Ophef over actie Veltman: ‘Eén van de meest onsportieve acties in voetbalgeschiedenis’

Er ontstond zondagmiddag na afloop van de wedstrijd Ajax-Sparta (2-0 winst) op de persconferentie een pittige discussie tussen de trainers van Ajax en Sparta overeen merkwaardige actie van Joël Veltman. Bertrand Traoré lag halverwege de tweede helft geblesseerd op de grond en Veltman deed net alsof hij de bal buiten ging schieten voor een blessurebehandeling van zijn ploeggenoot. Hij gebaarde met zijn armen naar Spartaan Ivan Calero dat hij moest stoppen. Calero stopte waarop Veltman prompt doorvoetbalde en een voorzet bij de eerste paal afleverde. De Ajacied had de lachers op zijn hand in de Amsterdam ArenA, maar buiten het veld werd zijn actie veroordeeld.  (Bekijk hier de beelden)

„Als de scheidsrechter niet gefloten heeft, of als de bal niet over de lijn is geschoten, dan ligt het spel niet stil”, probeerde Peter Bosz de actie van zijn speler goed te praten aan de hand van de spelregels. „Nou, wil je mijn mening ook weten?”, onderbrak Sparta-coach Alex Pastoor zijn collega. „Ik vond het héél sportief van Veltman”, zei Pastoor cynisch. „Vooral dat armgebaar. Hier word je gewoon voor de gek gehouden. Ik vind het niks wat Veltman deed.” Bosz reageerde gepikeerd. „Ik was nog niet uitgesproken. Dat armgebaar had ik niet gezien, maar als de tegenstander de hele wedstrijd tijd aan het rekken is, dan zou ik die bal ook niet uitschieten.” Bosz liet niet weten of hij, dit nu wel wetende, Veltman ter verantwoording gaat roepen.

Veltman zelf was zich van geen kwaad bewust. „Ach, het was een slimmigheidje”, glimlachte de verdediger. ,,Bertrand lag op de grond en ik dacht: hier ga ik gebruik van maken. Daarop deed ik net alsof ik de bal uit zou schieten. Toen keek die jongen om en op dat moment dacht ik: Ik ga er gewoon langs. Ik weet ook wel dat je hier niet de schoonheidsprijs voor krijgt, maar meer dan een slimmigheidje was het niet. Ik kan er om lachen. In de kleedkamer zeiden ze tegen me: als je dat bij mij had gedaan had je een doodschop gekregen. Wat ik gedaan had als er gescoord werd uit die voorzet? Een doelpunt is een doelpunt.”

De actie van Veltman heeft wereldwijd veel negatieve reacties opgeleverd. Met name in Engeland wordt de ‘onsportieve’ actie van de reserve-aanvoerder breed uitgemeten in de media. De Engelse tabloids spreken schande van de actie, welke door Veltman zelf omschreven werd als ‘slimmigheid’. The Telegraph was er snel bij om Veltman neer te sabelen. “Hij werd in januari in verband gebracht met een transfer naar Arsenal en West Ham. Het is alleen niet waarschijnlijk dat deze bizarre manier van bedriegen in de Premier League op steun kan rekenen.” Ook de Daily Mail vond het een onsportief moment. “Joël Veltman, vice-captain van Ajax, speelt de hoofdrol in een schokkend, onsportief moment bij Ajax – Sparta. Sportiviteit is officieel dood in de Eredivisie.” The Sun ging nog een stapje verder. “Joël Veltman heeft een van de meest onsportieve acties in de geschiedenis van het voetbal laten zien. Het was bij Ajax waar Luis Suárez voor het eerst een tegenstander beet, maar zelfs de vleesetende Uruguayaan zou twee keer nadenken bij een actie als deze.”

Ook op Twitter waren er meteen woedende reacties van voetbalfans uit het hele land na de actie van Veltman. Er werd zelfs gesuggereerd dat de Ajacied door de KNVB geschorst zou moeten worden. Dit zou namelijk een heel verkeerd voorbeeld zijn voor de jeugd. Want bij een amateurduel zou zo’n actie geheid op een vechtpartij zijn uitgelopen. „Dat vind ik een beetje overdreven allemaal”, aldus Veltman. „Het leverde niet een kans één op één op de keeper op ofzo. Wat ik zelf gedaan zou hebben als iemand dit bij mij deed? Ik zelf wacht altijd tot de bal uit is. Ik ga niet om me heen kijken als de bal nog in het veld is. Dat was niet handig van die jongen. Ach, het was iets dat in me opkwam en we moeten het ook niet groter maken dan het is. Kom op zeg, je kan er beter om lachen dan er een groot punt van te maken. Ik zal het niet meer doen, want het lukt nu toch niet meer.”

