Ajax door gemis doellijntechnologie niet langs Legia

Ajax moet volgende week nog flink aan de bak om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. Op bezoek bij Legia Warschau kwam het elftal van trainer Peter Bosz niet verder dan 0-0. In de hoofdstad van Polen mocht Ajax wel klagen over een zuiver doelpunt dat niet werd toegekend. De arbitrage ontging namelijk dat Davy Klaassen al na 8 minuten scoorde op aangeven van Hakim Ziyech.

Overigens had Ajax alsnog met een voorsprong de rust in moeten gaan. Amin Younes legde een bal panklaar voor Kasper Dolberg. De 19-jarige Deense spits verzuimde echter de bal binnen te schuiven en schoot over en naast.

Daley Sinkgraven leidde in de eerste helft het gevaarlijkste moment van de thuisploeg in. De verdediger leed balverlies, waarna Tomas Necid mocht uithalen. Andre Onana klemde het schot van de oud-speler van PEC Zwolle met een fraaie duik. Ook in de tweede helft greep Onana een paar keer goed in op het moment Legia gevaarlijk dreigde te worden. In de 72e minuut vond Bosz dat het tijd werd voor het Europese debuut van Justin Kluivert. De 17-jarige aanvaller kwam in de ploeg voor Bertrand Traoré. Donny van de Beek kwam even later binnen de lijnen voor Ziyech.

Rood voor Tete
Zeven minuut voor tijd kreeg Ajax een tegenvaller te verwerken. Kenny Tete, de vervanger van de grieperige Joël Veltman, moest met zijn tweede gele kaart naar de kant. Een zware straf want de tweede gele prent was niet eens een overtreding. Kluivert kon dertien minuten na zijn invalbeurt dus weer naar de kant, omdat Heiko Westermann de boel in de laatste minuten moest dichthouden. Dat lukte, maar toch moet Ajax nog flink aan de bak om volgende week de laatste zestien van de Europa League te bereiken.

Legia Warschau-Ajax 0-0 (0-0)

Opstelling Legia Warschau:
Malarz; Broz, Dabrowski, Pazdan, Hlousek; Jodlowiec, Kopczynski, Odjidja Ofoe (83.Hämäläinen); Radovic, Necid (58.Kucharczyk), Qazaishvili (59.Guilherme)

Opstelling Ajax:
Onana, Tete, Sanchez, Viergever, Sinkgraven; Schone, Klaassen, Ziyech (81.Van de Beek); Traore (73.Kluivert/86.Westermann), Dolberg, Younes

Related posts

39 Comments

 1. Ajaxslied

  Sanchez en onana uitblinkers jammer genoeg.
  En Bosz ga maar alvast pakken die wissel dat doe je gewoon niet.
  Frank is nog steeds beschikbaar.

  1. Indojood

   Waarom wordt er nog steeds gezeurd om FdB? Hij wilde zelf weg vanwege gebrek aan motivatie en het besef dat hij het niet meer aan de praat kreeg. Ajax heeft alles in eigen hand volgende week.

   1. Teuntje

    Ik vind de verwijzing naar Frank wel mooi eerlijk gezegd, Indo. Er werd voor de winterstop enorm gejubeld over PB en Frank werd regelmatig als een kleuter weg gezet.
    Nu blijkt dat we uitgeschakeld zijn in de KNVB Beker, kampioen worden heeeel lastig gaat worden, de kans ook nog eens aanwezig is dat we als derde kunnen eindigen én het verdomd lastig hebben in de EL…. mag best eens aan FdB gedacht worden.

    1. Indojood

     Ik niet. Hij won niks de laatste twee jaar, EL was zelfs betreurenswaardig en we vielen in slaap. Plus wat ik al zei. Hij wilde zelf weg dus hij is medeverantwoordelijk voor de aanstelling van Bosz, in zekere zin. Bosz doet nog zeker lang niet alles goed maar ik vind het zinloos om steeds maar om FdB te roepen.

    2. Ajaxslied

     Nah ik ben al vanaf het begin tegen de komst van PB geweest. En het voetbal is er niet echt op vooruit gegaan ondanks de uitgeven miljoenen. Talenten die kapot gemaakt worden en spelers die zelfs slechter zijn gaan voetballen. En dan altijd die arrogante eigenwijze praatjes na de wedstrijd.

