Opstellingen Legia Warschau – Ajax

Peter Bosz is in Polen met een selectie van 20 man om weer een overwinning op Legia Warschau binnen te slepen. Twee jaar geleden wonnen we nog met 0-3 maar het team van de Polen is hier en daar wat gewijzigd in die tijd. Wellicht dat we nu iets meer tegenstand zullen ervaren. Davinson Sanchez zal zich in moeten houden omdat hij bij een volgende gele kaart geschorst zal zijn. Joël Veltman zal niet meedoen omdat hij zich ziek voelt en in zijn plaats speelt Kenny Tete.

Opstelling Legia Warschau:Malarz; Broz, Dabrowski, Pazdan, Hlousek; Jodlowiec, Kopczynski, Odjidja Ofoe; Radovic, Necid, Vako

Opstelling Ajax:André Onana, Kenny Tete, Davinson Sanchez, Nick Viergever, Daley Sinkgraven; Davy Klaassen, Lasse Schöne, Hakim Ziyech ; Bertrand Traoré, Kasper Dolberg, Amin Younes

 

 

Related posts

189 Comments

          1. HURBIE

            Hoop dat TÊTE een goeie wedstrijd speelt
            Dan kan dat nog weleens een doorbraak worden voor hem

          2. BobbyHaarms

            Die doorbraak was er al een poosje. Speelt werkelijk alsof ie nooit is weggeweest. Van mij mag ie blijven staan..

          3. BobbyHaarms

            Alleen kut dat ie net rood kreeg. Enige smet op een verder foutloos optreden. Van mij mag ie voortaan blijven staan!

    1. FrankiC

      Waarom schrijft die Pascal niet gewoon dat Veltman ziek ipv dattie op scherp staat met geel. Dat is het enige relevante nieuws bij de opstelling!

      1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

        Zat ik ook net te denken. Volledig overbodige info voor iemand die niet speelt.

        1. FrankiC

          Ontegenzeggelijk. Is niet als verwijt naar Veltman bedoelt. Integendeel. Ik bedoel letterlijk dat ík anders niet had kunnen kijken (maar op de tennisbaan had gestaan).

          Ik vind ook dat iemand die niet 100% is niet moet spelen.

          1. FrankiC

            Dat pikken mijn maatjes niet. Afspraken tussen mannen onder elkaar, die hoor je na te komen. Maar ik draai me er wel eens onderuit. Hoop dat ze het vandaag uberhaupt geloven!

  1. JohnDoe77

    Lekker! Hopelijk pakt Tete zijn kans! Al moet ik zeggen dat Veltman laatste wedstrijden het wel beter doet, maar toen was er niet veel tegenstand. Tete is een snelle, sterke en slimme verdediger, voor mijn gevoel beter als Veltman. Kunnen we vanavond zien dus!

    1. FrankiC

      Hopelijk hoef ik me niet 1,5 uur te ergeren en speelt ie eens een keer een bal naar voren.

      Voetje op de bal, terughalen en achteruitspelen….. dat beeld heb ik in mijn hoofd

      1. Litmanen

        Eens, ik erger me kapot aan dat dreigen naar voren maar nooit doen en altijd breed of terug. Ajax onwaardig. Een back bij Ajax speelt naar voren.
        Vandaar ook Veltman en Sinkgraven, hoewel Dijks ook meestal diep ging.

        1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

          Goh, wanneer heb jij Tete voor het laatst in Ajax 1 gezien? Oh ja, toen iedereen nog zo’n beetje balletje breed en terug speelde.

          1. FrankiC

            Gewoon dit seizoen. Zoal Litmanen ook schrijft: Ajax onwaardig.

            Ik hoop dat hij erg goed speelt. Tete zal ook dan gewoon 2e blijven achter Veltman. We kennen PB

        2. KBouter

          Eens…hoewel..je kunt we diep gaan, maar dan een voorzet geven die zo hoog is, dat er ijs opzit wanneer hij terugkomt heb je ook niets aan!