 

Related posts

151 Comments

    1. De Ajacied

      Nee idd
      Is zéér zeker een ongepaste actie van Veltman,
      Dit hoor zeker niet op het veld te gebeuren, en zeker niet door een Ajacied
      ❌❌❌

      1. De seijs

        Hahaha juist wel doen. Pas stoppen als de scheidsrechter fluit eerder niet. We moeten niet roomser zijn dan de paus. Dus volgende keer gewoon doorgaan, of je medespelers moet je een halt toe roepen.

          1. FrankiC

            Tuurlijk, ik ben er vooral voor dat je mag ventileren wat je denkt. Ik dit geval vind ik op mijn beurt dat er dan bij jou een ‘streepje doorheen loopt’.

          2. JohnDoe77

            Nee, dat was ook echt niet fair! Had hij zonder handgebaar doorgespeeld, logisch. Maar dit was niet Ajax waardig. Maar ook niet des Veltmans dus laten we het houden op de bekende vlaag van verstandsverbijstering en er niet teveel van maken!

          3. Remco425

            Ik vond het juist wel grappig. Sorry hoor, maar wie gaat er nou omkijken als de bal nog gewoon in het spel is? Het geeft het niveau van de Eredivisie weer. Misschien worden de verdedigers hierdoor weer even op scherp gezet. Alleen maar goed. Kijk, dit moet hij niet iedere wedstrijd doen, maar zo voor 1 keer is het gewoon humor. Kwam ook niets uit, dus lekker belangrijk.

          4. Bakkie

            Lachwekkend, die Engelse media…
            Kijk, als het nou een speler was van Sparta die op de grond lag… dat was onsportief geweest. Dit is gewoon een geintje omdat hij zag dat Traore helemaal niet geblesseerd was maar gewoon lag te janken

      2. frenkynairo

        Dit was in ieder geval totaal onnodig. zeker geen wedstrijd die vroeg om zo’n actie. En als je het dan al wil doen waar ik zeker niet achter sta kom dan niet met zo’n kut voorzet. Zet je jezelf alleen maar meer voor lul.

        1. Litmanen

          Ja, wat is sportief? Is het sportief om zelfs bij een achterstand tijd te rekken? Ploegen zoals Sparta verkloten het voetbal in Nederland.
          Vroeger verloor zo’ n ploeg ook maar dan met 6-0 omdat ze kwamen voetballen en zeker als ze op achterstand gezet werden.
          Nu komen wijsneuzen als Pastoor om 90 minuten met tien man voor de keeper te gaan liggen.
          Hoe belachelijk is het om bij een achterstand een extra verdediger in te brengen “omdat Sinkgraven zo gevaarlijk was” !!!!!
          Veltman nooit meer doen. Pastoor: ik hoop dat je degradeert.

          1. Litmanen

            Als je nagaat dat in de Engelse pers (hoeveel schandalen hebben ze daar zelf elke week?) dit erger vindt dan het bijtincident van Suarez, dan slaan ze we door in het buitenland.
            Ik zie in de Duitse en Franse competitie elke week gruwelijke overtredingen, daar hoor je dan niemand over.
            Kijk eens wat er elke week in de Spaanse liga te zien is, hou eens op zeg!
            Alsof Veltman de overwinning in zijn eentje heeft gestolen.

          2. Remco425

            Laat die Engelse pers nog maar even wat beelden terugkijken van Vinnie Jones. Hoeveel heeft hij er wel niet lachend doormidden gezaagd. Maar goed, alles moet tegenwoordig in het extreme…

      3. Ajax1958

        Als dit tegen Ajax was gebeurd waren we door het lint gegaan. Totaal Ajax onwaardig, ik zeg 5 wedstrijden schorsing.

          1. Ajax1958

            Oneens, dit soort akties hebben Ajax spelers niet nodig, nee sterker, is verboden. Ajax staat voor mooi voetbal en niet voor dit soort naai akties.