    3. EugAjax

     Teuntje je hebt gelijk dat je de verwijzing naar Frank mooi vind. Vind ik ook. Frank is een zeer goede trainer gebleken voor Ajax, ondanks 1.5 jaar vaak saai voetbal. Betekent in mijn ogen dat het 4 jaar gewoon goed was. Bosz heeft een betere selectie dan Boer ooit heeft gehad in laatste jaren. In eerste helft seizoen hebben we nog weleens kunnen genieten van Ajax, moet ook niet overdreven worden trouwens. Tweede helft seizoen is het voorlopig qua spel nog erger als onder De Boer. En het laatste en daar maak ik me echt zorgen om. De Boer had oog voor eigen opleiding en liet veel spelers daaruit regelmatig spelen tot vaste plek in basis aan toe. Dan zag je die jonge gasten zich goed ontwikkelen. Nu is het tegenovergestelde aan de hand. Nauwelijks jeugd in de basis en gister met Kluivert toppunt. Nu verander je spel niet van 1 op andere dag. Maar je zou op zijn minst een stijgende lijn moeten zien en voorlopig is het het tegenovergestelde qua spel. Resultaten zijn nog goed, maar een Ajacied wil meer, veel meer. 0-0 is link in theorie maar dit Legia gaat in kolkende Arena onderuit. Daar ben ik dan wel weer van overtuigd. Eerst maar eens Vitesse en dat is wel knikkende knieeen wedstrijd vrees ik

     1. Remco425

      Eug, Frank was de perfecte trainer op het moment dat hij kwam en ik ben hem bijna tot het einde blijven verdedigen. Maar het was wel langer dan 1,5 jaar saai voetbal
      Sowieso de 2 jaar dat we niks wonnen, maar ook zijn 4e kampioensjaar was Ajax onwaardig. Ik ben het niet eens gaan vieren omdat het voor mij op zo’n manier niet hoefde. En dat we afgelopen jaar geen kampioen zijn geworden kan op zijn conto.

     2. EugAjax

      Vorig seizoen eerste helft heeft Ajax in Nederland behoorlijk goede wedstrijden gespeeld. Gemist kampioenschap is aan de spelers en natuurlijk niet aan de Boer. De Graafschap uit behoor je zelfs te winnen zonder coach op de bank. Laatste kampioenschap seizoen kan ik me inderdaad niet veel meer van herinneren dus daar zal je zomaar een punt kunnen hebben. Mijn adoratie voor De Boer heeft meer te maken met hoe hij Ajax door de moeilijkste periode heen heeft geloodst, met de keuzes voor altijd jeugdopleiding eerst voor andere opties bekijken, het beter maken van individuele spelers, en vooral zijn gedrevenheid. Neem maar van mij aan dat Frank nog het meest zat met feit dat hij het niet meer zo sprankelend kreeg als dat we allemaal wilde. Zijn bevlogenheid kon je mooi zien bij NEC uit toen bij grote voorsprong hij nog steeds spelers scherp zette tijdens drinkpauze.

    4. Hallo1000

     Jullie weten het allemaal zo goed maar als FDB weer aan t roer staat zeiken jullie om t slechte spel. Ga niet na 1 slechtenwedstrijd op PB Zeiken maar gewoon op de spelers. Wat deed schone nou goed? echt helemaal niks. en nog een paar ziyech bijv. daar moet je wat meer naar kijken dat komt niet door pb

    5. Remco425

     Maar Teuntje, het feit dat kampioen worden lastig wordt, komt dat door Ajax of door 010? Volgens mij hebben we nu namelijk minder verliespunten dan zo’n beetje alle jaren onder FdB. En uit de beker? Wanneer hebben we met Frank de beker gewonnen dan? En onder FdB hadden we het in de EL de laatste jaren nog veel lastiger. Sterker, we hebben ons in jaren nog niet zo eenvoudig gekwalificeerd als dit jaar. Dus… al jouw punten gaan niet op.

   2. Ajaxslied

    Er zijn veel meer redenen dat hij weg wilde. Alleen al het natrappen van Bergkamp geeft aan hoe de verhoudingen binnen het technisch hart waren.

   1. vak411

    Fifa maffia.. grote clubs bepalen alles.. thuis volle bak, super sfeer. Dan maken we die messentrekkers af!

