Ajax O19 overklast Dynamo Kiev in UEFA Youth League: 3-0

Ajax O19 heeft de kwartfinale van de UEFA Youth League bereikt door op sportpark de Toekomst met 3-0 te winnen van Dynamo Kiev O19. De ploeg van Aron Winter, met Matthijs de Ligt en Justin Kluivert in de basis, liet vanaf het eerste fluitsignaal zien wie de baas is op de Toekomst.

Na elf minuten was het al raak en scoorde Sierhuis uit een prima voorzet van Anderson Lopez en de toeschouwers op de Toekomst gingen er eens goed voor zitten. Na nog wat kansen werd dit uiteindelijk ook de ruststand. In de tweede helft besliste Ajax het treffen definitief door een heerlijk kopbal van Dani de Wit die wel raad wist met een voorzet van Justin Kluivert. Het laatste sprankje hoop van Dynamo Kiev werd door Kaj Sierhuis drie minuten voor tijd de grond ingeboord en Sierhuis maakte zijn tweede treffer van de avond. Een fantastische teamprestatie van Ajax O19 dat zich met de overwinning plaatst voor de kwartfinale van de UEFA Youth League. Daarin treft het Monaco of Real Madrid onder 19.

Opstelling Ajax O19: Van Bladeren; Zeefuik, Sidoel, De Ligt, Bakker; D. De Wit, Eiting, Lang; Lopez, Sierhuis, Kluivert.

Related posts

98 Comments

  1. dickst14

    ongelofelijk dat ziggo psv uitzend. wat een klote sponsor. ik heb kpn met fox sport en ziggo. Ziggo gaat er bij af.

    1. Slingertje.

      Genoeg kanalen dus ze hadden beide wedstrijden kunnen uitzenden maar misschien mag dat niet van de UEFA Maffia.

    2. Tommy827

      Snapte er ook geen reet van echt snap gewoon niet op 3 zenders van ziggo de hoofdsponser van ajax die lampen uit gaan zenden dan heb je volgens mij echt een enorme plaat voor je kop

  2. De seijs

    Ging heel gemakkelijk vooral de 2e helft. Klasse ajax. Sierhuis 2x, top speler, dat kan er echt een worden.

    1. Widi

      Zo makkelijk ging het ook weer niet. Was een hele goeie tegenstander. Ajax speelde echt heel goed.

  3. KBouter

    Mooi, ik heb er niets van gezien, maar volgens mij was Widi aanwezig dus het wedstrijd verslag zal zo wel komen.

    De Ligt en Kluivert hele wedstrijd gespeeld, dus zal donderdag Traore wel weer starten!!

      1. Bakkie

        Lijkt me niet onverstandig. Ik gun Kluivert heel veel speeltijd dit seizoen en volgend seizoen een basisplaats, maar in dit soort wedstrijden snap ik wel dat Bosz nog ff voor Traoré kiest.

        1. KBouter

          Je kunt wel blijven kiezen en hopen voor Traore, maar waar eindigt het vertrouwen?

          Noem 1 wedstrijd op dit seizoen waar hij 90 minuten lang top heeft gespeeld, zoals een speler van zijn kaliber hoort te spelen. Hetzelfde geld natuurlijk ook voor Younes, met betere buitenspelers kan Ajax zoveel gevaarlijker en beter dan nu zijn.

          1. Bakkie

            Misschien heb je wel gelijk, ik hoop het zelfs 🙂
            Toch is Traore wel een speler die barst van het talent en altijd het verschil kan maken (en dit ook al meermalen heeft laten zien dit seizoen)

          2. Litmanen

            Ik heb Traore direct na zijn terugkomst toch een heel belangrijke goal zien maken.
            We vergeten hier snel.
            Het gevaar van Kluivert is overbelasting en het feit dat hij nog ietste vaak de voorzet niet geeft maar voor eigen glorie gaat.
            Dan krijg je zo’n krachteloze schuiver voorlangs.
            Hij komt er wel, maar mannen, hij is pas 17!!!

          3. KBouter

            1 belangrijke goal en voor de rest doet hij niet mee, is de norm waarmee hij volgens jou voldoet?

            Net als 1 mooie crosspass van Veltman en hij moet in Oranje?

            Man man…met deze norm gaan we het verliezen, ook Nationaal!!