        1. Remco425

          Tuurlijk, voor iemand doormidden trappen krijg je 3 wedstrijden en voor zoiets onbenulligs, wat nog niet eens tegen de regels is, wil je 5 wedstrijden… Beetje extremistisch vind je niet?

          1. Litmanen

            Ajax1958, Sparta verdiende gisteren een vernedering. Als zelfs Veltman een geslaagde panna kan uitvoeren, dan moet je van voetballen af. Dus dat geintje van Veltman: niet meer doen maar verder niks aan de hand.

  1. FrankiC

    De reacties zijn terecht. Kan echt niet. Erg onsportief en niet goedpraten maar excuses aanbieden en je een beetje indekken met worden als ‘….in de hitte van de strijd….’ en dat soort algemene dooddoeners.

    1. Remco425

      De reacties zijn onterecht. Waarom is dit onsportiever dan als de tegenstander doorspeelt terwijl er een speler geblesseerd op het veld ligt? En dat is door iedereen geaccepteerd. Ophef om niks. Dit was gewoon humor. Heerlijk. Vroeger hielden juisr alle Ajax fans van dit soort acties…

      1. FrankiC

        Ook jij snapt blijkbaar de discussie niet. Ik vind ook dat door moet spelen en de scheids fluit normaal gesproken alleen af bij een blessure aan het hoofd.
        Het gaat om het armgbaar van Veltman naar die Spartaan om te stoppen en Veltman gaat daarna zelf door. Dan ben je een MATENNAAIER!

        1. Widi

          Remco en FrankiC, misschien is het verschil tussen jullie dat de een er de humor van in ziet en de ander niet. Ik vind het ergens wel grappig, maar het past niet bij Veltman.

          1. FrankiC

            Ergens de humor van inzien is gemakkelijker als het ook leuk bedoeld is. Dat was het niet, maar eerder in een vlaag van verstandsverbijstering. Veltman inschattende had hij er al meteen spijt van.

          2. Widi

            Ik zou niet door het lint gaan. Ik zou onze speler die er in trapt een naieve sukkel vinden. Meer niet.

          3. Ajax1958

            Hmm ben je op dat moment denk ik 1 van de weinige in het JC stadion. ( die niet door het lint gaan bedoel ik)

          4. Remco425

            Zou je het ook erg vinden als Veltman het tégen feyenoord had gedaan? Ik denk dan dat het hele stadion in een deuk ligt en er massaal “Sukkeltje sukkeltje” zou worden gezongen naar de bewuste kakkerlak…

        2. Remco425

          Dus omdat die Spartaan te dom is om om te kijken is Veltman een matenaaier? Sorry hoor, maar in de Premier League of La Liga kijken ze niet om, maar proberen ze de bal te pakken omdat de scheids niet gefloten heeft. Verschil in niveau van kwaliteit. Dat Sparta die kwaliteit niet heeft kan ik nog ergens begrijpen, maar dat de fans meegaan in die daling van kwaliteit vind ik wel zorgelijk. Nog even en we moeten bij een counter wachten tot de tegenstander zich georganiseerd heeft, want wij zijn veel beter dan zij dus zou het onsportief zijn om door te spelen. Kom op zeg. Dit was gewoon een schijnbeweging. Of mag dat ook al niet meer? “Je deed of je de ene kant opging, maar toen ging je naar de andere kant. Dat is onsportief!” Schei toch uit.

          1. Litmanen

            Eens Remco!!! Laat Pastoor een fatsoenlijke tactiek bedenken, ipv met zes bussen geparkeerd op visite te komen. Ik hoop oprecht dat Sparta degradeert, niet vanwege Sparta, maar vanwege die super aanvallend ingestelde Pastoor ( hij weet zelf wel wat cynisme is)

      2. Geckoo

        Tuurlijk. Wij doen het en het is humor. Als straks Legia hetzelfde doet en daardoor scoort is het een schande..

        1. Remco425

          Nee hoor. En een feyenoorder en Hagenees hier om mn werk zagen er ook de humor wel van in.

        1. Litmanen

          Wat onsportief is, is als je eigen speler gebkesseerd ligt doorspeeld en dan vervolgens de tegenstander uit te schelden omdat ze de bal niet buiten schoppen. Vooral 010 ( lees Kuyt) heeft hier een handje van.
          Dat is onsportief.
          Veltman heeft niemand een doodschop gegeven, de scheids heeft het gezien, dus niks aan de hand.

