Younes: ‘Het moet beter, veel beter. Acties zijn leuk, maar het moet iets opleveren’

In de papieren uitgaven van Voetbal International vandaag een openhartig interview met Amin Younes. De buitenspeler is nog altijd op zoek naar zijn vorm van vorig seizoen. ‘ Mijn drive is groot en ik ben de eerste die in de spiegel kijkt. Het moet beter, veel beter. Acties zijn leuk, maar het moet iets opleveren. Dat weet ik maar al te goed, en daarom vrat het ook aan me. Iedereen mag kritisch op me zijn, graag zelfs. Dat betekent dat de mensen iets van me verwachten. Ze willen de Younes van vorig jaar zien, dat wil ik ook.’

‘Vorig seizoen voelde ik in het veld vaak aan dat de spelers mij direct zochten: Geef Amin maar de bal, die maakt wel de actie. Ik wist dat als ik me uit liet zakken, ik automatisch werd aangespeeld. Daar komt bij dat ik nieuw was en daardoor kon ik verrassen. Nu zijn tegenstanders meer op me ingespeeld. En daarbij word ik niet altijd meer direct gezocht.’

‘Onder de nieuwe trainer zijn we iets anders gaan spelen. Dat is geen verwijt, zeker niet, want ik denk dat we als ploeg beter zijn dan vorig seizoen, met meer spelers met een individuele actie. We hebben een middenveld met iemand als Hakim Ziyech die ook zelf een mannetje uit kan spelen, en met Lasse Schöne die niet alleen medespelers in de voeten vindt maar ook oog voor de steekpass heeft. En voorin is Bertrand Traoré bijvoorbeeld ook een speler die vooruit de actie wil maken.’

Related posts

56 Comments

    1. De Ajacied

      Ja idd
      Maar dat hij dit zelf al erkend is al 50% hoor
      Hoop dat hij vanavond de sterren van de hemel voetbalt
      ❌❌❌

          1. HURBIE

            Die Younus lult in zijn eigen straatje want die voelt de bui al hangen dat hij word vervangen door Neres

          2. Litmanen

            Gelul. Nu kijkt een speler eindelijk eens in de spiegel, is het weer niet goed. Tegen Vitesse een van de beste Ajacieden.
            Neres is voor de rechterkant gekocht hoewel hij ook aan de linkerkant kan spelen.

            Het is handig om uit te zoeken wat voor spelers we kopen voordat jullie hier de opstelling veranderen.

  1. Iceman

    Zo zo Younes wat een wijsheid. Het had al lang beter gemoeten en wij zijn Ajax en wij hadden dan al lang en breed boven aan de lijst moeten staan. Maar goed het ligt niet alleen aan Younes want een Traore bakt er ook weinig van de laatste wedstrijden en over Dolberg daar zwijg ik liever over.

    1. BobbyHaarms

      Met Dolberg komt het wel goed, alleen Traore valt me het hele seizoen al vies tegen, op een enkel hoogtepuntje na. Younes heb ik evengoed nog steeds veel vertrouwen in. Hij trekt telkens sowieso 2 verdedigers naar zich toe en zorgt constant voor dreiging. Als hij net zo effectief wordt als afgelopen seizoen heb je er gewoon een zeer bruikbare speler aan. Trouwens, op bijna het hele elftal valt de laatste weken wel wat aan te merken. Zelfs Ziyech en Schöne zijn momenteel niet top, om over Veltman maar te zwijgen afgelopen wedstrijd.

      1. Bakkie

        Klopt Bobby, het enige voordeel is dat de resultaten wel (redelijk) goed zijn. Als we dan ook nog beter in vorm gaan komen, dan kan het nog een mooi seizoen worden.

        1. BobbyHaarms

          Zeer zeker Bakkie. En hard nodig ook, want we krijgen de kakkies nog en moeten ook nog uit naar de lampen…vooral dat kon nog wel eens een sleutelwedstrijd worden die je MOET winnen om kampioen te worden..

  2. -buitenkantje rechts-

    De acties van Younes zijn voorspelbaar en mislukken vaak.. Dat is een ding, maar ook zijn voorzetten en assists zijn onder de maat. Daarnaast scoort hij niet of nauwelijks.
    Terecht dat hij zegt dat het beter moet, maar daar koop je niks voor. Je moet het laten zien. De concurrentie is hem al voorbij.. Zie liever Kluivert op linksbuiten.. Ook Sinkgraven zou je daar neer kunnen zetten. Maar op dit moment zie ik het liefst Nouri daar op de linksbuiten. Er moet gewoon meer voetbal in het team!
    Betere voorzetten, meer assists.. Zet Dolberg nou eens aan het werk met waar hij goed is! Scoren!