    1. Widi

      Kluivert speelde aardig, maar stak er niet zodanig bovenuit dat hij een basisplaats in het eerste zou moeten krijgen. Je ziet aan alles dat hij heel veel talent heeft. Maar hij mag nog een beetje tijd krijgen.

  4. ritchy

    sierhuis op de bank halen bij het 1ste en dan in laten vallen in de 60ste minuut voor dolberg

      1. BobbyHaarms

        Ik ben bang dat Cassierra het niet gaat redden bij Ajax Hurbie, of hij moet nu echt progressie gaan boeken..

  5. Iceman

    Goedzo Mannen. En nu het Grote Ajax ook even winnen Lega in eigen huis ook even 3-0 Boys kom op het voorbeeld is gegeven dus doen.

  6. RobbyZ

    Als pb heeft opgelet dan zag hij kluivert uitstekend spelen op links,winter begrijpt het wel! En neem die Sierhuis eens mee voor de laatste 30 minuten voor Dolberg als hij weer ruzie met de bal heeft.

    1. -buitenkantje rechts-

      Helemaal eens Robby… Kluivert op links.. Sierhuis minuten laten maken.. Vraag me af wie op dit ogenblik beter is. Dolberg is het helemaal kwijt en Sierhuis staat te trappelen.

    2. Widi

      Heeft niets met Winter te maken. In de onder 19 spelen nog twee erg goede rechtsbuitens, terwijl het op links wat minder dun gezaaid is.

  7. BobbyHaarms

    Uitstekende prestatie! Het jonge Ajax speelt nagenoeg elke topploeg van de mat, maar zodra het geld eraan te pas komt is het ineens over…zo jammer en oneerlijk! Maar goed, alle lof voor Ajax O19, absoluut!

  8. Widi

    Ze hebben stuk voor stuk een dikke voldoende verdiend. De Ligt is dit niveau duidelijk ontgroeid. Verliest geen duel. Speelde linker CV. Toch niet handig. Hij moest regelmatig terug naar de keeper omdat hij niet goed ingedraaid stond. Linksback Mitchell Bakker beviel mij heel goed. Snel. En wil alle duels perse winnen. Eiting verliest geen enkele bal. En doet verdedigend ook goed werk. Andere middenvelder winnen ook hun duels. Kluivert had weinig geluk. Che viel heel goed in.

        1. -buitenkantje rechts-

          Wat je hieronder ook al zegt.. kandidaat voor Ajax1? Kunnen wel een goede linksback gebruiken..

          1. Widi

            Ik moet hem nog wat vaker zien. Voordat ik kan inschatten of hij in Ajax 1 kan. Maar vanavond beviel hij me heel goed.

    1. FrankiC

      Dus Ajax speelt wel met 2 rechtspoten op CV. Was even bang dat het een principekwestie was om dat niet te doen.

      1. Widi

        Is niet echt handig hoor. De Ligt had er ook wel wat problemen mee. Moest daardoor iets te vaak terug naar de keeper spelen

        1. FrankiC

          Ik denk dat de ene rechtspoot er meer moeite mee heeft dan de andere. In mijn tijd speelde die 2 achter elkaar….. Ook goed om te weten dat dit niet top werkte.

          1. Widi

            Verdedigend ging het prima. Ook al omdat Sidoe op de spits speelde en de Ligt vrij was. Maar opbouwend was het soms lastig.

          2. De seijs

            Dat deze jongens het zo goed doen komt natuurlijk wel Door Overmars van der Sar en Bergkamp. Top bestuur regelt het allemaal wel weer effe ????

  9. Kuijff

    Helden! En lekker voor de ervaring. Hopelijk mogen ze tegen Real de volgende ronde, kunnen oude tijden herleven. Wat een bazen!!

  10. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Ik zag nu niet direct talenten die rijp zijn voor het eerste. Cambuur zou ze toch gewoon van de mat spelen denk ik zo. Maar gelukkig heeft Ajax weer genoeg buitenlandse jeugd gekocht om het gemis uit eigen gelederen op te kunnen vullen. Pluimen voor ons BOS trio.

    1. Widi

      Ik ga Mitchell Bakker de komende maanden wat beter in de gaten houden. Speelt op een plek waar we een probleem hebben.

