Jong Ajax thuis niet langs MVV: 1-1

Jong Ajax heeft dinsdagavond niet weten te winnen van MVV. De wedstrijd werd afgelopen maandag afgelast wegens de slechte gesteldheid van de velden op sportpark de Toekomst door het winterse weer. Dinsdagavond kon de wedstrijd wel worden gespeeld.

Jong Ajax begon mat aan de wedstrijd en ook de bezoekers uit Maastricht konden niet echt een vuist maken. Het duurde dan ook tot vlak voor rust dat Jong Ajax de voorsprong wist te pakken. Noussair Mazraoui schoot behendig raak en dat was tevens de ruststand. In de tweede helft controleerde Jong Ajax de wedstrijd al kreeg MVV ook kans op de gelijkmaker maar wist doelman Alblas dat te voorkomen. Op een vrije trap van Alessandro Ciranni  had Alblas echter geen antwoord en plots stond de 1-1 op het scorebord. Jong Ajax kreeg het moeilijk en MVV hinkte op twee gedachten, want er leek toch wat te halen. Uiteindelijk bleven echt grote kansen uit en leken beide ploegen tevreden met het behaalde punt. Vrijdag speelt Jong Ajax een uitwedstrijd bij hekkensluiter Achilles ’29.

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Zeefuik (53. Savastano), De Ligt, Bergsma, Dankerlui, Eiting, Nouri (46. Van de Beek), De Jong, Cerny, Cassierra, Mazraoui

Bron: Ajax.nl

Related posts

40 Comments

 1. ritchy

  op basis van de eerste helft hadden ze moeten winnen maar op basis van de tweede helft is de uitslag terecht

    1. De Ajacied

     1e helft was een goeie pot, jammer dat ze dat niet konden doorzetten, voor de aansluiting met vvv te houden en voor de periode titel,
     Toch jammer jongens
     ❌❌❌

 2. -buitenkantje rechts-

  Wat ik op een voig topic ook al zei.. Dit Jong Ajax dat me een “dreamteam” speelde liet geen Ajax niveau zien. Met spelers als vd Beek..de Jong.. de Ligt..Nouri.. Eiting.. Cassierra en Cerny lieten ze een matige pot zien. Als ze de stap naar Ajax1 willen zetten zullen ze toch echt meer moeten laten zien. Vooral de middenvelders die de concurrentie met Ziyech..Schöne en Klaassen moeten aangaan vielen me tegen. Ook Cassierra liet niet zie een echte concurrent voor Dolberg te zijn. Denken de mannen dat ze er al zijn?..

  1. frenkynairo

   ik heb alleen de eerste helft gezien. maar ik vond cerny echt super zwak spelen. duidelijke vormcrisis, hoop dat het gauw weer beter wordt.

  2. BobbyHaarms

   Cassierra begint steeds meer op een speler te lijken die het Ajaxniveau toch niet aankan BR. Geeft niet, je hebt niet altijd zoveel geluk als bij een Sanchez. Dat is een echte voltreffer gebleken en vraag me nu al af hoe lang Ajax hem kan behouden. Het middenveld van Ajax 1 zal dit seizoen hoogstwaarschijnlijk ook (nog) geen serieuze concurrentie krijgen. Toch heb ik voor de nabije toekomst zeker wel vertrouwen in Donny en Appie.

   1. -buitenkantje rechts-

    In de zomer zal Klaassen vertrekken denk ik.. dan komt er weer een plekje vrij. Denk dat Donny dan een grotere kans maakt dan Nouri.

    1. KBouter

     Kom op zeg…wisselvalligheid is vrij normaal voor jonge gasten.

     Daarbij is het de insteek niet om kampioen te worden, wel een leuke bijkomstigheid.

     Alles wat gisteren verkeerd ging, kunnen zen zullen ze alleen maar van leren.

     1. Indojood

      Lekker kortzichtig zijn ze hier, hè. Één mindere wedstrijd en ze komen te kort. Een Donny of Appie kan best naast Ziyech en Schöne spelen. Helaas krijgen ze weinig kansen bij Bosz.

     2. Indojood

      Dat sommige mensen opgesteld blijven worden door Bosz, maakt niet uit hoe ze spelen. Al vaker door jou aangekaart en toen pleitte je ook voor meer minuten voor onze talenten. Watskebeurt? Met Litmanen koffie gedronken? ?

  3. EugAjax

   BR ik ben het met je bevindingen helemaal eens. Dit was trouwens niet 1 wedstrijd dat het zo gaat. Het valt me op dat tegen de echte top ploegen uit JL dit altijd gebeurt. VVV 0-4, Volendam 1-1 en zeer slecht spel, en nu twee keer MVV 1-0 en 1-1. Resultaat is wat mij betreft ondergeschikt maar ook spel in deze wedstrijden is van geen Ajax 1 nivo. Ik vraag me dus steeds meer af. Is onze selectie wel zo breed als we denken? Overigens Beek Ligt en normaal Riedewald vind ik eerste elftal materiaal. Maar Klaassen vervangen zoals vorig topic gemeld word nee dat zie ik niet. Dus eens ! Deze spelers moeten juist in Ajax 2 laten zien dat ze voortpuw nemen en uitblinken ipv verschuilen

   1. -buitenkantje rechts-

    Klopt Eug.. insteek lijkt me dat je wilt laten zien dat je in Ajax1 hoort te spelen.. Dat heb ik niet gezien.. Bij een flink aantal niet.. Je vergeet beker Cambuur nog. Ook zo’n slappe wedstrijd. Met zo’n concurrentie moet je je laten zien! Misschien is de selectie idd wel niet zo breed als we hopen dat ie is. Als ik Bosz was ging ik met een aantal spelers even een gesprekje plannen.

