Wedstrijdselectie voor duel tegen Vitesse: Sinkgraven ontbreekt wegens enkelblessure

Peter Bosz heeft zaterdagmiddag zijn selectie bekendgemaakt voor het uitduel met Vitesse van zondag 14:30 uur. De nieuwste aanwinst David Neres zit er zoals verwacht nog niet bij. Daley Sinkgraven zal het duel tegen Vitesse aan zich voorbij moeten laten gaan. De linksback liep tegen Legia enkelklachten op. Hij heeft nog teveel last om zondag alweer in actie te kunnen komen. Ook Vaclav Cerny ontbreekt wegens een blessure.

Sinkgraven heeft te veel last van zijn enkel na de wedstrijd van afgelopen donderdag bij Legia Warschau. Vaclav Cerny liep vrijdagavond bij Jong Ajax een voetkneuzing op en heeft daar teveel last van. Matthijs de Ligt krijgt vrijaf. Joël Veltman miste in Polen de Europese wedstrijd omdat hij ziek was, maar is nu weer present.

De selectie bestaat uit de volgende 19 spelers:
Andre Onana, Diederik Boer, Kenny Tete, Joël Veltman, Davinson Sanchez, Heiko Westermann, Nick Viergever, Jairo Riedewald, Davy Klaassen, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Bertrand Traoré, Amin Younes, Mateo Cassierra, Kasper Dolberg en Justin Kluivert

Related posts

69 Comments

    1. De Ajacied

      We willen maar één ding en dat is 3 PUNTEN,
      met wat voor spel maakt nix uit, 3 PUNTEN willen we
      ❌❌❌

          1. De Ajacied

            Het gaat niet altijd om mooi spel,
            Dat heb je onder FdB toch ook maar zelden gezien, rendement daar gaat het in deze fase van de competie en EL om, gewoon winnen, klaar !!!
            En natuurlijk het liefst met mooi Ajax voetbal hoor maar soms kan dat niet, sorry Kbouter
            ❌❌❌

          2. KBouter

            Klopt…punten zijn ook belangrijk natuurlijk, je kunt niet de wedstrijd in gaan met de gedachte van…we gaan het publiek vermaken ook al verliezen we. Maar uitgangspunt móet altijd zijn…mooi aantrekkelijk aanvallend voetbal.

            Dat je dan af en toe een zepert om je oren krijgt oké, maar het is wel het voetbal waar Ajax voor staat.

            Denk je…wat kan mij het schelen, we gaan zwaar verdedigen en spelen op de counter met negatief voetbal, raad ik je aan om een Inter Milan shirtje te gaan kopen.

    1. FrankiC

      Ik ben er sinds maanden niet helemaal gerust op. Vitesse na zo’n fysieke pot 3 dagen ervoor….

    1. Geroldkohlen

      misschien de wedstrijd maar verzetten ,aangezien sinkgraven niet mee kan doen. anders wordt het nog een ramp!??

      1. Litmanen

        Gerold, gewoon doorgaan met sommige Ajacieden zo cynisch te volgen. Echte supporters doen zoiets niet. Als je gekeken had donderdag dan had je gezien dat Sinkgraven ondanks een blessure niet meer gewisseld kon worden door die domme tweede gele kaart van Tete.

        1. Geroldkohlen

          ach houd toch litmanen nu ga je dat gebruiken ,om te zeggen dat hij daarom dramatisch speelde hahaha!!! en de 2de geel van tete was niet eens geel! maar dat tete slimmer moest zijn zeker weten ,verder heeft tete gewoon erg goed gespeeld! maar dat kan je niet uit smoel krijgen en gewoon toegeven, want dan benadeel jij een van je lieverdjes weer. daar in tegen daar in tegen zijn er genoeg supporters die de humor er van inzien! jij hebt over echte supporters ,een echte supporter is ook objectief en kritisch als het gewoon zo is naar de spelers. vooral wanneer er gespeeld word hoop je dat ze allemaal goed spelen, heb jij jou commentaar wel eens bekeken als het ging om tete of over andere! jij bent niet objectief jij hemelt alleen je lieverdjes op hem ,alsof ze tot de absolute wereldtop behoren !geen enkel kritisch woord over hun, want spelen ze slecht of dramatisch lezen we niks van je 2 dagen lang! en als sinkgraven gewoon verdedigd al een kerel , zoals sanchez en tete raak je ook niet geblesseerd! want hoe tete die 1ste kaart pakte dat zou sinkgraven niet eens durven ,die had die speler gewoon laten doorlopen en scoren. ben jij maar eens wat objectiever ,enige wat jij nu steeds aantoont is hoe fantastisch jij veltman en sinkgraven vind. weet je hoeveel reddingen tete en sanchez moesten verrichten achterin, anders was 2 a 3-0 geweest. legia viel alleen maar aan over de kant van sinkgraven en waarom is dat hij was de zwakste schakel achterin. en je hoeft niet te beginnen over dat ik alleen kritisch ben op je lieverdjes, ik ben zelfs vorige week nog positief geweest over jou veltman ben zelfs nog voor hem opgekomen! als ik vind dat er een speler goed speelt dan zeg ik dat, speel je slecht dan zeg ik dat net zo hard! en zo hoor je als supporter te zijn! iets wat jij nog moet leren blijkbaar!