  2. KBouter

    Iedereen kan er om lachen, maar dit kan gewoon niet. Volgende keer ligt er echt iemand met zijn tong achter in zijn keel…en zeggen ze …fuck U Veltman….matennaaier!!

    Van mij mag Veltman de titel Internationaal krijgen van matennaaier. Ik ergde me er mateloos aan.

    1. afcamike

      En een rode kaart aannaaien dat vind je minder erg dan dit? Met je internationaal matennaaier, overdreven gedoe

      1. KBouter

        Heb ff zitten te zoeken in mijn laatste 38 post die ik hier heb gestuurd, Misschien kun jij me zeggen waar ik zeg dat ik rode kaart aannaaien minder erg vind ? Ik kan het zo snel niet vinden.

    2. Remco425

      Dat er doorgespeeld wordt tijdens een blessure, KBouter, gebeurt al jaren en dat komt niet omdat Veltman gisteren zn hand uitstak hoor. Dat is omdat er al decennia lang, zo’n 10x per wedstrijd een blessure voorgewend wordt. Maar daar is nooit ophef over. DAT is pas onsportief. En toch wordt dat door iedereen geaccepteerd.

  3. Charka53

    Wat een een gelul om niks , de jongens zijn er om het publiek te vermaken en dat was het ook vermakelijk , natuurlijk is het onsportief maar dan moet de scheids maar fluiten en dat deed hij niet hij zag de lol er ook van in dus we gaan nu weer over naar de orde van de dag.

    1. KBouter

      Man man man…gelul om niets….

      Daar zijn verdorie Internationale wetten op het voetbalveld voor!!

      Of je stop, of je voetbalt onsportief verder, maar zeggen van hooo …stoppen er is een blessure en dan stiekem verder gaan is uitermate onsportief.

      Volgende keer als Veltman een gapende hoofdwond heeft en er word verder gespeeld, is het ineens anders?

      Bah…misselijk ventje, Ajax onwaardig dit gedrag.

      1. Remco425

        Internationale wetten? Hiervoor? Dacht het niet. Als de scheids niet gefloten heeft gaat het spel door. Er wordt zo vaak doorgespeeld als er een speler geblesseerd op het veld ligt. Dit is niet anders.

        1. FrankiC

          De (ongeschreven) regel is dat je door mag spelen zolang er niet gefloten is. Maar daar gaat het hier in essentie niet om.

        2. KBouter

          Ook wanneer iemand zelf aangeeft van hoooo…stoppen, en de tegenstander stopt, en jij gaat er snel ineens vandoor?

          Door dit soort matennaaien kregen wij een bloedhekel aan Duitsers Enzo.

          Veltman heeft geluk gehad, speelde Ajax gisteren tegen een Turkse, Italiaanse of een andere Z Europese club, hadden ze hem kapot geschopt.

          1. FrankiC

            We dopen het Veltmannetje om tot de ‘LOTHAR-AKTION’.

            Raar dat sommige mensen hier dit gedrag normaal vinden of er niet te verklaren uitleg aan geven in de trend van: ‘er kwam toch geen doelpunt uit, dus het mocht’!

          2. Remco425

            Als hij zegt schiet die bal even in je eigen goal, zou hij dat dan ook gedaan hebben? Het gebeurde langs de zijlijn. Die Spartaan moet dan denken, als jij wilt dat ik stop zal je die bal over de lijn moeten tikken. Maar nee, hij kijkt om…

  4. BobbyHaarms

    Erg jammer dat Veltman dit deed. Speelde eindelijk bij vlagen weer eens een aardige wedstrijd voor zijn doen en dan flikt ie zoiets..ik heb liever dat hij een flink aantal wedstrijden de pannen van het dak gaat spelen.

    1. Litmanen

      Sorry Bobby, maar Veltman speelt al weken heel erg goed, gisteren ook. Scheidsrechters bepalen of er gefooten wordt tenzij de bal over de lijn geschopt wordt.
      Volgens mij kennen de Spartanen de spelregels wel…..
      De echte Veltmanhaters vinden hier een reden om hem verder af te branden. Wat mij betreft kan Blind Sinkgraven en Veltman oproepen. Een stuk beter dan die Willems en staartje Karsdorp

      1. BobbyHaarms

        Als Veltman werkelijk al weken zo goed speelt kan het niet lang meer duren voordat er eindelijk eens serieuze interesse voor hem komt na 5 jaar basis ?

