Ajax omzeilt lastige horde: moeizame winst bij Vitesse: 0-1

Ajax heeft opnieuw geen fout gemaakt in de jacht op koploper feyenoord. De club boekte een moeizame overwinning geboekt op Vitesse: 0-1. Klaassen was de matchwinner in Arnhem. De aanvoerder van Ajax scoorde op aangeven van Younes.
Bekijk hier ons fotoverslag van dit duel.

In de tweede helft ging Vitesse naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar ondanks enkele benauwde momenten scoorde de Arnhemmers niet. Ajax kreeg ook nog een penalty omdat invaller Navarone Foor in zijn eigen zestienmetergebied niet van Ziyech af kon blijven na een slimme snelle vrije trap van Schone. Blom floot terecht voor een penalty. Klaassen verzuimde het buitenkansje te benutten. Zijn zwak ingeschoten strafschop was een niet al te moeilijke prooi voor keeper Eloy Room. Het was al de vierde gemiste penalty van Ajax dit seizoen. Door de overwinning blijft Ajax de druk op feyenoord opvoeren.

Vitesse-Ajax 0-1 (0-1)
25. Klaassen 0-1

Opstelling Vitesse: Room; Diks, Kashia, Miazga, Faye (83. Büttner); Nakamba (84. Ali), Nathan, Baker; Rashica, Van Wolfswinkel, Tighadouini (74. Foor)

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sanchez, Riedewald, Viergever; Ziyech (84. Van de Beek), Schöne, Klaassen; Traoré (66. Kluivert), Dolberg (89. Cassierra), Younes

Kaarten:
Geel: Diks, Miazga (Vitesse), Viergever, Kluivert (Ajax)

Bijzonderheden: Klaassen (Ajax) mist strafschop.

Related posts

52 Comments

 1. Indojood

  Vooruit dan maar deze keer, vanwege het zware programma. Maar ik vind de vormcrisis van met name Dolberg en Ziyech zorgelijk. Wij zijn geen ploeg die op werklust en karakter de eindstreep gaan halen. Er moet echt beter worden gevoetbald.

  1. vak411

   Prima.. pec uit, kutrecht uit, vitesse uit.. alles moeizaam
   Maar winnen.. tja, met alle respect voor de Boer en Ajaxpers maar dan doe je het goed en wordt je kampioen. Kakkerlakken moeten nog maar bij Ado zien te winnen en volgende week verspeelt of pisvee of de kakkerlakken punten.. gewoon kampioen dit jaar!!!

   1. Indojood

    Ik weet het, jij stelt niet zoveel eisen. Op zijn Italiaans winnen vind jij inderdaad prima.

    1. vak411

     Als je mijn reacties leest indo, weet je dat dat niet waar is. Ik ben voor aanvallend voetbal. Maar Bosz is nog geen half jaar bezig en ze winnen echt hele lastig uitwedstrijden. Ok, ben het met jullie eens.. het is nog niet goed maar de laatste 6 lastige wedstrijden 1 goal tegen dat is ongekend. Dit is een jong en op veel plekken nieuw team. Het wordt alleen maar beter! Ook qua aankopen. 2 jaar geleden kwamen er 2 spelers van een miljoen, nu durft ajax in Neres, sanchez en zieych te investeren. Indo, je weet ik ben niet voor italiaans voetbal maar ik zie over alle linies groei!

     1. Indojood

      Ik lees vaak in je reacties “als we maar winnen” o.i.d. Ik lees nooit “met aanvallend en verzorgd voetbal, op zijn Ajax’ gaan we winnen.

   2. De seijs

    Kampioen worden zou echt top zijn. Maar op deze manier ga je het niet redden. Als Bosz echt een goeie trainer voor ajax is dan moet hij nu opstaan. En de spelers beter laten spelen dan tot nu aan toe. Het is namelijk nog steeds kut Hoe ajax speelt, het moet beter, anders ga je 3e worden dit seizoen.

   3. Charka53

    Leuk dat je zo positief bent vak411 het geluk raakt een keertje op hoor dus zullen ze toch eens echt moeten gaan voetballen want dit was weer huilen met de pet op , maar ik ben blij met de drie punten.

    1. Litmanen

     Hoezo? We winnen een hele lastige in Arnhem en 010 en 040 winnen met veel pijn en moeite van veel zwakkere tegenstanders.
     Ik vond dat we de eerste helft Vitesse redelijk van de mat speelden.
     Wij hadden WEL een zware midweekse wedstrijd. De anderen niet!

 2. Mooi

  Moelijke wedstrijd maar dat wisten we van te voren maar mooi gedaan drie hele mooie punten klasse gedaan.

  1. Litmanen

   We blijven winnen, ook de lastige uitwedstrijden.
   Ik blijf het knap vinden, ook als we geen kampioen worden.
   Prachtige dingen gezien dit seizoen. Daar ben ik Ajaxsupporter voor.