     1. Charka53

      Dat eene doelpunt had moeten worden geteld HURBIE daar staat toch zo’n lul met een stokje in de hand , nou die lui hebben geen meerwaarde ik zie het in vele wedstrijden nemen ze geen verantwoording in welke situatie dan ook maar we mogen blij zijn dat het 0-0 is gebleven want het was weer een beroerde wedstrijd .

     2. Remco425

      Sterker Charka, die lul op de achterlijn stond er met z’n neus bovenop en zag het nog geeneens. Die 5e en 6e official zijn sowieso nutteloos, die zien nooit wat. Al zetten ze nog 100 officials langs de lijn, er veranderd niks. Alleen electronische hulpmiddelen zullen het voetbal in ieder geval op cruciale momenten eerlijker worden. Dan was die rode kaart ook nooit gegeven.

    1. Remco425

     Younes gaf juist eindelijk een paar goede voorzetten. Als zn medespelers die ballen gewoon hadden afgemaakt had hij 2 assists op zn naam gehad en doe je het als buitenspeler gewoon goed.

  2. ritchy

   dat onana sanchez en tete de betere spelers waren was wel duidelijk. en ik mis van gaal van de jaren negentig helaas is die tijd voorbij van trainers die de spelers uitknepen en die ze tot het bot motiveerde dat had fdb niet en pb ook niet als Ajax weer zo’n coach zou hebben wie weet komen de Europese successen van zelf weer optie Co Adriaanse

   1. SPHAFCA

    Tete?? 2 leuke tackles.. verder alle ballen ingeleverd bij Sanchez. Veltman is 10 klasse beter.

    1. De seijs

     Ik denk dat als je Tete 5 wedstrijden mag spelen achter elkaar dan is hij 10 x beter dan veltman nu speelt na 1.5 jaar.

 2. Teuntje

  Ja het was een doelpunt en dat maakt het zuur. Je gaat toch en andere wedstrijd zien na de 0-1.
  Maar hoe je het ook wendt of keert, Ajax had moeten scoren en verzuimde dat.
  Spel was, wederom, niet best en ik vraag me af waarom er geen enkele speler is die groeit binnen dit team! Ik zie geen spelers beter worden en die vraag mag de trainersstaf zichzelf wat mij betreft heel snel gaan stellen

  1. HURBIE

   De meeste spelers moeten eens goed op hun donder krijgen met die softie instelling
   Straftrainigen

 3. Indojood

  Ben ontzettend blij met Sanchez, Onana en Tete. Spelen tenminste mannelijk, niet dat verwijfde gedoe zoals Traoré met zijn jankbek.

  1. Teuntje

   Had in het begin mijn twijfels over Onana, maar moet toch echt mijn ongelijk bekennen. Hij keepte top vanavond en hield ons aller Ajax in de wedstrijd

 4. Jimmy1971

  Wat heeft Ajax de laatste 2 jaar onder FdB dan gewonnen , Teuntje ?!
  Vandaag gewoon pech met een afgekeurd doelpunt , en te veel
  gemiste kansen , daar kan Bosz weinig aan doen ..