        3. Geroldkohlen

          voor iemand die zo weinig minuten maakt en er ineens moet staan, vind ik tot nu toe tete erg goed spelen ook naar voren. sinkgraven eerlijk is eerlijk ,nu al een paar keer kinderlijk voorbij gespeeld. een back van ajax speelt idd naar voren , maar een back van ajax weet ook wat dat verdedigen prioriteit nummer 1 is. en dat is gewoon zo litmanen, en dan kan je lullen wat je wilt.

        4. dickst14

          En een back of elke andere Ajax speler is sportief. Goh jouw Lievelingetje Veltman is ineens wereldberoemd. Nou van Rhijn nog.

          1. Litmanen

            Weet je, na afloop zeikt Tete dat Bosz het niet in hem ziet zitten. Terecht, want Sinkgraven had het zwaar en.pakt geen geel en Tete twee keer….
            Tete zeikt ook dat hij nooit speelt. Is in Jong die Tete zijn tweelingbroer?
            Jankert, wegwezen, Bazoer achterna, ergens op de bank in Verweggistan.

          2. dickst14

            Tete hoort ook te spelen ipv veltman. dat vindt 99 % vd ajax supporters. van de 010 supporters hoor ik positieve geluiden als jou favoriet speelt. rarara

  2. JohnDoe77

    Ze verdienen trouwens wel een sportieve afstraffing als je ziet hoe hun fans tekeer gegaan zijn tegen onze mannen die het hele eind voor Ajax zijn gaan reizen! Neem sportieve revange Ajax, voor de fans deze keer!!

  3. KBouter

    Trouwens…heb er zin in, een ouderwets avondje Europa Cup voetbal. Hopen dat we die klote fascisten zó snel mogelijk stil krijgen op de tribunes!

    Hoop op een daverend Ajax, op een norse Sanches waar geen aanvaller langs durft…op een weergaloos aanvallende Sinkgraven..op een uitstekend creatieve Ziyech..op een sterk spelmakende Lasse en natuurlijk op een geweldig spelende aanvoerder die zijn rol als aanvoerder waarmaakt…en natuurlijk op het fluwelen linkerbeen van Traore, en mocht dat zelfs het brons niet halen dan zullen we juichen voor Justin!

    Oja…we hopen allemaal stiekem ff op een kleine blessure van Traore, zodat Tete het spel stil dreigt te leggen om er vervolgens als een speer vandoor te gaan en alleen op de keeper afgaat.

    Ben benieuwd of we vanavond samen weer zo eensgezind zijn zoals het afgelopen weekend na de overwinning van Ajax op Sparta.

    Fijne wedstrijd vrienden!!

  4. -buitenkantje rechts-

    Las dat Poolse hooligans Ajaxsupporters hadden asngevallen.. De toon is gezet..
    Ga ook even extra letten op Tete.

    1. Indojood

      Daar was ik al bang voor. Tering neo-nazis. Er zaten ook ADO-zwakzinnigen in het vliegtuig naar Warschau om hun vriendjes bij te staan.

  5. Jimmy1971

    Nou , bewijs het ongelijk van Bosz maar op dit nivo , Tete !
    Al hoop ik niet dat een verdediger man van de wedstrijd wordt ..

  6. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Helaas roept een ander plicht straks. Veel succes en mooie wedstrijd jongens.

  7. Teuntje

    Waar is die doellijn technologie. Zie die keeper die bal van Klaassen toch echt achter de lijn vandaan halen!!!

    1. -buitenkantje rechts-

      Knullig dater geen doellijntechnologie is. Zou verplicht moeten zijn bij Europese wedstrijden..

  8. Iamsterdam2015

    Al met al is de wedstrijd nu 29 min bezig. Sorry maar als we van dit team verliezen weet ik het ook niet meer. Ajax moet ecen scherper en sneller spelen dan komt het goed

  9. Forever nr14

    Hierrrr???? Zie je nu dat die Younes niet kan foebele!!! Man man wat klote pas zeg “ongelooflijk!” Wat een prutstert

  10. Forever nr14

    Idd dit lijkt Ado of Sparta niveau, moeten deze gekke gewoon oprollen, maar ja dat deden we tegen Ado en Sparta ook niet helaas

  11. EugAjax

    Onana herstelt zich knap want dit was werkelijk verschrikkelijke bal op Sinky door de lucht!

