North Up Alliance (NUA) stopt ermee

Vandaag een bericht waar we natuurlijk niet vrolijk van worden want als er iets van sfeer verdwijnt uit de Arena dan is dat alleen maar jammer te noemen. Helaas heeft North Up Alliance ( NUA) besloten om de sfeeracties op Noord te beëindigen, zo laat de oprichter, Die Kale van 413, weten via onderstaand statement.

Mede Ajacieden,

Helaas moeten wij jullie mededelen dat de North up Alliance per 1 januari 2017 is opgeheven. Wij zullen dus vanaf heden niet meer voor sfeeracties zorgen in de Arena op Noord C. Dit besluit was al genomen in oktober 2016, maar wij wilden graag in stijl afscheid nemen en dit hebben we met het doek van stadion de Meer in de thuiswedstrijd tegen psv ook op een passende manier gerealiseerd.

Ik heb altijd open kaart gespeeld en dat doe ik dus ook tot aan het eind en omdat ikzelf middels een oproep via internet destijds verantwoordelijk ben geweest voor de voorzet, de oprichting en op bestuurlijk vlak eindverantwoordelijk van de NUA, lijkt het mij ook logisch dat ik persoonlijk de beëindiging wat nader toelicht. Door een vervelende reeks van tragische omstandigheden op persoonlijk vlak heb ik de laatste twee jaar bijzonder weinig tijd, inspiratie, aansturing en liefde in de NUA kunnen steken. Mede daardoor is de groep achter de schermen steeds kleiner geworden. Het bedenken, ontwerpen, schetsen, spuiten, vastnaaien en ophangen van de sfeeracties en spandoeken kost erg veel tijd, waardoor de vaste kern van betrokkenen op hun tenen is gaan lopen. Er was helaas ook slechts incidenteel sprake van nieuwe positieve aanwas met ook daadwerkelijk actieve hulp, maar desalniettemin bleef de druk liggen bij slechts een tiental jongens en is nu de pijp leeg…

Door het wegvallen van Vak 410, South Crew en sommige “oude vrienden” van de F-side is het landschap in de Arena de laatste jaren nogal veranderd. Ook ons plezier, onze motivatie en inspiratie om een bijdrage aan de sfeer te leveren doofde als een nachtkaars langzaam uit. Daarnaast zijn de NUA-bestuursleden van de oude stempel; als je iets doet moet je het goed doen of anders helemaal niet! Geen Haarlemmerdijkjes in de Arena, daar is ons aller Ajax te groot voor…

Wij zijn als NUA-boys erg trots op hetgeen wij in slechts enkele jaren allemaal voor mekaar hebben gekregen en hebben een compilatie gemaakt van al onze sfeeracties, deze staat onderaan de pagina.

Als organisatie willen wij Ajax, vak 410, 76 crew, south crew, Henk, Patrick, Joris, Herjan, Pieloor, Bjorn, Brouwer, Big Tom, Seal, Spook, Sajed, Mo en alle supporters en stewards op Noord C bedanken voor de medewerking, de bijdragen en het begrip voor het streven naar meer sfeer op Noord!

Als persoon wil ik alle NUA-boys (and girl) bedanken voor de kracht, steun en onvoorwaardelijke liefde die ik heb ontvangen tijdens mijn onverwacht diepste dal, want zonder deze steun was ik vrijwel kansloos gebleken.

Uiteraard zullen wij als vaste seizoenkaarthouders en ras Ajacieden de club en spelers onvoorwaardelijk blijven steunen op Noord C, maar dus niet meer als NUA-organisatie, maar slechts als een fanatieke groep Ajax vrienden.

De Mazzel,

Die Kale van 413
North Up Alliance

App-gebruikers: Bekijk de video op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Related posts

34 Comments

    1. BobbyHaarms

      Ik vind dit echt een heel triest bericht. Alle eer naar iedereen die hieraan zijn/haar steentje heeft bijgedragen, maar met het wegvallen van het zoveelste sfeervak begint die Arena weer steeds meer op een sfeerloos betonblok te lijken….erg jammer!!

      1. nick-afca95

        Op deze manier blijven er alleen maar “zittende supporters” over die uiteraard voor 0 sfeer zorgen. Ajax moet acties gaan ondernemen groepen als NUA te steunen in hun mooie acties in de hoop dat ze zo lang mogelijk blijven bestaan. Als dit zo door gaat kan je bij Ajax niet meer spreken over de “12e man”. Dat zal je helaas ook terug gaan zien op hey veld.

        1. BobbyHaarms

          Sluit ik me helemaal bij aan Nick! Ajax hoort dit soort acties ten aller tijden te steunen ipv te mierenneuken over bijvoorbeeld een spandoek die een meter te lang is (zelf ervaren) Zorg desnoods voor een leuke vergoeding voor die jongens (geld zat dacht ik zo) en stimuleer dit ook! Op deze manier wordt het dus echt een kil theater met klappubliek waar men hooguit opveert bij een doelpunt. Echt, we zeiken wat af op die kutkakkerlakken maar die weten een stadion wel te laten shaken op zijn verrotte palen…ik mis dit in de Arena!

          1. Remco425

            Ik denk dat Ajax ook vergoedingen betaald aangezien ze die steun een paar hadden stopgezet voor Vak410 na incidenten.

