Spanjaard Borbalán fluit Legia – Ajax, Blom Vitesse – Ajax

De Spanjaard David Fernández Borbalán is net als twee jaar geleden aangesteld als arbiter bij het Europa League duel tussen Legia Warschau en Ajax. Toentertijd wist Ajax het duel in Polen met 0-3 te winnen door twee doelpunten van Milik en een van Viergever. Borbalán wordt bijgestaan door zijn landgenoten Roberto Alonso, Raúl Cabanero, Carlos Gómez, Juan Martinez Munuera. Vierde official is Diego Barbero Sevilla. Legia – Ajax begint donderdag om 21:05 uur.

Voor aanstaande zondag is Kevin Blom door de KNVB aangewezen als arbiter bij het competitieduel tussen Vitesse en Ajax. Blom zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Siebert en Strijker. Vierde official in Arnhem is Van de Graaf. Vitesse – Ajax begint zondag om 14:30 uur.

Bron: Ajax.nl

Related posts

76 Comments

    1. De Ajacied

      Hij is de weg kwijt denk ik ?????????

      Gewoon winnen daar in Polen, en geen gezeur over de scheids, vol erop
      ❌❌❌

  1. ritchy

    iedere overwinning is meegenomen als ze maar geen tegendoelpunten krijgen ik hoop minimaal 0-2 dat zou een mooi resultaat zijn

  2. BobbyHaarms

    Jammer dat het op zo’n kuttijd begint! Maar winnen doen we ook wel zonder scheidsrechter, toch? Hoogste tijd dat Ajax weer eens naam gaat maken in Europa!

    1. HURBIE

      Toen gingen die gasten er nog echt voor
      Hebben nu nietmeer die drang om te moeten winnen
      Allemaal softies helaas

    1. BobbyHaarms

      Wordt echt de hoogste tijd Jimmy! We kunnen niet eeuwig blijven teren op successen uit het verre verleden…we zijn toch geen kakkerlakken? ?

  3. -buitenkantje rechts-

    Op veler verzoek: ?

    David Fernández Borbalán is een Spaans voetbalscheidsrechter. Hij maakte in 2004 zijn debuut in de hoogste afdeling van het Spaanse voetbal, de Primera División. Hij werd in 2010 FIFA-scheidsrechter.
    Hij is geboren op 30 mei 1973 (43 jaar) te Almería. De Spanjeard floot al twee keer eerder een wedstrijd van Ajax en dus weet Ajax waar ze aan toe is. In artikelen op internet kom je tegen dat hij vaak omstreden beslissingen neemt. Zo zei Piqué over Borbalan na afloop van een Classico dat hij liever voetbal speelt dan roulette…
    Bron: internet ?

    In 2014 was hij scheidsrechter toen Ajax met 0-3 van Legia Warschau won in de twee ronde van de Europa League. Afgelopen seizoen floot hij de wedstrijd tussen Fenerbahce en Ajax in Istanbul.

        1. FrankiC

          Nee, maar ik heb wel eens gehoord dat scheidsrechters die gehuwd zijn en thuis onder de plak zitten, dit in de wedstrijd recht willen trekken doof autoritair op te treden.

  4. KBouter

    Zal mooi zijn als we daar weer een overwinning halen. Iedereen is veel te optimistisch in mijn omgeving en denken dat Ajax dit wel ff doet omdat die gasten een paar spelers ineens verkocht hebben.

    Meestal wanneer je verkoopt…koop je ook weer wat dus ik moet het allemaal nog zien of dit zo makkelijk gaat.

    Als ons middenveld en aanval zo speelt zoals afgelopen zondag, ben ik al blij dat we uit géén kleerscheuren oplopen en mschien stiekem met een kleine overwinning terug keren.

    1. FrankiC

      Zowel Klaassen als Schone speelden top zondag. Klaassen werd gister ook voorgedragen als speler van de week. Raar dat jij ‘m slecht vond spelen.

      1. KBouter

        Maar als jij een oude discussie weer graag op gang brengt en wil weten waarom ik dat vind, wil ik het je het wel zeggen hoor.

        Ik vind…en lees IK…dat Klaassen jaren stil staat en niét de vedette is wat iedereen van hem verwachtte een paar jaar geleden vóór zijn blessure destijds.

        Een nummer 10 van Ajax hoort gewoon méér te brengen dan wat hij doet. In de 16 is hij gevaarlijk en heeft een neusje voor de goal, maar ik vind dat hij daarbuiten te weinig brengt, en ik ben daar waarschijnlijk ook niet de enigste in, aangezien zijn matige aantallen interland carriere.
        Verder kan mij het niet schelen dat er in die kromme programma’s…waar gasten in zitten…zoals clown Gijp..en die bolle Boskamp, (die te dom zijn om te poepen) als die Klaassen top vinden, moeten zij dat lekker zelf weten, dan zijn zij waarschijnlijk snel tevreden met de kwaliteit van echte Nederlandse topvoetballers.