        Veltman doet het redelijk over het geheel gezien, maar ook niet meer dan dat. Sinkgraven idem. Beide spelers maken nog steeds teveel fouten die absoluut niet horen als je bij Ajax speelt. Internationaal ga je gewoon gigantisch op je bek met zulke fouten. Een uitnodiging voor Oranje is m.i. dus zeker niet van toepassing Litmanen, al weet je het met deze Bondscoach maar nooit..

  5. Indojood

    Ben benieuwd naar de reacties als het andersom was geweest. Iedereen schreeuwt dan hier moord en brand. Niet doen, dit soort gedrag.

    1. Remco425

      Nee hoor. En een feyenoorder en Hagenees hier om mn werk zagen er ook de humor wel van in.

        1. Remco425

          Ik vind het een gebrek aan kwaliteit. In de Premier League of La Liga zou de verdediger de bal proberen af te pakken omdat de scheids niet heeft gefloten. Wat die Spartaan deed was lachwekkend, maar dat vinden we hier in de Eredivisie blijkbaar normaal tegenwoordig. Dan is de Eredivisie nog verder afgegleden dan ik dacht.

    2. Remco425

      Ik vraag me ook af wat de reacties hier zouden zijn als Veltman het tegen feyenoord zou hebben gedaan en dat daar eventueel ook nog eens de winnende goal uit voort zou komen…

  6. Geroldkohlen

    onsportief ja zeker weten, maar de verdediger van sparta kan ook gewoon door gaan als de scheids niet fluit. het is niet netjes van veltman maar sparta moet ook gewoon blijven opletten, en stoppen als de bal buiten de lijnen is of als de scheids fluit. storm in glas water! ben blij dat ik een keer kon lachen om veltman, dat is vaak heel vaak anders geweest! foei veltman niet meer doen!

    1. FrankiC

      Nogmaals, het gaat niet om gewoon doorgaan, want daar ben ik ook voor zolang de scheids niet fluit, nee het gaat om de manier waarop.

      1. Geroldkohlen

        klopt was onsportief ontken ik ook niet Frankic. veltman is niet iemand die met een schaar of vanuit een versnelling iemand kan passeren, misschien volgende keer zegt hij tegen de tegenstander “hey je veters zijn los” en gaat er dan weer voorbij! het was niet netjes van veltman, maar laten we het over voetbal hebben en dit maar gewoon vergeten. donderdag legia lijkt mij belangrijker.

  7. ritchy

    en als het nou eens tegen Ajax gebeurt en er valt daaruit een doelpunt wordt er dan ook gezegd dat het een slimmigheidje was

    1. Remco425

      Dan hadden we beter moeten opletten. Een feyenoorder en Hagenees hier om mn werk zagen er ook de humor wel van in. Meer was het ook niet.

        1. Remco425

          Nee maar dat zijn wel degenen die normaal gesproken het hardst schreeuwen als het iets anti-Ajax kan zijn. De reacties hier over onsportiviteit zijn dezelfde reacties als van die trieste lampen. Van hen verwacht ik dat…

          1. Ajax1958

            Ik bedoel, zijn “jouw” f’noorder en hagenees representatief voor die andere grote groep?

  8. Jimmy1971

    Alhoewel ik me nog een te snel genomen vrije trap van Sparta tegen Ajax herinner waardoor we toen 2 punten verspeelden en dat jaar uiteindelijk op doelsaldo geen kampioen werden ..

    1. FrankiC

      Volgens mij snap je de discussie niet. Het gaat niet om het doorspelen bij een blessure en ook niet om een slimmigheidje maar om de armgebaren naar de tegenstander om te stoppen, om vervolgens zelf door te gaan. Dát is misselijkmakend en matennaaierij.

  9. Widi

    Het meest trieste is misschien nog dat hij daarna een waardeloze voorzet gaf. Alles voor niets……..

    1. -buitenkantje rechts-

      Zou leuk zijn als uit de voorzet gescoord was.. volgens mij had Veltman dan de doodstraf gekregen.

    1. FrankiC

      Ja die kop boven het stukje is overdreven, maar dat het incident moreel verderfelijk is dat blijft overeind.