 3. Widi

  Toch al een paar lastige uitwedstrijden gewonnen dit jaar. Eens kijken hoe de ranglijst er volgende week zondagavond uitziet.

  1. FrankiC

   Nu Legia thuis, Heracles thuis. Kijken of het zelfvertrouwen weer opgekrikt kan worden. Er zat 2x geen rust in het spel. Ik hoop dat de goeie maatregelen genomen worden (bijv. Schöne een training of wat overslaan)

 4. KBouter

  Één ding scheelt..al die lastige wedstrijden waar we in het verleden puntverlies leden, gaan nu in ons voordeel.

  1. FrankiC

   En geloof me dat 2 zo’n wedstrijden in 4 dagen erin hakken. Reistijd etc. Ik ga ervan uit dat het voor hen nog zwaarder is dan voor ons

 5. dioajax

  weet niet waarom zo negativity is rondo Bosz….we winnen tog?we zijn favorite in destiny titelreis en we gaan door naar de 16 van Europa. ..we houden nog steeds de 0 bij elke wedstrijd en we verliezen niet…en veel hier praten over de boer…onder Bosz spelen we 10 keep beter dan de Boer…als Bosz ons kampioen maakt Wat gaan jullie dan zeggen?De Boer had veel kansen om ajax beter team kunnen voetballen maar heeft het niet gedaan…Bosz does het heel goed…we kunnen wel makkelijk al
  de schuld geven aan Bosz maar de spelers moeten de doelpunten maken…en vandaag moest gewoon de penalty in schieten maar was niet gelukt…onder Bosz creeeren we meer aanvallende kansen dan onder de Boer. .we danken wel de boer voor de kampioenen maar nu moeten we Bosz steunen en zien dat ajax beter voetbalt en binnen nederland en ook in Europa. ..denk dat WIJ favorite zijn voor kampioenschap en we gaan ook goed doen in Europa. ..en over vandaag hebben we wel goed gedaan met een over winning na een uitwedstrijd voor Europa. ..ik geef Bosz en de spelers een dikke kredit want die doen het goed…

 6. Slingertje.

  Het ging met hangen en wurgen maar de buit is binnen.
  Er zijn een aantal spelers die eens moeten gaan beseffen dat er wekelijks een topprestatie wordt verwacht van ze en niet 1x in de maand want er speelden een aantal dragende spelers flink onder de maat vandaag.

 7. -buitenkantje rechts-

  Verontrustende wedstrijd wat mij betreft..
  Toch weer Klaassen.. dat dan weer wel. Maar veel spelers geven niet thuis.. Riedewald pluspuntje.. Zit dicht tegen de basis aan.
  Traoré tragisch.. Ziyech onzichtbaar.. Younes redelijk, maar nog steeds grote delen vd wedstrijd onder de maat.. Laat Donny, Justin en ook Nouri nou eens starten Bosz!!
  Had gehoopt dat het billenknijpen onder Bosz verleden tijd zou zijn, maar heb inmiddels al weer kramp. Teveel spelers onder de maat.. Slecht spel… Wat over blijft zijn gelukkig wel 3 punten..
  Op naar de volgende horde.. pffff

 8. -buitenkantje rechts-

  Wat vinden we van Dolberg? Moet betere aanvoer krijgen. Met Justin op rechts en Nouri op links moet hij toch beter gasn presteren? Nu geen schim meer.

  1. Indojood

   Eens, BR. Vanaf de vleugels is het huilen met de pet op. Younes geeft weliswaar een assist maar het was een perfect uitgevoerde counter. Voor de rest weer hetzelfde laken een pak, dom naar binnen dribbelend de ruimte dichtlopen, niet alleen voor Dolberg maar ook voor de middenvelders. Traoré is nog erger, die speelt alleen maar terug naar Veltman nadat ie de bal één minuut lang vasthoudt.

   Ik ben een fan van Dolberg maar Cassierra mag het ook een keer proberen.

   1. Widi

    Ik zou ook graag Cassierr eens zien starten. En hoop dat Neres zo goed is als de scouts denken.

  2. KBouter

   Kluivert was ook geen schim..dus afgaand op vandaag, laat zsm Neres het dan maar laten zien.

   1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Goh, we hebben al veel vergelijkingsmatriaal van hem he.

 9. Remco425

  Ik heb het niet gezien en kan dus over de wedstrijd niet oordelen. Hoorde de 1e helft wel op de radio dat Ajax stuk beter was dan Vitesse. Verder ben ik in ieder geval blij met de 3 punten in deze zeer lastige uitwedstrijd die we de laatste 10 jaar maar weinig gewonnen hebben.