        Let wel…ik vind Klaassen een goede voetballer, maar niet categorie speler waarvan je verwacht dat dit dé nummer 10 van Ajax is die de Internationale top gaat bereiken.

        Een speler op de positie die Klaassen bekleed vind ik dat die méér móet brengen dan wat hij doet.

          1. KBouter

            Mogen ze proberen Indo, of het ze helpt betwijfel ik. Ik zei ook duidelijk erbij wat IK vind, en wat Hans v Eugenum vind zal mij mijn ballen niet jeuken.

            Vind trouwens wel dat men hier snel tevreden is met hoe hoog de lat móet staan, zag zondag hier een hoop euforie en blijdschap na de wedstrijd.

            Het is al stukken beter dan onder FdB, maar de lat niet nog velen malen hoger. Ook op het middenveld…doorselecteren!

        1. FrankiC

          Je verdraait de discussie KBouter. Hij ging er niet om of Klaassen zijn hooggespannen en internationale verwachtingen waarmaakt maar om zijn onschatbare inbreng van afgelopen zondag (en de weken daarvoor.)
          Trouwens onderschap Gijp niet. Goeie analyticus. Boskamp/Kraaij nog nooit op een zinnige analyse betrapt. Misschien Gijp daarom wel goed overkomt.

          1. AjaxBarcelona

            Jij kijkt toch wel naar Klaassen van Ajax FrankiC? Die van de basiself bedoel ik? Zo ja, dan zie jij heel andre dingen dan ik in het stadion. Maakt de plek misschien uit? Ik zit 425.

          2. -buitenkantje rechts-

            Misschien s een ander plekje proberen? ?Vooral eerste helft was Klaassen Klasse!

          3. -buitenkantje rechts-

            Wie valt er dan voor hem in? Heb Jong Ajax gezien met een dreamteam.. vd Beek, Nouri, de Jong, de Ligt, Cerny, Cassierra.. allemaal lieten ze geen Ajax niveau zien.

          4. AjaxBarcelona

            De Jong of vd Beek tussen de ervaren spelers is iets heel anders. Dat moet een voetbalkenner als jij toch weten. Jezelf optrekken aan een Schone, meedraaien met de techniek van Ziyech. Daarnaast zit er een verschil tussen troosteloze wedstrijden in de JL of een lekker gevulde Arena of goed gevuld uit stadion. Eigenlijk erg dat ik het moet uitleggen.

          5. -buitenkantje rechts-

            Was toch een topper in de JL AB.. Deze jongens zouden stuk voir stuk volwaardige Ajax1 spelers moeten zijn.. Dat zijn ze dus niet.. Nee, dan toch veel liever onze topscorer Klaassen die niemand nodig heeft om zich aan op te trekken, maar gewoon altijd presteert.. Gelukkig zien echte kenners zoals Jan Boskamp bij voetbal inside en Kenneth Perez en Ronald de Boer tijdens de abalyse van de eerste helft tegen Sparta dat ook.
            Maar.. bedankt voor je uitleg.

        2. vak411

          Eens kbouter.. klaasen is een topgozer maar niet de 10 geworden die ik hoopte. Ik zou hem achter de 10 of in punt naar achteren zetten..

      2. AjaxBarcelona

        Stond ook vol verbazing te kijken naar de positie van Klaassen. Hij heet een trouwe schare supportes die zelfs op hem stemmen als hij niet goed speelt. Het is geen verkiezing perse door mensen met kijk op het spelletje ?

        1. Indojood

          Dat klopt, AB. Daarom stemmen kakkerlakken ook altijd op hun helden op sokken. Ben Wijnstekers de beste rechtsback in de Eredivisie ooit, haha.

  5. EugAjax

    Hier Hans van Eugelen! ?. Kbouter zijn mening over Klaassen is genoegzaam bekend. Die van mij ook. Klaassen is van wereldklasse. Je gaat het pas zien als je het door hebt?! Ik vind je wel beetje respectloos, Kbouter, tegen iemand als Boskamp. Die man ziet werkelijk alles op voetbalgebied en kent bijna elke speler in de wereld. En heeft enorm veel kijk op spelletje. Verder mag je vinden wat je wilt hoor. Eredivisie stelt idd niet veel voor. Dus dat is geen echte graadmeter. Echter hij staat al drie seizoenen op eenzame hoogte! Levert continue. En mocht je nog niet overtuigd zijn geen probleem. Ik ben fan en voorlopig heb ik goed gezelschap van echte voetbalmensen, zoals Cruijff. Misschien dat beste Klaassen toch een beetje kan ballen. Als laatste je mist iemand pas als hij er niet meer is! Dus let vooral volgend seizoen goed op. Want jullie worden blijgemaakt. Davey gaat in zomer uitdaging in buitenland zoeken.

    1. KBouter

      Klopt dat Cruijff gek op hem was als voetballer en hem persoonlijk naar de dokters van Barcelona stuurden met zijn liesblessure.