          1. FrankiC

            Het lijkt wel of iedereen zich meer en meer bijt in vooringenomen stellingen in de trend van: ik ben tegen a en b dus die doen vanaf nu niets meer goed. Ik had het gister al over het ‘gekleurde brillen’-syndroom.

            Volgens mij balen er zelfs ‘supporters als Tete of Sinkgraven een goeie wedstrijd spelen of erger nog: DIT NIET MEER ZIEN.
            Interessant voor psychologen.

          2. KBouter

            Litmanen heeft hier natuurlijk wel een punt wat betreft dat Sinkgraven niet meer gewisseld kon worden door die oerdomme tweede gele kaart.

          3. dickst14

            ik hoop niet dat er veel ajax supporters hartpatient zijn met deze Veltman. dramatisch gewoon

          4. Widi

            Die liggen al sinds donderdag in het ziekenhuis, na die terugspeelballen van Tete en Sinkgraven.

          5. dickst14

            Tete een slechte bal
            verdedigt goed. Veltman bijna alleen maar slechte ballen en verdedigt dramatisch

          6. Widi

            Ik had geen kritiek op Tete. Ik typte gewoon wat in mij op kwam bij het lezen van jouw reactie.

          7. dickst14

            Veltman 2e helft een stuk beter. Alleen vind ik dat je als ajax speler niet zo ver door de ondergrensnmag zakken als in de 1e helft.

          8. Widi

            Het is sowieso opvallend hoe weinig van onze spelers echt stabiel zijn. Er zijn er maar weinig die eens drie wedstrijden achter elkaar goed spelen.

    2. Jimmy1971

      Tete had ook een verkeerde terugspeelbal , maar heeft als jongen van de club schijnbaar meer krediet ..

      1. Geroldkohlen

        ja en sinkgraven werd de hele wedstrijd overlopen! nu kon hij niet zijn spel spelen en moest hij verdedigen, en daarin faalde hij hopeloos!

        1. Litmanen

          Gek he dat Veltman de voorkeur krijgt. Bosz wil graag met elf man eindigen.
          Kijk Gerold, zo moeilijk is het niet om cynisch te worden.

          1. Geroldkohlen

            je moet eens kijken, veltman staat er wat mij betreft gewoon in !maar niet op die plek!

    1. FrankiC

      Wat is er met De Ligt aan de hand? Vrijaf? Niet echt een dag om een vakantiedag op te nemen!

          1. Widi

            Ik ben bang dat uit mijn reacties blijkt dat ik meestal meer geniet van onder 19 en jong Ajax dan van het eerste elftal?

          2. FrankiC

            Btw: ik ben alleen maar jaloers dat ik de gelegenheid niet heb om de Toekomst te bezoeken. Lijkt me mooi, zo effe op het fietsje…

          3. Widi

            Met de auto is het ook prima te doen. En het is op loopafstand van trein- en metrostation Amsterdam Arena Bijlmer. Je moet er wat voor over hebben. Maar het is de moeite waard.

  1. EugAjax

    Onana
    Veltman. Sanchez. Viergever. Riedewald
    Klaassen. Schone. Ziyech
    Traore. Dolberg. Younes
    2-3

      1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

        Standaard keuzes. Geen verrassing, ook niet voor de tegenstander dus.

      2. EugAjax

        Litmanen, dit team is niet te kloppen, is al bewezen na Rostov, met kleine Tukkerse uitzondering in blessuretijd! Alleen vind ik het wel aderlating dat Sinkgraven niet mee doet. Gezien bovenstaande en andere topics is niet iedereen het daar mee eens ??. Maar ik heb beetje zwak voor Sinky op die positie!

      1. EugAjax

        Kan op zich geen kwaad Kbouter, maar ik ben meer voor in stand houden centrum dat dit seizoen heel hoog niveau heeft.

    1. Widi

      Misschien zou je eens wat kranten en weekbladen moeten lezen. Of bijvoorbeeld AS volgen. Dan hoef je dit soort vragen niet te stellen.

  2. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Ik lees het al weer. Bij velen is het enige wat telt: de punten. Publiek is niet van belang. Gaan steeds meer op Italie lijken.

  3. Widi

    Vandaag gaat het om Vitesse publiek. En wat van onze uitsupporters. En die laatste groep vermaakt zich wel bij de juiste stand. Dus als liefhebber van goed en mooi spel hecht ik vandaag toch aan hoe dan ook een overwinning. F wint op zeker van ADO. Dus als wij vandaag niet winnen, is F-Pisvee voor F ook niet meer echt spannend.

    1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Goh, het maakt mij niet uit of ze uit of thuis spelen, het publiek, in het stadion, voorcde buis en voor de radio moet vermaakt worden. Dat hoort de basis bij iedere sport te zijn. Ik ben fan van Ajax en niet voor niets.

  4. Dagrump

    Heb er zin in !! Jullie kunnen het boys !! Zorg voor die 3 punten❗En hopen dat fey op hun bek gaan !!

  5. Dagrump

    Als je geen punten pakt dan kan je ook geen KAMPIOEN worden. Dus ja punten zijn het belangrijkst IN MEM OF JOHAN EN PIET (Ajax barca )

Comments are closed.