohlen

          younes raakte de 2de helft geen knikker en verprutste ook een grote mogelijkheid, traore word met de week erger! 2de helft was traore zelfs onzichtbaar! ik denk zelf ook dat hij best neres in had kunnen (moeten) zetten, vooral in het laatste kwartier a 20 min!

    1. De seijs

      Ja weet ik ook niet. Het wordt tijd dat van Gaal weer voor de groep gaat staan. Pas dan kunnen we weer genieten van ajax!

      1. Widi

        Met deze opmerking heb je jezelf definitief gediskwalificeerd als voetbalkenner. Van Gaal is het laatste wat Ajax nodig heeft. Ik dacht dat we dat eindeloos rondspelen wel zat waren. Bovendien kan er bij Ajax nooit meer plek zijn voor van Gaal zijn judas streek met die kale prof. dr. mr. Van Gaal is geschiedenis.

        1. De seijs

          Zie je nou wel dat jullie een zijn! En qua trainer is het de beste die we kunnen hebben. Qua mens is het een ander verhaal. Maar ik heb het ook over trainer. En dat jij of jullie liever een 2e rangs trainer willen is jullie of jou keuze!

          1. Widi

            Qua trainer toch ook niet meer Seijs. Hij is over the hill. Bij Man U bakte hij er ook niets van. Tussen haakjes: ik heb even niet door wie je met “jullie” bedoelt hoor.

          2. De seijs

            Trainen geven verleer je niet . En man u is niet te vergelijken met ajax toch? Ofzie jij dat anders. En jullie, snap jij als de beste!

          3. Widi

            Training en coaching evolueert. Van Gaal heeft de laatste evolutie gemist. Die is nog gebleven bij balbezit en controle. De huidige toptrainers laten hun teams constant zo ver mogelijk naar voren druk zetten. Onze trainer wil dat ook. Als we dan toch een andere zouden moeten halen, dan Klopp of Nagelsmann of Sampaoli of Pep.

          4. De seijs

            Ja en Messi en Zlatan enz. Die komen op zeker niet. Nee van Gaal is en blijft de beste trainer ooit , voor ons ajax. Gaan de spelers weer Door het vuur. En veel doelpunten. En het Nederlands elftal gaat weer eens mee doen met al die ajacieden.

        2. EugAjax

          Widi als je de kwaiteiten van Van Gaal kan zien heb je volgens mij juist veel verstand van voetbal. Dat zou los moeten staan van zijn achterlijke actie tijdens de revolutie. Daar heeft hij veel kwaad bloed mee gecreeert en terecht. Echter zijn kwaliteit mbt voetbalcoach ja die kan je echt niet ontkennen. Passe? Nou volgens mij nummer 3 van laatste WK met behoorlijk matige selectie (zie laatste twee EK cyclussen). En ook Mourinho krijgt het niet aan de praat bij Man United. Ik ben er ook van overtuigd dat als Van Gaal had mogen blijven dan had Man Un nu meegedaan om de titel.

          1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Nummer 3 op het WK met prachtig en flitsend voetbal van de Hollandse school. Oh nee, dat had ik graag gezien. Van Gaal was vooral de laatste jaren als trainer gewoon een despoot waarvoor een speler voor geen meter meer door het vuur ging. Maar ja, dat moet je wel willen zien, als je in het verleden blijft leven zie je dat niet.

          2. EugAjax

            Jij hebt duidelijk niet genoten van 5-1 tegen Spanje (Europees en Wereldkampioen), 2-0 tegen Chili en 0-3 tegen Brazilie? Ging niet om of Van Gaal coacht volgens Hollandse school maar of hij kwaliteiten heeft. Een instituut in de voetbalwereld. Helaas met 1 grote belachelijke actie van hem. Maar ach iedereen maakt wel eens grote fouten. Mijn idool dacht naar Feyenoord te moeten gaan in jaren 80……….