  12. bs

    Ik erger me aan de hoogmoedige manier van spelen van sommige gasten van ons. Hopelijk zet dat niet door ….

  13. EugAjax

    Ajax heeft niet echt door dat ze vaak heel veel ruimte om duel echt naar zich toe te trekken!

  14. Iamsterdam2015

    Nou had hij bijna mijn mond kunnen snoeren schiet hij hem richting noordzee!!!!! Mijn god god god wat erg. Totaal uit vorm deze jongen. Hoe mis je hem?????? Is younes een keer niet ego gebeurd dit….????

  15. KBouter

    Conclusie eerste helft…goed begin van Ajax, maar laat het lopen in hetcrestand van de eerste helft zodat de polen een paar keer gevaarlijk kunnen zijn.

    Paar ongelukkige acties Sinkgraven, Onana speelt tot nu toe top…Younes had warempel een paar goede acties en Ziyech, Klaassen en Dolberg hadden Ajax al op voorsprong moeten zetten. Bal van Klaassen was over de lijn?

    Hoop dat het de tweede helft beter gaat.

  16. EugAjax

    Veel beter Ajax, wat te verwachten was, beseft niet dat er veel te halen viel in deze eerste helft. Bij vlagen te nonchalant. Pech met niet toegekende goal van Klaassen. Dolberg is niet scherp, bewees gemiste kans. younes laat mooie dingen zien. Ging ook buitenom en was niet egoistisch op eind. Verdediging staat goed. Alleen in problemen na dramatische bal Onana op Sinky. Die vervolgens te truttig verdedigde en kans aan Legia bood. Nog drie helften. Dit mag geen probleem zijn, zoals eerder voorspeld

  17. Indojood

    Ik vind wel dat Ziyech het heft meer in handen mag nemen. Het komt nu vnl. op Schöne aan voor de passjes en de afstand tussen Schöne en Klaassen is te groot.

  18. Forever nr14

    Als Kasper de afgelopen weken, goede ballen had gekregen van onze Boszje vriendjes, dan had hij er echt wel een paar gemaakt, die jongen krijgt door die prutsers aan de zij kanten totaal geen vetrouwen, dus ik neem het hem niet kwalijk. Let nu maar eens op Younes en Traoré, en mmmmmm waar is onze crea bea Zyech????

  19. Iamsterdam2015

    Het lijkt wel of ze het even niet meer weten. Een dolberg die met zn ziel onder zn arm loopt…..schöne en zyech die ff geen inspiratie hebben….klaassen met zn net niet acties……
    Nou kom op mannen!!!! WINNEN!!!

  20. Iamsterdam2015

    Beter?,.,.ze lopen te PRUTSEN!! Traoré gaat ff pingelen voor de 16 klaassen steeds ballen achter de man en ziyech ach ach ach ach…..

  21. Forever nr14

    Ik mag het zeker niet vergelijken met wat Ajax als club groot gemaakt heeft, maar dit is toch in en in slecht, wat is er toch met mijn club gebeurt zeg, en dan Petertje, Petertje Petertje oei oei, als je het nu nog niet ziet???

  22. KBouter

    De slag verliezen we vet op het middenveld nu. Tijd voor edn verse middenvelder en een verse buitenspeler.

  23. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Laatste kwartier ben ik er ook bij. Niet veel gemist geloof ik.

  24. EugAjax

    Ongelofelijk slechte tweede helft met Ziyech als dramatisch dieptepunt. Hopelijk houden we dit op 0-0 lijkt hoogst haalbare vandaag in tweede helft.

  25. EugAjax

    Opvallend Nouri niet voor Ziyech maar Beek. Dat zegt wat over pikorde Appie. Of wil Bosz controle terug krijgen op middenveld?