        1. slm020

          Sidoel heel lang eruit geweest!! Maar heeft nu in een hele korte periode ze plekje bemachtigd achterin. Let op mijn woorden word een type frank rijkaard ?

        1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

          Oh ja??? ? ik word soms niet goed van dat gezwets van een aantal hier en dan schrijf je eens iets anders. Sommigen doen zo ongelooflijk belangrijk terwijl ze bijna per topic iets anders zeggen. Daarbij word ik misselijk met dat gedweep met Overmars, Bergkamp en van der Sar. Grote Ajacieden maar nu grote huichelaars en Cruijff en Jonk verraders. Dat zal ik ze niet snel vergeven, denk eigenlijk nooit. Dus mensen die dit trio zo fantastisch vinden krijgen van mij geen bijval. Daarnaast roemen mensen de jonkies om ze vervolgens af te slachten als spelers die er nog lang niet zijn. Vreemd volk, supporters.

  11. EugAjax

    Wat een talenten wat een prachtwedstrijd, ja de Ajax opleiding floreert als nooit tevoren!!! Super Bergkamp cs ga zo door.

    1. EugAjax

      Ik moet het even zingen: we love you Bergkamp we do, we love you Bergkamp we do, we love you Bergkamp we do oh Bergkamp we love you!!!

      1. EugAjax

        Of are you watching are you watching are you watching Wimpie Jonk are you watching Wimpie Jonk? ??????

        1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

          Goh Eug, dat jij je zo laat verleiden tot zulk commentaar. Ben er wel blij mee, geeft precies aan hoe je bent. Maar je bent weer even “belangrijk” geweest. Je hebt je moment of fame weer gehad. Nu weer met je nijntje naar bed.

          1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Zou jou best eens op een biertje willen trakteren trouwens. Een pul bier.

      2. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

        Het is trouwens “you” do of ben je van koninklijke bloede.

        1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

          Hoewel, jij zingt uiteraard I love you (tijdens het zelf bevredigen)

  12. ajacied078

    op naar Madrid:-) hopen dat ze daar laten zien wat het verschil is tussen opleiding van top en een van flop niveau en dat geld niet het hele voetbal al verziekt heeft

          1. RobbyZ

            Ja precies maar ze moeten gewoon alles winnen en die beker pakken dan laat je wat zien als club,ondertussen 2-3 dus zal Real wel worden.

          2. Widi

            Volgens Henk Spaan (Parool) wonnen ze van een zwak Kiev. Ik zat 5 meter van Spaan af, maar ik zag een sterke tegenstander.

          3. RobbyZ

            Nou we zullen het zien over 2 weken tegen Real,ik vond Kiev ook wel aardig spelen en voor de wedstrijd werd er gezegd dat ze een goed team hadden en die hebben ze gewoon met goed voetbal verslagen.

          4. Widi

            Ik heb de warming-up van Kiev bekeken en ik schrok een beetje. Veel technisch goede spelers. Allemaal een goede traptechniek en ook fysiek heel sterk. Maar toen was Spaan er nog niet.

          5. RobbyZ

            Nou het word Real over 2 weken,3-4 is het geworden,Mink Peeters tegen ze oude teamgenoten. Spannend! Als Ajax deze lichting weet te behouden kan het nog interesant worden over een paar jaar in de CL.

          6. Widi

            Zal wel buiten de stad zijn. Bij het stadion ben ik geweest. Maar daar zal het niet zijn. Doe mij maar een hotel van 50 euro dan.

          7. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Voor zo’n € 1.000 weet je alles. Leuke vlucht, lekker hotel, mooie kaartjes, heerlijk diner. Voor een tussendoortje niet verkeerd toch?

          8. Widi

            Kaartjes kosten bij ons €2,50. Symbolisch omdat het moet van de UEFA. Zou schandalig zijn als Real meer dan 10 euro vraagt. En hotel is bedoeld als slaapplaats. Vlucht is 100 a 150

          9. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Blijft er genoeg over om lekker te eten of voor gezelschap op de kamer ??

          10. EugAjax

            Zit dichtbij vliegveld Barajas. In Estadio Alfredo di Stefano. Plek voor 6500 man. Bernabeu ben ik ook paar keer geweest helaas twee keer recentelijk toen we voetballes kregen hahaha. En met CL finale Bayern – Inter. En natuurlijk de Madrid derby. Indrukwekkende stad en stadions

Comments are closed.