      1. -buitenkantje rechts-

        Ik vind het nogal een poeha om een gabbetje.. Je mag heel hoog van de toren blazen, maar ik moest er om lachen.. Zie wel egere dingen in het voetbal.. Natrappen..elleboogstoten.. slidings met gestekte benen.. grof kwetsend taalgebruik enz..

        1. Widi

          De wereld leeft van hype naar (mini) hype. Als Trump straks weer iets roept, zijn we hier weer vanaf.

  10. Amoebe

    Ze hadden van mij veltman keihard in een sandwich mogen nemen daarna.

    Tijd dat hij wordt verkocht…hij heeft rare maniertjes en voegt naar mijn mening te weinig toe.

    1. Litmanen

      Jammer he dat hij het zo goed doet he? Dus jij als Ajacied hoopt dat Veltman keihard wordt neergehaald. Wat moeten ze dan met een matenaaier als Kuyt doen, vierendelen? Onthoofden? Elektrische stoel?

      Nepsupporter…….

      1. KBouter

        Man man…ik zal het 1 keer zeggen, ik speel niet gauw op de man maar jij doet dat wel dus ik ff 1 keer!

        Veltman speelt het hele seizoen als een draak, en geeft weken geleden 1 goede crosspass en jij vind hem gelijk man of the match.

        Gisteren speelde hij redelijk tot goed, volgens jou al weken zo.

        Weet je wat met jou woorden te zeggen “nepsupporters ” zijn?

        Dat zijn die gasten die blijven volhouden met domheid door om te zeggen dat Veltman een topper is en die gasten die vinden dat Zivcovic de beste spits van Nederland is. Gasten die anderen uitmaken voor nepsupporters dus!!

        En het ergste is…ze dragen de naam hier uit van een rasechte Ajaxheld!!

      2. Amoebe

        Dank je voor de opbeurende woorden vriend litmanen.

        Van mij hadden ze hem indd onder het veld mogen stoppen.

        Kijk jij vind alles was een ajaxied doet waarschijnlijk geweldig en alles wat de tegenstander doet absurd…..ik bekijk de situatie zonder vooringenomenheid.

        Dat ik supporter van ajax ben is vanwege de feesten in de jaren 90 die ik mee heb mogen maken..,daardoor ben ik ajaxied geworden.

        Ga jij maar voor blinde liefde (zijn dat vaak geen extremisten) ik blijf alles met een kritische blik volgen….en het gedrag van veldman vond ik walgelijk (blijbaar velen met mij) en als spelers onderling dat even duidelijk maken is niets mis mee…zo werkt dat sinds jaar en dag op een voetbalveld.
        Ik zeg niet dat ze hem dood moeten trappen….en dat zeg ik ook niet over kuijt.

        Maar indd ik heb een lichte aversie tegen veldman….niet eens zozeer vanwege zijn matige spel maar vanwege zijn vervelende gedrag.

        Fijne avond vriend jari

        1. Litmanen

          Goh, dat was ons dit seizoen nog niet opgevallen, die pleurishekel die jij aan Veltman hebt. Die jongen haalt al maanden hele vette voldoendes bij alle voetbalannalisten in alle bladen. Van Vi, Telegraaf, Parool etc. Peter Bosz kan er niets van want die blijft hem maar opstellen.

          Wat ook kan ( je bent er trouwens laat bijgekomen, ik heb Cruijff in de Meer nog zien debuteren) is dat jij niets van het spelletje begrijpt.
          En een echte supporter is er ook in mindere jaren en niet alleen bij succes. Ik kwam elke veertien dagen kijken toen Vick Buckingham Ajax bijna liet degraderen.

          Uitgeluld? Ik nog niet, dus kom maar op. Tetetikkieterugsupporter.

          1. Litmanen

            O ja, nepsupporter, die jongen heet VELTMAN, koop voor de wedstrijd eens een programmablaadje.

  11. afcamike

    Ik kan er nog steeds om lachen, misschien moeten we dat met zn alle wat vaker doen, lachen. Dan je druk maken om dit, er kan toch niks meer tegen gedaan worden want het is gebeurt

  12. Erwin1995

    Onzettend onsportief. Van mij mogen ze hem de 2e ring inschoppen. Zo’n actie is Ajax-onwaardig, zet ons wereldwijd voor paal!