  26. BobbyHaarms

    Godsamme er mogen er toch wel een paar uit zeg! Tete wel een wereldpartij, alsof ie er nooit uit is geweest!

      1. Geroldkohlen

        dom?? het was niet een geel! die gast van legia deed meer bij tete dan andersom ,zou de herhaling even terug kijken eug!

    1. BobbyHaarms

      0-0…..echt, een slechtere uitslag is nauwelijks denkbaar. Middenveld bijna niet gezien, Dolberg ook niet. Traore die stond te prutsen..positieve uitzondering vond ik Tete. Jammer alleen van die rode kaart! Het gaat nog zwaar worden die return…Ajax onwaardig vanavond.

  27. JohnDoe77

    Ik word wel een beetje gek van Klaasen en zijn geleuter altijd; iedere keer krijgt hij onnodig geel omdat hij zich niet normaal kan gedragen. En dat is dan de aanvoerder… verder een topper maar dit is zo dom!

    1. JohnDoe77

      Die kaart was gewoon terecht, naast een balende Klaassen maakte niemand zich er druk om. Gewoon niet intelligent!

      1. Geroldkohlen

        vind ik echt niet ,die van legia deed meer dan wat tete deed. die aanvoerder van legia, die had rood moeten hebben.

  28. Iamsterdam2015

    Pffft jongens het zit er vandaag niet in. Mijn god wat slecht!!!! Volgende week in de arena scoren die gasten 1 keer en heb je een probleem……

    1. -buitenkantje rechts-

      Zet Riedewald in centrum.. Viergever op links.. laat Kluivert inzakken op middenveld.

  29. JohnDoe77

    Ik word wel een beetje gek van Klaassen en zijn geleuter altijd; iedere keer krijgt hij onnodig geel omdat hij zich niet normaal kan gedragen. En dat is dan de aanvoerder… verder een topper maar dit is zo dom!

  30. Iamsterdam2015

    NEE!!!!! Haal dan die klote spelende younes eruit!!!?!?? Haalt ie kluivert eruit!!!!! Echt ik ben klaar met die trainer sorry!!!!! Wat een eerste klas prutser!!!!!!!

  31. KBouter

    Jammer voor Tete…dom balverlies op het middenveld met hij corrigeren voor de zoveelste keer.

    Schone kan het allemaal niet meer belopen.

  32. EugAjax

    Bosz is het nu ook even kwijt als je onder druk komt haal dan Dolberg eruit en hou snelheid Younes en Kluivert. Ja grote coaches moeten opstaan in dit soort wedstrijden. Tete idd rood aangenaaid dus correctie ik riep in emotie domme rode kaart

  33. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Ajaxpers ik moet mijn vrontschuldigingen aanbieden. Peter Bosz is niet goed genoeg voor Ajax. Deze wissel is volslagen gestoord, onterecht, dom, getuigt van gigantische onkunde. Dit is nog erger dan de wissel destijds van Advocaat mbt tot Robben. Dodelijk en onvergeeflijk.

  34. Forever nr14

    Wederom een bewijs dat deze trainer een Ajax onwaardige trainer is!!! Godverdomme sukkel!!! Justin eruit halen, haal dan die duitser eruit zeg, onbenul!!! Dit zei ik trouwens al vanaf zijn aanstelling. “Exit Bosz”!! Tjonge jonge en dan nog niet te spreken over Zyech en Schöne??

    1. JohnDoe77

      Relax…. zo slecht is Bosz niet; laatste twee seizoenen onder Frankie waren niet om aan te gluren, gaat zeker niet slechter nu qua spel (beter zelfs bij vlagen) en dat vond je toch ook geen sukkel, onbenul, etc? En het resultaat is er uiteindelijk toch? Daar ging het na de domme gele kaart van Tete om.