 10. EugAjax

  Zeer lastige wedstrijd maar dat is Vitesse uit nu eenmaal voor Ajax! Samen met FC Utrecht uit en tot voor 4 jaar geleden PSV uit! Als je van te voren 18 uit 6 had voorspeld met oa Utrecht en Vitesse uit dan was je voor gek verklaard. Is jaren niet meer voorgekomen deze twee uitwedstrijden in 1 seizoen winnen! Dan het spel. Ik hoor heel vaak dat Ajax aantrekkelijker speelt als onder De Boer. Iets wat zeker klopt gezien de laatste twee jaar. Echter waarom is het aantrekkelijk geweest in vooral eerste helft seizoen. Vaak door individuele acties, en dat is niet raar er is geinvesteerd in creativiteit. Maar als de creatieve spelers uit vorm zijn, als ze tenminste uit vorm zijn, dan valt spel Ajax erg ver terug. Zoals nu gebeurt. Tot nu toe is tweede helft seizoen qua spel teleurstellend. En dat is wel wat we willen zien bij Ajax. Goed voetbal, spectaculaire acties en soectaculair aanvallende combinaties. Daar is veel te weinig van. Ik hoop maar dat creatieve spelers uit vorm zijn en dat het niet andersom is dat ze eerste helft seizoen boven zichzelf waren uitgestegen…….verder maak ik me grote zorgen over vooruitgang individuele spelers. Onder Bosz zie ik persoonlijk weinig spelers echte groei doormaken.
  We zijn op weg naar kampioenschap, daar ben ik nog steeds van overtuigd. Maar ik wil toch wat meer gaan genieten van Ajax. Maar voor nu kan ik prima leven met 18 uit 6 na winterstop! Op naar Legia en Heracles thuis !

  1. Ajaxslied

   De punten zijn er dat zeer zeker. Maar voor Bosz is speciaal aangetrokken voor flitsend aanvallend mooi voetbal en dat heb ik dit seizoen nog niet gezien ondanks de miljoenen. Persoonlijke groei is bij de meeste spelers niet te vinden een aantal spelers zoals veltman en younes zijn juist slechter gaan spelen en waar is de spectaculaire traore gebleven. Daarnaast zijn er veel jeugdspelers die kapot gemaakt worden. Dolberg is een fantastische speler maar komt met zulke buitenspelers nooit tot zijn recht daarnaast hamerde bosz aan het begin dat Dolberg rustig gebracht moest worden zeker omdat hij het fysiek moeilijk had vorig jaar hij laat hem nou gewoon verzuipen.

   1. Teuntje

    Mee eens, AL.
    Schreef het eerder deze week al, ik zie geen progressie. Zie wel dat de KNVB beker foetsie is, kampioen worden een utopie lijkt en Legia thuis een lastige horde gaat worden. Oppassen dat we niet als derde gaan eindigen

   2. EugAjax

    Ajaxslied ik deel je mening zeker mbt ontwikkeling individuele spelers en het feit dat het aantrekkelijke spel vaak overtrokken is geweest bij Ajax onder Bosz. Ik zie zelfs een neergaande trend terwijl je normaliter een stijgende trend moet zien na ruim een half jaar bouwen aan een elftal

 11. Iamsterdam2015

  Je kan best in een vorm crisis zitten. Dat geeft opzich niet en dat mag. Maar dit is geen vorm crisis meer……. dit is verschrikkelijk slecht met als uitblinkers younes Dolberg en Sinkgraven. Ik zou zeggen PB LOS HET OP!!!

 12. Forever nr14

  Dit heeft niets met een vormcrisis te maken zeg! Ronduit slecht en zwak is het gewoon, en dan schreeuwen er hier nog een paar dat we wel kampioen worden hahahah! Never nooit niet, met dit slap gedoe iedere week weer, maar ja. “We winnen wel he” maakt niet uit hoe en al maanden Ajax onwaardig.

 13. Forever nr14

  Iedere week weer billenknijpen met die Bosz, met z’n Younes en Traoré?? Verdomme kakker.. zet Nouri en Justin vanaf het begin er in joh, nul vetrouwen in Bosz (maar dat had ik al meteen niet!)

 14. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  Eigenlijk moet Ajax gewoon maar eens twee wedstrijden verliezen. Dan zijn we meteen van dat gezeik over “als we maar drie punten” halen af. Dan kan Bosz eindelijk eens de jeugd meer kans geven. Dan kunnen we misschien eindelijk eens wat frisser voetbal krijgen. Ja, dat is mij zelfs een titel verspelen waard. Ajax kan tenslotte niet altijd kampioen worden, dat is slecht voor het voetbal. Ik wil gewoon een team zien met 4-5 spelers uit de eigen jeugd. Ik hoor mensen nu alseer roepen dat er van de zomer gekocht moet worden. Walgelijk gewoon. Ja, ik vrees dat we het inderdaad moeten doen omdat de jeugd geen goede kansen krijgt. Wordt weer een late beslissing mbt seizoenskaart volgend jaar.

Comments are closed.