    1. KBouter

      Helemaal juist, deze beelden zijn al in Engeland, Duitsland België en Spanje te zien geweest van Lothar Veltmann

  13. Brokamp

    Belachelijk zoals de hele wered over Joel heenvalt. Natuurlijk moet hij dit niet doen, maar hij wordt nu gewoon als een misdadiger neergezet. Te gek voorwoorden. Als je ziet welke mensenrechten er elke dag geschonden worden. We zien het journaal en draaien ons om en gaan gewoon verder. Als dit de enige fout is die een mens kan maken dan zag de wereld er heel wat beter uit. Succes Joel, ik vond dat je gisteren een prima wedstrijd hebt gespeeld. !!!

    1. -buitenkantje rechts-

      Ja.. idd.. verbaas me hier over sommige reacties.. lijkt wel of we met een zware crimineel te doen hebben..

  14. Janneman16

    dit is gewoon een schijnbeweging waar de tegenstander in trapte. er worden ergere dingen gedaan in het veld.

  15. Erwin1995

    Mooie spreuk, en ook waar. Betekent echter niet, dat je geen mening mag vormen over een actie als deze….. En het noemen van wereldvrede etc, zo kun je alles makkelijk bagatelliseren. Met dit soort feiten kun je ook een doodschop van Baresi van vroeger vergoelijken….. Feit is, dat dit een misselijk makende actie was en het feit dat hij dit achteraf niet toegeeft, maakt het erger. Geloof me, Hulshof had hem doormidden gezaagd.

    1. Remco425

      En dat is dus het verschil in kwaliteit. Hulshof had hem doormidden gezaagd, die Spartaan kijkt om. Iets met de ontbrekende wil om te winnen? Die Spartaan is verdomme ook full prof. Dan laat je je toch niet zo in de luren leggen. Wat een amateur.

  16. EugAjax

    Ach ik zou me er niet teveel over opwinden. Het was grappig bedoeld. Die spartaan had beter moeten weten. Misschien maar wel beter dat voortzetting heel slecht was! Anders waren rapen pas echt gaar hahaha. Ik zie het vnl als beetje Amsterdamse humor. Een keertje was leuk nu niet meer doen. Stiekem heb ik er wel om gelachen?.

        1. Litmanen

          Ik had ook gelachen als iemand van een andere club dit geflikt had. Want tegen een echte back flik je dit niet.

  17. EugAjax

    Off topic. Ik dacht het gister al na zien van Studio Voetbal. Gedonder bij Feyenoord. Kramer uit selectie, dat zal niet lekker vallen zeker niet als Kuijt buiten schot blijft. Feyenoord gaat zich weer in eigen voet schieten? We zullen zien !

    1. Widi

      Kun jij daar de boel niet een beetje opstoken? Overigens solliciteerde Kuijt naar een plaats in de selectie van onze dames. Want hij dacht dat hij een streepje voor had.

  18. Forever nr14

    Speelt ie een keer een behoorlijke pot, doet ie zoiets?
    Ajax onwaardig gewoon, en hoort niet thuis bij onze mooie club.!

  19. Remco425

    Eén van de meest onsportieve acties ooit. Laat me niet lachen. Doorspelen tijdens een blessure, tijdrekken, blessures voorwenden, elleboogstoten, iemand doormidden trappen. Allemaal veel onsportiever dan dit…

  20. Widi

    Een speler die op een WK bewust met de hand scoorde en een speler die regelmatig een handje zand in de ogen van een verdediger gooide, klussen nu bij op het kantoor van de Fifa.

  21. De seijs

    Zo zie je maar alles is geoorloofd in het voetbal. Michels zei het in de vorige eeuw al. En hier op het forum zijn er een paar die roomser als de paus willen zijn! Ik lach me rot hier. ???

