Peter Bosz:’Ik vind dat wij geen genoegen mogen nemen met 2-0′

Peter Bosz is vrij duidelijk over de uitslag van vandaag:’Ik vind dat wij geen genoegen mogen nemen met 2-0, we hadden door moeten gaan naar 3, 4 of 5-0. In de eerste helft hadden we controle, zonder veel kansen te krijgen. Na rust was het anders. De kansen die we voor rust niet kregen, creëerden we in de tweede helft wel. Zeker na die vroege 2-0 hadden we natuurlijk veel meer moeten scoren.’ Over Bertrand Traoré is hij positief:’Hij moest duidelijk nog even wennen. Gelukkig brak hij de wedstrijd voor ons open. Er stonden nog heel wat verdedigers voor zijn neus, maar dit zijn de acties die hij in huis heeft.’

Related posts

68 Comments

    1. De seijs

      Het was gewoon niet goed. En dat mag Peter Bosz zich aanrekenen. Hij is de man die de poppetjes neer zet. Dus Peter vanaf nu ga jij nee moet jij zorgen dat het echt beter gaat.

      1. HURBIE

        Hij kan ze natuurlijk ook eens op grove verrotte manier duidelijk maken dat er geknokt moet worden in een wedstrijd
        Ze nemen toch ook geen genoegen met de helft van hun salaris

        1. Litmanen

          Wel mee eens. Je ziet ze na de 2-0 duidelijk een tandje minder geconcentreerd doorgaan. Dat moet er uit. Bij een toevallige 2-1 kun je zomaar in de shit komen.

  1. dickst14

    Blijf gewoon Younes opstellen dan heb je ook geen reden om te klagen over een score of rendement.

  2. Geroldkohlen

    ik had het meer terecht gevonden als Justin gestart had, en dan in de 75ste minuut vervangen zou worden door traore! maar wat Bosz ook zegt, sparta deed helemaal niks het had 4 a 5-0 moeten zijn!

    1. -buitenkantje rechts-

      Als ik Bosz eens petsoonlijk zou spreken zou dat mijn eerste vraag zijn Gerold.. Waarim krijgt Younes zoveel krediet als je zoveel kwalitatief betere alternatieven hebt?

      1. Litmanen

        Als je een rechtsbenige spits, die gewend is op links te spelen, wilt opstellen, wie zou daar dan moeten spelen? Die hebben we gekocht, maar die is er volgende maand pas. En dan nog, Younes heeft vorig jaar uitstekend gepresteerd en scoorde vorige week weer. Wie zegt dat Neres direct levert?

  3. Charka53

    Inderdaad Petertje , geef die lui dan eens op hun donder , zeker tegen de ( kleine clubjes ) moeten er meer in vliegen en wij die onze kelen schor schreeuwen verdienen ook meer goals.

  4. -buitenkantje rechts-

    Dit typeert een topcoach.. niet tevreden zijn na een makkelijke overwinning. ?

  5. Erwin1995

    Pisvee loopt een goal in op ons. 010 blijft op gelijke afstand…… Peterje-010 is blij voor z’n club…. Weer een stap dichter bij het kampioenschap.

  6. AjaxBarcelona

    Viel me wel op dat Peter weinig aan de zijlijn stond om te proberen de vaart er in te krijgen. Dat is ook een taak van hem.

      1. -buitenkantje rechts-

        Vind ik wel prettig.. vroeger vreselijke hekel aan die schreeuwende en tierende coaches langs de lijn..

  7. Ajax belg

    sorry Piet jouw afscheid had MEER glans verdient. Maar we kunnen echt niet beter.Hellaas spelers van jouw klasse zitten niet meer in onze selectie.

  8. Forever nr14

    Pfffff alweer hetzelfde verhaal Boszje! Man man begin maar eens met die Younes eruit te laten en dan Traoré erbij, dan Nouri en Justin erin, en klaar! Die 2 prutsers aan de zigenaam de kalk lijn, komen alleen maar naar binnen, Traoré loopt andere voor de voeten, tja en die Duitser??? Echt dat is toch echt Ajax onwaardig.
    Veltman en Sinkgraven goed gespeeld vandaag! Mag ook een keer gezegd worden, maar t was wel maar Sarta he!! Dat is natuurlijk wel een TOP tegenstander? Peter Boszje, dit mag jij je aanrekenen, die wedstrijden thuis. Pffff steeds weer slap en met de verkeerde 11!