 5. -buitenkantje rechts-

  Ik zou wat letten op Tete en was vooraf benieuwd naar opstelling voorin. met name Younes.
  Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft een veel sterker Ajax dat desondanks slordig speelde. Een prachtige actie van Ziyech werd afgerond door Klaassen. Zuiver doelpunt.. alleen niet gezien door de lijnrechter die er 5 m vanaf stond. Tete speelde uitstekend. Een echte verdediger die dit keer niet alleen maar het visier naar achteren had, maar ook aanvallend zijn werk deed. Dolberg eerste helft zwak.. kreeg nog een 200% kans die er echt in mòet! Op die manier had Ajax al met 0-2 kunnen rusten.
  Tweede helft een vroeg storend Legia, waar Ajax het moeilijk mee had. De afstanden werden groot en Ajax verviel in het spelletje waar ik zo’n gruwelijke hekel aan heb. Lange ballen die geen enkele keer werden vastgehouden of niet aankwamen. Veel balverlies en de wedstrijd vroeg om wissels! Meer voetbal in de ploeg. Zou op dat moment graag Kluivert voor Traoré zien en Appie voor Younes.. younes die met name in de eerste helft goede dingen liet zien, maar de tweede helft wegviel.. wat trouwens ook gold voor onze middenvelders. Nietbof nauwelijks meer gezien. Tete pakte zijn eerste gele kaart. Die was fterecht en functioneel omdat er waarschijnlijk anders gescoord zou zijn. De tweede gele kaart was er absoluut niet een. En zo verdween een van de beste Ajacieden deze avond van het kd met rood. Daarna een (wederom) onbegrijpelijke wissel!! Kluivert die net in de ploeg gekomen was voor Traoré werd er na een paar minuten weer uitbehaald.. Dat kan echt niet Bosz!! Er waren zoveel andere opties die je had..
  Je had bv Younes kunnen wisselen voor Riedewald.. Of Dolberg voor Riedewald.. en bv een extra middenvelder met Appie kunnen brengen en met 1 spits gaan spelen.. Legio mogelijkheden! Bosz koos de slechtst mogelijke optie en wisselde de ontgoochelde Kluivert voor Westermann. Bosz Bosz Bosz.. Ik heb me nog even afgevraagd waarom? Zit er een logica achter die ik niet zie? Ik zie hem nog steeds niet..
  Gewoon hierdoor een kutgevoel overgehouden aan deze wedstrijd.
  Onana uitstekend.. Sanchez geweldig.. Tete erg goed gespeeld..
  Sinkgraven matig.. je ziet toch tegen betere tegenstanders dat hij verdedigend tekort komt. Maar ook ons geroemde middenveld was onzichtbaar in de tweede helft. Dolberg ook nu weer zwaar onder de maat. Na de matige pot van Jong Ajax en deze partij vanavond moet er ingegerepen worden. Het niveau is niet Ajaxwaardig! Wat is hier aan de hand? Miljoenen zijn geïnvesteerd en we zien dat niet terug op het veld.
  Zag het interview met de zwaar teleurgestelde Tete en dacht.. Die raken we hoop ik toch niet ook kwijt? Na Bazoer, El Ghazi, straks ook Riedewald en Tete?? Stuk voor stuk Ajaxtalenten die in zeer korte tijd de deur uit lopen. Heb hier al vaker gezegd dat ik de keuzes van Bosz vind getuigen van willekeur. Tot nu toe heb ik geen reden om van mening te veranderen. 0-0 niks aan de hand?? Of toch wel?

  1. EugAjax

   BR zoals gewoonlijk een heel reeel verhaal. En terechte zorgen heb je! Ik ga ook steeds meer twijfelen over met name kwaliteit Bosz, of zoals jij treffender zegt zijn willekeur. Laatste vraag denk ik dat 0-0 op zich gevaarlijke positie is gezien je nu MOET winnen. Maar dat mag echt geen probleem zijn in kolkende Arena. Dan zal voetbalkwaliteit Ajax boventoon voeren en denk ik niet dat Legia druk gaat geven a la tweede helft !

  2. Indojood

   Nou, de miljoenen staan wel op het veld want in de reguliere opstelling zijn alleen Veltman en Klaassen zelf opgeleid. En straks komt er nog een man van € 12 M erbij. Zo’n wedstrijd van Jong Ajax kan gebeuren. Gemiddeld genomen presteren ze goed onder Keizer. Ik geloof dat Appie, Justin en Donny mee kunnen in het eerste. Je moet juist minuten maken om de volgende stap te kunnen zetten.

 6. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  Bosz staat bij mij nu met 3-0 achter na deze onbegrijpelijke wissel. Ik heb de wedstrijd vannacht pas helemaal gezien en ben zwaar teleurgesteld in de prestatie. Eerste helft was nog best leuk om te zien maar daarna ……. Op deze manier komt het moment snel dichterbij dat we zowel in theorie als in de praktijk geen landskampioen zullen worden. Teveel spelers ver onder de maat en een trainer die het nu toch echt al een behoorlijke tijd ook kwijt is.

 7. Forever nr14

  Exit PB joh, kan toch niet dat ie zo’n wissel uitvoert, en steeds weer die 2 prutsers van zogenaamde buitenspelers opstelt?? Nooit was ik een voorstander van zijn komst, we hebben een echte Ajacied nodig, Frank welkom terug, jij gaat het met dit materiaal echt wel maken. EXIT Boszje

 8. Slingertje.

  Komt ook door het gemis van een paar opgelegde kansen in de 1ste helft.
  Maar het komt goed volgende week.

 9. Remco425

  Weer pure willekeur van Fred. Wel de misser van Sinkgraven benoemen, maar niet die van Tete. Tete verder goed gespeeld, maar als Onana daar niet razendsnel bij was geweest had het gewoon de 1-0 betekend.

Comments are closed.