KNVB en Vitesse onderzoeken apengeluiden richting Onana

Afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tussen Vitesse en Ajax heeft een deel van de aanhang van Vitesse apengeluiden gemaakt richting Ajax-doelman Andre Onana. De KNVB en Vitesse hebben verontwaardigd gereageerd op een filmpje dat zondag in het Gelredome is gemaakt. 

Het filmpje werd al snel van YouTube verwijderd, maar is wel bekend bij de KNVB. ‘Racisme hoort niet in het stadion thuis en moet worden aangepakt. De rapportages van clubs en deze beelden worden voorgelegd aan de aanklager, die de aard en inhoud bestudeert en een onderzoek kan instellen’, luidt de verklaring van de bond. Ook Vitesse neemt afstand van het voorval en laat weten met afkeer kennis te hebben genomen van het filmpje. ‘Voor dergelijk gedrag is absoluut geen ruimte in ons stadion. Aan de hand van videobeelden wordt geprobeerd de aanstichters te achterhalen’. De KNVB laat dinsdag weten zich te gaan buigen over de oerwoudgeluiden en mogelijk een onderzoek in zal stellen.

Bron: De Telegraaf

Related posts

36 Comments

    1. -buitenkantje rechts-

      Denk dat je weinig van Zeist hoeft te verwachten Gerold.. Denk nog maar even aan Utrecht.

      1. Remco425

        Klopt br, de KNVB wil wel (aan de situatie in kutrecht konden ze juridisch gezien helaas niets tegen doen), maar van de openbare aanklager hoeven we weinig te verwachten. Die is al vaker incompetent gebleken en zijn eisen stellen sowieso ook al niks voor. Zie ook Den Haag.

        1. De Ajacied

          Ja zoiets kan echt NIET
          wat lopen er een hoop idioten rond zeg,
          Vorig jaar met de Kenneth pop in de arena, utreg, etc etc
          Straf deze idioten met stadion verbod voor het leven. Anders stopt dit nooit
          ❌❌❌

      2. Geroldkohlen

        misschien BR. maar het zou mooi zijn als dit soort idioten gepakt worden, en publiekelijk keihard gestraft worden. zodat dit soort gedrag niet meer getolereerd wordt. is van de zotten dat dit überhaupt nog gebeurd!

      3. KBouter

        Mooie taak voor v Praag, die is toch belast met discriminatie?

        Elk jaar hetzelfde bij Vitesse, of ze hangen daar een spandoek over een ziekte of ze maken zich schuldig aan dit soort gedrag.

        KNVB had hier jaren geleden met dat wanbeleid de stekker er al uit moeten trekken.

  1. dickst14

    deze idioten stonden in ieder geval niet vooraan toen de hersens werden uitgedeeld. misschien hadden ze zich verslapen en zijn ze helemaal niet geweest.

  2. ritchy

    onana kan gewoon een lange neus maken naar die gasten wij hebben de 3 punten en hun niet. het zijn gewoon hersenloze kinderen van Johan derksen

  3. Bakkie

    Best bizar als je bedenkt dat hier op het forum ook gasten zitten die mee zouden doen met dit soort gedrag als het om een donkere speler van de tegenstander zou gaan.

    1. Bakkie

      Gelukkig is Onana volgens mij niet alleen fysiek, maar ook mentaal zo sterk als een beer en put hij hier alleen maar kracht uit. Houdt gewoon wéér de nul met een paar uitstekende reddingen. Ga zo door, André!

          1. Litmanen

            Wat zou Sylvana hier van smullen. Hoorde haar vanavond zeggen dat Nederland zijn gekleurde spelers van Oranje laat vallen als ze minder presteren.
            Vuilnisman………

  4. Charka53

    Dit gaat weer te ver maar helaas blijkt het normaal te zijn in voetbalstadions laten we maar hopen dat Vitesse die lui kan opsporen en straffen , ze hebben een voorbeeld van Utrecht hoe het niet moet.

  5. Slingertje.

    Veel blablabla weer van de club en de KNVB maar uiteindelijk gebeurd er weer niets omdat ze er gewoon te laf voor zijn daar in Zeist.

    1. Iamsterdam2015

      Juist Slingertje, iedere keer is het weer het zelfde liedje!! Hoop bla bla maar uiteindelijk net als altijd een hoop foei foei en een ( relatief) kleine straf and thats it. De donkere spelers ( nog beter iedere speler) moeten een keer zo van het veld lopen en gewoon niet meer spelen!!!! Want doorgaan en doen of er niks is en mild straffen lost niets op.

      1. Slingertje.

        Dat gebeurt niet omdat de club die dan van het veld stapt wel wordt gestraft door dat hersenloze maffia zooitje in Zeist.

      2. Remco425

        De KNVB wil wel maar zijn afhankelijk van de openbare aanklager. Wordt wel tijd dat daar een ander voor wordt aangesteld, want die is wel vaker incompetent gebleken.

        1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

          Als club moet je het niet willen accepteren. Inderdaad gewoon van he veld lopen. Als de KNVB dan het lef heeft om de club te straffen, moeten ze vooral doen daarmee maken ze zichzelf wereldwijd belachelijk. Ik vind het die drie punten verlies meer dan waard om zelf te tonen waar de grens ligt. Je hebt je eigen normen.

  6. knudde32

    voordat iemand Wilders erbij gaat helen dit soort walgelijke soort dingen waren er al ver voor hem kan me de bananen richting menzo nog goed herinneren of recenter de hangende pop van onze lieverdjes richting vermeer

  7. -buitenkantje rechts-

    Simpele gasten..
    Supporter je eigen club.. zwaktebod om je te richten op een speler van de tegenpartij.☹️

    1. Remco425

      Eens, al was het toendertijd met Van Loen als kakkie wel altijd erg leuk om hem op ge naaien ?

  8. Jimmy1971

    Kijk naar hoe deze mensen eruit zien ! De meeste mensen hebben meer verstand in hun grote teen dan zij in hun hoofd !!
    Met alle clubs afspreken dat de clubs deze idioten zelf een stadionverbod geven , niet op Zeist wachten , daar wachten we al jaren op maar die zijn alleen maar met hun eigen ego-tjes bezig ..

  9. JohnDoe77

    Het gebeurt in ieder stadion, schandalig! Ik kan mij zelfs beelden herinneren van eenstelletje magkezen die een Vermeer pop aan een strop hadden opgehangen. Allemaal een stadionverbod graag!

Comments are closed.