    1. Remco425

      En na een half seizoen is Kluivert overbelast, raakt zwaar geblesseerd en is er weer een carriere naar de klote geholpen…

  9. Forever nr14

    TOP coach??????? sorry maar dat gaat me te ver! We zijn te snel tevreden dat is het gewoon, onbegrijpelijk een TOP coach???

    1. Widi

      Ik weet niets van PB, maar veel supporters zijn te snel tevreden. Namelijk al die supporters die steeds zeggen: de drie punten zijn binnen en daar gaat het om.

    1. De seijs

      Hahaha als je het maar lang genoeg blijft herhalen dan krijg je toch gelijk van iedereen hier ?? ajaxpers ?

  10. jojo123

    Bosz moet vooral rendement-0 Younes blijven opstellen, dan blijf je inderdaad maar op 2 goals steken. Die Dolberg krijgt vanaf de kant van Y geen ene nuttige bal/kans..

  11. KBouter

    Heb weinig minuten op het puntje van mijn stoel gezeten. Als je dan ziet dat Ajax 80% balbezit heeft, is het bijna schandalig dat ze niet met grote cijfers gewonnen hebben.

    Ben wel blij met die drie punten, maar niet met het spel, iedereen zit wel te zeiken op Traore en Younes, maar ik vond onze kapitein ook totaal niet in de wedstrijd en deed ook niet mee met het spel. Daar had misschien Donny meer mee gedaan.

    Verder Sinkgraven uitstekend, speelde gewoon als middenvelder en aan zijn techniek te zien is het een voetballer pur sang, ik hou daar wel van.

    Verder vond ik ook dat met Klaassen ook Ziyech niet zijn beste wedstrijd speelde, ondanks dat hij belangrijk was met een assist.

    80% balbezit in eigen huis, tegen een degradatie kandidaat is gewoon zwaar onder de maat!!

    1. Remco425

      Toch was Klaassen de enige waar in de 1e helft het gevaar vandaan kwam. Op de laatste minuut na.

      1. AjaxBarcelona

        Je weet hoe Klaassen er uit ziet? ?? het gaat niet om de kansen die hij door anderen krijgt maar om zijn eigen spel. Dat was ondermaats.

        1. Remco425

          Die ballen kreeg hij inderdaad van anderen ja, maar de loopacties en de ruimtes deed en zag hij toch echt zelf. Zoals jij het ziet kan je het dus alleen goed doen als je de bal bij de keeper haalt, 10 man omspeelt en zelf ook nog eens scoort…

      2. -buitenkantje rechts-

        Eens Remco.. met name in de eerste helft ging alles via Klaassen en qas hij de gevaarlijkste man.

        1. KBouter

          Als de hoogte van de lat Klaassen is, vrees ik het ergste voor het niveau wat Ajax nastreeft.

          Hier kun je gewoonweg niet tevreden mee zijn.

          1. Indojood

            Precies, KBouter! Willen we ons verder ontwikkelen dan moeten we af van Klaassen. Hij scoort vaak beslissende goals maar dat komt door het onvermogen van tegenwoordig om tegenstanders voor rust al op 3-0 te zetten.

          2. -buitenkantje rechts-

            We moeten af van onze beste man in de eerste helft en onze topscorer? Vreemd…

          3. Indojood

            Ik vond hem niet de beste in de eerste helft. En op de lange termijn moeten we betere voetballers hebben op zijn positie, willen we kunnen doorontwikkelen.

          4. KBouter

            Ik vond hem verre van beste man, wel paar keer “gevaarlijk” in de 16, maar verder deed hij totaal niet mee met de wedstrijd.

          5. Remco425

            Ik zeg nergens dat hij de lat is, ik gaf alleen aan dat hij in de 1e helft de gevaarlijkste man was. Dat kan natuurlijk ook aan de rest liggen.