    1. dickst14

      Dat schreef ik ook een maand geleden al dat ik Nouri op links zou willen zien. Vreemd dat Bosz altijd aan dezelfde 11 vasthoudt. Ik vind dat hij dat niet kan maken t.o.v. zijn wisselspelers. 1 slechte wedstrijd kan, maar 20 is een beetje veel.

      1. -buitenkantje rechts-

        Eens Dickst.. Dat vind ik het manco van het huidige systeem.. Twee buitenspelers die steeds naar binnen lopen en de ruimtes voir Dolberg te klein maken. De voorzetten van de vleugels moeten dan verzorgt worden door de backs die buitenom gaan. Betekent dat je de ruintes nòg kleiner maakt. Al helemaal als je aanvallend ingestelde middenvelders hebt (Klaassen en Ziyech). Bovendien zijn verdedigers vaak geen goede aanvallers. Dus de voorzetten missen precisie en worden verkeerd gegeven.
        Ook verg je mijns inziens te veel van de backs die in eerste instantie verdedigers zijn. Ze moeten de complete zijkant bespelen en laten dan soms hun belangrijkste taak liggen.
        Natuurlijk mag een back af en toe mee opkomen, maar het moet verrassend blijven en geen standaard worden. De basis blijft dat een buite spelers de voorzetten geeft. Een afdraaiende voorzet met inkomende spelers is niet te verdedigen en altijd doelgevaarlijk.

    2. Geroldkohlen

      juist BR! klinkt als een schietgebedje, want neres komt er aan. hoop dat hij morgen speelt.

      1. -buitenkantje rechts-

        Hoop ik ook Gerold.. Denk dat hij gaat invallen. Misschien 10-20 min in de tweede helft.

    3. FrankiC

      Ik ben een van de weinigen die van Younes kan genieten. Acties zijn voorspelbaar maar desondanks flitst hij vaak binnendoor. Wat me wel opvalt is dat hij nooit een hoge voorzet geeft (kan geven). Zelfs als hij het probeert komt de bal laag…
      We hebben nu 4 wat mij betreft nagenoeg gelijkwaardige buitenspelers (waarvan Traoré ook (Kluivert?) in het centrum uit de voeten kan), dat is toch de bedoeling.

      1. -buitenkantje rechts-

        Ik zou Traoré eens in de spits gebruiken om Dolberg wat rust te gunnen. Dan houd je Neres en Kluivert over voor de RB positie. Eelke twee zie jij boor de LB positie?

        1. FrankiC

          Kluivert kan daar prima uit de voeten. En Nouri zie ik eerder als een middenvelder. Met Dolberg is het nog even hinken op 2 gedachten: rust gunnen of vertrouwen geven.

    4. Remco425

      Eens br, al moet ik zeggen dat z’n voorzetten de laatste 2 wedstrijden beter gaan. Als zijn 2 voorzetten gewoon worden afgemaakt tegen Legia, had hij 3 assists op zn naam in 2 wedstrijden en dat is gewoon goed. Kijk, dat de scheids dat doelpunt niet telt en Dolberg een 100% kans mist, daar kan Younes niets aan doen. Maar ben het met je eens dat zn acties nog veel beter moet en de doelpunten ook moeten gaan komen. Een buitenspeler moet er gewoon minimaal 10 maken per seizoen.

  3. paullus

    ik denk als onze younes eens een maandje de bank warm gaat houden het daarna een stuk beter gaat doen
    de man is nu altijd zeker van een basis plaats

  4. Erwin1995

    Wel nee, joh….hoeft niets op te leveren. Is veel leuker om een dartel veulen de ene na de andere aanval te zien verkloten, vooral ook omdat je het al zo lekker lang volhoudt…

  5. ritchy

    een andere spits erbij ik zat te denken aan die spits van Bayern München die daar de bank warm houdt muller ipv dolberg

    1. HURBIE

      lijkt me een goed idee Ritchy een beetje ervaren spits erbij
      Voor Dolberg is het langzamerhand allemaal ook een beetje te veel
      Vorig seizoen nog in het tweede en nu constant in het éérste
      Niet goed dat is teveel in één keer

  6. Jimmy1971

    Dolberg kijkt minder te spelen , maar krijgt ook geen enkele bruikbare voorzet , dus dat helpt natuurlijk niet !
    Wel is het een slechte zaak dat hij ( een jonkie die tijd nodig heeft ) de enige spits in de selectie is ( cassiera is ook een jonkie ) !!

