Jong Ajax wint met 2-3 van Achilles’29

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 2-3 gewonnen op bezoek bij Achilles’29. De ploeg van Marcel Keizer kwam nog wel op een 1-0 achterstand maar nog voor rust wisten Walian en Sierhuis dat om te buigen in een voorsprong. In de tweede helft scoorde Sierhuis de 1-3 en leek de wedstrijd gespeeld. Toch kwam Achilles nog terug tot 2-3 maar nadat Kortstam zijn tweede gele kaart ontving was Achilles niet meer bij machte om het Jong Ajax nog lastig te maken. Marcel Keizer was na afloop niet geheel tevreden met het vertoonde spel van zijn ploeg. ‘Gezien de ruimtes en de mogelijkheden die we kregen hebben we veel te weinig gecreëerd. Ik kan wel een keer leven met een mindere uitvoering, maar dat wil je niet. Ook de jongens willen niet alleen winnen. Zij willen ook winnen met goed voetbal. En dat lukte vandaag niet’.

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Dankerlui, De Ligt, Bergsma (85. Dani de Wit), Savastano, Eiting, Cerny (70. Terry Lartey Sanniez), Mazraoui (85. Danilho Doekhi), Sierhuis, De Jong, Walian

Bron: Ajax.nl

Related posts

30 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Goede instelling van Keizer..”we willen niet alleen winnen, maar ook winnen met goed voetbal”

 2. -buitenkantje rechts-

  Vind Sierhuis een interessante spits.. intelligente jongen en makkelijk scorend. Bij Ajax1 halen?

  1. De seijs

   Ja zeker over 2 jaar of zo. Nu hebben we Dolberg en die krijgt de kans om een topper te worden. Rustig aan br.

   1. -buitenkantje rechts-

    We hebben niemand achter Dolberg.. Misschien kunnen ze er een duo baan van maken..?

    1. De seijs

     Cassiera maar dat is niet veel. Had ik gelijk al gezien jammer maar dat wordt hem niet. Maar inderdaad samen laten spelen. Houden ze elkaar scherp??

     1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Waar had jij dat gelijk al gezien de Seijs en waarom heeft de scout dat niet gezien?

     2. De seijs

      In de eerste beste wedstrijd zag ik al dat hij te gehaast speelde. wedstrijden daarna dat hij inviel deed hij dat naar mijn gevoel niet goed genoeg. Hij is naar mijn gevoel te gehaast en niet scherp genoeg. Dit is er een van net niet . Maar misschien volgend seizoen wel. Hoop het voor hem en ajax. Maar ik zet mijn geld niet op Cassiera.

     3. Widi

      Cassierra heeft zeker mogelijkheden. Hij maakte ook ons eerste doelpunt in de eredivisie dit seizoen. Ik geef hem niet op.

 3. RobbyZ

  Sierhuis maar eens met het eerste mee pb voor als dolberg het gevoel na 60 minuten nog niet heeft,even een half uurtje proeven!

  1. Widi

   Rustig aan Robby. We willen hem niet opblazen. En Cassierra moet ook meer in het eerste spelen.

 4. EugAjax

  Gefeliciteerd mannen. Streven naar mooi voetbal blijft mooi van Keizer. Sierhuis en De Jong op weg naar Ajax 1 !

 5. Widi

  Blij met Keizer als trainer/coach. Zit op zijn plaats bij (jong) Ajax. Ik hoop dat hij voorlopig blijft zitten. Zijn voorgangers waren passanten, op weg naar eigen roem. Deze echte Ajacied met een echte Amsterdamse achternaam goed belonen en vasthouden.

  1. KBouter

   Helemaal mee eens Widi…dat riep ik vorig jaar al, toen ik zei dat ik Stam en Ulderink het liefst zsm zie vertrekken omdat dat totaal géén Ajax jeugdtrainer zijn, maar gaan voor eigen roem.

   De A1 is domweg het belangrijkste elftal daar, en de voorloper voor het eerste elftal waar je bij Jong Ajax doorstroomt naar het eerste. Zo hoort het te zijn, talenten van a1 naar Jong om de laatste stap te maken op je persoonlijke talent wat je hebt…en NIÉT een Jong Ajax opstellen op de hoop dat je dé wedstrijd wint en zoveel mogelijk punten haalt. Nee…het gast om dié talenten beter te maken.

   Werd me niét in dank afgenomen door velen, maar die snappen het niet en juichen liever dat Jong Ajax kampioen worden , ook al gaat dat gebeuren door Eerste elftal spelers die reserve staan. Ik ga voor de talenten in Jong!!

Comments are closed.