      3. Indojood

        Vond het wel meevallen, Remco. Had er goed zicht op vanuit 429. Tegen ploegen uit het rechterrijtje zou ik het middenveld 100% voetballend maken. De spreekwoordelijke bus moet je met voetballend vermogen omspelen. Verder moeten we gewoon linksbenigen op links en rechtsbenigen op rechts zetten om de backs van de tegenpartij uit het centrum te trekken en wordt de boel niet dichtgelopen. Zo komt er veel meer ruimte voor Kasper en de middenvelders. Gewoon klassiek Ajax-spel.

        1. AjaxBarcelona

          Het was te vaak dat Klaassen zijn mede spelers niet begreep en andersom. Opvallend was gewoon dat Klaassen telkens een van de twee was. Ook vanuit 425 een goed zicht erop gehad.

  12. afcadeluxe

    nou peter,ik vind dat jij traore op links moet neerzetten kluivert op rechts want younes scoort weer zwaar onvoldoende,elke week hetzelfde!!!???

  13. Iamsterdam2015

    Buitenom dat Sparta met een handbal verdediging kwam moet je er zeker 2 extra bij prikken. Aan de andere kant is het verdomd lastig tegen dit soort ploegen te voetballen. Die weten ook dat het 5 of 6-0 wort als ze geeoon gaan voetballen. P

  14. BobbyHaarms

    Jammer, deze wedstrijd had meer verdiend dan een schamele 2-0 tegen een erbarmelijk slecht Sparta. Ondanks 80% balbezit vond ik dat er vandaag geen 1 speler echt boven de rest uitstak. Alleen toen Kluivert erin kwam leefde het weer even op. Tevens schiet je er geen ene zak mee op: kakkerlakken die nog steeds 5 punten los staan van ons en een doelsaldo wat we niet meer inhalen..

    1. AjaxBarcelona

      Wissels kwamen wel belachelijk laat. Wedstrijd had veel eerder een verse impuls nodig.

    2. ajacied078

      dat doelsaldo boeit niet het gaat om die 5 punten. al scoren ze er in Rotterdam 100. kan me nog herinneren dat Ajax met een doelsaldo van 100 + 2de werd achter psv. ze moeten gewoon winnen en die titel binnen harken. als psv de 26ste nou eens wint in de kuip dan kan je het in Amsterdam zelf afmaken in de klassieker. mooier kampioen worden kan je niet. eindigen op 1 punt voorsprong. er moet fighting spirit in het elftal komen.

      1. BobbyHaarms

        Dat zou een geweldig scenario wezen Ajacied078. Maar vergis je niet, wij moeten ook nog uit tegen pisvee. En wat dat doelsaldo betreft: eindig je in punten gelijk dan trek je aan het kortste eind..het is in dat opzicht gewoon een punt extra.

  15. JohnDoe77

    Heeft hij wel gelijk in, maar je wordt wel moedeloos van een tegenstander die gewoon de hele wedstrijd niets anders doet als verdedigen met het hele team. Die komen niet voor een stuntje, maar om maximaal met 2/3 goals verschil te verliezen. Dat is ze gelukt maar maakt het voor de aanvallende ploeg wel moeilijk om een dikke uitslag te noteren!

    1. Widi

      Moedeloos? In de jaren-80 en vooral 90 kwamen veel ploegen ook alleen om te verdedigen naar Amsterdam. Ik onderken natuurlijk dat verdedigingen steeds beter georganiseerd worden, maar toen werden Ajax spelers niet moedeloos. Ze hielden het veld zo groot mogelijk, het tempo hoog en speelden met veel lef. En het werkte meestal.

      1. -buitenkantje rechts-

        Vind wel dat we nu wat zeikerig worden Widi.. We winnen wedstrijd na wedstrijd.. hebben nog alle kansen op het kampioenschap.. Doen Europees nog mee.. Ik denk nog steeds dat Ajax favoriet is voor de titel..

        1. Widi

          Als we nog een paar weken zo door gaan, kunnen we niet meer volhouden dat we favoriet zijn voor de titel. De meeste objectieve mensen in NL vinden inmiddels dat F nu de favoriet is. We maken het F gewoon niet moeilijk genoeg.