          3. EugAjax

            Beide een vorm van Ajax ‘verraden’ maar goed mijn idool heeft het RUIMSCHOOTS goed gemaakt. Overigens is het niet voor niets dat de 8-2 mijn mooiste Ajax herinnering is!
            Ik moet wel zeggen mjn respect voor mijn idool werd extra vergroot in Feyenoord shirt. Na de 8-2 kwam Feyenoord naar de Meer en toen de bus geparkeerd werd stapte Cruijff als eerste uit. Heel Ajax publiek wat eeom heen stond bleef maar 8-2, 8-2 zingen. Je zag zijn gezicht betrekken naar super scherp. En liet in zijn De Meer nog een keer zien waarom hij zo groot was. Ajax werd die wedstrijd volledig onderste boven gespeeld. Hoe we toch 2-2 speelden is mij nog grootste raadsel. Ach we weten allemaal Johan is een grootheid zelfs in een Feyenoord shirt!

          4. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Je vergelijking blijft belachelijk en gestoord. Zoals gewoonlijk probeer je het weer af te zwakken. Je bent gewoon een gestoord persoon Eug. Laat je behandelen zou ik zeggen. Oh ik maak het je makkelijk om de discussies te stoppen met mij …… flikker in een giertank.

    2. Remco425

      Trots op het feit dat we nu al verder zijn gekomen dan we in jaren zijn geweest? Het is nog niet waar we moeten zijn, maar er zit verbetering in. Daar moet het mee beginnen…

      1. -buitenkantje rechts-

        Waar zit verbetering in Remco? In het spel van Ajax? Of kijk je nu alleen naar het scorebord?

  2. Iamsterdam2015

    Mijn god wat was Traoré DRAMATISCH SLECHT!!! Ik zat in het stadion en geloof
    Mij, als Traoré aan de bal kwam hoorde je een diepe zucht op de tribune want men wist…..
    – bal verlies
    – foute paas
    – slechte aanname
    – actie met 0,0 rendement
    – etc etc etc etc etc etc.
    Mijn god wat is die gozer slecht!!!

    1. Bakkie

      En Bosz laat hem altijd staan, snap ik ook niet. Zou ’n mooi statement zijn als Ajax hem terug zou sturen naar Engeland.

  3. afcabran

    Ik ben ook trots op onze geweldige buitenspelers.. Wat een aanfluiting. Ik erger mij meer en meer aan traoré en vooral younes.
    Wederom was onana de beste man voor mij.

  4. ajaxpers

    Hij heeft geen bord maar een servicekast voor zijn kop. Onvoorstelbaar als suporters dat niet inzien

  5. EugAjax

    Bosz moet duidelijk nog wennen aan zijn nieuwe status. Dit zou prestatie zijn om trots op te zijn als je trainer bent van Vitesse of Maccabi. Voor Ajax is dit normaal of zou dit een minimale vereiste zijn. Heb ik het nog niet eens zozeer over het spel wat alsmaar slechter dreigt te worden. Laten we van een dip uitgaan kan het alleen nog maar beter om ons echt weer trots te maken Bosz! Op naar finale!

    1. Remco425

      Het probleem is Eug, dit is niet meer normaal voor Ajax. We zijn in jaren niet meer zo ver gekomen als nu. Er zit verbetering in, dus ja, ik snap Bosz wel.

      1. -buitenkantje rechts-

        Ik zie geen verbetering qua spel Remco.. Ik zie een elftal dat volledig in onbalans is.. Ik zie de beste spelers op de bank zitten.. ik xie spelers op posities spelen waar ze niet horen en al helemaal niet tot hun recht komen..
        welke verbetering?

      2. EugAjax

        Klopt niet Remco onder De Boer twee keer ook 1/8 finale EL en vergeet de CL niet twee keer bijna door poule fase. Twee keer 1 doelpunt tekort. Zeg maar de kroaat knipoog actie van Zagreb 1-7, en de Milan gelijkmaker ver in blessuretijd na zelf eerst in 90e min op 1-0 te zijn gekomen. Plus heerlijke wedstrijden tegen Barcelona en Man City maar ook Dortmund nee dit Ajax heeft nog niet het gem niveau van onder De Boer zijn Europese wedstrijden gehaald maar wat niet is kan nog komen

  6. Forever nr14

    Widi?? Sorry maar ik mis nog een essentieel ding, dat de buitenspelers (wie dat ook mogen zijn?) mee verdedigen klopt, maar een fatsoenlijke bal op die op een eiland spelende Dolberg (ver uit vorm voor velen?) krijgen ze niet voor elkaar, omdat het gewoon geen Ajax waardige spelers zijn, terwijl Boszje die spelers wel heeft!

Comments are closed.