  7. EugAjax

    Een voetballer met zelfkennis is zeldzaam. Nu keihard blijven werken aan je rendement en dan hebben we gewoon een zeer goede buitenspeler in mijn optiek

      1. EugAjax

        Zegt de 1 tegen de ander ? Hahaha. Wees gerust ik heb meer zelfkennis en relativeringsvermogen dan sommigen hier ?

        1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

          Goh, wat kan je dat ongelooflijk goed voor jezelf houden dan. Heb je toch echt een gespleten persoonlijkheid.

          1. EugAjax

            Daarom de vraagteken omdat ik al twijfelde of het tegen mij was! Bij AB had ik de vraagteken natuurlijk wel weg kunnen laten?. Ik ken je idd niet. Ik weet alleen dat je veel van de club houd en vooral de jeugdafdeling een warm hart toedraagt. En ook dat je vaak leuke bijdragen hebt en goed onderbouwd. Beetje eigenwijs dat wel hahaha. Maar met jouw kennis mag dat!

  8. RonJ64

    Schandalig, hoe hij regelmatig wordt uitgekotst door menigeen, die jongen zit ff in een dip en komt er gerust wel weer bovenop, mag hopen, dat als Kluivert en/of een Dolberg minder spelen, dit NIET gebeurd, Support je spelers, dus ook Amin, loopt ook in dat Prachtige AJAXshirt he ??❌❌❌??

        1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

          Als een speler in een lange dip zit, niet ff, moet de trainer gewoon een ander in zijn plaats zetten. Bosz heeft destijds zelf gezegd dat hij een brede vrijwel gelijkwaardige selectie heeft. Je kan dus varieren. Daarnaast speelt Younes gewoon te egoistisch, dat is een simpel feit. V.w.v. Dip geldt hetzelfde voor Dolberg, gewoon ff een ander. Van Dolberg heeft Bosz gezegd dat hij voorzichtig zou zijn met hem, vervolgens zet hij hem vrijwel elke wedstrijd in. Dit heeft niets te maken met spelers niet supporten maar gewoon je mening geven. Ik ben geen supporter om alleen maar alles goed te vinden of klakkeloos aan te nemen. Een Ajax supporter is erg kritisch, dat zijn supporters van Ajax altijd geweest, dat hoort bij een Ajax supporter.

    1. -buitenkantje rechts-

      Kan het ook omdraaien.. schandalig dat betere spelers (ook Ajacieden) niet mogen spelen, omdat hij in het veld staat..
      Bovendien mag je mijns inziens gewoon je mening op dit forum geven. Jij dus ook.

      1. EugAjax

        BR jij mag zeker je mening geven en ook kritisch zijn, jij bent wat mij betreft altijd een van de weinige die ook nog eens alles onderbouwd! Dus vooral doorgaan. Ik ben het wel met Ron eens dat er op forum te vaak eigen Ajax bloed zonder onderbouwing word afgezaagd. Dat is wezenlijk verschil vind ik met kritische geluiden van leden zoals jij. Ook als goed is meld je het bijv.

        1. -buitenkantje rechts-

          Mwah.. metk bij mezelf soms ook wel vooringenomen stellingen hoor.. maar probeer daar wel wat voor te waken. Moet wel open blijven staan. Maar thanx!? Jij ook lekker blijven reageren hier..?

          1. EugAjax

            Ja zal ik zeker doen ik! Vooringenomen stellingen komen ook bij mij voor hahaha. Ontkom je niet aan !

  9. JohnDoe77

    Gelukkig ziet hij dat zelf ook! En vooral; hij is geen Robben dus altijd binnendoor gaat Ajax niet verder brengen. Zorgt alleen voor minder ruimte voor de spits!

  10. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Puur een reactie vanwege de komst van Neres. Periode van zijn dip is te lang geweest net als zijn basisplaats. Op het moment dat hij meer en dan veel meer, oog heeft voor zijn medespelers kan hij heel snel van grote waarde zijn. Liever een assist koning dan de koning van de mislukte acties. Tot die tijd mag van mij een ander in zijn plaats starten.

Comments are closed.