    2. AjaxBarcelona

      Je ziet gewoon dat wanneer Ajax even gas geeft dat ze de tegenstander vaak direct wegspelen. Dat zou ze toch zelf een zodanig spel plezier moeten geven dat je dat een wedstrijd lang wil doen. Steeds meer lees ik dat de de pubten het belangrijkste zijn en dat saai voetbal dan is toegestaan of op de koop toe moet worden genomen. Daarvoor ben je geen Ajax fan.

        1. -buitenkantje rechts-

          De spelers denken alvast aan de volgende wedstrijd als de wedstrijd “binnen” is.

  16. EugAjax

    Als ik het allemaal zo lees begint spel steeds minder te worden dus ook onder Bosz en met veel creatieve aankopen. Nu is het in mijn ogen niet raar. Je kan tegenwoordig niet alles meer moo voetbal spelen. Kalender is gewoom te vol. Dus zal Ajax met Legia uit sneller gaspedaal los laten als ze dat gister al indrukte. Over algemeen zien we toch aardig voetbal. Nee Ajax is er nog lang niet maar we zijn op goede weg. Dat sprankelende komt echt wel weer. Overigens wel heeel apart dat onze beste speler nog steeds onder discussie staat bij paar mensen. Het is zoals iemand in forum schreef, ik dacht Remco, van Klaassen word wsl verwacht dat hij bal ophaalt bij keeper tien man omspeelt en dan scoort en wsl moet hij dan nog gewisseld worden……apart. Klaassen moet JUIST de norm worden bij Ajax. Niet vanwege zijn creativiteit, zijn anderen voor, maar meer vanwege inzicht in spelletje staat altijd goed verovert ballen kan mooiie passes geven en is toosxorer als middenvelder. Scoort vaak ook nog de eerste. Ja zet hem maar op de bank. Echt onzin dus

    1. Widi

      Zo zwaar was het programma niet de laatste weken. Dat kan het dus niet zijn. Diverse spelers laten in de media geen mogelijkheid voorbij gaan om te zeggen dat ze kampioen gaan worden, en laten dat in de wedstrijden gewoon niet zien. Als ik bij F speelde, zou ik niet onder de indruk zijn. En als ik bij Pisvee speelde zou ik denken dat Ajax nog wel in te halen is.

      1. EugAjax

        Widi programma wat er aan komt kan zwaar worden en ik denk dat dat automatisch in hoofden meespeelt. En klopt concurrentie hoeft ook nog niet nerveus te worden maar Ajax ook niet andersom

        1. Widi

          Als de concurrentie 5 punten voor staat, moet die juist wel nerveus gemaakt worden. Geen probleem dat jij niet nerveus bent, maar ik maak me zorgen. Ik wil kampioen worden met een Ajax dat er echt helemaal voor gaat in de wedstrijden.

          1. EugAjax

            Begrijp me niet verkeerd ik ook! Alleen na winterstop is het nog niet sprankelend komt wel weer. Daar ben jk van overtuigd !

    2. Indojood

      Oneens. Klaassen wordt deze maand 24 en wordt niet meer beter. Beste is om hem te verkopen. We hebben middenvelders met meer potentie klaar staan.

      1. EugAjax

        Indojood met de norm bedoel ik ook dat hij uit eigen jeugd komt tot en met iig 24e bij ons speelt en belangrijk is. Ik weet niet of hij niet nog beter word. Bij Ajax idd mss niet meer maar in buitenland wel. Hij is NL ontgroeit. Speler is meestal op zijn best tussen 25 en 28 lees ik weleens. Dus verkopen in zomer is mss geen onaardig idee. Liever niet maar voorvKlaassem beter. Maar zolang hij bij Ajax is als eerste op wedstrijdformulier zeg ik ?

        1. -buitenkantje rechts-

          Helemaal eens Eug.. Je meest scorende speler en meest constante speler weg doen? Onzin. Dan zijn er wel anderen die hun biezen mogen pakken.

Comments are closed.