  22. AjaxBarcelona

    Jongens, wat een flauwekul. De scheidsrechter fluit niet, volgens mij hebben we er maar eentje in het veld rondlopen. Dat perse moeten uitschieten van een bal is je reinste flauwekul. Negen van dectien keer ziet de scheids het prima dat het allemaal wel meevalt. Verder is het gewoon prima, perfecte Amsterdamse bluf en branie. Je staat met je bal aan de voet met tegenstander voor je, het spel ligt niet stil, je wijst opzij en de tegenstander is zo vriendelijk, of beetje dom, om die kant op te kijken. Dan is het koekoek, ik ben je voorbij. Ik vind het onsportief wanneer je een tegenstander een beuk geeft omdat de speler niet voor scheidsrechter wil spelen. Het heeft trouwens niets maar dan ook niets met het voetbal is oorlog te maken los van het feit dat Michels nooit voorstander is geweest van onnodig geweld op het veld. Fysiek voetbal spelen is wat anders dan gemeen spelen. Kortom, geintje en ik vond het een heel leuk geintje.

    1. AjaxBarcelona

      Maakt niet uit wie het doet, als ik het humor vind, is het humor ongeacht door wie. Ik ben niet zo van 010 en Pisvee etc. Ik hou van voetbal en ben daarom fan van Ajax. Al die andere clubs zijn hard nodig. Richard hield tegen Feijenoord de bal 7 keer hoog terwijl hij het veld overliep. Ook humor. Anderen vonden dat ook onsportief, flauwekul. Volgens ging van Hanegem ooit op een bal zitten om de tegenstander uit te dagen, ook humor ongeacht wie het doet.

      1. AjaxBarcelona

        Oh ja, als ik die Sparta speler was geweest had ik hem later nog wel een luppie gegeven, dat hoort er ook mee. Niet grof maar gewoon ff laten merken dat je je lullig voelt. Dat had Veltman denk ik zonder morren geaccepteerd.

      2. Ajax1958

        Tja, dan hou ik dus van een ander soort humor. Van Richard was niet onsportief, was aan het voetballen, geen naai aktie. Degene die op de bal ging zitten was Jan Peeters, moest hij daarna als een kleine jongen 10 meter naar Frans Derks lopen.

        1. Indojood

          Hé Ajax1958, leuk je weer eens te zien. Van de “oude garde” zijn er niet meer zoveel hier. Ben al lang blij dat BobbyHaarms terug is.

          1. Ajax1958

            @Indojood, ja tijdje druk geweest;) Bovendien heb ik een tijdje niet meer de behoefte gehad om te reageren, vanwege “bepaalde figuren”, die alleen maar op likes geilen. Ben over het algemeen wel blij met het vertoonde spel dit seizoen. Met jou alles ok?

          2. Indojood

            Alles goed. Ja, likes zoeken en bovenin reageren is een ware plaag geworden hier. Een hoop zwakzinnigen.

            Het spel is inderdaad leuker. Dat die kakkerlakken het zo lang volhouden, had niemand verwacht. Toch zie ik ons nog kampioen worden.

          3. Ajax1958

            Goed om te lezen dat het ok is met je. Ja, kampioenschap wordt nog een dobbertje?maar ik zie het ook wel gebeuren.

        2. AjaxBarcelona

          Klopt, ik zat al te twijfelen maar het was Jantje. Maar het is inderdaad mijn humor wel.

    2. Remco425

      Draai ik het om, wat als Veltman dit tegen feyenoord had gedaan? Had iedereen het hier geweldig gevonden…

        1. AjaxBarcelona

          Blijf het zeggen hoor: ook dit soort acties horen juist bij Ajax. Tegenstander zo nu en dan ff in de maling nemen. Tegenstander poorten en daarmee vernederen is weer wel prima. Schijnbeweging naar links en rechts er langs is ook oke. Nu zeg je, kijk eens ik stop het spel …… oh nee toch niet. Persoonlijk vind ik het steeds leuker elke keer als ze het weer uitzenden.

  23. afcadeluxe

    laten we op amsterdamse bluf houden,klaar!we hebben er ook geen voordeel aan overgehouden,dus kunnen we dit afhaken

  24. Alabe

    Ach waar hebben we het over. Als spelers theatraal neervallen en doen alsof ze geblesseerd zijn en zeuren om een kaart, dat is pas onsportief

  25. Indojood

    Toch wel een aardige discussie. De mensen die het allemaal overdreven vonden, hebben bijzonder veel reacties nodig om dit duidelijk te maken. Zo help je Veltman niet echt om de aandacht te doen verstommen.

    Voer voor psychologen.

    1. afcadeluxe

      nou anders maradona met de hand van god ofzo,die was toch echt no1 van onsportief,want dat was echt iets met grote gevolgen,dit was niks bijzonders

Comments are closed.