    1. BobbyHaarms

      Ik vermoed mede door tegenwerking van Ajax zelf. Teveel regeltjes, waardoor de motivatie steeds verder te zoeken is bij die jongens.

      1. -buitenkantje rechts-

        Zou kunnen Bobby.. ik ben dan wel benieuwd naar wat voor tegenwerking ik moet denken.. Een sfeervak is toch ook in het voordeel van Ajax.. of is het een generatiekwestie?

        1. BobbyHaarms

          Een generatiekwestie kan ik me niet voorstellen BR. Het huidige TH weet namelijk als geen ander hoe fantastisch de sfeer was ten tijde van hun voetbalcarrière bij Ajax. Denk daarbij aan de vele fakkels, het massaal meegezongen “We are the champions” , het hebben van een eigen clubhuis (waarom horen wij hier niks meer over?!), het massale “wij” gevoel….het kan aan mij liggen, maar ik heb sterk de indruk dat Ajax de supporters het liefst in een keurig keurlijf wil manoeuvreren zonder enige wanklank. Het wordt er allemaal niet leuker op, eerder saaier. In dat opzicht zijn we naar mijn idee al door andere clubs voorbij gestreeft..

      2. KBouter

        Nu heeft Ajax ook niet zoveel positieve ervaringen met “sfeervakken” in de Arena.

        Bedreigingen en intimidatie was schering en inslag de laatste jaren.

        Nu geld dat niet voor alle vakken, maar ik kan me voorstellen dat Ajax daar voorzichtig mee is geworden.

      3. Remco425

        Dat denk ik ook niet Bobby. Als je er namelijk (nog) niet bij betrokken bent, ben je ook (nog) niet tegengewerkt en heb je (nog) geen idee van alle regeltjes. Ik denk dat het ook voor de nieuwe aanwas gewoon een gebrek aan tijd is. Niemand heeft meer tijd tegenwoordig, iedereen gaat al gehaast door het leven.

        1. BobbyHaarms

          Dat zou heel goed een reden kunnen zijn ja. Is mede de schuld van en door AFC Fanzone waar ze al hun tijd in stoppen…schande! ?

  1. Iceman

    Dit is echt triest het voetbal is al vaak beneden pijl en nu ook geen sfeer meer geen mooie spandoeken gaat goed hoor Ajax top zo. Mijn dank aan iedereen van de NUA. Het wordt nu nog meer kille boel in mijn Arena. ?

    1. HURBIE

      Wordt tijd dat AJAX weer een echte volksclub gaat worden ,ipv de club van witte boorden criminelen

      1. HURBIE

        Een voetbalclub zonder fanatieke achterban sfeermakers is geen voetbalclub,maar een huiskamer team

  2. Jimmy1971

    Jammer maar begrijpelijk ..
    Het stadion zal steeds meer op een theater gaan lijken , dan op een voetbal Arena ..

  3. Geroldkohlen

    zucht ik betreur dit echt, NUA bedankt voor alles! ik hoop dat het toch weer snel terug komt.

  4. EugAjax

    Jammer maar begrijpelijke uitleg van zoals hij zelf zegt “Die Kale van 413”. Nog heel veel sterkte klinkt alsof je door heel diep dal bent gegaan. Des te mooier de steun die je na eigen zeggen van je kameraden kreeg! Laten we hopen dat jullie op Noord kant nog veel kunnen genieten van ons aller Ajax met een zo groot mogelijke vriendenkring

  5. Remco425

    Erg jammer dat ook zij stoppen, maar ik snap het helemaal. Zoiets kost gewoon heel veel tijd. Dat wordt door velen nog weleens vergeten. Sterkte Kale en bedankt voor alle mooie acties!

  6. Remco072

    Ik zou als Ajax-zijnde die gehele sfeergroep een gratis seizoenkaart geven onder voorwaarden dat ze er tijdens elke wedstrijd een groot feest van maken. Ajax zelf mag hier best een bijdrage in leveren.

    1. BobbyHaarms

      Er mag zeker wel wat meer sfeer komen ja, met de nadruk op de lange zijdes waar het bijna altijd een dooie boel is. Daarom zijn de sfeervakken zo belangrijk, meestal slepen ze de rest verbaal ook wel mee met hun gezang. Maar wat Remco al aangeeft, het is voor een aantal misschien erg tijdrovend. Maar sfeer hoeft natuurlijk niet alleen af te hangen van een spandoek, er zijn meerdere wegen naar Rome die veel minder tiid kosten.

  7. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Vind het maar een pokke herrie elke keer. Je schrikt telkens weer wakker.

  8. Widi

    Het prachtige Zwanenburg spandoek hing vandaag ook weer op. Opgehangen door een vader en zijn zoon volgens mij. Het mooie echte logo ook erop.

  9. afcadeluxe

    echt doodzonde maar ik vind dat we zijn besluit moeten respecteren,misschien staat er iemand op die deze zware taak wil voortzetten!?

  10. Forever nr14

    Echt wat een droevig nieuws zeg! Wat zij allemaal gedaan hebben om ook maar iets van sfeer in die betonbak te creëren, komen alle eer toe!
    Helaas is er al veel sfeer verdwenen en nu dit er ook nog bij! Erg jammer!!!

Comments are closed.