      Maar dat was in 2013! We zijn 4 jaar verder nu.

      Nogmaals..het is een hele goede voetballer, maar niet categorie wat jullie er graag van willen maken.

    2. KBouter

      Zijn goed recht om de uitdaging te gaan zoeken in het buitenland, maar wedden dat hij misschien de helft opbrengt als wat Milik Ajax deed?

      1. EugAjax

        Vooropgesteld Milik ging weg voor absurd bedrag tov zijn kwaliteiten. Had alles te maken met 95 mln die Napoli ontving voor Higuain. Contract Milik liep nog een jaar langer (drie jaar vs twee straks voor Klaassen) en Milik iss aanvaller en daar word meer voor betaald. Dus record Milik gaat noet gebroken worden. Maar aangezien jij het over de helft van het bedrag heb durf ik weddenschap wel aan. Klaassen gaat voor meer dan helft van Milik weg. Zo niet heb jij gelijk en heeft Ajax bestuur en TH gefaald. Klaassen moet ruim 20 mln opbrengen.

        1. KBouter

          Nog wat…ik lees net hoe je denkt over wat ik zei over Boskamp, ik had het niet over zijn kennis…want hij is er 1 met een goede visie op voetbal, maar om zijn domme geschreeuw…gasten op de schouders slaan, steeds aan iemand zitten en dat oerdomme stomme gegrinnik over als ze wederom weer iemand afgezeken hebben.

          Dat doen die gasten continue, afzeiken en daarom vinden mensen het leuk, niet omdat het een kwalitatief hoogwaardig programma is.

          1. EugAjax

            Kbouter dan zijn we het in deze helemaal eens. Buiten zijn voetbalkennis is het af en toe genant. Rest van de heren zelfs nog erger als je het mij vraagt. Beste is het als satire te zien. Ik kijk tegenwoordig wel al stuk minder als vroeger …..

          2. EugAjax

            Was je misschien niet opgevallen Indojood maar ik heb graag het laatste woord?. Ik vond wel goed gevonden. Hans van Eugelen. Alleen 1 probleem ik heb bloedhekel aan die gast ??

          3. Widi

            Toch dacht ik meteen: Ja Indojood! Zo’n type is Eug. Dus perfecte gevonden Hans van Eugelen.

          4. Indojood

            Nee dat was me niet opgevallen, haha. Ik zal de woordspeling niet meer gebruiken. Als we het ergens over eens zijn, dan is het wel de afkeer van die clown.

            Ik hou er mee op voor vandaag. Tweede helft van Jong Ajax kijken. 1-0 voor, vlak voor rust Mazraoui. Die jongen doet het best goed de laatste tijd. Fijne avond Eug, en de rest ook natuurlijk.

          5. -buitenkantje rechts-

            De transfersom van Milik heeft alles re maken met wat met in goed hollands “exposure” noemt.. Scoor een paar keer op een EK en de bedragen vliegen om je oren. Verder vind ik Klaassen een klasse speler. Als middenvelder topscorer zijn van je club, terwijl we superspits Dolberg in de ploeg hebben.. Younes “geen assist en geen goals” Younes.. Zou ik zeggen dat je daar eerst s naar moet kijken..
            Vind dit echt onbegrijpelijk.. kritiek op je meest constante en meest scorende speler!

          6. KBouter

            Waarschijnlijk leg ik de lat hoger dan sommigen hier doen! En waarschijnlijk durf ik te zeggen dat ik Klaassen zondag niet goed mee vond doen.

  6. AjaxBarcelona

    Geen van die gasten in de studio hebben ook maar iets te maken met de verkiezing beste speler. Dat is gewoon een soort van Voice of Holland stemming. Veel supporters (lees veel Eugies ?) en iedereen denkt dat je weer prima hebt gespeeld. Ergste is ook nog dat er mensen waarde aan hechten.

  7. Widi

    Klote dat Appie en Donny nu weer allebei een helft moeten spelen tegen MVV. Had Appie bij wijze van verrassing donderdag graag ipv Younes gezien.

    1. Indojood

      Voor jou blijf ik online, Widi. Gepassioneerd als je bent richting Jong Ajax. Gelijk heb je. Ik had zonder de mensen die donderdag in de selectie zitten, gespeeld.

    2. -buitenkantje rechts-

      Kan alsnog Widi.. Ze zitten gewoon bij de selectie.. Sowieso een helft moet kunnen.

  8. Indojood

    Het was slordig. Donny speelde niet best en wat is er met Cerny aan de hand? Maak me ook zorgen over Cassierra. Ik zie de kwaliteiten wel maar ik vraag me af of het wat gaat worden bij ons. Die jongen lijkt me beter af in Spanje of Portugal.

    Fijne avond allemaal luitjes….

    1. Widi

      Ik ben bang dat Cerny het kwijt is. En met Cassierra moet meer gedaan worden. Die kan inderdaad meer.

Comments are closed.