     1. -buitenkantje rechts-

      Younes zou niet eens bij de selectie zitten als ik mijn zin had.. Dekker is geblesseerd, maar heeft mijn voorkeur op dit moment. Dan dus Nouri daar opstellen. Kluivert zou bij mij iedere wedstrijd (gedeelte) spelen en mag de concurrentiestrijd met Neres aan gaan. Traoré en Dolberg voor de spitspositie.
      Middenveld dit seizoen niks aan veranderen, vd Beek klaarstomen voor positie Klaassen. Dus ook regelmatig voor hem laten invallen.
      Zou ook vaker met een 3-4-3 opstelling willen spelen. Je beste spelers bestaan uit middenvelders. Probeer die dan ook zoveel mogelijk op te stellen.

     2. Widi

      Bosz heeft deze week gezegd dat hij veel meer een verdedigende trainer is dan iedereen denkt..

     3. -buitenkantje rechts-

      Dat begrijp ik ook wel vanuit zijn oogpunt.. Bij Ajax moet er geleverd worden. Doelstelling is kampioen worden en dan bouw je extra zekerheid in.

    1. EugAjax

     BR klopt dat ik wedstrijd Cambuur niet heb genoemd. Niet omdat ik hem vergeten was, maar er word vaak meteen weer fanatiek op gereageerd als zijnde ik dan aan stoken bent. Dus ik denk ik noem hem even expres niet. Maar je hebt meer dan gelijk om die wedstrijd wel even aan te halen. Erger daar werd echt het signaal gegeven dat onze selectie wsl minder breed is menigeen en ook ik dacht. Mbt je opstelling ben ik meestal wel bewonderaar van Younes, hoewel krediet wel beetje verspeeld raakt en er kloppen andere spelers aan deur. Zoals Kluivert en mss toch Nouri. En 3-4-3 vind ik dus dat dat opgelost word door Sinkgraven op te stellen. Zoals bijv tegen Sparta dan kan hij doorschuiven naar middenveld. Dat vind ik juist mooie aan die oplossing. Voor de rest maalt het allemaal sense!

     1. EugAjax

      Alsjeblieft Widi was dat een mooie inkopper of wel? Was slechts uitleg naar BR. mooi gescoord Widi hahaha

     2. EugAjax

      Ik lag zelfs om je grap zie “hahahaha” dus wat wil je nu? Volgens mij probeer je weer te stoken hahaha.

 3. Jimmy1971

  Ze bewijzen op het moment inderdaad het gelijk van Bosz , al is het nog steeds niet slecht om 2de te staan in de jupiler leage ..

 4. Dagrump

  Met die 2 gaat het ook wel goed komen!! Als nouri en van de beek maar hard blijven werken en met de juiste instelling waar ik wel vertrouwen in heb moet dat goed komen !! Ik ken ze jammer genoeg niet persoonlijk !! Maar volgens mij zijn het wel verstandige jongens!!

 5. De seijs

  Maar goed dat deze jongens dinsdagavond hebben gevoetbald. Anders had Bosz ze misschien wel allemaal donderdagavond laten spelen. Bosz leert dus ook nog steeds.

 6. Heerdeajax

  Waarom neemt appie die vrije trappen randje zestien niet cerny schiet ze het stadion uit

 7. Widi

  Je gaat het pas begrijpen als je het ziet. Volgens mij ziet niet iedereen dat we een stuk of 5 jongens hebben die al weken elke wedstrijd bij de selectie van zowel Jong Ajax als het eerste zitten. Meestal spelen ze maar een deel van die wedstrijden, maar ze maken wel steeds de reis en de voorbereiding mee. De vaste basis van het eerste speelt al weken 1 wedstrijd per week. Ik heb veel vertrouwen in Appie en Nouri. De Ligt komt er ook wel.

  1. -buitenkantje rechts-

   Nouri, vd Beek, de Ligt en natuurlijk Kluiver maken de grootste kans…
   Toch denk ik dat af en toe een relativerende opmerking geen kwaad kan. Als ik in de huidige basis elf kijk zijn alleen Veltman en Klaassen uit eigen jeugd en die zijn velen liever kwijt dan rijk..

 8. AjaxBarcelona

  Ongelooflijk de domme reacties op het spel van Jonk Ajax. Vervolgens doen die mensen ook nog ongelooflijk belangrijk met uitspraken alsof ze het voetbal zelf hebben uitgevonden. Hun redenatie volgend kan Barcelona wel inpakken. Die presteren ook al een aantal wedstrijden ondermaats met als topper gisteravond. Zijn dus niet rijp voor Barcelona 1 volgens deze kenners. Kortom wat een gigantisch dom gelul. Dat is mijn persoonlijke mening.

Comments are closed.