  35. Teuntje

    0-0.
    Moet je hier tevreden mee zijn? Geen idee. In de Arena gaat Legia op de counter spelen (waren zd vanavond ook diverse keren gevaarlijk mee) en zal Ajax het lastig gaan krijgen vrees ik.
    In een slecht draaiende ploeg eerst een groentje de verantwoording geven de boel aan het rollen te krijgen om hem een paar minuten later naar de kant te halen en spelers uit vorm te laten staan.
    Goed gedaan, Peter….?

    1. JohnDoe77

      Misschien juist handig Indo; kan hij ook geen domme gele kaart krijgen voor zijn geleuter!

      1. Indojood

        Wat ik bedoel te zeggen dat Sanchez als een kerel speelt en een persoonlijkheid is. Onana heeft ook die potentie. Klaassen is geen aanvoerder, geen leider die in dit soort wedstrijden op staat.

  36. Dagrump

    Jammer dat we niet gewonnen hebben maar gelukkig de nul gehouden !! Zonde van tete weet niet of die laatste overtreding een kaart waard was denk van niet!! Dan maar thuis beslissen had het liever anders gezien !! En balen dat die goal van Klaassen niet op het scorebord kwam wat het was gewoon een goal GVD❗❗

  37. EugAjax

    Ajax zeer slecht in tweede helft en toch redelijk eenvoudig op de been gebleven. Vandaag door ijs gezakt vnl Ziyech, Schone en Bosz. Schone heeft meer krediet bij me dan de andere twee. Hield niet over. En als ik eerlijk ben gaat spel niveau onder dat van De Boer liggen. Sinds winterstop geen normale wedstrijd gezien. Het is even absoluut niet genieten voor een Ajacied!!

  38. Geenemotie

    Wat viel ajax ver terug. Na 30 min werd het slechter. Veel spelers onder nivo. Juist in dit soort wedstrijden moet je er staan. Volgende week is geen zekerheidje. We zijn va gezakt.

  39. Geroldkohlen

    ondanks zijn 2 gele kaarten (2de geel onterecht) heeft tete echt goed gespeeld veel cruciale duels gewonnen en onderscheppingen , sanchez wat een beest erg goed. maar ook onana top! youness eerste helft goed ,2de helft zakte het weer compleet weg. sinkgraven zwak sorry voor de liefhebbers maar het is echt geen back. schone en ziyech die de kar moeten trekken totaal onzichtbaar, zelfs aan de bal niet goed. traore waarom speelt hij nog?? laat Justin maar spelen. dolberg zucht ,een spits word afgerekend op zijn goals hij had hem moeten maken! klaassen heeft zich kapot gewerkt, en viergever degelijk. wissel Bosz om Justin er uit te halen onbegrijpelijk, youness zakte compleet weg die had gewisseld moet worden! conclusie we hebben ons zelf tekort gedaan, maar nu thuis het maar afmaken!

    1. Indojood

      Bijna eens. Hard werken doet Klaassen altijd wel. Ik verwacht van hem als aanvoerder en man met ervaring dat hij zich veel meer profileert in dit soort wedstrijden. Zoals Sanchez en Onana spelen. Met overtuiging en zonder angst. Sanchez heeft de CL gewonnen, dat was vandaag te zien.

      1. Geroldkohlen

        klopt indo! daarom gaf ik ook alleen aan dat hij hard gewerkt had maar meer niet. een aanvoerder en leider moet meer brengen.

  40. VanDattem

    Deze trainer is slechtste peoples manager die we ooit gehad hebben. Los dat het bizar is dat we echt bestwel een sterke selectie hebben, waar bijna geen 1 speler goed functioneert, is het om zoveel redenen onbegrijpelijk dat hij Kluivert er uit haalt. Hij is echt systematisch speler voor speler ah afbreken, het gaat echt niet lang meer duren voor ontevredenheid ons gaat op breken. Het is toch ook bizar dat ziyech al weken geen knikker meer raakt?! Bosz profileert zich meer en meer als de zure oom. Geen chemie, en straks helemaal geen krediet meer bij zn spelers. Drama.

  41. FrankiC

    Het viel me op dat ze bij tenminste 5 snelle spelhervattingen niet stonden op te letten. Mag natuurlijk niet.

Comments are closed.